Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от АРЖЕНТИНА и ЧИЛИ

11 дни / 10 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 4395 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя”, Ел Калафате, ледника Перито Морено, Пещерата на милодоните и националният парк „Торес дел Пайне”, Пунта Аренас, Сантяго

11 дни / 10 нощувки

Код на програма: E-506

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
  • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 25 октомври; 8 и 29 ноември 2019 г.
 
Ден  1 -  БУЕНОС АЙРЕС (вечеря)
Пристигане в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, най-оживеният град в Южна Америка. Градът е една от 10-те най-важни метрополии в света, център на политическия, икономическия и интелектуалния живот в страната. Този космополитен град е с невероятно европейско културно влияние. Трансфер до хотела. Следва посещение на танго шоу в една от най-известните зали за танго в квартал Сан Телмо, с възможност да се вземе урок по танго или да се направи дегустация на аржентински вина (избира се  една от  двете опции). Нощувка.
 
Ден 2 -  БУЕНОС АЙРЕС (закуска)    
Туристическа обиколка на Буенос Айрес: пътуване по Авеню „9-ти юли”-най-широкият булевард, където се намира  Театър „Колон”; Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със сградите: “Каса Росада” – седалище на правителството, Кабилдо (Кметството) и Катедралата. Посещение на „Тортони” - най-старото литературно кафене в града. Разходка из работническия квартал Ла Бока, известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живели италиански моряци и докери през XIX в., и кварталът на богатите в Буенос Айрес  - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Следобед свободно време или по желание включване в Кулинарен тур, свързан с най-доброто от аржентинската кухня и култура. Нощувка.
 
Ден 3 - БУЕНОС АЙРЕС - УШУАЯ (закуска)
Трансфер до летището за полет до Ушуая - най-големият град на остров Огнена земя и най-южният град в света. Подобно на Рио Гранде, Ушуая е нараснал бързо през последните няколко години, благодарение на имиграцията и електронната промишленост в района. Ушуая и нейната природа е вдъхновила за научни изследвания и фантазии Жул Верн, Чарлз Дарвин и Емилио Салгари. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.
 
Ден 4 - УШУАЯ (закуска)
Полудневна екскурзия до най-южната защитена природна територия на острова и единственият национален парк с излаз на море - „Тиера дел Фуего” („Огнена земя”), с площ от 630 км2. Разположен е на 12 км на запад от град Ушуая, близо до границата с Чили. Следобед пътуване до имението Харбъртън, разположено по бреговете на канала Бигъл. Следва кратко пътуване с лодка, за да се премине към остров Мартийо, където ще може да се видят  магеланови и дженто пингвини (най-доброто време за наблюдаване на пингвини е от средата на ноември до средата на април). Връщане в Ушуая и нощувка.
 
Ден 5УШУАЯ – ЕЛ КАЛАФАТЕ (закуска)
Трансфер до летището за полет до Ел Калафате. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
 

Ден 6 - Ел  Калафате - Перито Морено - Ел  Калафате (закуска)
Целодневна екскурзия до ледника Перито Морено. Пътуване през националния парк „Лос Гласиарес” (ЮНЕСКО), в който има 47 големи и безброй малки ледници. Казват, че общият им брой в цяла Патагония е над 350. В южната част на парка и на езерото Архентино е един от най-красивите ледници, който може да бъде видян не само в Андите, но и в целия свят – Перито Морено. Известен е най-вече с динамичните промени, настъпващи с него (това е един от малкото ледници, който са все още расте), както и с откъсващите се от него ледени късове. Перито Морено е дълъг 31 км, широк 5 км и висок 60 м, придвижва се към единия ръкав на ез. Архентино с 2 м на ден. Това е причината от него да се откъртват огромни късове лед, които плават в Канала на айсбергите. Няколко пъти от 1917 г. насам, напредвайки, ледникът спира водата в този канал и го превръща в язовир. Посещение на ледника Перито Морено - един от най-зрелищните турове в цяла Патагония. Връщане в Ел Калафате. Нощувка.
 
Ден 7 - Ел  Калафате - Пуерто Наталес (закуска)
Трансфер до автогарата в Ел Калафате и пътуване с обществен автобус до Пуерто Наталес (Чили). Градът е основан през 1911 г. и има население от около 19 хил. жители. Местните хора се занимават главно с овцевъдство и риболов, а в последните години – и от развитието на града като важен туристически център и отправна точка за известния национален парк „Торес дел Пайне”. Настаняване в хотел. Нощувка. 
 
