Кения - от двете страни на Екватора

10 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: София – Истанбул – Найроби – Самбуру – Суийтуотърс – езерото Накуру – Масай Мара – Найроби – Истанбул – София

10 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-994

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
23.06.2021-ср 1 ден София → Истанбул →

В 15:40 ч. полет TK 1032 от София за Истанбул. В 17:05 ч. пристигане. Следващ полет TK 607 в 20:15 .

24.06.2021-чт 2 ден → Найроби – Самбуру (обяд, вечеря)
В 02:55 ч. пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел в Найроби за кратко освежаване. Продължаване към Самбуру. При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате, стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане в лоджа за обяд. Свободно време за почивка. Следобедно сафари в националния парк Самбуру. Вечеря в лоджа. Нощувка.

25.06.2021-пт 3 ден Самбуру (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Целия ден ще посветим на природния резерват Самбуру, с две сафарита - сутрешно и вечерно. Националният парк Самбуру, чиято южна граница е напоена щедро от река Уасо Ниеро, е неповторима екосистема, зелен оазис и дом на огромна популация от слонове, много северни видове хищници и тревопасни, птици, характерни само за тази част на Кения, крокодили и хипопотами, където много животни идват, за да отдъхнат и да се разхладят. Районът има своя „уникална петорка“ от редки ендемични животни: мрежестият жираф, антилопата Геренук, сомалийският щраус, зебрата на Грейви и източноафрикански орикс. Паркът е и родно място на племето, което гордо носи същото име. Самбуру са умели скотовъди и ревностни пазители на своите интересни обичаи и традиционен начин на живот. Типични за тях са облеклото в червен цвят и мънистените украшения, които носят – всеки накит е носител на информация за социалния статус на притежателя му. Вечеря и нощувка.

26.06.2021-сб 4 ден Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)
Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (155 км/3ч). Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Вечеря и нощувка.

27.06.2021-нд 5 ден Суийтуотърс – езерото Накуру (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (150км/4ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

28.06.2021-пн 6 ден езерото Накуру – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/5ч30мин). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

29.06.2021-вт 7 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
*По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.

30.06.2021-ср 8 ден Масай Мара – Найроби (закуска)
Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Последно попътно сафари в Масай Мара. Спиране за обяд (заплаща се на място). Привечер пристигане и настаняване в хотела в Найроби. Нощувка.

01.07.2021-чт 9 ден Найроби (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за пазаруване. Кратка обиколка на Найроби с посещение на къщата на Карен Бликсен – писателката, прославила Кения с произведението „Извън Африка“ и приюта за слонове и носорози „Дейвид Шелдрик“. Ще спрем на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. За довиждане сме предвидили вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището.

02.07.2021-пт 10 ден Найроби → Истанбул → София
В 04:25 ч. полет TK 608 от Найроби, пристигане в Истанбул в 11:10 ч. В 13:30 ч. полет TK 1031 от Истанбул, пристигане в София в 14:50 ч.

 

Хотели:

24.06 – 26.06

Самбуру

Sarova Shaba

26.06 – 27.06

Суийтуотърс

Sweetwaters Serena

27.06 – 28.06

1н

Накуру

Sarova Lion Hill

28.06 – 30.06

2н

Масай Мара

Keerok Lodge

30.06 – 01.07

1н

Найроби

Panafric Hotel

Допълнителни екскурзии:
Сафари с балон над Масай Мара – 920 лв.
 
  • Самолетни билети София – Истанбул – Найроби – Истанбул – София с редовен полет на Турските авиолинии, включени такси, багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг;
  • 7 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*:
  • 1 със закуска в Найроби,
  • 6 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
  • 1 вечеря в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване;
  • Трансфери при пристигане и отпътуване, пътуване между населените места с джипове 4х4 и опитен шофьор-екскурзовод,
  • Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси,
  • По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
  • Кратка обиколка на Найроби,
  • Водач-преводач от фирмата.
  • Застраховка „Flying doctor”
 

Настаняване на човек в двойна стая

Настаняване в единична стая

3-ти възрастен

5376 лв.

5991 лв.

5376 лв.

 
Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори – 80 лв.

Цената не включва допълнителни услуги:
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 100,000 лв. (включва покрит риск от заразяване с COVID-19) - 33.30 лв. за лица до 65 г.; за лица над 66 г. - 84.60 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване” с покритие в случай на Covid-19.

Оферта № Е994