Екскурзия в Намибия - там където пустинята среща океана

13 дни / 10 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Виндхук - Солитер - Сосусвлей - Уолфиш Бей - Sandwich Harbour - Свакопмунд - Щпицкопе - Твифелфонтейн - Каманджаб - Национален парк Етоша

13 дни / 10 нощувки

Код на програма: E-981

Дата Цена Резервирай
  • Програма
ДЕН 1: София - Виндхук
Среща на летище София и полет за Виндхук.
 
ДЕН 2: Виндхук - Солитер
Пристигане на летището във Виндух и трансфер до Солитер. Разположен точно под Тропика на Козирога, в един от най-слабо населените райони на Намибия, Солитер е като оазис в пустинята Намиб. Името му означава две неща - "Диамант" или "Самота". Комбинацията от тях създава определението за уникално и ценно, но самотно място. Пустинята Намиб е единственото място в света, където може да видим дървета, които са изсъхнали преди хиляда години и продължават да стоят недокоснати от времето... Пустинята е известна с красотата на дюните и своеобразието на пейзажите си. Дори самото ѝ име е впечатляващо. В превод от езика на народа "нама" името означава "мястото, където няма нищо".
Тук животинският свят съществува не "благодарение на", а "въпреки"... И ние ще се убедим в това!
Именно тук ще видим прочутото гробище за коли в пустинята.
А по залез слънце ще имаме възможността да видим как огненочервените лъчи потъват в пустинята Намиб.
Нощувка.
 
ДЕН 3: Солитер - Сосусвлей
Закуска. Днес ще се отправим към пулсиращото сърце на пустинята. Част от тази безлюдна земя, която наподобява суров лунен пейзаж, а друг път безбрежно море от движещи се пясъци и дюни. Това е Сосусвлей! Това е мястото, където се срещат емблематичните червени пясъчни дюни и контрастиращото синьо небе, което го прави един от най-зрелищните природни феномени на Африка. Думата Сосусвлей произхожда от два езика, "нама" и "африкаанс". В превод думите "Сос" и "Влей" означават "задънена улица".
Под парещите лъчи на жаркото слънце ще видим Big Daddy - със своите 325 м. е най-високата дюна в района на Сосусвлей, но не и най-високата в пустинята Намиб. Тази чест е отдадена на Дюна 7, с нейните 388 м.
Ще се отправим към Дедвлей /DeadVlei/ - мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюреалистичен пейзаж. Те оживяват във вечерната светлина, променят цвета си и са сбъдната мечта за всеки фотограф. Тази вдъхновяваща гледка e една от най-големите природни атракции на света. Името на пустинята произтича от два езика. Първата сричка "дед" е известна в английския език като "мъртъв", докато втората сричка "влей" означава "езеро" или "блато" на африкански.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Сосувлей - Уолфиш Бей
Днес ще посрещнем изгрева над червените дюни на пустинята Намиб. А гледката, която ще се разкрие пред нас е магичнa!
Ще посетим и каньона Сесрием, където реката е прокопала дълбок пролом в околния пейзаж. С дължина от 1 км. и височина от 30 м., каньона е завладяващ.
След закуска ще поемем на северозапад към Атлантическото крайбрежие на Намибия, за да стигнем Уолфиш Бей. Градът е известен със своите лагуни, оранжеви пясъчни дюни, риболов и бърдуочинг /наблюдение на птици/. В непосредстевна близост до града се намира и най-голямата пясъчна дюна в света Дюна 7. От върха ѝ се открива зашеметряваща гледка, а желаещите ще могат да се спуснат 388 м. с борд.
На път за хотела ще спрем за снима с розово фламинго, което живее в естествена си среда.
Настаняване в хотел. Вечерта ще излезем за приятна разходка из града, на чаша шампанско и прясно уловени стриди.
Нощувка.
 
