Почивка в Южна Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей 2023 г.

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Почивка в Южна Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей 2023 г.

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-1116

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
Най-популярната дестинация в Италия с посещение на Неапол, остров Капри, Помпей и Везувий, Позитано и крайбрежието на Амалфи! Хотел 4* в Соренто със закуска и вечеря и директен полет от София.

Ден 1 - София – Неапол - Соренто
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Неапол. Трансфер до Соренто. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - о-в Капри
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия до о-в Капри (около 8ч.). Отпътуване с ферибот до Капри - един от най- прочутите острови в света: комбинация от разкошна средиземноморска природа, луксозния живот на императори, творци и ценители на морски авантюри, един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата с градината на прочутия шведски лекар Аксел Мунте, или да се насладите на майоликата в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - "Слънчевия връх" или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по живописните улички на града изпълнени с местни лукс бутици с реномирани ленени дрехи и сувенири. Традиционна почерпка с най- прочутия ликьор на Италия- Лимончелло, изобретен преди столетия тук. Капри– административния център на острова, кокетно обгръща с атмосферата на старинните малки улички с луксозните дизайнерски бутици, както и прочутия площад "Умберто I", майоликовата камбанария, кметството, градчето завършва при манастира Картузия с градините "Август", от където се открива прекрасна панорама на извиващата се змиевидно надолу "Вия Круп". Градчето предлага възможност за романтичен тур с корабче на прочутите скали "фаральони" и енигматичните лазурносини води на морски бряг. Завръщане с фериобот при Соретно. *На място се заплащат входните такси за вила "Сан Микеле" (10 EUR на турист), църквата "Сан Микеле" (2 EUR на турист), атракции като лифт и корабче. Посещението на острова зависи от морските условия, но се провежда независимо от климатичните условия.


Ден 3 - Неапол
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия (около 8ч.) до Неапол- столицата на Южна Италия със своята трихилядна история, грандиозно разположен на едноименния залив на Кампания с магнетични панорами и към прочутия силует на кратера на Везувий. Градът пулсира и гостоприемно кани на шармантна разходка сред изящните древногръцки и древноримски скулптури, мозайки и фрески, внушителни средновековни замъци, ренесансови барокови дворци на могъщи аристократи, изящни църкви, либърти вили, галерии с модерно и съвременно изкуство. От колоритните вековни улици, до шармантния променад и елегантни площади, с дъх на прочутите сладолед и пица, паста с морски дарове и безкрайно много бутица на дизайнери, занаятчии, традиционни вериги магазини, до елегантните салони за автентично кафе наполетано. Юнеско монумент. Панорамна обиколка на едни от най- известните забележителности и изгледи, пешеходен тур на историческия квартал Санта Лучия, кметството, вия "Толедо", пл. "Дел Плебишито" с кралския дворец и Кралската Опера Сан Карло, галерия "Умберто". Следобед изкуствоведска беседа на един от най- значимите музей в света- Националния Археологически музей, с най- голямата в света колекция на античното римски изкуство. *На място се заплаща входна такса за Националния археологически музей (15 EUR на турист).


Ден 4 - Амалфи - Равело
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. Възможност за целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" (около 8ч.). Екскурзията започва с прекосяване на планините над Соренто и спускане по живописното Амалфитанско крайбрежие, от където се открива прочутата панорама над Позитано. Скалистото крайбрежие със смарагдово зелените води на морето са монумент на Юнеско. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернитанския залив. Посещение на Катедралата "Св.Андрей", в чиято крипта се пазят мощите на апостола. Свободно време за обяд. Отпътуване към Равело – градчето символ на световен музикален фестивал, но преди всичко известен с градината на средновековната вила Чимброне: най - красивата тераса с приказен изглед към морската шир. *На място се заплащат входните такси за катедралата в Амалфи (3 EUR на турист) и вила Чимброне в Равело (7 EUR на турист).

