АБУ ДАБИ И ДУБАЙ – ПЕРЛИТЕ НА ИЗТОКА

6 дни / 5 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 1799 лв.
Дати на отпътуване: 08.09.2024, 22.09.2024, 06.10.2024, 27.10.2024, 24.11.2024, 08.12.2024

Маршрут: АБУ ДАБИ - ДУБАЙ

6 дни / 5 нощувки

Код на програма: E-1125

Дата Цена Резервирай
08.09.2024 1799 лв. резервация
22.09.2024 1799 лв. резервация
06.10.2024 1899 лв. резервация
27.10.2024 1899 лв. резервация
24.11.2024 1899 лв. резервация
08.12.2024 1899 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1 Полет до Дубай
Добре дошли в ОАЕ. Трансфер до хотел в Абу Даби. Нощувка.

Ден 2 Абу Даби
Закуска. Денят ще започне с полудневна обиколка на Абу Даби. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, също и приказната джамия "Шейх Зайед“ с нейните 82 купола. След кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен бул. Корниш ще пристигнете в "Селото на занаятите". По-късно ще имате възможност да пазарувате и в Абу Даби Марина Мол. Следобед ще може да се включите в Сафари с джип в пустинята (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще достигнете най-високата пясъчна дюна, а после ще продължите към традиционно бедуинско селище. Ще имате възможност да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. В ритъма на арабска музика ще опитате вкусно барбекю, сервирано под звездите. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Магията на наследството
Закуска. Днес ще се запознаете с част от уникалната история на Абу Даби, която сме нарекли "Магията на наследството" (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите Центъра за наследство на шейх Зейед и Президентския дворец, известен като „Дворецът на нацията“- Qasar Al Watan. Следобяд ще имате възможност да посетите емблематичния Лувър Абу Даби (предлага се на място). Вечерта ще се насладите на уникалното светлинно шоу пред Qasar Al Watan (предлага се на място), което разказва историята на ОАЕ по един впечатляващ и магичен начин. Нощувка.

Ден 4 Традиционен и Модерен Дубай
Закуска. Ще се отправите към Дубай за целодневна обиколка на емирството. Ще видите историческия район Бастакия. Ще продължите с разходка с традиционна лодка „абра“, с която ще прекосите канала Дубай Крийк и ще стигнете до пазара на подправките и прочутият Златен пазар. Ще видите още Дубай Марина и Палм Джумейра. Малко по-късно ще се отправите към световноизвестния Бурж Ал Араб и ще имате възможност да се снимате отвън. Накрая ще разполагате с достатъчно свободно време, през което може да пазарувате в Дубай Мол или да се качите на най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа (пакет "Допълнителни екскурзии"). Обиколката ще завърши с настаняването ви в 4* хотел в Дубай. Ще имате възможност от 21 ч. да се насладите на La Perle Show (предлага се на място) – създадено, за да разкаже историята на гмуркането за перли в ОАЕ по грандиозен начин. Нощувка.

Ден 5 Свободно време или допълнителна екскурзия
Закуска. През този ден ще разполагате със свободно време за разходка или почивка. Разбира се, ако желаете, може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които нашите партньори предлагат на място. Едната е посещение на Чудните градини – най-голямата естествена цветна градина в света. Простира се на 72 000 кв.м и е дом на 150 млн. вида цветя и 250 млн. различни рстения. Хората я описват като „Малко райско кътче“. Това е флорална феерия с несравними пропорции. Другата е посещение на най-голямата Рамка в света, която представлява обсерватория, музей и паметник в едно. А вечерта ще може да се насладите на вълшебна разходка с уникална нощна гледка и вечеря на традиционна лодка „Доу“ по канала Дубай Марина (пакет "Вечери"). Тези реставрирани лодки напомнят за арабския дух на приключения, който датира от времената на риболова на перли и търговията. Круизът с лодка „Доу“ предлага на гостите си възможността да хапнат най-добрите деликатеси, докато се любуват на впчатляващите постижения на Модерен Дубай. Нощувка.

Ден 6 Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет към София.
 
Хотели
хотел Holiday Inn 4*, Абу Даби или подобен
хотел JVC 4*, Дубай или подобен
Допълнителни екскурзии
Пакет "Допълнителни екскурзии": 349 лв.
• Магията на наследството в Абу Даби;
• Посещение на Бурж Халифа;
• Сафари с джип в пустинята.

Пакет "Вечери": 229 лв.
• 2 богати вечери в хотела;
• Вчеря на арабска лодка-доу.

Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет": 549 лв. 
  • ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ с престижна авиокомпания.
  • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ 20 кг регистриран и 7 кг салонен багаж. 
  • TРАНСФЕР Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.
  • НАСТАНЯВАНЕ 4* хотели според местната категоризация.
  • ХРАНА 5 богати закуски на блок маса.
  • 2 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ -  Модерен и Традиционен Дубай; Абу Даби.
  • ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата
  • Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 69 г.: 16 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
  • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 399 лв.
  • Доплащане за такса-хотел: до 5 USD на вечер на стая. (заплаща се на място)
  • Бакшиш за екскурзоводско обслужване за целия престой: 30 лв. на човек
  • Застраховка "Отмяна на пътуването"

Оферта № Е1125