Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ЮЖНА АМЕРИКА – ПЕРУ, АРЖЕНТИНА, БРАЗИЛИЯ

15 дни / 14 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 4740 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, ез. Титикака; Буенос Айрес, водопадите Игуасу; Рио де Жанейро

15 дни / 14 нощувки

Код на програма: E-9

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи!
 
Ден  1Лима
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви. Всичко това допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Съвременните квартали на града, Мирафлорес и Сан Исидро, разкриват достиженията на модерната архитектура. Нощувка.
 
Ден 2 - Лима  (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, основан от испанците през 1535 г.,най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископа и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка (посещават се подземните трезори на манастира, известни като „катакомбите”). Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско Предколумбово изкуство. Постоянната колекция съдържа около 45 000 експоната. По желание - наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима, при което музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Този най-голям в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра, е вписан в Книгата за рекорди на Гинес! Вечеря в рестарант с традиционни перуански танци. Нощувка.
 
Ден 3 - Лима – Куско - Юкай  (закуска и  обяд)
Трансфер до летището за полет до Куско. Посещение на град Чинчеро (на 28 км от Куско), в който основната атракция е неделният пазар за размяна на продукти между местните жители.Трансфер до „El Mirador de Racchi”, от където се открива прекрасна гледка към Свещената долина. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
Ден 4 - Юкай  (закуска)
Преди обед – свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:  екскурзия до Морай и Марас; трекинг до терасите на Юкай. Следобед – посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. За изграждането на крепостта са използвани материали като хоросан, кирпичени тухли, както и бледо розов гранит, от който са направени крепостните стени. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Нощувка.
 
Ден 5 - Юкай - Мачу Пикчу - Куско (закуска)
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 м2, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус и влак до гара Ойантайтамбо. Трансфер до хотела в Куско. Нощувка.
 
Ден 6 - Куско  (закуска)
Куско, древната столица на империята на инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града. Разходка из старата част на града, където се виждат красиви колониални сгради. Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка.
 
Ден 7 - Куско - Пуно (закуска и  обяд)
Отпътуване с автобус за Пуно. По време на пътуването покрай пътя се разкриват величествени гледки и се преминава през прохода Ла Райа. Посещение на град Андауайлийас, археологическите разкопки на Рачи и малкото градче Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 8 - Пуно - Лима  (закуска, обяд и вечеря в кутия)
Целодневна екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Битът на племето е тясно свързан с вид тръстика, от която създават къщите си, мебелите, лодките, с които изкарват прехраната си и дори самите острови, на които живеят. Растението им служи също като храна и за лекарство. Освен с риболов, местните индианци се прехранват и от лов на птици – чайки, патици и фламинга. Занимават се с животновъдство, като пасат малките си стада върху островите. Основен поминък е туризмът, тъй като техният бит и култура привличат интереса на хората от цял свят. Пътуване с лодка до остров Такиле, широк около 1 км и дълъг 6-7 км. Местните жители на острова все още носят типични облекла. Трансфер от хотела в Пуно до летището в Хулиака за полет до Лима и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 9 - Лима - Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 10 - Водопадите Игуасу  (закуска)
Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Посещение на водопадите Игуасу от бразилска и от аржентинска страна. Кратко посещение на посетителския център. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 11 - Игуасу - Буенос Айрес  (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, най-оживеният град в Южна Америка. Градът е една от 10-те най-важни метрополии в света, център на политическия, икономическия и интелектуалния живот в страната. Този космополитен град е с невероятно европейско културно влияние. Трансфер до хотела и настаняване. По-късно посещение на танго шоу в една от най-известните зали за танго в квартал Сан Телмо. По време на екскурзията ще може да се вземат уроци по танго или да се направи дегустация на аржентински вина (избира се между двете опции). Нощувка.
 
Ден 12 -  Буенос Айрес  (закуска)
Туристическа обиколка на Буенос Айрес:  Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със знаковите сгради: “Каса Росада” (Розовата къща) – седалище на правителството, Кабилдо (Кметството) и Катедралата. Следва посещение на кварталите: Сан Телмо, който днес е един от най-модерните и желани за живеене в Буенос Айрес; работническият квартал Ла Бока, известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живели италиански моряци и докери през XIX в.; кварталът на богатите в Буенос Айрес  - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Обиколката на града продължава по един от най-широките булеварди в света - Авеню „9-ти юли” към Пласа Лавале със сградата на Федералния съд и Театър „Колон”, и към Палермо – най-зелената зона на града, където на площ от около 3000 декара са разположени градини, паркове и изкуствени езера, заобиколени от красиви сгради. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 13  –  Буенос  Айрес – Рио де Жанейро (закуска)
Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичното забележителност в Бразилия. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.
 