ДЕН 5:  Уолфиш Бей - целодневен тур до Sandwich Harbour
Закуска. Днес ни предстои целодневен тур до Sandwich Harbour - място, за което много хора са чували, но малко са го посещавали. Тук гигантските пясъчни дюни текат направо в ледения Атлантически океан и създават спиращи дъха гледки, чакащи само да бъдат открити!
Ще се качим на джипове 4х4, с които ще прекосим пясъчните дюни. Ще стигнем и до лагуната Walvis Bay, където ще видим фламинго и други видове птици.
Ще видим и солниците разположени между пустинята и града.
Нощувка.
 
ДЕН 6:  Уолфиш Бей - Свакопмунд - Щпицкопе 
Закуска. Продължаваме на север и стигаме до крайбрежния град Свакопмунд, където ни очакват нови приключения. Живописно разположен сред дуню и водите на атлантическото крайбрежие, името му произлиза от словосъчетание, което буквално означава "Устието на река Свакоп". Градът е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Тук ще видим стария затвор построен през 1909 г, с бележитата си кула, градската библиотека, музея на транспорта и галерията на кристалите. Една от големите забележителности на града е локомотива Мартин Лутер, строен 18956 г. и изоставен в пустинята.
Продължаваме към Шпицкопе - един от най-зрелищните райони в Намибия с неговите емблематични скали, арки и гранитни върхове. В превод името на града означава "заострен купол".  Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. В района са открити над 37 пещерни рисунки, считани за едни от най-добрите колекции скално изкуство в света.
Ще посетим Скалната арка /Rock Archway/ - най-емблематичната забележителност в района.
Нощувка.

ДЕН 7: Щпицкопе - Твифелфонтейн
Закуска. Ще се отправим към долината Твифелфонтейн. Разположена в района на Северозападна Намибия, първоначално долината се е наричала "Скачаща пролет", но след заселването на белите хора в района името се променя на Твифелонтейн. В превод "Фонтан на съмнението". Именно тук се намира най-голямата колекция от скални рисунки в цяла Африка. Стара легенда разказва, че създателите на рисунките са представители на културата "Уилтън". Най-древните рисунки се появяват преди повече от 5000 години и ние ще можем да видим част от тях.
Следобед ще посетим живият музея Дамара. Възможността да се преживеем традиционната култура в тази форма, няма аналог никъде другаде в Намибия. Бушмените Дамара, принадлежат към най-старите племена в страната. Ще танцуваме, ще играем и ще се смеем с тях.
Нощувка.
 
ДЕН 8: Твифелфонтейн - Каманджаб
Закуска. Днес ще гостуваме на поразителното племе Химба, за което казват, че са най-красивият народ на планетата. На местата, където живее племето, практически няма вода. С откъснатия си начин на живо не се нуждаят от онова, което никога не са и имали. Най-важното украшение за жените са техните прически. Младите момичета от племето сплитат косите си на множество малки плитки, които почти изцяло закриват лицата им, докато при омъжените жени лицето остава открито. Химба пазят всички свои традиции и вярвания. Любопитен факт е, че и до днес по време на празници те разменят жените си. Ако мъж убие жена си, той заплаща на нейното семейство компенсация в размер на 45 крави. Ако жената убие мъжа си, то семейството на мъжа не получава нищо :) Властите не наказват виновните, считайки това за вътрешна работа на племето.
Далеч от цивилизацията, единственото от което се нуждаят са гребени, кутийки и пъстроцветни найлонови торбички. Пригответе си и вие!
В близост до селото пък обикалят множество диви животни.
Нощувка.
 
ДЕН 9: Каманджаб - Национален парк Етоша
Закуска. Отпътуваме към Национален парк Етоша. На езика на местното племе "овамбо" името на парка може да означава две неща - "езерото на миражите" или "голямо бяло място". Това е третия по големина природен резерват в света. Националният парк Етоша предлага превъзходно изживяване от световна класа. Тук се срещат смайващ брой слонове, зебри, жирафи, сини антилопи гну, застрашения черен носорог и много други. Въпреки суровия климат на Намибия, този парк остава един от най-завладяващите и непознати природни красоти в света.
Ще обикаляме от водоем на водоем в търсене на голямата петорка - лъв, леопард, слон, носорог и бивол.
Дори само гледката към залеза над този великолепен див пейзаж ще спре дъха ви.
Нощувка.

