Екскурзия ПОЛША за ЦЕНИТЕЛИ за индивидуални туристи

15 дни / 13 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 3041 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Варшава, замъкът Малборк, Гданск, Торун, Гнезно, Познан, Вроцлав, Швидница, Краков, солните мини Виеличка

15 дни / 13 нощувки

Код на програма: E-513

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
Гарантирано пътуване при минимум 2 туристи!

Пътуването може да бъде организирано за избрани от Вас дати в периода от 1 април до 31 октомври 2019 г.


Програма:

Ден 1 - Варшава
Пристигане във Варшава, столицата на Полша. Основан в началото на XIV в., градът бързо се превръща в един от най-важните в област Мазовия. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - Варшава 
Разглеждане забележителностите на Варшава: Старият град (Пазарният площад „Старе место”, Площадът с кралския дворец и статуята на Зигмунт III Ваза – кралят, който премества столицата от Краков във Варшава, Къщата на Мария Кюри); Кралският път (църквата „Светият кръст”, където се съхранява сърцето на Шопен, паметникът на Николай Коперник, Парламентът, Президентството, паметникът на Шопен и Дворецът във водата в парка „Лажиенки”); Дворецът на културата и науката; Бившето еврейско гето с монумента на героите; Операта и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Варшава – замъкът Малборк – Гданск
Отпътуване за средновековния замък Малборк (ЮНЕСКО), построен през 1274 г., когато тевтонските рицари се заселват в Полша. Замъкът е бил използван като резиденция от полските крале. Отпътуване за Гданск, най-големият град в северната част на страната, на брега на Балтийско море, в близост до делтата на най-дългата река в Полша - Висла. Гданск е свързан с важни събития от полската история -  Втората световна война започва там с нациското нападение на  полуостров Вестерплате. Гданск е и градът на Движението за солидарност и Лех Валенса, бивш президент на Полша. През 1970, 1980 и 1988 г. в града има стачки, които довеждат до падането на комунизма. Нощувка.

Ден 4 - Гданск – Торун
Разглеждане забележителностите на Гданск. Пътуване до Торун – средновековен град, живописно разположен на двата бряга на р. Висла. Градът е родно място на световноизвестния астроном Николай Коперник. Най-известният продукт на Торун са типичните джинджифилови сладки. Традицията на приготвянето им е почти толкова дълга, колкото историята на града. Нощувка.

Ден 5 - Торун – Гнезно – Познан  
Разглеждане забележителностите на Торун, който от 1997 г. е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО: Старият градски площад с Кметството, Къщата на семейството на Коперник, Университетът, Готически църкви, Руините на Тевтонския замък, Наклонената кула и др. Пътуване до Гнезно – първата столица на Полша. Катедралата,  в която е бил коронован петият крал на Полша, е изключително красива. Там се намира гробът на Св. Войчех. Пристигане в Познан. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Познан – Вроцлав    
Разглеждане забележителностите на Познан, известен по цял свят с панаирния си център, в който всяка година се организират национални и международни събития. Отпътуване за Вроцлав, столица на област Долна Силезия и често наричан Северната Венеция. Днес Вроцлав привлича туристите с добре запазения си Стар град, където се намират Пазарният площад (XIII в.) – един от най-големите в Европа, и Кметството – една от най-красивите готически сгради в Европа. Нощувка.

Ден 7 - Вроцлав – Швидница – Краков    
Разглеждане забележителностите на Вроцлав. Пътуване до Швидница и посещение на дървената църква на мира (ЮНЕСКО). Отпътуване за Краков (ЮНЕСКО) – някогашната кралска столица на Полша (от XI до XVII в.) и един от най-красивите градове в Европа, в който историята се преплита със съвремието. Разположен е на р. Висла. През 1040 г. столицата на страната е преместена от Гнезно в Краков. През 1364 г. е основана Академията на Краков, която по-късно се превръща в Ягелонския университет, един от най-старите в Европа. Видни поляци, като Николай Коперник и Йоан Павел II, са учили в него. Само в района на Стария град има около 300 древни сгради и 58 църкви, както и най-старият и дълъг средновековен площад в Европа. През 1978 г. градът е включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 8 - Краков                 
Разглеждане забележителностите на Краков: средновековната част на града с градския площад (най-големият средновековен търговски площад в Европа); църквата «Св. Мария»  в готически стил, чийто олтар е украсен с 200 фигури със сцени от живота на Богородица. На всеки кръгъл час от върха на по-високата кула звучи прочутият "хейнал" - сигнал за тревога от времето на татарското нашествие; Кралският замък "Вавел" и Катедралата, в която са били короновани много от полските крале. Нощувка.


Ден 9 - Краков – солните мини „Виеличка” – Краков  
Екскурзия до солните мини "Величка" (ЮНЕСКО), едни от най-старите в света, които са в експлоатация без прекъсване от XIII в. до сега. Подземните коридори са с обща дължина над 300 км, с около 3000 зали, разположени на 9 нива, до 327 м дълбочина. На пето ниво на мината (на 211 м под земята) работи санаториум за лечение на болести на дихателната система и алергии. Туристическият маршрут е с дължина 2 км и преминава през коридори и 22 зали. В мините има и подземен град, изцяло изграден от каменна сол. За параклиса на този град се смята, че е с най-добрата акустика в цяла Европа. Нощувка.

Ден 10 - Краков          
Отпътуване от Краков.
 
Туристическия пакет –
на човек в двойна стая
Хотели 3* Хотели 4*
при минимум 4 рах 1 555 €  / 3 041 лв. 1 655 €  / 3 237 лв.
при минимум 3 рах 1 815 € / 3 550 лв. 1 915 € / 3 745 лв.
при минимум 2 рах 2 215 € / 4 332 лв. 2 315 € / 4 528 лв.
Доплащане за единична стая 225 €  / 440 лв.
 
  • трансфери летище-хотел-летище;
  • транспорт с миниван;
  • 9 нощувки в двойна стая в хотели 2+/3*, в т.ч. във Варшава – 2, в Гданск – 1, в Торун – 1, в Познан – 1, във Вроцлав – 1, в Краков – 3;
  • 9 закуски;
  • полудневна туристическа програма във Варшава;
  • посещение на замъка Малборк;
  • полудневна туристическа програма в Гданск;
  • полудневна туристическа програма в Торун;
  • полудневна туристическа програма в Познан;
  • полудневна туристическа програма във Вроцлав;
  • посещение на дървената църква на мира в Швидница;
  • посещение на солните мини „Виеличка”;
  • полудневна туристическа програма в Краков;
  • входни такси на следните посещавани обекти по програмата: замъкът Малборк, Музеят на джинджифиловите сладки в Торун, дървената църква на мира в Швидница, солните мини „Виеличка”, църквата „Св.Мария” и архитектурния комплекс Вавел с катедралата в Краков;
  • екскурзоводско обслужване от  местни лицензирани екскурзоводи на английски или руски език.
  • самолетни билети София–Варшава и Краков-София - цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване;
  • застраховка за времето на пътуването;
  • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
  • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.
  • цената на туристическия пакет се заплаща по курс „Продава” на УниКредит Булбанк в деня на плащането;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещавани по програмата обекти. При евентуално покачване на цените Туроператорът запазва правото си на промяна в цената;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност
 
Условия за записване и плащане
  • внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена;
  • сключване на договор с Туроператора, 
  • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди отпътуване.
 
Минимален брой участници, необходим за провеждане на пътуването: 2
 
Необходими документи:
- лична карта или паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.
 
Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка.
 
Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 10 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  25 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 %.
 
Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване”, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
 
Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт - информация за условията на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.


 

Оферта № Е513