Почивка в Коста Бланка, Бенидорм

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0.00 лв.
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Дестинация: Бенидорм, Коста Бланка, ИСПАНИЯ

Дати:

Код на програма: П-217

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

Ден 1

София – Валенсия – Бенидор

Среща с представител от агенцията на летище София (Терминал 2), 2 часа преди полета. Директен до Валенсия с авиокомпания Bulgaria Air. Кацане на летището и трансфер до хотела в Бенидорм (продължителност около 1,30 ч). Настаняване. Информационна среща с местния представител. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2

Елче (приблизително в посока – 65 км, 1 час)

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Елче, града на палмите и обувната промишленост. Понастоящем градът разполага с над 90 овощни градини, които приютяват над 200 000 палмови насаждения, като някои от видовете са на възраст от над 200 години. Освен с изобилието от зеленина, градът се слави и с това, че тук е съсредоточено близо 40% от обувното производство на страната. Туристическата програма в града започва с посещение на общинския Палмов парк. Тук ще научите повече за създаването на парка, видовото разнообразие и ще имате възможност за снимки и самостоятелна разходка. Програмата продължава с пешеходен тур на историческия център, където ще се запознаете с мавърската защитна кула – „Калаора“; двореца „Алтамира“ – днес седалище на местния Археологически музей; базиликата „Санта Мария“, в която се отбелязва всяка година „Мистерията на Елче“ – средновековен празник под закрилата на ЮНЕСКО и старите Арабски бани, датиращи от XII век. Свободно време. Възможност за посещение на обувна фабрика. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Валенсия (приблизително в посока – 140 км, 1,40 ч)

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите „Серанос“ – вековни пазители на града, площад „Пласа де ла Вирхен“ и красивия фонтан „Турия“, катедралата на Валенсия – днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, „Ла Естреча“ – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – „Хемисферик“ – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата „Кралица София“, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките „Принц Фелипе“, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, „Умбракъл“ – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, „Агора“ – приютяваща изложби и събития и „Океанографик“, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Бенидорм

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Мурсия (приблизително в посока – 125 км, 1,20 ч)

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Мурсия – град с арабски произход, пъстра архитектура и множество дворци. Туристическата програма в Мурсия започва с пешеходна обиколка из историческия център. Първа спирка – сградата на кметството, която претърпява множество реконструкции преди да достигне съвременния си вид. Следва посещение на площад „Кардинал Белуга“, където се разкриват величествените здания на местния Епископски дворец, чудесен представител на архитектурното течение рококо и Катедралата на „Пресвета Богородица“, чиято фасада е призната за една от най-красивите представители на бароковия стил в Испания. Разходката продължава по главната улица „Траперия“, изобилстваща от магазини за сувенири, мода и сладки изкушения. Тя ще ви отведе пред сградата на Кралското казино, напомняща за бившето величие на аристокрацията. Разходката продължава в посока площад „Санто Доминго“ и едноименната църква, двореца „Алмодовар“ и Театър Ромео. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6

Бенидорм

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

Гуадалест (приблизително в посока – 25 км, 30 минути)

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Гуадалест крепостния град. В зелената долина на провинция Аликанте, заобиколен от високи планински вериги, се намира китното испанско градче Гуадалест. Макар и малък по площ – 16 кв. км. и население от приблизително 200 души, той е едно от най-посещаваните места в Испания. Известен е с факта, че тук има най – висока концентрация на музеи на глава от населението, като някои от най – причудливите са музеите на : „Солниците и Пиперниците“ , „Микро Миниатюрите“, „Микро Гигантите“ и „Антонио Марко“. Туристическата програма започва с пешеходна разходка из калдъръместите улици на града и посещение на Старата част известна под името „Кастел де Гуадалест“. Достъпът се осъществя чрез 15 – метров тунел , който ще ви отведе до централния площад и настоящото Кметството, което някога е изпълнявало функциите на съд и затвор. Тук ще се насладите на страхотна панорама, която се открива към прилежащия язовир и овощни насаждения от нисперо. По време на обиколката ще научите повече за значението на крепостта през годините и едни от най-влиятелните семейства живели тук. Свободно време. Възможност за дегустация на вино „москател“ и други деликатеси характерни за региона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8

Алтеа – Калпе – Валенсия – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Полудневна екскурзия до Алтеа и Калпе (включена в цената). Алтеа е китно рибарско градче, разположено на върха на хълм, на чиято най-висока точка се издига камбанарията на енорийската църква „Дева Мария от Консуело“ – един от символите на Коста Бланка. Широкият купол на църквата е покрит с бели и сини плочи. От площада на града се открива красива панорама към региона – типични бели къщи, които в миналото са били обградени от масивна ограда. Кратка разходка по приветливите улички с безброй работилници, ателиета на художници и занаятчийски магазини. Екскурзията продължава по крайбрежен, панорамен път, който води до Калпе – курортно испанско градче. Внушителната „Скала на Ифач“ е един от типичните пейзажи тук. Единадесет километра плаж, пленителни заливи, яхтено пристанище и красива природа са част от атрактивността на града. Трансфер до летището във Валенсия (приблизително около 1,30 ч). Директен полет до София на авиокомпания Bulgaria Air.

 

Полетно разписание:

(авиокомпанията си запазват правото да променят часовете на полетите)

София – Валенсия: 13:15 ч. – 15:15

Валенсия – София: 16:00 ч. – 19:50

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1.30 час в посока с 3*/4* автобус.

