Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост

11 дни / 8 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 4949 лв.
Дати на отпътуване: 03.10.2024, 10.10.2024

11 дни / 8 нощувки

Код на програма: E-1083

Дата Цена Резервирай
03.10.2024 5149 лв. резервация
10.10.2024 4949 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели към програмата
Програма по дни
 
Ден 1

21:30 ч. – 22:45 ч. – полет София - Истанбул.


Ден 2

02:00 ч. – 15:20 ч. – полет Истанбул - Ханой . Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса” заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често „Храмът на литературата”, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Разходка из легендарния залив между многобройните малки островчета. Възможност за плуване и релакс на някои от тихите и спокойни заливи. Около 15:00 ч. - напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Нощувка.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.


Ден 5

Закуска (сух пакет). Рано сутринта - трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Хой Ан (около 30 км). Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Посещение на японския покрит мост, най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Обяд. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.


Ден 8

Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на занаятчийско училище по дърворезба. Обяд. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените кхмери в областта. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед - обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер до летището. 22:00 ч. - полет за Истанбул.


Ден 11

04:55 ч. - пристигане в Истанбул. 07:30 ч. – 08:40 ч. – полет Истанбул – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 
Настаняване в хотели 4* или 5*
Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на трети възрастен в стая    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен   
10.04.2023 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
24.04.2023 4495 5013 4445 4310 4360

Продължителност на туристическата програма: 11 дни
 
  Допълнителни услуги   цени  
Такса за издаване на виетнамска виза  215 лв.
 


Пояснения:
  • Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки в Ханой, 1 нощувка Дананг, 2 нощувки в Сием Реап, 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотели 4 звезди на база закуска, 8 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Дананг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг, Дананг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

  • ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.
  • Продължителност на полетите:

    • София – Истанбул - около 1 ч. и 25 мин.;
    • Истанбул – Ханой - около 10 ч. и 15 мин.;
    • Ханой – Сием Реап - около 1 ч. и 50 мин.;
    • Сием Реап – Хо Ши Мин (Сайгон) - около 1 ч. и 20 мин.;
    • Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч. и 15 мин.;
    • Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин.

    Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

    Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,90 лв. за щатски долар към 22.11.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

    Местни Валути: Виетнамски Донг и Камбоджански риел.

    Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

    • За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
    • За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
    • За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

  • За пътуването се изисква виза и валиден международен паспорт, чиито срок на валидност е най-малко един месец по-дълъг от срока на валидност на исканата виза.

  • Агенцията предоставя намаление ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намалението не се прилага при цените за деца и младежи.
  • Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София, с включени:
  • 1 бр. салонен багаж до 8 кг;
  • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг;
  • летищни такси;
  • Самолетни билети за вътрешните полети Ханой - Дананг; Дананг - Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин в икономична класа, с включени:
  • 1 бр. ръчен багаж до 5 кг;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
  • летищни такси;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Дананг;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сайгон;
  • 8 обяда;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт по описаната програма;
  • Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
  • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
  • Водач – придружител.
  • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България;
  • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап;
  • Напитки;
  • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се задължително на местния екскурзовод на място);
  • Медицинска застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден;
  • Застраховка Отмяна на пътуване;
  • PCR или антигенен тест, ако такива са необходими;
  • Разходи от личен характер.
  • Ханой: хотел MK Premier Boutique 4*; хотел The Ann 4*, или подобен;
  • Дананг: хотел Le Hoang Beach Hotel 4*, или подобен;
  • Сием Реап: хотел Tara Angkor 4*, хотел Hari Residence 4*, или подобен;
  • Хо Ши Мин: хотел Lotus Central 4*; Paragon Hotel 4*, или подобен.

Оферта № Е1083