МИСТИЧНИТЕ ИНДИЯ и ШРИ ЛАНКА

15 дни / 12 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 5725 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Индия - Мумбай (Бомбай), о. Елефант, Аурангабад, пещерите Аджанта и Елора, Кочин, Алепей, Перияр, Мадурай, Танжор, Тричи; Шри Ланка – Коломбо, Сигирия, Анурадхапура, Полонарува, Дамбула, Канди

15 дни / 12 нощувки

Код на програма: E-850

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Програмата

Ден 1 - София – Мумбай
Полети София-Мумбай.

Ден 2 МумбайОСТРОВ ЕЛЕФАНТА - МУМБАЙ (закуска и вечеря)
Пристигане и трансфер до хотела. Ранно настаняване и време за почивка. Наричат Мумбай (до 1995 г. известен като Бомбай) микрокосмос на Индия, място, където се срещат древността и съвремието. С население от около 14 млн. души, той е най-големият град в Южна Азия и втори в света. Мумбай е корпоративната столица на Индия, внушителен мегаполис с динамична смесица от търговия и култура. Градът е финансовият център на Индия, тук са седалищата на централната банка, най-големите фондови борси и много от големите индийски компании. Боливуд, център на мощната киноиндустрия в Мумбай, е един от най-големите производители на филми в света. Екскурзия до о. Елефанта (ЮНЕСКО),  където ще имате възможност да видите уникални каменни храмове и пещери, издълбани между VI и VIII в. Островът по-рано е известен като Гарапур (крепостния град), но заради огромния каменен слон при входа с идването си португалците го наричат "Слонския остров". Изработването на скулптурите е вдъхновено от култа към Шива, като най-забележителна е склуптурата Тримурти – 5-метров триглав бюст, изсечен изцяло от скалата, който представя Шива в неговите три различни образа – Брама-Създателят, Вишну – Пазителят и Шива – Разрушителят. Свободно вереме. Нощувка.

Ден 3 - Мумбай – Аурангабад  (закуска и вечеря)
Продължава опознаването на Мумбай – най-енергичния и предизвикателен град на Индия. Една от най-интересните забележителности е „Вратата на Индия”, построена през 1911 г. в чест на гостуването на английския крал Джордж V и кралица Мери. Триумфалната арка на пристанището в Мумбай представлява един от най-добрите примери от колониалното архитектурното наследство в Индия. Официалното откриване на „Вратата на Индия” е през 1924 г., а когато британското управление вече е напълно премахнато през 1947 г., тя  се превръща в символ на британското колонизиране. Музеят на принца на Уелс, построен в памет на крал Джордж V, посетил Индия през 1905 г., разполага с добра колекция от предмети, датиращи от древна Индия. Гарата „Чатрапати Шивай Терминус”, някогашната „Виктория” (ЮНЕСКО), е най-пищната готическа сграда в града. Едно от най-великите архитектурни творения на XIX в., тя е изключителен пример за архитектурен синтез на викториански готически и традиционен индийски стил. Фасадата й, изградена от италиански мрамор, изобразява невероятни каменни скулптори. Открита е през 1887 г. на датата, когато кралица Виктория празнува златен юбилей. През 1853 г. гара „Виктория” става начало на първата жп линия в Азия (53 км). Музеят Мани Бхаван, посветен на делото на Махатма Ганди, се помещава в една от неговите летни резиденции, където отсядал по време на визитите си в Мумбай. Трансфер до летището за полет до Аурангабад в ранния следобед. Пристигане и настаняване в хотел.  Нощувка.

