МАЛТА - СТРАНА НА РИЦАРИ

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 899 лв.
Дати на отпътуване: 05.10.2024, 12.10.2024, 19.10.2024, 26.10.2024, 02.11.2024, 09.11.2024, 16.11.2024, 23.11.2024

Маршрут: ВАЛЕТА, МДИНА, МОСТА, ХАДЖАР КИМ, ГОЗО

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-997

Дата Цена Резервирай
05.10.2024 1099 лв. резервация
12.10.2024 1099 лв. резервация
19.10.2024 1049 лв. резервация
26.10.2024 1049 лв. резервация
02.11.2024 999 лв. резервация
09.11.2024 999 лв. резервация
16.11.2024 949 лв. резервация
23.11.2024 899 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1 Полет до Малта
Ще кацнете на международно летище Малта. Вашият екскурзовод ще Ви съпроводи до хотела, в който ще останете по време на цялата екскурзия. Нощувка в района на залив "св. Павел".

Ден 2 Валета
Закуска. По време на разходката из столицата на Малта ще се насладите на красотата и очарованието на укрепения град, построен през 1566 г. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са оставили след себе си уникално културно наследство. Ще видите парка "Горна Барака“, катедралата "св. Йоан Кръстител“, където ще разгледате Ораторията с шедьоврите на Микеланджело, фламандските гоблени, а след това и църковния музей. Ще се разходите по улицата на Републиката, ще видите и двореца на Великия магистър, след което ще разполагате с време за пазаруване. Следобед ще посетите крепостните укрепления на Валета, както и крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела.

Ден 3 Мдина – Рабат – Моста
Закуска. Ще обиколите централната част на Малта, тук се намира старата ú столица – укрепеният средновековен гр. Мдина (Тихият град). Тесните и криви улички ще Ви отведат до внушителните бастиони, които придават характерния и добре познат облик на острова. По пътя ще срещнете разнообразни архитектурни стилове (итало-нормански и барокови сгради). Ще излезете от Мдина през Гръцката порта, за да посетите раннохристиянските катакомби в Рабат и ще продължите към стръмните скали на Дингли. Следобед ще посетите ботаническата градина "Сант Антон“, разположена близо до президентския дворец, на който ще можете да се възхитите отвън. Ще посетите и занаятчийския център в Таали. Към края на обиколката ще разгледате величествената ротонда в гр. Моста – една от най-големите в Европа.

Ден 4 Свободно време или "другата Малта" (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. На тази специална обиколка ще посетите Палацо Парисио, който с право е наричан "миниатюрния Версай”. В екстравагантният дворец ще видите красиви стенописи, великолепни предмети от мрамор, оптични илюзии и редки картини. Панорамните градини са едни от най- изисканите в Европа и допринасят за блясъка на двореца. След това ще имате възможността да разгледате най-аристократичното място в Малта с винарски изби на 400 години, в които отлежава най-хубавото малтийско вино. Ще посетите една от водещите винарни, където ще Ви обяснят повече за малтийското винопроизводство и ще Ви поканят да дегустирате селекция от вина и местни специалитети.

Ден 5 Свободно време или Мегалитният храм Хаджар Ким (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Обиколката започва с посещение на една от най-старите каменни кариери в Малта, която е превърната в атракция за туристите. Предстои Ви среща с една от най-древните постройки на земята, храма Хаджар Ким, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. От Хаджар Ким ще стигнете до крайбрежието, където можете да се разходите с лодка през Синята пещера, известна с кристалночистите си води (заплащане на място).

Ден 6 Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа)
Закуска. Ще отпътувате към Голямото пристанище срещу Валета, районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Ще минете през Коспикуа, за да стигнете Виториоса и да се разходите из тесните улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. От парка "Сенглеа“ ще се насладите на панорамната гледка към Голямото пристанище, включително впечатляващия форт "Сант Анджело", откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.

Ден 7 Свободно време или о. Гозо (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. С ферибот ще стигнете до о. Гозо. Там ще посетите уникалния мегалитен храм – Джигантия. След това ще разгледате средновековната крепост във Викто-рия, както и заливите в Ксленди и Двейра, наподобяващи фиорди. Гозо е известен със своите занаяти и ръчно изработените дантели и плетива. Ще се впечатлите от тучната зеленина и спокойна атмосфера и разликата между големия о. Малта и Гозо.

Ден 8 Полет до България
Закуска в хотела. Трансфер до летището според полетното разписание за обратния полет до България. 
 
Хотели
7 нощувки в хотел GILLIERU HARBOUR 4*, залив "св. Павел".
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация.
- ХРАНА - 7 богати закуски 
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): 239 лв.
"Пакет допълнителни екскурзии": 249 лв. на човек., който Ви осигурява:
• Посещение на Палацо Парисио и на една от водещите малтийски винарни;
• Храмовият мегалитен комплекс Хаджар Ким;
• Посещение на о. Гозо с ферибот.
- "Пакет 7 вечери": 199 лв. на човек.
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

Оферта № Е997