Остров Мадейра - с чартърен полет

5 дни / 4 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

5 дни / 4 нощувки

Код на програма: E-1054

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Потвърдена група!

Ден 1

22.09.2021: 06:30 ч. – 10:00 ч. - полет София – Мадейра. Трансфер до избрания хотел в столицата Фуншал. Столицата на острова, Фуншал, подрежда амфитеатрално белите си къщи по склоновете на хълма, който се спуска към брега на океана. Разходката из града, развиващ се между морето и планината, доставя огромно удоволствие. Истинска наслада е да блуждаеш из прекрасните улици на центъра на града, да влезеш в катедралата от XV век или в някой от многобройните музеи, или пък да се отдадеш на разходка из прекрасните паркове и градини в западната част на града. Обиколка на Фуншал с екскурзовод на български език (включена в цената) – посещение на историческия център, стария град, църквата, рибния пазар, пазара „Меркадо дос Лаврадореш“. Посещение на фабрика за бродерии. Посещение на ботаническата градина, откъдето се открива запленяваща панорама към града. В ботаническата градина освен характерните за острова орхидеи, могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят, това е една от най-богатите ботанически градини в света. Посещение на винарска изба с дегустация на традиционни за острова вина. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

23.09.2021: Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Порто Мониз. Отпътуване по крайбрежния път към живописното рибарско селище Камара де Лобош (Camara de Lobos) – любимото място за почивка на Уинстън Чърчил. Посещение на Кабо Жирао (Cabo Girao) - най-високият нос в Европа и вторият по височина в света. Турът продължава към Рибейра Брава (Ribeira Brava) с кратка почивка в някое от прекрасните крайбрежни кафенета и разглеждане на местната църква. Следващата спирка е Енкумеада Пас (Encumeada Pass), откъдето, при ясно време, се разкрива красива панорама към северния и южния бряг. Посещение на Сао Висенте (Sao Vissente). Пристигане в Порто Мониз – селището, известно с естествените басейни от вулканични скали. Традиционен обяд в местен ресторант с включени напитки. Екскурзията е с доплащане 95 лв. за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд с напитки – 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 3

24.09.2021: Закуска. Свободен ден. По желание – полудневна екскурзия до Монте. Отпътуване за Пико дош Барселош (Pico dos Barcelos) по живописния крайбрежен път, разкриващ гледка към Фуншал и залива. Фотопауза на панорамната площадка в Ейра до Шерадо (Eira do Serrado) с гледка към селището Курал да Фрейраш (Curral da Freiras), което е сгушено в подножието на долината. Турът продължава към Монте – забележително селце с изискана архитектура и красиви градини. Посещение на градската градина – тропическата градина към двореца Монте Палас и на църквата „Св. Богородица“ от XVIII век, приютяваща гробницата на последния австроунгарски император Карл I, който умира на остров Мадейра през 1922 г. По желание – вълнуваща и незабравима разходка надолу по хълма с тобоган (toboggan) – традиционна плетена шейна, която е била утвърдената форма на транспорт на Мадейра през последните десетилетия. Екскурзията е с доплащане 42 лв. за възрастни и 25 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български, и не включва билета за тобогана, който се заплаща по желание на място – 15 евро на човек; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Свободно време. По желание вечерта – традиционна вечер с кулинарни специалитети от Мадейра като „еспетада“ (говеждо месо с подправки, изпечено на шиш върху скара с дървени въглища), напитки и фолклорна програма - доплащане 68 лв. за възрастни или 34 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфери до ресторанта, вечеря с напитки (2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе) и фолклорна програма; провежда се при минимум 20 участника. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 4
25.09.2021: Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Сантана. Турът започва с изкачване до Пико до Ариейро (Pico do Arieiro) – третият най-висок връх (1810 м) на острова. Посещение на малка ферма за пъстърва, разположена насред долина с гъста растителност. Отпътуване към вътрешността на острова за посещение на Фаиал (Faial). Пристигане в Сантана – автентично селище с емблематичните триъгълни къщи със сламени покриви и живописни градини. Типичен португалски обяд с напитки в местен ресторант. На връщане към Фуншал - кратка спирка в Мачико (Machico). Екскурзията е с доплащане 99 лв. за възрастни или 56 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд с напитки - 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

26.09.2021: Закуска. Свободно време. Възможност за полудневна разходка с галеона „Санта Мария“ – великолепно копие на кораба на Христофор Колумб (35 евро за възрастен и 17,50 евро за дете до 11 г.; организира се и се заплаща на място). Трансфер. 18:00 ч. – 01:00 ч. (+1) - полет Мадейра – София.

Забележка: Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела.

