Виетнам, Лаос и Камбоджа - магията на Индокитай

11 дни / 8 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

11 дни / 8 нощувки

Код на програма: E-1082

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1 – 21:30 ч. – 22:55 ч. – полет София – Истанбул.

Ден 2  – 02:05 ч. – 16:20 ч. - полет Истанбул – Ханой. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. 08:00 ч. - Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Време за снимки на едни от най-впечатляващите острови. Посещение на ателие за керамика и ръчна бродерия. Завръщане в хотела в Ханой. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалният комплекс на Хо Ши Мин, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса“ заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан „Храма на литературата“, известен като първия виетнамски университет. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг (Лаос). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 - За тези, които желаят - 05:30 ч. – трансфер за участие в уникалната, запазена само в Лаос, традиция за събиране на милостиня от облечените в шафранови роби монаси. Обратен трансфер до хотела. Закуска. Посещение на най-стария храм в града - Ват Сене (храмът на 100 000 съкровища) и великолепния Ват Ксиенг Тонг (храмът на Златния Град), където може да се види впечатляващата мозайка „дърво на живота“, направена от цветно стъкло. Денят продължава с разходка с лодка по река Меконг, разкриваща красотата на провинцията. Посещение на скалното светилище Пак Оу, намиращо се в две големи пещери, съхраняващи хиляди изображения на Буда. Круизът продължава по реката, като ще бъдат разгледани и няколко типични за района села, сред които село Муангкео, известно с производството на оризово вино. Завръщане в Луанг Прабанг. Изкачване на 329 стъпала до връх Фуси за приятна разходка, разглеждане на свещената позлатена ступа, както и панорамна гледка към града по залез слънце. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Посещение на нощния пазар на града, където може да се намерят множество ръчно изработени изделия от дърво и текстил. Нощувка в Луанг Прабанг.

Ден 6 - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в ранния следобед. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на традиционно плаващо селище и разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Посещение на Националния музей Ангкор, съхраняващ свидетелства за величието на кхмерската цивилизация. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Трансфер до хотела. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Нощувка в Сием Реап.

Ден 8 - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон - катедралата Нотр Дам, Централната поща, Сайгонската опера и Двореца на независимостта. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Разходка до колоритният пазар „Бен Тхан“. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 9 - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Традиционна вечеря с фолклорна музикална програма в местен ресторант. Нощувка.

Ден 10 - Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. 21:25 ч. - полет за Истанбул.

Ден 11 - 04:40 ч. - пристигане в Истанбул. 07:50 ч. – 09:05 ч. – полет Истанбул – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Настаняване в хотели 3* или 4*
     Дата      цена на възрастен в двойна стая      цена на човек в индивидуална стая      цена на трети възрастен в стая      цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни      цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
20.04.2022 4399.00 4864.00 4307.00 4178.00 4278.00
19.10.2022 4399.00 4864.00 4307.00 4178.00 4278.00
16.11.2022 4399.00 4864.00 4307.00 4178.00 4278.00

Продължителност на туристическата програма: 11 дни
 
  Допълнителни услуги   цени  
Такса за издаване на виетнамска виза 215 лв.
 


Пояснения:
  • Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Ханой (Виетнам), 2 нощувки в Луанг Прабанг (Лаос), 2 нощувки в Сием Реап (Камбоджа), 2 нощувки в Хо Ши Мин - Сайгон (Виетнам) в хотели 4 звезди на база закуска, 5 обяда, 4 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Луанг Прабанг, Сием Реап и Хо Ши Мин. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешните полети Ханой - Луанг Прабанг, Луанг Прабанг - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам, Лаос и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии“ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

    Условия за пътуване в covid ситуацията

    • Ханой - хотел MK Premier Boutique 4*, или подобен; Луанг Прабанг - хотел Santi Resort & Spa 4*, или подобен; Сием Реап - хотел Somadevi Angkor 4*, или подобен; Хо Ши Мин - Bay Hotel Ho Chi Minh 4* хотелили подобен.
  • ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

    Продължителност на полетите:

    • София – Истанбул - около 1 ч. и 25 мин.;
    • Истанбул – Ханой - около 10 ч. и 15 мин.;
    • Хо Ши Мин – Истанбуп - около 11 ч. и 15 мин.;
    • Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин.

    Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,65 лева към 12.10.2021 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

    Местни Валути: Виетнамски Донг, Камбоджански риел и Лаоски нов кип;

    Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам, Лаос и Камбоджа:

    • Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
    • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см. Приблизителен срок за издаване: 10 дни;
    • Такса за издаване на виза за Лаос (Издава се на място при пристигане). Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт – 31 долара на човек;
    • Такса за издаване на виза за Камбоджа в размер на 30 долара (издава се на летище в Сием Реап). Заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. 

  • За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

  • Агенцията предоставя намаление ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намалението не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване, при икономични или промоционални екскурзии 

  • Самолетен билет София – Ханой  и Хо Ши Мин – София с включени:
  • Летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
  • Самолетни билети за вътрешните полети Ханой - Луанг Прабанг, Луанг Прабанг - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин с включени:
  • летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж до 5 кг;
  • всички трансфери по маршрута;
  • Описаната туристическа програма;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Луанг Прабанг;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сайгон;
  • 5 обяда;
  • 1 стандартна вечеря;
  • 3 традиционни вечери с програма;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт по описаната програма;
  • Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
  • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
  • Водач – придружител.
  • Такса за издаване на многократна виетнамска виза;
  • Такса за издаване на виза за Лаос; 
  • Такса за издаване на камбоджанска виза; 
  • Напитки;
  • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);
  • Медицинска застраховка –  2 лв. на човек на ден;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • PCR или антигенен тест, ако такива са необходими;
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1082