Ден 4 - Аурангабад – пещерите Аджанта – Аурангабад (закуска и вечеря)
Рано сутринта се отпътува за еднодневна екскурзия до пещерите Аджанта (ЮНЕСКО), издълбани в планинския склон над река Вагора, едно от чудесата на Индия. Комплексът включва 29 изсечени в скалата стаи - 25 от тях са за живеене, а другите 4 - храмове. Направени между 200 г.пр.Хр. и 650 г.сл.Хр., като за изработването на статуите, ослепителната украса и издълбаването на помещенията са използвани само елементарни инструменти. Открити са съвсем случайно през XIX в. от група британски офицери, които са на лов за тигри. Повечето от рисунките, които украсяват стените и таваните, са изображения на сцени от живота на Буда и на други будистки божества, като най-интересни са тези, които описват различни истории за предишни превъплъщения на Буда. Има и много  митологични сцени. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5 - Аурангбад – пещерите Елора – Мумбай - Кочин (закуска и вечеря)
Рано сутринта отпътуване за екскурзия до пещерите Елора (ЮНЕСКО) – внушителен комплекс от 34 пещерни храмове, в т.ч. будистки (12), индуистки (17) и джайнистки (5), построени между VI и X в. близо до индийското село Елора. Издълбани са по вертикалния склон на планина Чаранандри, във вулканична базалтова скала, образувана от стичалата се по склоновете гореща лава.  Построени са по време, когато будизмът залязва в Индия, а индуизмът се затвърждава. Перлата в короната от пещерни храмове е индуисткият храм Кайласа, копие на прочутия свещен връх Кайлаш в Хималаите, където според индуизма бог Шива живеел със съпругата си Парвати. Той е най-голямата монолитна структура в света, изрязана от горе до долу от една единствена скала. В този храм е и най-големият свободно стоящ каменен покрив в света. Храмът Кайласа, с площ 2 пъти по-голяма от тази на Партенона, се смята за върха в Индийската, изрязана от камък, архитектура, отлично свидетелство за достиженията на дравидското изкуство. Трансфер до летището за полети от Аурангабад до Кочин (през Мумбай). Пристигане в Кочин, вторият по големина град в щата Керала, наричан «Земя на боговете». Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 6 -  Кочин – Алепей (закуска;  на лодката - обяд и вечеря)
Кочин, наричан „Кралицата на Арабско море”, е основен пристанищен град и важен търговски център за подправки на югозападния бряг на Индия. С население от около 615 хил. жители (с предградията надхвърля 2,1 млн.) се счита за най-гъсто населеният град в Индия. След завладяването му от португалците през 1503 г., Кочин става първата европейска колония в Индия. По-късно е бил завладяван от холандци и англичани. Кочин е първият присъединил се към Индия град след обявяване на независимостта й през 1947 г. В наши дни впечатляващо е летището на Кочин - първото в световен мащаб летище, което се захранва изцяло от слънчева енергия! Разглеждане забележителностите на Кочин: най-старата европейска църква в Индия „Св.Франциск” (от 1503 г.) – първоначално в нея е било поставено тялото на великия мореплавател Вашку да Гама, преди да бъде пренесено в Португалия; базиликата „Санта Крус” с впечатляващ интериор в пастелни цветове; дворецът „Матанчери” (наричан и Холандският дворец – заради присвояването и реставрирането му от холандците), в който  стените и таваните са  декорирани с фрески от Рамаяна (санскритски епос от 24 хил. строфи), а подът му е изрисуван с митологични сцени; Синагогата „Парадеси”, най-старата в Общността на нациите, чийто под е покрит с ръчно рисувани плочки; Еврейският град – един от центровете на търговията с подправки. Отпътуване за Алепей, наричан „Венеция на Изтока”.  От малкото селище Кумараком, разположено на източния бряг на Вембанад, започва круиз през езерата Вембанад и Пунамада и по тесните канали в и около Алепей. До вечерта се пристига във Ватакаял, където „плаващата къща” ще хвърли котва за нощта. Вечеря и нощувка на лодката.

Ден 7 Алепей -  Перияр (закуска на лодката; вечеря)
Отпътуване за резервата за диви животни Перияр, един от най-известните в Индия. Тук, сред дивата природа, живеят представители на различни животински видове – диви азиатски слонове, индийски елени, глигани, мангуста, летяща катерица малабар и над 300 вида птици. В парка живеят и леопарди и тигри, чиито брой намалява и рядко могат да бъдат видяни от посетителите. Перияр е известен и с чайните си плантации и градините си с подправки – от пипер и кардамон до канела и карамфил, ароматът на които се носи във въздуха. Разходка върху слонове (около 30 мин.) сред красивата природа на резервата. Нощувка.

