Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от БРАЗИЛИЯ и АМАЗОНИЯ

11 дни / 10 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 3494 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Манаус, Салвадор де Байа

11 дни / 10 нощувки

Код на програма: E-510

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 6 и 13 октомври, 17 ноември 2019 г.
 
Ден  1 - Рио де Жанейро
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичната забележителност в Бразилия. Нощувка.
 
Ден 2 - Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром -  улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио. Нощувка.
 
Ден 3 - Рио де Жанейро (закуска)
Свободен ден с възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Петрополис, която се заявяват на място. Вечерта - по желание посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи. Нощувка.
 
Ден 4 - Рио де Жанейро - Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина.  Следобяд – посещение на водопадите Игуасу от бразилска страна. Нощувка.
 
Ден 5 Игуасу (закуска)
Посещение на водопадите Игуасу от аржентинска страна. Преминаване по моста Танкреду Невес над река Амазонка – граница между Аржентина и Бразилия. Посещение на национален парк „Игуасу” и посетителския център. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 - ИГУАСУ-МАНАУС (закуска)

Трансфер до летището за полет до Манаус. Градът е столица на щата Амазонка. Намира се на брега на река Негро, на 6 км от мястото, на което река Негро се влива в река Солимоес и се образува река Амазонка. Манаус е създаден през 1832 г. по време на каучуковия бум и бележи голямо развитие през втората половина на XIX век. Бързо се превръща в град приличащ на европейските столици. Манаус е първият град в Бразилия, в който има тролейбуси и вторият, чиито улици имат електрическо осветление. В началото на 20 век има срив в пазара на каучук и градът запада. Нов подем градът получава през 1966 г., когато е превърнат в Зона за свободна търговия. В днешни дни Манаус е оживен търговски център. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 7 - Манаус-Екопарк Амазония (закуска, обяд, вечеря)
Трансфер до кея, от където се достига до мястото за настаняване – Екопарк Амазония Lodge. То се намира на около час път от летище Манаус (30 мин. се пътува с лодка от кея). Екопаркът е разположен в средата на амазонската гора, около река Тарума - приток на река Негро. Нощувка.

Ден 8 - Екопарк Амазония (закуска, обяд, вечеря)
Отпътуване с лодка по река Негро покрай брега на град Манаус. Следва посещение на мястото, където зрелищно се сливат реките Негро и Салимоес и образуват известната река Амазонка. Нощувка.

Ден 9 - Екопарк Амазония-Манаус-Салвадор де Байа (закуска)
Пътуване до Манаус. По време на трансфера до летището за полета до Салвадор де Байа панорамна обиколка на града: Операта – прекрасен пример за неокласическата архитектура, призната за една най-красивите сгради в света; пазарът и др. Пристигане в Салвадор де Байа, трансфер и настаняване в хотел. Бразилците често наричат града „Земя на щастието” или „Земята на Вси Светии”. Салвадор е един от най-очарователните градове в света, съчетал красота и традиции. На изток граничи с океана, а на юг със залива Вси Светии. Нощувка.
 
Ден 10 - Салвадор де Байа (закуска)
Туристическа обиколка на града –  морският фар в квартал Барра и Общинският площад. Разходка из квартал Пелоурино – старият град, който е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. Посещение на църквата Сан Франсиско. Следобед свободно време. Вечерта – по желание посещение на танцово шоу, представящо Афро-Бразилската култура. Нощувка.
 
Ден 11 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3-4* (Middle Class) Хотели 4-5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 3 494 лв. 4 072 лв.
На човек в единична стая 4 310 лв. 5 364 лв.
Доплащане за полетите: Рио де Жанейро-Игуасу, Игуасу-Манаус, Манаус-Салвадор де Байа - от 1 851 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
*
Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.=1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.

 
 
 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
  • трансферите летище-хотел-летище;
  • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
  • 10 нощувки в избраната категория хотели (3-4* или 4-5*);
  • 10 закуски;
  • 2 обяда;
  • 2 вечери;
  • туристическа програма в Рио де Жанейро;
  • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
  • туристическа програма в Амазония;
  • туристическа програма в Салвадор де Байа;
  • входни такси за посещавани по програмата обекти;
  • екскурзоводско обслужване на английски език.
  • самолетни билети София–Рио де Жанейро и Салвадор де Байа-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Рио де Жанейро-Игуасу, Игуасу-Манаус, Манаус-Салвадор де Байа – от 1851 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
  • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
  • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
  • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Рио де Жанейро Mirasol Copacabana 3-4* Rio Othon 4*
Игуасу Viale Cataratas 3* Bourbon Cataratas 4*
Манаус Quality Manaus 3* Quality Manaus 3*
Амазония Amazon Ecopark Amazon Ecopark
Салвадор де Байа Golden Tulip Salvador 4* Wish Hotel da Bahia 4-5*
Записване и  плащане:
  • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
  • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
  • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача
  • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
  • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
  • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
  • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
  • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.

Оферта № Е510