Лятна почивка в Саранда и Ксамил - тропическия рай на Албания

7 дни / 6 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 720.00 лв.
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Дестинация: Саранда, АЛБАНИЯ

Дати: 24.06.2024, 05.09.2024

Код на програма: П-74

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма

Ден 1

Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 3*, разположен в централния залив на града. Вечеря.Нощувка.

Ден 2
Закуска. Пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. Свободно време за обяд. След обяда по желание  полудневна екскурзия до Бутринт с местен екскурзовод. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. БОНУС: целодневна екскурзия за плаж до Ксамил – тропическия рай на Албания, намиращ се точно срещу остров КорфуКурорта Ксамил е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело.   Свободно време за разходка, плаж и обяд. /Съоръженията на плажа се използват срещу задължителна консумация или заплащане около 6 до 8 евро на сет в зависимост от сезона/. Връщане в хотела в Саранда привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободен ден или по желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира, посещение на двореца на императрица Сиси „Ахилеон”, посещение на полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време в курорта за почивка, разходка и плаж. По желание срещу заплащане – целодневна екскурзия с кораб до близки плажове на Албанска Ривиера като Крореж и Какоме. Албанска Ривиера се нарича южното крайбрежие на Албания, разположено на Йонийско море. По продължение на морската шир са разположени малки плажчета, закътани сред зелени отвестни хълмове. Те се характеризират с каменни къщи със сини врати, които напомнят за гръцки пейзаж. Постоянни жители са кози, овце или крави, които се разхождат свободно по улиците, овчарите почиват в сянката на безбройните маслинови горички. Възрастни жени, всички в черно, но с бели кърпи на главите си, се катерят по стръмните склонове на калдъръмениге улички. Забравените църкви и манастири, датиращи от 13 век, са с изненадващи красиви стенописи, а от останките на старите крепости можем да се полюбуваме на наистина спиращи дъха гледки. През лятото по каменните стени пълзят бугенвилии, а през зреят цитрусови плодове. Албанската ривиера е най-слънчевото място в Албания, където лимоните приличат на портокали, а сушените смокини са най-сладките.по желание срещу заплащане -целодневна разходка с Jeep 4х4 до прекрасните плажове и недостъпни места на Ривиерата -крепостта Лекуреши, плажовете Лукова, Пигерас, Борш, Кепаро и Порто Палермо с крепостта на Али Паша с включен обяд и свободно време за къпане и плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Закуска. Свободен ден или по желание, срещу заплащане - целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро –сребърната крепост на Албания и Тепелене – родното място на османския епирски владетел – Али Паша. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. По пътя посещение на  Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Екскурзията продължава към Тепелене, родното място на Али Паша, един от най-жестоките османски владетели на албанските земи. Градчето се намира на левия бряг на река Вьоса на плато над реката. Историята го свързва и с посещението на лорд Байрон по тези места, пребивавал по тези места, признат за единственият британски и европейски благородник, който е имал смелост да пътува до Албания и да се срещне лично с Али Паша. Кратък престой в Тепелене за разглеждане на Крепостта, паметника на Али Паша, площад Лорд Байрон. Връщане в хотела в Саранда. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина – областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество.  Пристигане в София късно вечерта.

 
Цена на човек на закуска и вечеря
НВ + с напитка по избор
Ранни записвания до 29.02.2020 Редовни цени след 01.03.2020
22-28.06.20
 
06-12.09.20
   
 29.06.- 05.07.20  31.08.-06.09.20 22-28.06.20
 
06-12.09.20
 
    
29.06-
05.07.20
31.08.-06.09.20
В двойна стая
 
425.00 лв 495.00 лв 460.00 лв 465.00 лв 525.00 лв 490.00 лв
3-ти възрастен в двойна стая
 
425.00 лв 495.00 лв 460.00 лв 465.00 лв 525.00 лв 490.00 лв
Дете от 0 до 6 год. с двама възрастни в стая
 
275.00 лв 300.00 лв 280.00 лв 295.00 лв 320.00 лв 300.00 лв
Дете от 6 до 12 год. с двама възрастни в стая 355.00 лв 390.00 лв 375.00 лв 375.00 лв 410.00 лв 395.00 лв
Единично настаняване
 
530.00 лв 615.00 лв 580.00 лв 560.00 лв 645.00 лв 610.00 лв

Други:
- Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
Ориентировъчни входни такси на обектите в Албания:
- Входна такса в Бутринт – 700 леки;
- Музея в Гирокастро – 200 леки;
- Крепостта в Гирокастро – 200 леки;
- Вход в Синьото око – 50 леки

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзиите – 20 човека.
Забележка: При по-малък брой туристи по преценка на туроператора и със съгласието на туристите, допълнителните екскурзии могат да се проведат, като цената се преизчислява спрямо броя туристи.

Hotel Vola 3* Разположен до малък плаж в началото на пътя, който свързва Саранда с Бутринт, хотел Vola предлага  ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. Всяка стая има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизия и хладилник. Гостите могат да намерят на пешеходно разстояние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухня, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела. Центърът на Саранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.
Валута: Албански леки
1 лев = 60 албански леки /ALL/
1 евро = 125 албански леки /ALL/


Минимален брой записани туристи: 35 човека    
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 работни дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на албанските партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със със ЗД „Евроинс“.
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.



 
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Всички пътни и магистрални такси;
  • 6 нощувки на закуски и вечери с включена 1 напитка по избор и вода /3-степенно сет меню/ в хотел “Vola” 3* /категоризацията е определена по албанското законодателство/ http://hotelvola.com/;
  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
  • Пешеходна обиколка на Саранда;
  • Бонус – Целодневна екскурзия за плаж до Ксамил;
  • Бонус – Посещение на Йоанина;
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
     
Цената не включва:
  • Екскурзия до Бутринт с местен екскурзовод – 15 евро/входната такса се заплаща на място в албански леки/;
  • Екскурзия до Гирокастро, Тепелене и езерото-резерват Синьото око  – 25 евро /входните такси се заплащат на място в албански леки/;
  • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу град, двореца „Ахилеон“ и полуостров Канони с включени фериботни такси – 65 евро /входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно – 6 евро за група над 20 човека/;
  • Целодневна разходка с Jeep 4х4 до прекрасните плажове на Албанска Ривиера и традиционни планински селца с включен обяд, off road приключение /Джиповете се управляват от опитни местни водачи/ – 75-80 евро на човек в зависимост от сезона;
  • Целодневна екскурзия с корабче до близки плажове на Албанска Ривиера като Крореж и Какоме с обяд, включени безалкохолни напитки и вода без лимит – 45-50 евро на човек в зависимост от сезона;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. - 7 лева;
  • Гарантирано настаняване на първите 3 реда в автобуса – доплащане 30 лева на човек.
Бонус екскурзии – плати 3, получи 4 екскурзии!!!
При записани 3 екскурзии: Гирокастро, Корфу и Корабче – Безплатна Екскурзия до Бутринт

 

Изберете хотели за резервация по програмата



Оферта № П74