Ден 8 - Перияр - Мадурай  (закуска  и вечеря)
Пътуване до Мадурай - най-старият град (на повече от 2500 г.) и втори по големина в щата Тамилнаду. Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, градът е планиран във формата на лотос. Днес Мадурай е значим бизнес център. Разглеждане забележителностите на Мадурай. Посещение на храмовия комплекс Минакши”, който се смята за най-прекрасното произведение на средновековната индийска архитектура. Посветен е на богинята Минакши, една от съпругите на бог Шива. Пет от 14-те гопурами (кули до 50 м) са разположени във вътрешността на храма, а останалите са отвън. Всички те са изцяло украсени с многобройни малки боядисани скулптури - многоръки Шива, многолики богини, жреци и музиканти, митически животни, мъже и жени. В храма е светилището на бог Шива-Сундарешвари и скулптурното му изображение. Удивителна е ювелирната изработка в „Залата на хилядата колони”. Възможност за посещение на вечерна церемония в храма «Минакши». Разходка из пазара в Мадурай, разположен северно от храма. Посещение на двореца на Тирумалай Наяк - индо-сарацинска сграда, построена през 1636 г. (първоначално дворецът е четири пъти по-голям, отколкото е днес). Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 9  - Мадурай – Танжор – Тричи – Мадурай (закуска и вечеря)
Еднодневна екскурзия до Танжор и Тричи. Танжор (Танжавур) е известен още като града–храм. Разглеждането на забележителностите му започва с изумителния храм Брихадишвара (под егидата на ЮНЕСКО), посветен на бог Шива, построен от най-великия император от династията Чола – Раджараджа Чола I Велики. Вече 10 века учените умуват как е построено изграденото от гранит гигантско светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци. На Брихадишвара може да завиди дори китайският император Цин Ши-Хуанди, построил Великата китайска стена. Превъзхожда многократно строеното дотогава в Индия. Следва разглеждане на Двореца на Танжор (от 1550 г.) с изложбена галерия и музикална зала. В изложбената зала, наречена Раджа Раджа Чола, можете да видите каменни и бронзови статуи от ІХ до ХІІ в.; в библиотеката на двореца, носеща името Сарасвати Махал, се съхраняват повече от 30 000 индийски и европейски ръкописи върху палмови листа и хартия; Сангета Махал е музикалната зала, известна с изключителната си акустика. Пътуване до Тричи (Тиручипали или Тирчи), разположен на р. Кавери, в централната част на Тамил Наду. През Средновековието градът е цитадела на династията Чола. Посещение на известния храм „Шри Рангам” (гигантския храм Шри Ранганатасвами), посветен на Вишну - островен град с размери около 2,5 км2, ограден от 7 концентрични стени. Връщане в Мадурай. Нощувка.

Ден 10 - Мадурай – Коломбо Хабарана (закуска и вечеря)
Трансфер до летището и полет до Коломбо, най-големият град на острова, фактическата столица на Шри Ланка, главно пристанище в държавата, финансов и търговски център. Пристигане в Хабарана и настаняване в хотел.  Нощувка.

