Септемврийски празници в Придунавска Сърбия 2021

3 дни / 2 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: СОФИЯ-ЗАЙЧАР-ФЕЛИКС РОМУЛИАНА-МАЙДАНПЕК-РАЙКОВАТА ПЕЩЕРА-ЛЕПЕНСКИ ВИР-ДЖЕРДАП-СОФИЯ

3 дни / 2 нощувки

Код на програма: E-972

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

1-ви ден : Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски”  в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Отпътуване за Гъмзиград. Посещение на  късноримски археологически комплекс, в който  се намират останките от античния дворец  Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Кай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Връщане в Зайчар за разглеждане на музея, където се съхраняват повечето експонати от разкопките на Феликс Ромулиана. Свободно време за обяд. Продължаваме за Майданпек и пристигане в хотел „Golden Inn” 3*. Свободно време за почвка и разходка в града. 19:30 ч. Вечеря в хотела.. Нощувка.
 
2–ри  ден: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. Посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 5 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед, сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод. При подходящо време ще имате възможност да участвате на брега на река Пек в древна процедура по откриване на злато от пясъците в реката. Връщане в хотела. 13:00 ч – 14:00 ч  Обяд. След обяда- посещение на  праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“.  Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в  Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Връщане в хотела. 19:30 ч. вечеря с жива музика /без напитки/.Нощувка.
 
3-ти ден: Закуска на шведска маса. –9:00 часа - Отпътуване за България по различен и интересен маршрут по посока на река Дунав. ♥По желание –Посещение с екскурзовод на хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четрите най-големите хидроцентрали в света. По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голямата клисура в Европа „Джердапска клисура“, където е най-голямата речна дълбина на река Дунав около 100 м. Фотопаузи на реката. Преминаване през ГКПП Брегово. Пристигане в София късно вечерта.
 
Цена на човек, за пакет, в лева Цени ранни записвания до 30.07.2021 Редовни лени след 01.08.2021
На човек в двойна стая и тройна стая 199.00 лева 219 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни в стая без самостоятелно легло 129.00 лева 149 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни в стая на допълнително легло 149.00 лева 169 лева
Доплащане за единично настаняване 40.00 лева 40 лева

Хотел „Golden Inn“ 3* се намира в центъра на Mайданпек и е заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички стаи в хотела разполагат със сейф, минибар и кабелна телевизия. Самостоятелна баня е с душ или вана, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Всички те са оборудвани с балкон или тераса и безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хотелът предлага безплатни перални услуги и туристическо бюро, както и безплатен паркинг. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.
Майданпек е малък град с население 10 000 жители в Източна Сърбия, намиращ се в планински район. Градът е административен център на Община Майданпек и се намира в Борски окръг. Името на града на български се превежда като Меденпек и произлиза от разработването на медните находища и множеството мини в района в района. Възникнал като малко миньорско селище града се прочува с добива и производството на благородни метали и по-специално на злато и сребро. Днес част от старите мини са изоставени, въпреки това в града се намират множество златарски ателиета, предлагащи красиви бижута от благородния метал.
 
В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  118-120 динара
1 лев = 59- 61  динара
За предпочитане е туристите да бъдат снабдени предварително с динари за входните такси в музеите. На място могат да се обменят само евро за динари.


Други:
- Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
- Пътуването не е подходящо за хора с увреждания.

 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на мероприятията в зависимост от възможностите на сръбските партньори.  Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100002932/16.09.2020 год. 
ЗД "Евроинс" АД - Централно управление:  гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: office@euroins.bg
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.

 
Цената включва:
  • 2 нощувки със закуски в хотел “Golden Inn” 3*;
  • 1  обяд по меню;
  • 2 вечери по меню в ресторанта на хотела / 1 с жива музика без напитки/;
  • Посещение на комплекс Феликс Ромулиана и град Зайчар /без включени входни такси/;
  • Екскурзия до Райкова пещара, с местен екскурзовод/без включени входни такси/ при подходящи метеорологични условия;
  • Екскурзия до музеен комплекс „Лепенски вир“ /без включени входни такси/;
  • Мед.застраховка с асистанс с покритие 2000 евро на човек;
  • Водач по време на престоя и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
  • Посещение на хидроцентралата Джердап с местен екскурзовод – 10 лева / заявява се преди отпътуване от България – необходимо е копие от лична карта за влизане в обекта/
  • Входните такси на посещаваните обекти /около 1350 динара = на около 22 български лева/;
  • Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – доплащане 30 лева на човек;
  • Доплащане на мед. застраховка за лица над 64 г. – 3 лева;
  • Разходи от личен характер;

Входни такси за музеите:
  • Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 400 динара с включена беседа
  • Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
  • Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
  • Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 350 динара /желаещите да влязат в централата е необходимо  да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/
Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 20 записани туристи.

Оферта № Е972