НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ, АРЖЕНТИНА и БРАЗИЛИЯ - с водач от България

17 дни / 14 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 9195 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Лима, Куско, Чинчеро, Свещената долина на инките, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака; водопадите Игуасу, Буенос Айрес; Рио де Жанейро

17 дни / 14 нощувки

Код на програма: E-585

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Програма:

Ден  1софия - Лима
Полети София-Лима (с прекачване в Париж/Амстердам). Посрещане на летището и трансфер до хотела. Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади и величествени църкви, което допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Нощувка.

Ден 2Лима (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, основан от испанците през 1535 г., най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на Правителствения дворец, Кметството и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка. Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско Предколумбово изкуство. Нощувка.

Ден 3 - Лима – Куско – СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА (закуска и обяд)
Трансфер до летището за полет до Куско. Посещение на град Чинчеро (на 28 км от Куско), в който основната атракция е неделният пазар за размяна на продукти между местните жители. Трансфер до панорамна площадка, от където се открива прекрасна гледка към Свещената долина. Настаняване в  хотел. Нощувка.

Ден 4 свещената долина (закуска)
Посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките, с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Посещение на дома на местни хора и запознаване с начина им на живот. Нощувка.

Ден 5 – свещената долина - Мачу Пикчу – Куско (закуска)
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 м2, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод из руините на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус и влак до гара Ойантайтамбо. Трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

Ден 6 - Куско (закуска)
Куско, древната столица на империята на инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града; храма „Кориканча". Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Посещение на Кенко – сакрален камък и пещера с олтари, Пука Пукара (“Червената крепост”), Тамбомачай – важен сакрален център. Връщане в Куско. Нощувка.

Ден 7 - Куско – Пуно (закуска и обяд)
Отпътуване с автобус за Пуно. По време на пътуването покрай пътя се разкриват величествени гледки и се преминава през прохода Ла Райа. Посещение на град Андауайлийас, археологическите разкопки на Рачи и малкото градче Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Пуно – Лима  (закуска, обяд, вечеря в кутия)   
Целодневна екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Битът на племето е тясно свързан с вид тръстика, от която създават къщите си, мебелите, лодките, с които изкарват прехраната си и дори самите острови, на които живеят. Растението им служи също като храна и за лекарство. Освен с риболов, местните индианци се прехранват и от лов на птици. Занимават се с животновъдство, като пасат малките си стада върху островите. Основен поминък е туризмът, тъй като техният бит и култура привличат интереса на хората от цял свят. Пътуване с лодка до остров Такиле, широк около 1 км и дълъг 6-7 км. Местните жители на острова все още носят типични облекла. Трансфер от хотела в Пуно до летището в Хулиака за полет до Лима и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9 - Лима - Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10 - Водопадите Игуасу (закуска) 
Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Посещение на водопадите Игуасу от бразилска и от аржентинска страна. Нощувка.

Ден 11 - Игуасу - Буенос Айрес (закуска и вечеря) 
Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, най-оживеният град в Южна Америка. Градът е една от 10-те най-важни метрополии в света, център на политическия, икономическия и интелектуалния живот в страната. Този космополитен град е с невероятно европейско културно влияние. Трансфер до хотела и настаняване. По-късно посещение на танго шоу. Нощувка.

Ден 12 -  Буенос Айрес (закуска)
Туристическа обиколка на Буенос Айрес: Авеню „9-ти юли” - най-широкият булевард в света; Театър „Колон”; Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със знаковите сгради: “Каса Росада” (Розовата къща) – седалище на правителството, Кабилдо (Кметството) и Катедралата. Следва посещение на кварталите: Сан Телмо, който днес е един от най-модерните и желани за живеене в Буенос Айрес; работническият квартал Ла Бока, известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живели италиански моряци и докери през XIX в.; Палермо – най-зелената зона на града, където на площ от около 3000 декара са разположени градини, паркове и изкуствени езера, заобиколени от красиви сгради; кварталът на богатите в Буенос Айрес  - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 13  –  Буенос  Айрес – Рио де Жанейро (закуска) 
Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичната забележителност в Бразилия. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

Ден 14 - Рио де Жанейро (закуска)  
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите. Връщане в хотела. Вечерта - по желание посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи в театъра Леблон - ще можете да се насладите на шоу, което съчетава многообразието и културата на Бразилия, с различните стилове на танц, музика и изпълнения на живо. Нощувка.