Ден 11 - Хабарана – Сигирия – Анурадхапура – Хабарана (закуска и вечеря)
Рано сутринта разглеждане на древната крепост Сигирия (ЮНЕСКО), обитавана от V в.пр.Хр., първият планински манастир. Легендата разказва за краля и двамата му синове – по-големият, зъл и коварен, и по-малкият, мъдър и добър. Според традицията, престолът трябва да поеме по-големият син - Касапа, но кралят решава това да бъде по-малкият. Ядосан от решението на баща си, Касапа извършва преврат, завзема трона и го убива. Опитва се да убие и по-малкия си брат, но той избягал от страната. Страхувайки се от отмъщение, Касапа намира непристъпна скала, извисяваща се сред долина, покрита с непроходими джунгли, и построява града Сигирия, новата столица, където никой не би могъл да се добере. На върха на скалата е построен от мрамор дворец–цитадела. За да се стига до него, в основите на скалата е издялан гигантски седнал лъв, от който започват стъпала – те минават между лапите, гърлото и челюстта на лъва. Днес от лъва са останали единствено лапите му и зидария, която е част от стълбата. Мнозина смятат Сигирия или Лъвската скала за осмото чудо на света. Следва разглеждане на първата столица на Шри Ланка – свещеният град Анурадхапура (ЮНЕСКО). Основан е през ІV в.пр.Хр. и е известен със своите храмове, резервоари и градини, останките на които се виждат и днес. Изграден е около фиданка от „Дървото на просветлението”. Според легендата, Буда размишлява 7 год., докато получи прозрение, под дървото Шри Махо Бодхи от индийския град Бодхгая. Клонче от това свещено дърво е пренесено и засадено през 230 г.пр.н.е. в Анурадхапура от монахинята Сангамита, дъщеря на великия император обединител на Индия – Ашока. По-късно се случва така, че оригиналното дърво в Бодхгая изсъхва и се налага от цейлонския първоприемник да вземат присадка и да я върнат в Индия. Смята се, че това е най-старото (на повече от 2200 г.) и най-почитано дърво на Земята, най-старият исторически документ в света, символ на великото израстване. Благодарение на местоположението си, скрит за дълго време сред гъстата растителност на джунглата, Анурадхапура с неговите дворци, манастири и монументи са запазени и до днес. Връщане в Хабарана. Нощувка.

Ден 12 - Хабарана – Полонарува - Дамбула – Канди  (закуска и вечеря)
Отпътуване за Полонарува (ЮНЕСКО) - добре устроен средновековен град, ограден със защитни стени и украсен със светилища, манастири, павилиони и др., които свидетелстват за някогашната слава на града. Градът е втората столица на Шри Ланка, след разрушаването на Анурадхапура през 983 г. и се смята за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка. Освен паметниците на брахманизма, построени от Чола, тук има монументални останки от удивителния град-градина, създаден от Паракрамабаху I през XII в. Пътуване към Дамбула, най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка (под егидата на ЮНЕСКО). Построен е около голяма гранитна скала, превръщайки я във впечатляващ будистки пещерен комплекс, наречен Раджа Маха Вихара. Положен върху основата на високата скала, храмът Дамбула се състои от 5 пещери, богато украсени с религиозни символи, рисунки и скулптори, съдържа 153 будистки изображения. Има още 4 важни манастира, които заедно формират комплекс, от който през 1848 г. монасите започват националното движение срещу британците. На път за Канди се посещава екзотичната градина за подправки в Матале, където ще бъдат демонстрирани готварски техники за разпознаване вкуса на подправки, известни по цял свят. Запознаване и с изкуството батик - древен метод за боядисване на платове, от който холандските търговци толкова силно са впечатлени, че през 1835 г., след пътуване по тези земи и при завръщането си в Холандия, вземат със себе си и батик-майстор. Пристигане в Канди, настаняване в хотел и нощувка.

Ден 13 - Канди  (закуска и вечеря)
Канди е свещено будистко място, последната столица на синхалските царе. Тук се намира и Храмът на зъба на Буда (Шри Далада Малигава), известен с това, че в него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви - зъбът на Буда. Смята се, че който го притежава, ще властва над страната, което е и причината винаги да е добре защитен. Специално за съхранението му е издигнат храмът Далада Малигава. Когато самият зъб се излага на показ, той се поставя в центъра на златен лотус, защото се вярва, че е открит в Индия именно върху цвят на лотус. Заради важното му религиозно и културно значение, той, заедно с целия град Канди, е включен в списъка с културното богатство на ЮНЕСКО. Разглеждане забележителностите на Канди – Храмът на свещения зъб на Буда, Храмът Бахирава Канда и др., посещение на занаятчийско селище. Настаняване в хотел.  Нощувка.