ДЕН 10: Национален парк Етоша
Ранно ставане за сутрешно сафари. Връщане в хотела за закуска. Сбободно време за почивка.
Вечерно сафари.
Нощувка.

ДЕН 11: Национален парк Етоша - Виндхук
Закуска. Днес е връщаме обратно към столицата Виндхук, което в превод означава "ветровитият ъгъл". Настаняване в хотел. След кратка почивка ще започне обзорната ни обиколка. Градът е интересна смесица от историческа архитектура и модерни сгради. Най-силно впечатление правят  лютеранската църква от 1896 г.,много по-съвременния Върховен съд и старата крепост Алте Фесте - проектирана като щаб на германската колониална военна сила. Крепостта никога не е участвала в никакви военни действия.
Свободно време.
Нощувка.
 
ДЕН 12: Виндхук – София
Закуска. Трансфер до летището и полет за София.
 
ДЕН 13: София
Пристигане на летище София.



Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
 

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • Самолетен билет София - Виндхук - София с вкл. 30 кг. чекиран багаж
  • Летищни такси
  • Всички трансфери по програмата
  • Климатизиран транспорт по маршрута с 24 местен високо-проходим рейс /overland truck/
  • Шофьор, водач и готвач по време на пътуването
  • 1 нощувка в Солитер в Boesman Camp или подобен
  • 1 нощувка в Дедвлей в Dead Valley Lodge или подобен
  • 2 нощувки в Уолфиш Бей в Lagoon Chalets или подобен
  • 1 нощувка в Шпицкопе в Spitzkoppe Camp или подобен
  • 1 нощувка в Твифелфонтейн в Madisa Camp или подобен
  • 1 нощувка в Каманджаб в Melissa’s Guest House или подобен
  • 2 нощувки в Национален парк Етоша в Okaukuejo Camp или подобен
  • 1 нощувка във Виндхук в Hotel Safari или подобен
  • 8 закуски, 8 обяда, 7 вечери по програмата
  • Екскурзия в Сосусвлей и Дедвлей
  • Посещение на каньона Сесрием
  • Дневен тур до Sandwich Harbour
  • Посещение на Свакопмунд - столицата на туристическия район
  • Посещение на село на местното племе Химба
  • Посещение на Туайфелфонтейн
  • Сафари в национален парк Етоша в Намибия - едно сутрешно и две вечерни
  • Входни такси за всички посещавани обекти и национални паркове
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
  • Водач на български език
 
В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии, които не са включени в пакетната цена
  • Бакшиши
  • Разходи от личен характер
  • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • Застраховка „Отмяна на пътуване"
  • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
21.10.2021 - 02.11.2021 2 675 евро 3 840 евро
04.03.2022 - 16.03.2022 2 675 евро 3 840 евро
 
 
ХОТЕЛИ:
  • Солитер - 1 нощувка със закускa в Boesman’s camp или подобен
  • Дедвлей- 1 нощувка със закускa в хотел Dead Valley Lodge или подобен
  • Уолфиш Бей - 2 нощувки със закуски в хотел Lagoon Chalets & Caravan Park или подобен
  • Шпицкопе - 1 нощувка със закускa в хотел Spitzkoppe camp или подобен
  • Твифелфонтейн - 1 нощувка със закускa в хотел Medisa Camp или подобен
  • Каманджаб - 1 нощувка със закускa в хотел Melisa’s guest house или подобен
  • Национален парк Етоша - 2 нощувки със закуски в хотел Okaukuejo Camp или подобен
  • Виндхук - 1 нощувка със закускa в хотел Safari Hotel или подобен
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
  • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
  • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
  • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
  • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
  • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
  • В случай, че Потренителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
  • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
  • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност

Оферта № Е981