 

 
 
Допълнителни екскурзии


Цена за възрастен 92 BGN
Цена за дете 46 BGN
  Елче
ИСПАНИЯ,АЛИКАНТЕ

Елче – града на палмите и обувната промишленост. Понастоящем градът разполага с над 90 овощни градини, които приютяват над 200 000 палмови насаждения, като някои от видовете са на възраст от над 200 години. Освен с изобилието от зеленина, градът се слави и с това, че тук е съсредоточено близо 40% от обувното производство на страната. Туристическата програма в града започва с посещение на общинския Палмов парк. Тук ще научите повече за създаването на парка, видовото разнообразие и ще имате възможност за снимки и самостоятелна разходка. Програмата продължава с пешеходен тур на историческия център, където ще се запознаете с мавърската защитна кула -„Калаора“; двореца „Алтамира“ – днес седалище на местния Археологически музей; базиликата „Санта Мария“, в която се отбелязва всяка година „Мистерията на Елче“ – средновековен празник под закрилата на ЮНЕСКО и старите Арабски бани, датиращи от XII век. Свободно време. Възможност за посещение на обувна фабрика.


Цената включва

 транспорт и екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер



Цена за възрастен 124 BGN
Цена за дете 62 BGN
  Валенсия
ИСПАНИЯ,АЛИКАНТЕ

Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите „Серанос“ – вековни пазители на града, площад „Пласа де ла Вирхен“ и красивия фонтан „Турия“, катедралата на Валенсия- днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, „Ла Естреча“ – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – „Хемисферик“ – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата „Кралица София“, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките „Принц Фелипе“, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, „Умбракъл“ – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, „Агора“ – приютяваща изложби и събития и „Океанографик“, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време.


Цената включва

 транспорт и екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер



Цена за възрастен 92 BGN
Цена за дете 46 BGN
  Гуадалест
ИСПАНИЯ,АЛИКАНТЕ

В зелената долина на провинция Аликанте, заобиколен от високи планински вериги, се намира китното испанско градче Гуадалест. Макар и малък по площ – 16 км2 и население от приблизително 200 души, той е едно от най -посещаваните места в Испания. Известен е с факта, че тук има най – висока концентрация на музеи на глава от населението, като някои от най – причудливите са музеите на : „Солниците и Пиперниците“ , „Микро Миниатюрите“, „Микро Гигантите“ и „Антонио Марко“. Туристическата програма започва с пешеходна разходка из калдъръместите улици на града и посещение на Старата част известна под името „Кастел де Гуадалест“. Достъпът се осъществя чрез 15 – метров тунел , който ще ви отведе до централния площад и настоящото Кметството, което някога е изпълнявало функциите на съд и затвор. Тук ще се насладите на страхотна панорама, която се открива към прилежащия язовир и овощни насаждения от нисперо. По време на обиколката ще научите повече за значението на крепостта през годините и едни от най-влиятелните семейства живели тук. Свободно време. Възможност за дегустация на вино „москател“ и други деликатеси характерни за региона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Цената включва

транспорт и екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 118 BGN
Цена за дете 59 BGN
  Мурсия
ИСПАНИЯ,АЛИКАНТЕ

Мурсия – град с арабски произход, пъстра архитектура и множество дворци. Туристическата програма в Мурсия започва с пешеходна обиколка из историческия център. Първа спирка – сградата на кметството, която претърпява множество реконструкции преди да достигне съвременния си вид. Следва посещение на площад „Кардинал Белуга“, където се разкриват величествените здания на местния Епископски дворец, чудесен представител на архитектурното течение рококо и Катедралата на „Пресвета Богородица“, чиято фасада е призната за една от най-красивите представители на бароковия стил в Испания. Разходката продължава по главната улица „Траперия“, изобилстваща от магазини за сувенири, мода и сладки изкушения. Тя ще ви отведе пред сградата на Кралското казино, напомняща за бившето величие на аристокрацията. Разходката продължава в посока площад „Санто Доминго“ и едноименната църква, двореца „Алмодовар“ и Театър Ромео. Свободно време.


Цената включва

транспорт и екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер


 
  Алтеа и Калпе
ИСПАНИЯ,ALTEA

Алтеа е китно рибарско градче, разположено на върха на хълм, на чиято най-висока точка се издига камбанарията на енорийската църква „Дева Мария от Консуело“ – един от символите на Коста Бланка. Широкият купол на църквата е покрит с бели и сини плочи. От площада на града се открива красива панорама към региона – типични бели къщи, които в миналото са били обградени от масивна ограда. Кратка разходка по приветливите улички с безброй работилници, ателиета на художници и занаятчийски магазини. Екскурзията продължава по крайбрежен, панорамен път, който води до Калпе – курортно испанско градче. Внушителната „Скала на Ифач“ е един от типичните пейзажи тук. Единадесет километра плаж, пленителни заливи, яхтено пристанище и красива природа са част от атрактивността на града.


Цената включва

трансфер и екскурзовод на български език


Цената не включва

разходи от личен характер.

 

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

 

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: няма;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Испания, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Испания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

  • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
  • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
  • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
  • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване
  • Самолетен билет София – Валенсия – София на авиокомпания Bulgaria Air;

  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 10 кг;

  • Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;

  • 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря (с включено вино и вода по време на обяда и вечерята) в Olympus Hotel 4* в Бенидорм, Коста Бланка;

  • Панорамна обиколка на Алтеа и Калпе;

  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;

  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

  • Представител на туроператора с български език.

  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;

  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;

  • Полудневна екскурзия до Елче – 92 лева за възрастен / 46 лева за дете до 11,99 г.;

  • Полудневна екскурзия до Гуадалест – 92 лева за възрастен / 46 лева за дете до 11,99 г.;

  • Целодневна екскурзия до Валенсия – 124 лева за възрастен / 62 лева за дете до 11,99 г.;

  • Целодневна екскурзия до Мурсия – 118 лева за възрастен / 59 лева за дете до 11,99 г.;

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон);

 

Цената не включва – задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

  • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;


Оферта № П217