Ден 5 - Помпей – Везувий
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" (около 8ч). Изкуствоведска програма на античния Помпей с местен екскурзовод. Няма нито един друг град в света така добре запазен от античността до наше време и не случайно е най- посещавания археологически комплекс на планетата, монумент на Юнеско. Единствения в света, уникално оцелял цял град, след изригване на вулкан; с разкошно запазени, сгради, в които са съхранени декорации, стенописи и мозайки. Перфектно запазените улици, чешми, площади, занятчииски работилници, градини, като "машина на времето" ни отвеждат в реалността на Римската империя. Величествена епопея за императори, патриции, римска архитектура и дизайн, културата на античното римско общество. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана "Везувий"- действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша по кратера, от чиито тераси се открива величествен изглед в гърлото на вулкана, както и над целия залив. *На място се заплащат входните такси за Помпей (16 EUR на турист) и Везувий (11.68 EUR на турист). Посещението на вулкана и кратера зависи изцяло от климатичните и вулканологичните условия.


Ден 6 - Соренто
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Позитано
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за полудневна екскурзия до Позитано (около 4ч.)- един от най-красивите и популярни курорти в Италия. Градчето предлага незабравима наслада за окото със своите цветни и живописни пейзажи. Красотата му е възпявана от векове, което превръща посещението на курортното градче в романтично изживяване. Свободно време в Позитано за самостоятелно разглеждане на романската църква "Успение Богородично" от 13-ти век, където се съхранява чудотворна икона на византийски художник. Възможност за отдих на плажа на Позитано. Вечеря. Нощувка.


Ден 8 - Соренто – Неапол – София
Закуска и напускане на хотела.
Трансфер до летището в Неапол и oтпътуване за България с директен полет на
авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София.


 


Информация за полетите на Wizz Air
↗ Излита
↘ Каца


София [SOF] - Неапол [NAP]
W6 4369
19:40
20:20


Неапол [NAP] - София [SOF]
W6 4370
20:50
23:30



Възможна е промяна на часовете или деня от седмицата на полетите от страна на авиокомпанията.
Хотел Panorama Palace 4* - 7 нощувки в стандартни стаи без балкон на база полупансион /закуска и вечеря/ с включени ¼ вино и ¼ вода.
Цената включва:


Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Неапол - София с включени летищни такси.
Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж (40 x 30 x 20).
7 нощувки със закуски и вечери + минерална вода и вино в хотел Panorama Palace 4* или само със закуски в хотели Majestic Palace 4* и Imperial Tramontano 4*+ в стандартни стаи.
Трансфери летище - хотел - летище.
Aсистанс на български език по време на целия престой.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR и покритие Covid-19.
Напитка за „Добре дошли”.


Цената не включва:


Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета.
Разходи от личен характер.
Допълнителни екскурзии.
Входни такси за посещаваните обекти.
Туристическа такса: 2 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Соренто.
Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване с покритие Covid-19" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.


Отстъпки:

Отстъпка за допълнително легло в двойна стая в х-л Panorama Palace 4*: 30 лв.
Отстъпка за дете от 2 г. до 8,99 г. (настанено в стая с двама възрастни) в х-л Panorama Palace 4*: - 220 лв.


Доплащане:


Единична стая в х-л Panorama Palace 4* - 350 лв. Поради високата заетост на хотела, единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.


Допълнителни екскурзии:

Целодневна екскурзия до остров Капри с местен екскурзовод на български език (входнте такси за вила "Сан Микеле" - 10 EUR и църквата "Сан Микеле" - 2 EUR се заплащат допълнително на място) - 97 EUR/ 189 лв.
Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и Вила Руфоло в Равело - 7 EUR се заплащат допълнително на място) - 59 EUR/ 115 лв.
Целодневна екскурзия до Неапол с местен екскурзовод на български език (входната такса за Националния археологически музей - 15 EUR се заплаща допълнително на място) - 50 EUR/ 98 лв.
Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Помпей - 16 EUR и Везувий се заплащат допълнително) - 53 EUR/ 104 лв.
Полудневна екскурзия до Позитано с водач на български език - 35 EUR/ 69 лв.

Входната такса за Везувий се заплаща предварително от България - 24 лв. (възможна е промяна в цената на билета)

Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.

Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.

Пакет от 4 екскурзии: Неапол; Остров Капри; Помпей и Везувий; Крайбрежието на Амалфи - със специална цена от 225 €/ 440 лв. при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока.


Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Оферта № Е1116