Ден 14 - Канди – Коломбо (закуска и вечеря)
Отпътуване за Коломбо, най-големият град на острова, фактическата столица на Шри Ланка, главно пристанище в държавата, финансов и търговски център. Многократно Коломбо е управляван от португалците, холандците и англичаните и всеки един от тях оставя следи в архитектурата и забележителностите. Притежава чара на отминалите епохи, комбиниран с жизнеността и ентусиазма на модерния град. Разглеждане на забележителностите на Коломбо. Късно вечерта трансфер до летището за полети до София.

Ден 15 - София
Пристигане в София.
 
Цена на туристическия пакет На човек в двойна стая На човек в единична стая
Бонус цена - плащане 100 % до 4 мес. преди отпътуване 5 725 лв. 6 875 лв.
Цена ранно записване – до  4 мес. преди отпътуване 5 825 лв. 6 975 лв.
Редовна цена 5 975 лв. 7 125 лв.
Цената е за група от минимум 20 туристи и включва:
  • самолетни билети София-Мумбай и Коломбо-София (с прекачване);
  • трансфери летище-хотел-летище;
  • транспорт с туристически автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите в групата);
  • 12 нощувки в посочените хотели или подобни 4*-3* (в Мадурай – 3*), в т.ч.: в Мумбай-2; в Аурангабад-2; в Кочин-1; в Перияр-1; в Мадурай-2; в Хабарана-2; в Канди-2;
  • 1 нощувка на „плаваща къща” (лодка) в Алепей;
  • 13 закуски;
  • 1 обяд (на лодката);
  • 13 вечери;
  • туристическа програма в Мумбай (Бомбай);
  • екскурзия до о. Елефанта;
  • разглеждане на пещерите Аджанта;
  • разглеждане на пещерите Елора;
  • туристическа програма в Кочин;
  • пътуване с лодка («плаваща» къща) в района на Алепей; (вкл. настаняване и нощувка, с включени обяд, вечеря и закуска);
  • посещение на резервата за диви животни Перияр;
  • туристическа програма в Мадурай;
  • туристическа програма в Танжор;
  • туристическа програма в Тричи;
  • туристическа програма в Коломбо;
  • посещение на древната крепост Сигирия;
  • туристическа програма в Анурадхапура;
  • туристическа програма в Полонарува;
  • посещение на пещерния храмов комплекс в Дамбула;
  • туристическа програма в Канди;
  • входни такси на посещавани по програмата обекти;
  • местни екскурзоводи;
  • водач от туристическата агенция;
  • екскурзоводско обслужване с превод на български език.
Цената не включва:
  • застраховка за времето на пътуването (медицинската застраховка е с покритие 25 000 €) – за лица до 70 г. – 35 лв.;
  • консулска такса за виза (за Индия – 48 щат.дол. + 2,5 % банкови такси; за Шри Ланка е без такса - към момента на изготвяне на офертата) и такса за обработка и подаване на документите за виза (50 лв.) - заплащат се при записване;
  • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
  • допълнителни  такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да бъдат изчислени и/или не са били известни и изискуеми преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от Потребителя – напр. туристически, градски/курортни такси, гранични такси;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – 50 щат.дол.;
  • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели
Мумбай „Fariyas” 4*
Аурангабад „Lemon Tree” 4*
Кочин „Holiday Inn” 5*
Алепей Lakes and Lagoonstwo bedroom Houseboat
Перияр Sarovar Poetree Resort” 4*
Мадурай „GRT Regency” 3*
Хабарана „Habarana Village by Cinnamon” 4*
Канди „Cinnamon Citadel” 4*
  • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,95583 лв. и 1 щат.дол. = 1,75 лв.; при промяна на обменния курс с 2% и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
  • цената на самолетните билети София-Мумбай и Коломбо-София е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата (1185 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
  • таксите за виза и за обработка и подаване на документите не подлежат на връщане, независимо от решението на съответната консулска служба;
  • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори;
  • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
  • възможно е водачът на групата да не пътува от/до София заедно с нея, както и да не е на летището при пристигането или отпътуването на групата;
  • цената на пътуването е при група от минимум 12 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане;
  • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
  • системата за охлаждане на помещенията на „плаващата къща” (лодката) е включена само през нощта (от 21:00 ч. до 07:00 ч.);
  • пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Условия за записване и плащане
  • сключване на договор с Туроператора,
  • внасяне на първи депозит (капаро) в размер на 1500 лв. - при записване;
  • внасяне на втори депозит в размер на 1500 лв. – до 4 мес. преди отпътуване;
  • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване.
 
