Приключение в Доломитите - Южен Тирол

5 дни / 4 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 1655 лв.
Дати на отпътуване: 26.06.2024

5 дни / 4 нощувки

Код на програма: E-1140

Дата Цена Резервирай
26.06.2024 1655 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 

ПЪРВИ ДЕН – 06.35 ч. – 07.45 ч. – полет София – Милано/Бергамо. Разглеждане на Бергамо - очарователен град, разположен в подножието на Алпите, един от най-привлекателните градове в Ломбардия. Старият град, разположен на височина и наричан още „Горния град“, е един от най-живописните градски центрове в Италия, богат със средновековни и ренесансови архитектурни паметници; църквите на Горния град съхраняват много шедьоври на ренесансовия художник Лоренцо Лото. Пешеходна разходка в старата част на града – „Пиаца Векиа“, Виа Бартоломео Колеони, пл. „Маскерони“, цитаделата, откъдето се открива прекрасна гледка към реката и към долния град. Свободно време, за да се насладите на прекрасните кафенета, пекарни и ресторантчета. Билетът за фуникуляра до горния град, който струва около 2 евро, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за района на Мадона ди Кампильо (180 км). Настаняване в хотел. Нощувка в района на Мадона ди Кампильо. 

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Качване с кабинков лифт до местността Чинкуе лаги (Петте езера), откъдето се открива възхитителна гледка към околните върхове и към Мадона ди Кампильо. Изкачването с лифта продължава около 15 мин. На спирката на лифта има изградена панорамна площадка и ресторант. Оттам Ви очаква приятна двадесетминутна разходка до първото езеро - Лаго Риторто (2023 м надморска височина). Завръщане в Мадона ди Кампильо. Цената на билета за лифта, която е около 12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. По-амбициозните планинари биха могли да стигнат самостоятелно и до другите езера и после сами да се върнат с лифта до Мадона ди Кампильо, но там вече теренът е по-труден (на някои места с висока трудност) и денивелацията е около 500 м. Свободен следобед в Мадона ди Кампильо – разходка из центъра на курорта. По желание – качване с кабинков лифт до местността Спинале – 2100 м надморска височина,  откъдето се откриват възхитителни гледки към Доломитите и Мадона ди Кампильо. Цената на билета за лифта, която е около  12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Мадона ди Кампильо.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Болцано (110 км) – столица на  провинция Южен Тирол. Болцано е прекрасен, оживен град, в който се съчетават италианското, тиролското и австрийското влияние в архитектурата, в културата, в бита и в кулинарията. Възможност за посещение на Археологическия музей на Горно Адидже, наречен още „музеят на Йоци“, защото тук е изложен леденият човек Йоци – изключително добре запазена мумия на човек, живял през каменно-медната епоха, преди около 5300 години. Мумията е открита през 1991 г. от германски алпинисти недалеч от ледника Симилаун, в Йоцталските Алпи. Тъй като в музея обикновено има опашка, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цена: 32 лв. (включва цената на билета за вход и такса резервация). При повишаване цената на билета, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Местата за посещение на музея са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата. Разходка из центъра на Болцано – катедралата, доминиканската църква, „Пиаца деле ербе“, францисканския манастир. Свободно време. Отпътуване за Кортина д’Ампецо (130 км) по живописен път през Доломитите, по който ще имате възможност да се насладите на възхитителни гледки. Самият град Кортина д’Ампецо е живописно разположен на 1210 м надморска височина, в сърцето на Южните Алпи или Доломитите – най-красивата част от Алпийския масив. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Качване с кабинков лифт до връх Тофана ди Мецо (3191 м надморска височина), откъдето се открива възхитителна гледка към околните скалисти върхове. Изкачването с лифта до върха продължава около 10 мин. Под самия връх има изградена панорамна прощадка и кафене. Лифтът спира на едно място по пътя, където също може да се слезе, за да се полюбува човек на прекрасни гледки към околните върхове и към Кортина. Цената на билета за лифта и за минивановете, която е общо около 30 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Свободен следобед в Кортина д’Ампецо – разходка из центъра на града. По желание - качване с кабинков лифт до връх Тонди ди Фалория (2123 м надморска височина), разположен срещу Тофана, откъдето има други не по-малко възхитителни гледки. Под върха има хижа с ресторант и панорамна площадка. Пеша или пък с джип, който струва около 10 евро на човек в двете посоки, можете да стигнете до самия връх – на 2340 м. Цената на билета за лифта, която е около 20 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Кортина д’Ампецо. Около 16.00 ч. – отпътуване за летището на Тревизо (120 км). 21:00 ч. – 23:45 ч. полет Тревизо – София.

Забележки: Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.


Настаняване в хотел 3*
Дата цена на възрастен в двойна стая     цена на човек в индивидуална стая     цена на трети възрастен в стая     цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни     цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен    
22.06.2023 1475 1675 1440 1325 1440
27.07.2023 1475 1675 1440 1325 1440
24.08.2023 1475 1675 1440 1325 1440

Продължителност на туристическата програма: 5 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Музея на Йоци до години / 32 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА до години / 65 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в района на Мадона ди Кампильо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, самолетни билети София – Бергамо и Тревизо – София. Лети се с авиокомпания „Райънеър” rили „Уизеър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж 1 куфар до 10 кг, предварително чекиране и запазени места) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Бергамо, Мадона ди Кампильо, изкачване с лифт до Чинкуе Лаги, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), възможност за качване с лифт до Спинале и до връх Тонди ди Фалория. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

  • Забележки:

    • Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото;
    • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през декември 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: около 3 или 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и около 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

  • Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото;

    Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2022 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  • Агенцията предоставя намаление ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намалението не се прилага при цените за деца и младежи.
  • Самолетен билет;
  • Летищни такси;
  • ръчен багаж 1 малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см;
  • 1 бр. чекиран багаж до 10 кг;
  • Предварително чекиране и запазени места;
  • 2 нощувки със закуски в хотел в района на Мадона ди Кампильо;
  • 2 нощувки със закуски в хотел в района на Кортина д’Ампецо;
  • Трансфери летище - хотел и хотел – летище;
  • Транспорт с лицензиран автобус по програмата;
  • Описаната програма с екскурзовод на български;
  • Чекиран багаж до 20 кг;
  • Такси за вход в музеи, корабчета, лифтове, джипове в планината и пр.;
  • Посещение на Музят на Йоци;
  • Слушалки по време на включените в пакетната цена обиколки;
  • Застраховка „Медицински разноски при пътуване”;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • PCR или антигенен тест, в случай че такива се изискват;
  • Градска такса (city tax);
  • Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такав;
  • Разходи от личен характер;

Оферта № Е1140