Ден 14 - Рио де Жанейро  (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром -  улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио. Връщане в хотела. Вечерта - по желание посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи. Нощувка.
 
Ден 15 - Отпътуване за България 
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3/4* (Middle Class) Хотели 4/5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 2 895 $ * 3 355 $ *
На човек в единична стая 3 575 $ * 4 315 $ *
Доплащане за вътрешните полети: Лима-Куско, Хулиака-Лима-Игуасу-Буенос Айрес-Рио де Жанейро – от 2 169 лв.

Забележка:
-
посочената най-ниска цена в български лева (4 740 лв.) е изчислена при курс 1 щат.дол. = 1,6371 лв;
- *плащането на пакетната цена се извършва по курс Продава на УниКредит Булбанк в деня на плащането;
- цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:
  • трансферите летище-хотел-летище;
  • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
  • 14 нощувки в избраната категория хотели (3/4* или 4/5*);
  • 14 закуски;
  • 3 обяда;
  • 2 вечери (1, от които в кутия);
  • туристическа програма в Лима;
  • посещение на Чинчеро;
  • туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
  • туристическа програма до Мачу Пикчу;
  • туристическа програма в Куско;
  • екскурзия до езерото Титикака и посещение на плаващите острови Урос и остров Такиле;
  • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
  • туристическа програма в Буенос Айрес;
  • туристическа програма в Рио де Жанейро;
  • входни такси за посещавани по програмата обекти;
  • екскурзоводско обслужване на английски език.
  • самолетни билети София–Лима и Рио де Жанейро-София (бихме могли да предложим цена при резервацията на пакета, според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима–Игуасу, Игуасу-Буенос Айрес, Буенос Айрес-Рио де Жанейро – от 1 404 $ (цените подлежат на препотвърждение при резервация; плащането е по курс Продава на УниКредит Булбанк в деня на плащането);
  • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
  • местни и градски такси, ако се изисква заплащането на такива;
  • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
 
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Лима La Hacienda Miraflores Casa Andina Premium Miraflores
Юкай Sonesta Posada del Inca Yucay Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness
Куско  Xima Cusco Aranwa Cusco Boutique
Пуно Xima Puno GHL Lago Titicaca
Игуасу Viale Catarata Wish Resort Golf Convention/Belmond Das Cataratas
Буенос Айрес Loi Suites Esmeralda Grand Brizo Buenos Aires
Рио де Жанейро Mirador Rio Copacabana Windsor Excelsior
 
Записване и  плащане:
  • внасяне на депозит (капаро) в размер на 30 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата – при записване и сключване на договор с Туроператора, 
  • втора вноска – 30 % от пакетната цена – до 60 дни преди отпътуване,
  • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от от 45 дни преди отпътуване.
Допълнителна информация:
  • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
  • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация (препоръчителни са ваксинациите за жълта треска и тетанус);
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвач;
  • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
  • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
Брой туристи в групата: минимален – 2; максимален - 12
Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
  • паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваната страна;
  • за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на Перу, Аржентина и Бразилия.
Здравни изисквания: към момента на изготвяне на офертата за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации.
 
Прекратяване на договора:
  • отказ от пътуването без неустойка - до 3 дни след първото плащане/сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
  • при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
     *между 4-тия ден след сключването на Договора до 51-ия работен ден преди датата на отпътуване – 10 %;
      *между 50-ия и 36-ия работен ден преди датата на отпътуване – 20 %;
      *между 35-ия и 21-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50 %;
      *между 20-ия и 11-ия работен ден преди датата на отпътуване – 80 % ;
      *между 10-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване – 100 %.

При прекратяване на договора от страна на Потребителя след срока за отказ без неустойка, му се удържа платената от Туроператора сума за резервация или закупуване самолетни билети.
Туроператорът препоръчва сключването на доброволна застраховка "Анулация и прекратяване на пътуване", която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване от страна на Потребителя – по желание, при сключване на договора.
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13062010010020 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението
й.

Оферта № Е9