Круиз - Скандинавски фиорди и Хамбург

9 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Кораб Кораб
Цена от: 3643 лв.
Дати на отпътуване: 13.07.2024

9 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-1149

Дата Цена Резервирай
13.07.2024 3643 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 02.07.2023: 06:50 ч. отпътуване от летище София с полет на „Wizz Air”. 08:40 ч. - кацане на летище Копенхаген. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 03.07.2023: Плаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 04.07.2023: 09:00 ч. акостиране в Хелезилт (Норвегия) и отпътуване в 20:00 ч. от Гайрангер. Ако останете на борда на кораба през този ден ще можете да се насладите от водата на признатия за един от най - красивите в света фиорди – Гайрангерфьорден (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Круизният кораб се движи под извисяващите се над Вас скални склонове, достигащи 1700 метра, а на няколко места от тях се спускат величествени водопади. Освен тях, ще можете да видите и като излезли от приказките малки ферми, кацнали на самите склонове на планините. По желание – екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер: езерото Хорниндалсватнет, ивестно като най-дълбокото в Европа (514 м) и като това с най-бистрата вода на Стария континент. Продължаване към живописното село Стрин и Гайрангер. По пътят ще зърнете от близо водопади и невероятни гледки към Гайрангерфьорден, като се минава и през връх Далсниба (1500 м) и наблюдателната точка Флидал (едно от най-иконичните места за снимки на скандинавските фиорди). Обиколката е с доплащане 335 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 05.07.2023: Олесунд (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Възможност за разглеждане на Олесунд с екскурзовод на български: Олесунд е едно от най-важните морски пристанища на Норвегия. Посещение на архитектурния музей на открито (Олесунд е запазил архитектурата стил ар нуво на целия си исторически център, построен в началото на XX век), колекция от автентични местни лодки и на наблюдателната точка Аксла. Обиколката е с доплащане 159 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 06.07.2023: Флам (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Круизният кораб се движи по Согнефиорд (най-дългият в света и един от най-живописните) и след това по неговото разклонение Аурландс фиорд, в чието дъно се намира сгушено китното градче Флам. Тук ще имате възможност да се качите на известната влакова линия Фламсбана между Флам и Мирдал. Маршрутът е около 20 км, отнема около час в посока и е един от най-красивите в Европа. Денивелацията е почти 900 метра, а влакът се движи с около 40 км/ч, което позволява да се насладите на невероятните гледки, които се разкриват, минавайки покрай извиващите се фиорди, долини, реки и малки селца. Качване обратно на борда най-късно в 15:30 ч. Нощувка.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 07.07.2023: Плаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 08.07.2023: Кийл (Германия) – престой от 09:00 до 19:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 159 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – 09.07.2023: Акостиране в Копенхаген в 08:00 ч. и напускане на кораба. Посещение на замъка Кронборг Слот – един от най-известните кралски дворци в Дания, известен още и като замъкът на Хамлет, разположен на 45 км от Копенхаген, в близост до градчето Хелзингор (Eлсинор). Разходка из Хелзингор – живописно градче, разположено на протока Йоресунд, врата на Дания към Балтийско море. Свободно време. Завръщане в Копенхаген. Настаняване в хотела и нощувка.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – 10.07.2023: Закуска. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до София в 20:50 ч. Кацане в София в 00:30 ч. на 11.07.2023 г.




 
A
Дата Цена на възр. в двойна каюта Цена на трети възр. в каюта Цена на четвърти възр. в каюта Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.
02.07.2023 3342 2775 2775 2463 2463
 
B
Дата Цена на възр. в двойна каюта Цена на трети възр. в каюта Цена на четвърти възр. в каюта Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.
02.07.2023 3402 2813 2813 2483 2483
 
C
Дата Цена на възр. в двойна каюта Цена на трети възр. в каюта Цена на четвърти възр. в каюта Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.
02.07.2023 3832 3048 3048 2698 2698
 
D
Дата Цена на възр. в двойна каюта Цена на трети възр. в каюта Цена на четвърти възр. в каюта Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.
02.07.2023 3949 3107 3107 2718 2718

Продължителност на туристическата програма: 9 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер до години / 335 BGN
 
Разглеждане на Олесунд с екскурзовод на български до години / 159 BGN
 
Разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български до години / 159 BGN
 


Пояснения:
  • С водач-придружител

    Програмата е деветдневна и включва всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб MSC Euribia с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и посещение с екскурзовод на български на Копенхаген, замъка Кронборг Слот и Хелзингор. Възможност за допълнителни екскурзии в Хелезилт, Гайрангер, Олесунд, Флам и Хамбург срещу доплащане. Лети се с авиокомпания Wizz air, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг.

    • Категория А: вътрешна каюта Bella; Категория B: вътрешна каюта Fantastica (палуба 5 до 10); Категория C: каюта с балкон Bella; Категория D: каюта с балкон Fantastica (палуба 8 до 10).