Ден 15 - Рио де Жанейро (закуска)  
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с прекачване).

Ден 16 – ПАРИЖ или Амстердам
Кацане в Париж или Амстердам. Свободно време. Нощувка (не е включена в пакетната цена).

Ден 17 - ПАРИЖ или Амстердам - София
Полет Париж или Амстердам – София.
 
Цена на туристическия пакет - Хотели 3-4* (Middle Class) Редовна цена
На човек в двойна стая 9 195 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая 1 350 лв.
 
Цената е за група над 15 туристи и включва:

 
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите София-Лима и Рио де Жанейро-София (през европейско летище);
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата:
         - Лима-Куско,
         - Хулиака-Лима,
         - Лима–Игуасу,
         - Игуасу-Буенос Айрес,
         - Буенос Айрес-Рио де Жанейро;
  • трансферите летище-хотел-летище;
  • транспорт по програмата – превозното средство е в зависимост от броя на туристите в групата;
  • 14 нощувки в хотели 3/4*;
  • 14 закуски;
  • 3 обяда;
  • 2 вечери (една от които в кутия);
  • туристическа програма в Лима;
  • посещение на Чинчеро;
  • туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
  • туристическа програма из руините на Мачу Пикчу;
  • туристическа програма в Куско;
  • посещение на Саксаиуаман;
  • посещение на Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;
  • посещение на Андауайлийас,
  • посещение на разкопките на Рачи;;
  • посещение на Пукара;
  • екскурзия до езерото Титикака и посещение на плаващите острови Урос и остров Такиле;
  • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
  • туристическа програма в Буенос Айрес;
  • туристическа програма в Рио де Жанейро;
  • входни такси за посещавани по програмата обекти;
  • екскурзоводско обслужване с превод на  български език.
Цената не включва:

 
  • допълнителните екскурзии по желание (цените са при група от минимум 12 туристи, заявяват се и се заплащат при записване и подлежат на препотвърждаване) – 3-часово фолклорно и карнавално шоу в Рио де Жанейро – 260 лв.;
  • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 год.;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – по 4 щат.дол. на ден на турист;
  • транзитна нощувка и трансферите за нея (ако се налага такава заради полетното разписание);
  • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4*
Лима Casa Andina Standard Miraflores San Antonio 3*
Свещената долина Casa Andina Premium Valle Sagrado 4*
Куско  Casa Andina Standard Cusco Plaza 3*
Пуно Jose Antonio Puno 3-4*
Игуасу Recanto Cataratas 4*
Буенос Айрес Bel Air 3*
Рио де Жанейро Windsor Plaza Copacabana 3-4*


Допълнителна информация:
 
  • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,95583 лв. и 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на обменния курс с 2% и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
  •  в пакетната цена са калкулирани самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: София-Лима и Рио де Жанейро-София (900 €); Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима–Игуасу, Игуасу-Буенос Айрес, Буенос Айрес-Рио де Жанейро (на обща стойност от 1 186 щат.дол.); цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна със съответната разлика; стойността на самолетните билети за полетите по програмата не се възстановява  и билетите не могат да се презаверяват;
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • Туроператорът запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
  • при пътуването от Куско до Пуно, ако групата е до 14 човека, се ползва транспорт заедно с други туристи;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещавани обекти на обща стойност 250 щат.дол. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • цената на пътуването е при група над 15 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой (12-14 туристи) се налага доплащане в размер на 660 лв., дължимо от всеки турист, независимо от датата на записването му;
  • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването.
Условия за записване и плащане
  • внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена;
  • сключване на договор с Туроператора;
  • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от от 45 дни преди отпътуване;
  • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори.
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
- да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
- да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.

Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
  • паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
  • за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на Перу, Аржентина и Бразилия.
Здравни изисквания:
  • за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
  • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка.
Прекратяване на договора:
  • отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”;
  • при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 10 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  25 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 %.
 
Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт - информация за условията на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗАД „Лев Инс”, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.

 

Оферта № Е585