Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от АРЖЕНТИНА и БРАЗИЛИЯ

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 2763 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-507

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 11 и 18 октомври, 15 и 22 ноември 2019 г.
 
Ден  1 - Буенос Айрес
Пристигане в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, най-оживеният град в Южна Америка. Градът е една от 10-те най-важни метрополии в света, център на политическия, икономическия и интелектуалния живот в страната. Този космополитен град е с невероятно европейско културно влияние. Трансфер до хотела. Следобед посещение на квартал Палермо – най-зелената зона на града, където на площ от около 3000 декара са разположени градини, паркове и изкуствени езера, заобиколени от красиви сгради. Вечерта свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия Кулинарен тур свързан с най-доброто от аржентинската кухня и култура.Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 2 - Буенос Айрес (закуска и вечеря)
Туристическа обиколка на Буенос Айрес: пътуване по Авеню „9-ти юли”-най-широкият булевард, където се намира  Театър „Колон”; Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със сградите: “Каса Росада” – седалище на правителството, Кабилдо (Кметството) и Катедралата. Посещение на известното кафене Тортони-най-старото литературно кафене в града. Посещение на работническия квартал Ла Бока, известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живели италиански моряци и докери през XIX в., и кварталът на богатите в Буенос Айрес  - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Следва посещение на танго шоу в една от най-известните зали за танго в квартал Сан Телмо, по време на което може да се вземе урок по танго или да се направи дегустация на аржентински вина (избира се една от двете опции). Нощувка.
 

Ден 3 - Буенос Айрес (закуска)
Свободен ден с възможност за допълнителни екскурзии:
  • Пътуване до Тигре и делтата на р. Парана - очарователна област около Буенос Айрес, с многобройни летни резиденции, луксозни вили, яхт клубове, клубове за гребане др. Следва екскурзия с лодка (1 час) по безбройните канали на р. Парана, по време на която се виждат  някои от стотиците острови покрити с изобилна растителност.
  • Посещение на ранчо на гаучоси (с включен обяд) - ще имате възможност да прекарате цял ден в пампата и да се запознаете с начина на живот и невероятните умения на “рицарите на пампата” – гаучосите, облечени в торбести панталони до коленете, със сомбреро или шапка, със задължителна кърпа около врата и ботуши с шпори.
  • Посещение на Сан Телмо - най-добре запазеният квартал в Буенос Айрес. Посетителите имат възможност да се разходят по площад Дорего, където всяка неделя има пазар за антики. Красотата на мястото се допълва и от двойки танцуват танго по улиците, уютни кафенета приканващи да си починете на терасите им и многобройни антикварни магазинчета.
Нощувка.
 
Ден 4 - Буенос Айрес- Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Отпътуване към аржентинската част на водопадите. Кратко посещение на посетителския център. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Настаняване в хотел. Нощувка.
 

Ден 5 - Игуасу (закуска)
Посещение на бразилската страна на водопадите Игуасу. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6 - Игуасу - Рио  де Жанейро (закуска)
Трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичното забележителност в Бразилия. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.
 
Ден 7 - Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром -  улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио. Връщане в хотела. Вечерта - по желание посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи. Нощувка.
 
Ден 8 - Отпътуване за България  (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3-4* (Middle Class) Хотели 4-5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 2 763 лв. 3 018 лв.
На човек в единична стая 3 375 лв. 3 800 лв.
Доплащане за полетите Буенос Айрес-Игуасу, Игуасу-Рио де Жанейро - от 728 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
*
Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.=1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.

 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
  • трансферите летище-хотел-летище;
  • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
  • 7 нощувки в избраната категория хотели (3-4* или 4-5*);
  • 7 закуски;
  • 1 вечеря;
  • туристическа програма в Буенос Айрес;
  • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
  • туристическа програма в Рио де Жанейро;
  • входни такси за посещавани по програмата обекти;
  • екскурзоводско обслужване на английски език.
  • самолетни билети София–Буенос Айрес и Рио де Жанейро-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Буенос Айрес-Игуасу и Игуасу-Рио де Жанейро – от 728 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
  • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
  • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
  • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Буенос Айрес Loi Suites Esmeralda 3* Grand Brizo Buenos Aires 4*
Игуасу Recanto Cataratas 4* Wish Resort Golf Convention 4-5*
Рио де Жанейро Windsor Plaza Copacabana 3-4* Windsor Excelsior Copacabana 4*
Записване и  плащане:
  • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
  • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
  • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация (препоръчителни са ваксинациите за жълта треска и тетанус);
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвач;
  • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
  • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
  • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
  •  Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване от страна на Потребителя – по желание, при сключване на договора;
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.

Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.

Оферта № Е507