Екскурзия Белоградчишки скали - Магурата - Видин - Калафат

2 дни / 1 нощувка, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

2 дни / 1 нощувка

Код на програма: E-900

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

07:30 ч. - отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Около 11:30 ч. - пристигане в Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост, разположена в подножието на величествените Белоградчишки скали (входната такса за Белоградчишките скали, която е около 6 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободно време за разходка и обяд. Около 14:30 ч. – отпътуване за Магурата. Около 15:00 ч. – пристигане. Посещение на пещерата Магура - една от най-големите пещери в България, с уникални праисторически рисунки (входната такса за пещерата Магурата, която е около 10 лв. за възрастни и 8 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В близост до пещерата се намира Рабишкото езеро – най - голямото по площ езеро в България. По желание – разглеждане на винарска изба „Магура“ и дегустация на вино (с доплащане 22 лв. на човек; цената включва екскурзоводска беседа, дегустация на 3 вина с плата от сирена и сухи мезета; организира се при минимум 10 участника). Дегустациите се провеждат в уникална обстановка – в галерия „Прилепите“ на пещерата. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Пешеходна обиколка на Видин: Катедралата "Св. Димитър", вторият по големина православен храм в България; сградата на музей "Конака", датираща от XVII век; Мавзолея на първия български екзарх и Видински митрополит Антим I с красивия мозаечен портрет на Антим I; синагогата - втора по големина след тази в София, разходка из крайречната градина (входната такса за музей „Конака“, която е около 4 лв., не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Обиколката завършва с посещение на крепостта „Баба Вида“– единствената запазена средновековна крепост в България (таксата за вход в крепостта, която е около 4 лв., не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободно време за обяд. 13.00 ч. - отпътуване за Калафат (Румъния). Пресичане на границата при ГКПП Видин - Калафат. Разходка и свободно време в Калафат.  Около 17:00 ч. – отпътуване за София. Около 21:30 ч. - пристигане в София, на Централна автогара, сектор „Паркинг“.




 
хотел 2 или 3 звезди

   Дата
   цена на възрастен в двойна/тройна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни    цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен
24.07.2020 115.00 130.00 85.00 99.00
05.09.2020 115.00 130.00 85.00 99.00
26.09.2020 115.00 130.00 85.00 99.00
10.10.2020 115.00 130.00 85.00 99.00
06.03.2021 115.00 130.00 85.00 99.00
03.04.2021 115.00 130.00 85.00 99.00

Продължителност на туристическата програма: 2 дни
 
  Допълнителни услуги  Цена 
Разглеждане на винарска изба Магура и дегустация на вино  22 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е двудневна и включва транспорт с лицензиран автобус или микробус, 1 нощувка със закуска във Видин, богата екскурзоводска програма в Белоградчик, пещерата Магура, Видин и Калафат (Румъния). Настаняването е в хотел 3 звезди.

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди.

  • Качването в автобуса започва в 07:00 ч.

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване;
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева;
    • ако прекратяването е от 59 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туристи. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите:

  • 1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - при тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

     

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди във Видин;
  • Водач – придружител по време на пътуването.
  • Входна такса за посещаваните музеи;
  • Входна такса за пещера Магурата;
  • Разглеждане на винарска изба Магура и дегустация на вино;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – доплащане 2 лв на ден на човек (за 1 ден в Калафат);
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е900