Португалия

9 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 2099 лв.
Дати на отпътуване: 01.05.2024, 16.10.2024

9 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-896

Дата Цена Резервирай
01.05.2024 2249 лв. резервация
16.10.2024 2099 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма
 
Ден 1
20:50 ч. - 23:00 ч. – полет София – Лисабон. Трансфер. Настаняване в хотел в Ibis Lisboa Alfragide**. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Сутринта – отпътуване за Обидуш (85 км). Разходка из централната част на романтичното градче. Отпътуане за Назаре (40 км) - раят за всички сърфисти, мястото с най-големите вълни в света. Продължаване към Баталя (30 км) – градът известен със своя манастир – готически шедьовър (ЮНЕСКО) - входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро се заплаща на място. Отпътуване за Фатима (20 км) – мястото, на което през 1917 г. Божията майка се явява на три овчарчета, днес градът е от особена важност за католическите поклонници от цял свят. Отпътуване за Порто (230 км). Настаняване в хотел Axis Vermar**** . Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване за Порто (35 км). Разглеждане забележителностите на Порто – вторият по големина град в страната, столица на португалския север, Порто е оживено пристанище на устието на р. Дуеро, сгушено в прегръдката на един голям естествен залив. Градът е слънчев, цветен, по южняшки уютен, накичил къщите си по стръмните брегове на р. Дуеро, която завършва тук дългия си път през Испания и Португалия и се влива в океана. Обиколка на стария град: катедралата, църквата „Сао Лоуренсо дос Грилос“, „Руа дас Флорес“, борсата, църквата „Сао Франсиско“, кея Каис да Ребейра – историческото сърце на Порто. Следобед – възможност за разходка с корабче по р. Дуеро (с доплащане 30 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва разходка с корабче по реката, водач-придружител на български език, организира се при минимум 20 участника). Възможност за посещение на изба в квартала „Вила Нова да Гайа“ и дегустация на известното вино порто - най-голямата гордост на региона; по време на едночасовото посещение ще се запознаете с историята на една от най-старите винарски изби в Порто, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате вино (с доплащане 38 лв на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва дегустация на три вина, екскурзовод по време на визитата, резервация; организира се при минимум 20 участника). Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време за разходка в Порто или за плаж в хотела. По желание - целодневна екскурзия в долината Миньо до Гимараеш, Брага и Барселош (общо се изминават около 140 км) с доплащане 98 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Цената включва транспорт с автобус; екскурзоводско обслужване на български; разходка из старата част на Гимараеш (люлката на Португалия, укрепен град, в който през 1139 г. Алфонсу Енрикеш е обявен за първия крал на Португалия): пл. „Св. Якоб“, манастира „Носа Сеньора де Оливейра“, крепостта (отвън), двореца на херцозите на Браганса (отвън); разглеждане на Брага (столица на областта Миньо, градът е известен като поклоннически център, с многобройни църкви и манастири, тук религиозната традиция е особено силна): катедралата (отвън), стария град, фотопауза при храма „Бом Жезуш ду Манте“; разходка из Барселош (живописно и засмяно градче, разположено на десния бряг на р. Кавадо. Градът е бил първата столица на графство Португалия и седалище на първия херцог на Браганса. Днес той е известен център на занаятите, произвеждащ керамика, глинени статуйки и фигурки за коледни ясли, различни предмети от дърворезба, както и... декоративни петли). Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време за разходка в Порто или за плаж в хотела. По желание - целоднодневна екскурзия до Сантяго де Компостела (изминават се общо 440 км) с доплащане 123 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Цената включва транспорт с автобус, туристическа програма в Сантяго де Компостела, екскурзоводско обслужване на български. Сантяго де Компостела, чиято катедрала приютява мощите на Св. Яков, е третият по важност център на поклонничество в християнския свят след Йерусалим и Рим. Тук се изнасят ежедневно едни от най-вълнуващите меси, на които се изчитат имената на всички, които в съответния ден са завършили своето поклонническо пътуване по стъпките на светеца и се чете молитва за тяхно здраве и за благоденствие на техтите страни. Сантяго де Компостела е и един от най-забележителните испански градове, величествен град, в който властват барокът и неокласицизмът. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Отпътуване за Авейро – португалската Венеция (105 км). Градът е разположен сред лагуни, солени езера и канали. Разходка из квартала на каналите. Фотопауза в колоритното рибарско градче (днес курорт) Кошта Нова ду Праду (12 км), за да се насладим на живописните къщи по крайбрежната му улица. Продължаване към Коимбра (78 км). Градът, разположен на хълм над реката Рио Мондего, е първата столица на Португалия, приютяващ най-стария университет в страната, днес е артистична, културна и литературна столица на Португалия, благодарение на романтичното привличане, което очарованието на града упражнява над хората на изкуството. Разглеждане на Коимбра – стария град и университета (отвън). Продължаване към Томар (80 км). Градът е разположен на двата бряга на р. Набао, в подножието на горист хълм и е обвеян в мистиката на тамплиерския орден. Именно тамплиерите са построили крепостта на Томар през 1160 г. След разпускането на Ордена на Тамплиерите, вследствие усилията на френския крал Филип IV Хубави, тогавашният португалски крал създава в Томар нов орден, наречен Орден на рицарите на Христа, който наследява всички имоти и богатства на тамплиерите в Португалия. Златното време на Ордена на рицарите на Христа е началото на XV век, когато огромното богатство на ордена му позволява той да финансира част от географските открития, въоръжавайки огромни фрегати, на платната на които бил отпечатан огромният червен кръст – знак на ордена. По това време португалците изследвали африканските брегове, заобиколили нос Добра Надежда и достигнали до Индия. Цялото това богатство повлиява на строителството на града. Посещение на крепостта на тамплиерите и на манастира на Христа (входната такса, която е около 6 евро, не е включена в пакетната цена и се заплаща на място). Продължаване към Лисабон (140 км). Нощувка в хотел Ibis Lisboa Alfragide**.