ВАЖНО:

Цените са калкулирани на база стандартни стаи в съответния хотел; Хотелите от кат. C и D са ADULTS ONLY – не настаняват деца под 16 г.; Настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи. В някои хотели трети възрастен или дете могат да се настанят само в апартаменти срещу по-висока пакетна цена.

Авиокомпния: BULGARIA AIR
Адрес: София, бул. „Брюксел“ № 1
Лиценз: № Ns BG 2407 – 12
Тип самолет: AIRBUS 320




 
A
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на трети възрастен в стая    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
22.09.2021 1185 1334 1128 1035 1155
 
B
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
22.09.2021 1259 1445 1218 1084 1229
 
C
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая
22.09.2021 1279 1444
 
D
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на трети възрастен в стая
22.09.2021 1328 1535 1287
 
E
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на трети възрастен в стая    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
22.09.2021 1488 1757 1379 1325 1458
 
F
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая
22.09.2021 1669 2148
 
G
   Дата    цена на възрастен в двойна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
22.09.2021 1915 2527 1715 1885

Продължителност на туристическата програма: 5 дни
 
 
  Допълнителни услуги   цени  
Монте  42 лв.
 
Вечеря в традиционен ресторант 68 лв.
 
Порто Мониз  95 лв.
 
Сантана 99 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. A за целия престой 124 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. B за целия престой 158 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. C за целия престой  160 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. D за целия престой  195 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. E за целия престой 225 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. F за целия престой  310 лв.
 
Доплащане за полупансион при кат. G за целия престой 430 лв.
 
Доплащане за седалка LONG в самолета  200 лв.
 


Пояснения:
  • Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски на остров Мадейра, разглеждане на столицата Фуншал, трансфери, самолетен билет (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 15 кг). Настаняването е в хотели 3, 4 или 5 звезди. Лети се с чартърен полет на авиокомпания „България Ер“, самолетът е Airbus 320.

    Специални условия на записване по време на COVID епидемията

    Изисквания за пътуване до Мадейра

  • Категория A: Hotel Dorisol Mimosa *** / Hotel Dorisol Estrelicia ***
    Рейтинг в Booking.com 7.9.

    Хотелите се намират в столицата на остров Мадейра – град Фуншал, само на 500 м от крайбрежната алея.  Хотел Dorisol Mimosa разполага със студиа, които са оборудвани с баня и тоалетна, кухненски кът, спалня, кабелна телевизия и безплатен Wi-Fi. Хотел Dorisol Estrelicia разполага със стаи, в които има баня и тоалетна, кабелна телевизия и безплатен Wi-Fi. На разположение на гостите на хотелите са 2 басейна, СПА център, ресторант и фитнес център.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART.

    Категория B: Hotel Jardin D`Ajuda ****
    Рейтинг в Booking.com 8.2.

    Хотелът се намира на 3 км от центъра на Фуншал, в близост до голям търговски център и много ресторанти. Всички стаи разполагат с баня и тоалетна, кабелна телевизия, балкон с гледка към планината или морето. На разположение на гостите на хотела са 2 басейна, ресторант, бар, безплатен Wi-Fi.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART.

    Категория C: Hotel Allegro Madeira ****
    Рейтинг в Booking.com 8.9.

    Хотел само за възрастни над 16 г. Хотелът се намира на 5 минути пеша от крайбрежната алея на град Фуншал. Всички стаи са с модерен дизайн и разполагат с баня и тоалетна, балкон, кабелна телевизия. На разположение на гостите на хотела са басейн, ресторант, бар на покрива, СПА център, безплатен Wi-Fi.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE.

    Категория D: Hotel Madeira Regency Cliff ****
    Рейтинг в Booking.com 9.1.

    Хотел само за възрастни над 16 г. Хотелът се намира във Фуншал, столицата на Мадейра. Това е бутиков хотел, от който се открива невероятна гледка към Атлантическия океан. Всички стаи разполагат с баня и тоалетна, кабелна телевизия, климатик, безплатен Wi-Fi, мини бар и сейф. На разположение на гостите на хотела са ресторант, фитнес салон, басейн.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая CLASSIC SEA VEW ROOM.

    Категория E: Hotel Melia Madeira Mare *****
    Рейтинг в Booking.com 8.7.

    Хотелът е разположен в близост до центъра на Фуншал, с прекрасна гледка към Атлантическия океан. Всички стаи разполагат с баня и тоалетна, балкон, кабелна телевизия. На разположение на гостите на хотела са басейни /външен и вътрешен/, СПА център, ресторант, бар, безплатен Wi-Fi, конферента зала.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE SIDE SEA VEW.