Ден 8 - Пуерто Наталес – Пещерата на милодоните – Национален парк „Торес дел Пайне” – Пуерто Наталес (закуска)
Посещение на най-зрелищния световен биосферен резерват – Национален парк „Торес дел Пайне” (ЮНЕСКО), с неговите внушителни 3000-метрови кули от розов гранит, част от планинската верига Кордилера Пайне. Територията му от над 1 800 декара (1,8 км2) включва езера, лагуни, водопади, ледници, хълмове, възвишения и др. Пътечки криволичат из изумрудено зелените гори, покрай ромолящи поточета, лъчисто сини ледници. Паркът е дом на щраусови стада, кондори от Андите, фламинго, лама гуанако, пума и др. Кратка разходка до водопада Салто Гранде. Посещение на „Пещерата на милодоните”, задължителна спирка за пътуващите през Южна Америка. Разположена е на хълма Бенитез, на 25 км северозападно от Пуерто Наталес. Преди повече от 10 хил. год. милодоните (гигантските ленивци) обитават земите на Чилийска Патагония. Тези растителноядни бозайници, които вече са изчезнали, са били с ръст 2 пъти по-голям от човешкия, червеникавокафява козина, тяло на мечка гризли и опашка на голямо кенгуру. Вътре в пещерата има модел на милодон. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.
 

Ден 9 - Пуерто Наталес - Пунта Аренас - Сантяго (закуска)
Трансфер до автогарата в Пуерто Наталес  и пътуване с обществен автобус до Пунта Аренас. Градът е основан през 1848 г. като колония, но бързо се превръща в най-важния културен и търговски център на Патагония. Трансфер до летището и полет до Сантяго. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
 

Ден 10 - Сантяго (закуска)
Сантяго, столицата на Чили, е главен политически, финансов и търговски център в страната. Разположен е на бреговете на р. Мапочо, в подножието на Андите, на 120 км от брега на Тихия океан. Обиколка на града: църквата Свети Франсиско, Пласа де Армас (главният площад) с Катедралата, Централният пазар, квартал „Белависта”. Посещение на хълма Сан Кристобал, откъдето се открива красива панорамна гледка към града и Андите. По желание допълнителна екскурзия „Винено приключение”. Нощувка.
 
Ден 11 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3-4* (Middle Class) Хотели 4* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 4 395 лв. 4 786 лв.
На човек в единична стая 5 364 лв. 6 061 лв.
Доплащане за полетите: Буенос Айрес-Ушуая, Ушуая-Ел Калафате, Пунта Аренас-Сантяго – от 1 227 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
*
Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.= 1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.

 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
  • трансферите летище-хотел-летище;
  • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
  • 10 нощувки в избраната категория хотели (3/4* или 4/5*);
  • 10 закуски;
  • 1 вечеря;
  • туристическа програма в Буенос Айрес;
  • разглеждане на националния парк „Тиера дел Фуего” („Огнена земя”) с включена входна такса;
  • посещение на ледника Перито Морено;
  • посещение на „Пещерата на милодоните” (с включена входна такса);
  • посещение на националния парк „Торес дел Пайне” (с включена входна такса);
  • туристическа програма в Сантяго;
  • входни такси за посещавани по програмата обекти;
  • екскурзоводско обслужване на английски език.
  • самолетни билети София–Буенос Айрес и Сантяго-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
  • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Буенос Айрес-Ушуая, Ушуая-Ел Калафате, Пунта Аренас-Сантяго – от 1 227 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
  • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
  • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
  • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
  • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4*
Буенос Айрес Loi Suites Esmeralda 3* Grand Brizo 4*
Ушуая Patagonia Jarke 3* Cilene del Faro 4*
Ел Калафате Sierra Nevada 3* Kosten Aike 4*
Пуерто Наталес Costaustralis 4* Costaustralis 4*
Сантяго Principado Express 3* Marina Las Condes 4*
Записване и  плащане:
  • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Допълнителна информация:
  • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
  • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
  • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация (препоръчителни са ваксинациите за жълта треска и тетанус);
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвач;
  • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
  • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
  • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
  • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
  • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
  • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
  •  Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване от страна на Потребителя – по желание, при сключване на договора;
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
 
 
 

Оферта № Е506