    Круизният кораб MSC Euribia, кръстен на гръцката морска богиня Еврибия, е сред новото поколение луксозни лайнери на MSC и прави своя дебют през юни 2023 г. Ще имате възможност да сте сред първите на борда! Корабът е дълъг 331 метра, широк 43 метра и с капацитет 6300 пътника и 1700 души персонал. MSC Euribia разполага с:

    • 4 външни басейна, един от които с оборудван подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време; 9 външни джакузита; Аквапарк; Театър с 3 представления на живо всяка вечер; Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол и тенис на корт; Фитнес (в него не се допускат лица под 16 г), симулатор на Формула 1, зала за аркадни игри, СПА център;

    Каюти Bella: това са промоционални каюти, при които цената е по-изгодна за сметка на това, че до качването на кораба не се знае на коя палуба точно ще бъдете настанени. Пътуващите в такива каюти се ползват от всички останали включени в цената привилегии с изключение на възможността за закуска в каютата.

    Каюти Fantastica: каюти с предварително уточнена палуба (по-високите палуби т.е. тези с по-голям номер, са по-скъпи, тъй като са по-близо до атракциите и гледката от тях е по-добра). Освен това отседналите в каюти Fantastica могат се възползват от безплатна закуска в каютата при заявка.

    Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.

     

  •  

    Каюти: Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.

    Хранене на борда: Храненето на борда е организирано по следния начин: закуската и обяда са в няколко ресторанта и са на блок маса. Закуската и обяда като часове са в широк диапазон. Вечерята, включена в цената, може да е в два ресторанта – бюфет на блок маса, където отново храненето е в широк диапазон и а ла карт ресторант, в който храненето е винаги в определен час и на определена маса по време на целия круиз. В а ла карт ресторанта за вечеря на една маса не могат да седят пътници с платени пакети за напитки и такива без. Ресторантите и бюфетите на борда предлагат богата и разнообразна селекция от ястия. На борда на кораба има и ресторанти, които не са включени в пакетната цена. В тях се заплаща фиксирана такса за вечеря или според цени в меню. Във всички ресторанти, обаче, ако поръчате напитка, различна от вода или чай от диспенсър, тя ще ви бъде начислена на бордната ви сметка за круиза.

    На борда: На борда на кораба след като се регистрирате при качване, ще получите магнитни карти, които са носител на всякакъв вид информация. С тях слизате и се качвате на кораба /това не изключва носенето на лични документи за самоличност/, в нея се съдържат всички Ваши данни, включително и снимка, за да се проверяват всички пасажери, които слизат и се качват. С тази карта, също така, влизате в каютата си. Освен това, след регистрация, в нея, чрез кеш или с кредитна карта, ще депозирате по 150 евро минимален депозит на човек, от който депозит в последствие ще Ви се приспаднат суми - таксата обслужване /или т. нар. бакшиши/, ако се включите в екскурзии, организирани от MSC Cruises, когато поръчвате напитки, лични разходи, покупки на борда и т.н. Нямате кешови разплащания на борда, всичко, като разплащане, е с тази карта (без залаганията в казиното). В този маршрут валутата на борда ще е единствено и само евро. При надвишаване на тази сума, можете да направите допълнителен депозит. В края на пътуването, преди напускане на кораба, при разплащане, ще доплатите ако сте изразходили повече или ще Ви възстановят разликата, ако не сте изразходили цялата сума.

    Забави и развлечения: През деня, отбор от аниматори на кораба ще организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал.

    Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 110-220 волта. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

    Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на MSC.

    За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

  • Агенцията предоставя намалениe за РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намалението не се прилага при цените за деца и младежи.
  • самолетен билет София-Копенхаген-София с Wizz air;
  • ръчен багаж до 8 кг;
  • чекиран багаж до 20 кг;
  • 7 нощувки на борда в избрания от Вас вид каюта;
  • Пристанищни такси;
  • 1 нощувка със закуска в Копенхаген;
  • Прясно приготвена храна за закуска, обяд и вечеря - на бюфет или в основен ресторант;
  • Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения;
  • Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco;
  • Наливни вода, кафе, чай и мляко в зоната на бюфета;
  • Ползването на открит и закрит плувен басейн с плажни кърпи, шезлонги и джакузита;
  • Театрални постановки - циркови и акробатични представления, оперети и др;
  • Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ;
  • 14-часа на ден детски клубове: 5 различни възрастови групи;
  • Фитнес център с оборудване Technogym;
  • Обиколка на Копенхаген с екскурзовод на български;
  • Екскурзия до замъка Кронборг Слот и Хелзингор с екскурзовод на български;
  • Водач-придружител от туроператора.
  • Такса обслужване към персонала - 12 евро на човек на ден – заплаща се задължително на място, при качване на кораба;
  • Медицинска застрахова с покритие 10000 евро – 2 лв на човек на ден;
  • Допълнителни екскурзии, описани в програмата;
  • Специализирани ресторанти;
  • Напитки, освен упоменатите като включени;
  • Казино, безмитни магазини;
  • Ползване на телефон, интернет;
  • СПА център, фризьор и маникюр/педикюр, фитнес инструктор;
  • Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1 и др;
  • Медицински и фотографски услуги, пране;
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1149