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12
 
Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
- да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
- да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.
 
Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за посещение на Индия и Шри Ланка се изисква издаване на входни визи;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.
 
Изисквания за издаване на туристическа виза за посещение на Индия:
Подробна информация можете да намерите тук: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/india. Виза може да бъде заявена пред посолството на Република Индия в София или електронно, чрез достъп до интернет страницата https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html (т. нар. e-Tourist виза).
Пътуващите за Индия следва да имат паспорт с валидност от минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в страната. При наличие на валидна индийска виза в паспорт с изтекла валидност, визата може да бъде използвана, ако се представи нов валиден паспорт.
Алгоритъм на действие за e-Tourist виза:
1. Попълване на електронен формуляр;
2. Заплащане на такса от 48 щат.дол. за граждани на Република България;
3. Получаване на одобрение;
4. Задължително разпечатване на хартия на полученото одобрение;
5. Пристигане на едно от определените летища и пристанища в страната, на които се обработва е-Tourist виза;
6. Събиране на биометрични данни от граничните служители;
7. Полагане на виза;
8. Влизане на територията на Република Индия.
Приложими условия спрямо заявителите на е-Tourist виза:
· Паспортът на лицето трябва да има валидност поне 6 (шест) месеца след датата на влизане в страната;
· Визата може да се заяви между 4 и 120 дни преди самото пътуване, например, ако гражданин заяви виза на 1 септември, възможни дати за пътуване са 5 септември до 2 януари;
· Валидността на визата ще бъде 60 дни, считано от датата на пристигане;
· Влизане на територията на Република Индия може да бъде осъществено единствено през определените летища (24) и пристанища (3). Излизане от Република Индия може да бъде осъществено от всяко ГКПП;
· Пътуващите трябва да имат билет отиване и връщане или билет, с който да продължат пътуването си, както и достатъчно средства за престоя си в Република Индия;
· Върху таксата от 48 щат.дол. се начисляват 2.5 % банкови такси. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;
· е-Tourist виза може да се ползва само два пъти в годината;
· Електронните визи не подлежат на удължаване или промяна на основанието и не са валидни на определени територии с ограничен достъп -http://mha1.nic.in/foreigDiv/PAP.html
· В случай на нужда за допълнителна информация могат да бъдат използвани телефон 0091 11 24300666 или e-mail: indiatvoa@gov.in
В крайни случаи и след доказване на необходимост, престоят по визата може да бъде продължен на място в регионалната служба за регистрация на чужденци - РСРЧ (Foreigners Regional Registration Office – FRRO), преди да е изтекла визата.
Посещаващите Индия с туристическа виза, на които е било разрешено повторно влизане в страната преди изтичане на двумесечния период от последното им отпътуване, са задължени да се регистрират в РСРЧ в срок до 14 дни.
Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
 
Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 70-годишна възраст доплащат за застраховка.
 
Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”;
- при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 20 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  35 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 %.
 
Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване”, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
 
Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт - информация за условията на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
 
Примерно полетно разписание:
Катарски авиолинии
София – Доха  12:25 – 18:05                           Коломбо – Доха 02:45 – 05:30
Доха – Мумбай 20:40 – 02:30 (+1)                  Доха - София 07:10 – 11:25
 
Ден 3 - Мумбай – Аурангабад       15:25 – 16:45
Ден 5 - Аурангабад – Мумбай       12:25 – 13: 35;  Мумбай – Кочив   17:05 – 19:19 
Ден 10 - Мадурай – Коломбо        12:00 – 13:00
 
Продължителност на международните полети (ориентировъчна):
София – Доха – 4 ч. 40 мин.; Доха – Мумбай – 3 ч. 20 мин.
Коломбо – Доха  - 5 ч. 30 мин.; Доха - София -  5 ч. 15 мин.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗАД „Лев Инс”, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.

 

Оферта № Е850