Цюрих - Люцерн - Берн - Женева - Лозана - Залцбург - Милано

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-1145

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Залцбург (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на забележителностите на Залцбург с екскурзовод: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Настаняване в хотел в Залцбург или околностите (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Цюрих. Престой (около 1 час) и разглеждане на Вадуц – столицата на Лихтенщайн. Продължаване към Цюрих. Пристигане, разглеждане на Цюрих: стария град – Катедралата, църквата Фраумюнстер, разходка по бреговете на р. Лимат. Настаняване в хотел в или в околностите на Цюрих или Люцерн. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац” (Площада на елените), Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост „Спреуербрюке“ (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост „Капелбрюке“. Отпътуване за Берн. Пристигане. Разглеждане на Берн: стария град – „Беренплац“, „Марктгассе“ (централната улица на стария град), часовниковата кула, „Крамгассе“, Катедралата „Сен-Венсен“, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн. Продължаване към хотела в околностите на Женева (на френска територия). Пристигане. Настяняване в хотела. Нощувка в околностите на Женева (на френска територия).


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Женева - панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из града - залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче по езерото (билетът за корабчето, който струва около 20 - 26 CHF в зависимост от маршрута, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка в околностите на Женева (на френска територия).


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лозана. Разглеждане на Лозана - пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка „Сен-Мер“. Разходка из Монтрьо – едно от най-прекрасните крайбрежни градчета по езерото, известно със своите дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи го в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Следобед - отпътуване за Милано. Вечерта - настаняване в хотел в околностите на Милано/ Бергамо/ Лаго Маджоре/ Пиаченца. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията „Виктор- Емануил II“, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Понякога се налага ползване на градски транспорт. Свободен следобед. Вечерта - отпътуване по маршрут Милано – Венеция – Любляна – Загреб – Белград - София. Нощен преход.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – Закуска. Полет Милано/Бергамо – София (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).




 
Настаняване в хотел 3*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
08.04.2023 2055 2475 1989 1845 1899
01.05.2023 1994 2401 1930 1845 1899
20.05.2023 1994 2401 1930 1845 1899
16.06.2023 1994 2401 1930 1845 1899
16.07.2023 1994 2401 1930 1845 1899
20.08.2023 1994 2401 1930 1845 1899
03.09.2023 1994 2401 1930 1845 1899
22.09.2023 1994 2401 1930 1845 1899

Продължителност на туристическата програма: 8 дни


Пояснения:
  • Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка в Залцбург, 1 нощувка в околностите на Залцбург, 1 нощувка в или в околностите на Цюрих или Люцерн, 2 нощувки в околностите на Женева (на френска територия), 1 нощувка в околностите на Милано, 1 нощувка в Милано и богата екскурзоводска програма в Залцбург, Лихтенщайн, Цюрих, Люцерн, Берн, Женева, Лозана, Монтрьо, замъка Шийон, Милано. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „Луфтханза” през Мюнхен или Франкфурт, с „Австрийски авиолинии” през Виена, „Уиз Еър“, „Райанеър“ или друга авиокомпания (цената включва летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 20 кг). Вътрешните трансфери в Австрия, Швейцария и Италия се извършват с автобус.

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

  • Забележка: Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

    ВАЖНО: При нощувки в Швейцария туристите заплащат задължително градска - коло 5 CHF  на човек на ден. При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло или Тревизо - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени. Възможно е през 2023 г. и в Австрия да се въведе заплащането на сити-такса от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден.

    При посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

  • При посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

  • Агенцията предоставя намаление ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намалението не се прилага при цените за деца и младежи.
  • Самолетен билет;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. ръчен багаж до 10 кг с размери 40х20х25 см;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Екскурзоводско обслужване.
  • Трансфери;
  • Слушалки по време на обиколките;
  • Такси за вход в музеи;
  • Билети за корабчета;
  • Градски транспорт и пр.;
  • Сити такса – от 1 до 3 евро на човек на ден – заплаща се на рецепцията на хотелите;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Застраховка Oтмяна на пътуване;
  • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
  • Градска такса (city tax);
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1145