Ден 7
Закуска. Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил. Отпътуване за Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра - една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 6 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил - едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия. Вечерта – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 106 лв. на човек. Цената включва трансфер от/до хотела, тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 15 участника. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: квартала “Белем”: манастира “Жеронимуш” (отвън) и кулата “Белем” (отвън), Паметника на откривателите; пл. „Рестаурадореш”, пл. „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора „Санта Джуста”, квартала „Алфама”, Катедралата, замъка „Сао Жорже” (отвън), квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Трансфер до летището. 00:05 ч. – полет за София.

Ден 9
05:55 ч. – пристигане на летище София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


 
Настаняване в хотели 3*
 
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
01.10.2020 1489.00 1839.00 1459.00 1410.00 1459.00

Продължителност на туристическата програма: 9 дни
 
  Допълнителни услуги  Цени  
Разходка с корабче по Дуеро 30 лв.
 
Посещение на изба в Порто 38 лв.
 
Екскурзия в долината Миньо до Гимараеш, Брага и Барселош 98 лв.
 
Екскурзия до Сантяго де Компостела 123 лв.
 
Вечеря в традиционен фадо ресторант 106 лв.
 


Пояснения:
  • Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки със закуски в околности на Лисабон в хотел 2 звезди (много добър), 4 нощувки със закуски в околности на Порто в хотел 4 звезди, екскурзоводска програма в Лисабон, Обидуш, Назаре, Баталя, Порто, Авейро, Кошта Нова ду Праду, Коимбра, Томар, Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил, възможност за факултативни екскурзии до Гимараеш, Брага, Барселош и Сантяго де Компостела, самолетен билет на авиокомпания „България Ер“ (с включени летищни такси, 1 ръчен багаж до 10 кг и 1 чекиран багаж до 23 кг). Вътрешните трансфери в Португалия се извършват с автобус.

  • Хотел Ibis Lisboa Alfragide** - разположен е в бизнес района Alfragide, на 9 км от центъра на Лисабон. Хотелът е с много висок рейтинг, всяка стая се отличава със съвременен интериор, разполага със самостоятелната баня с тоалетни принадлежности и сешоар, сателитна телевизия, телефон, безжичен интернет. В хотела има бар и ресторант и предлага на своите гости богата и вкусна закуска.

    Хотел Axis Vermar Conference & Beach**** - намира се на плажа в курортното градче Повуа ди Варшин (на 35 км от центъра на Порто), най-старият и известен курорт в Северна Португалия. Хотелът разполага с 208 стаи, бар, ресторант, басейн, тенис корт, спа център и панорамна тераса. Стаите в Axis Vermar разполагат със собствена баня с луксозни тоалетни принадлежности, телевизор, минибар, безжичен интернет.

  • Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    ВАЖНО: При нощувки в Лисабон и Порто туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 2,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

  • Агенцията предоставя намаление за РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.
     
  • Самолетен билет София – Лисабон – София;
  • Летищни такси на “България Ер”;
  • 1 салонен багаж до 10 кг;
  • 1 чекиран багаж до 23 кг;
  • 3 нощувки със закуски в Лисабон или околности;
  • 4 нощувки със закуски в Порто или околности;
  • Транспорт с лицензиран автобус по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
  • Водач – придружител от туроператора.
  • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Специално упоменатите, че са с доплащане, услуги;
  • Градска такса (city tax);
  • Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
  • Медицинска застраховка;
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е896