    Категория F: Hotel Savoy Palace *****
    Рейтинг в Booking.com 9.4.

    Хотелът е разположен до едни от най-популярните места във Фуншал – Казиното и пристанището. Всички стаи разполагат с баня и тоалетна, климатик, кабелна телевизия, безплатен Wi-Fi. На разположение на гостите на хотела са басейн, СПА център, ресторант.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая AVENUE ROOM.

    Категория G: Hotel Royal Savoy *****
    Рейтинг в Booking.com 9.0.

    Хотелът е разположен сред тропическите градини в залива на Фуншал, на 700 м от Казиното. Всички стаи и апартаменти разполагат с баня и тоалетна, кабелна телевизия, балкон с невероятна гледка към океана. На разположение на гостите на хотела са 3 басейна, СПА център, бар, безплатен Wi-Fi.
    Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE SEA VIEW.

  • Цени за настаняване на база нощувка и закуска (ВВ) в по-високи категории стаи при хотелите, които разполагат с такива.

    Хотел и вид стая

    Цена на човек в двойна стая

    Цена на човек в инд. стая

    Цена за трети възр.

    Цена за дете до 11 г. + 2 възр.

    Цена за дете до 11 г. + 1 възр.

    Jardin D`Ajuda **** - STUDIO

    1333 лв

    1520 лв

    1265 лв

    1118 лв

    1303 лв

    Allegro Madeira **** - DBL SEE VIEW

    1355 лв

    1538 лв

    -

    -

    -

    Allegro Madeira **** - SUITE

    1426 лв

    1798 лв

    -

    -

    -

    Melia Madeira Mare ***** - DBL SEE VIEW

    1689 лв

    1966 лв

    1580 лв

    1526 лв

    1659 лв

    Savoy Palace ***** - GARDEN ROOM

    1725 лв

    2255 лв

    -

    -

    -

    Savoy Palace ***** - OCEAN ROOM

    1848 лв

    2495 лв

    -

    -

    -

    Savoy Palace ***** - FAMILY OCEAN  SUITE

    2027 лв

    -

    1800 лв

    1564 лв

    1997 лв

    Royal Savoy ***** - SUITE

    2727 лв

    -

    2245 лв

    2215 лв

    2697 лв

    Полетно разписание:

    • София – Фуншал (Мадейра) – 06:30 – 10:00 ч. - продължителност на полета 5 часа и половина;
    • Фуншал (Мадейра) – София – 18:00 – 01:00 ч. (+1) - продължителност на полета 5 часа.

    Информация за превозвача:
    Авиокомпния: BULGARIA AIR
    Адрес: София, бул. „Брюксел“ № 1
    Лиценз: № Ns BG 2407 – 12
    Тип самолет: AIRBUS 320

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Всички записвания в периода 01.08.2020 – 30.09.2021, поради Ковид’19 ситуацията, се извършват срещу внесен депозит от 50 лв.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева;
    • при сключване на договор в периода 01.08.2020 – 30.09.2021, поради Ковид’19 ситуацията, таксата прекратяване е както следва: ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, такса за прекратяване не се удържа; ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева; ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева. В случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването, поради затваряне на границите, внесеният депозит се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Изисквания за пътуване до остров Мадейра към 15.05.2021 - при влизане на територията на острова, гражданите на държавите-членки на Европейския съюз се допускат до страната при:

    1. представяне на сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19 на английски език, който е издаден от публичен орган и в съответствие със съответното законодателство. От завършването на ваксинацията следва да са изминали четиринадесет (14) дни. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината;
    2. представяне на негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането на остров Мадейра;
    3. ако сте забравили да си направите PCR тест преди да се качите на самолета, това е проблем на повечето места по света, но не и тук. На о-в Мадейра се предлага по един безплатен PCR на турист на летището. Можете да изберете дали се възползвате от безплатната услуга при кацане или на тръгване от острова. Ако изберете да си направите теста при кацане, то трябва да се изолирате до излизане на резултата.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

  • Агенцията предоставя следните намаления:
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.
  • Самолетен билет за директен чартърен полет София – Мадейра – София на АК „България Ер“ с включени всички такси;
  • 1 брой ръчен багаж до 10 кг;
  • 1 брой чекиран багаж до 15 кг;
  • 4 нощувки със закуски в избрания хотел;
  • Обиколка на столицата Фуншал;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Екскурзоводско обслужване на български език;
  • Водач-придружител от туроператора по време на цялото пътуване.
  • Всички изрично описани с доплащане услуги;
  • Медицинска застраховка – 10 лв. за целия престой;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Градска такса;
  • ПСР тест;
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1054