Прованс и лазурния бряг

5 дни / 4 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 1585 лв.
Дати на отпътуване: 23.05.2024, 21.09.2024

5 дни / 4 нощувки

Код на програма: E-1030

Дата Цена Резервирай
23.05.2024 1585 лв. резервация
21.09.2024 1585 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 13:10 ч. – 14:30 ч. полет София – Ница. Трансфер. Разглеждане на Ница – пешеходна разходка по крайбрежния булевард “Променад де-з-англе”, разглеждане на стария град, пл. “Масена”, цветния пазар и руската църква “Св. Николай”. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Антиб (23 км) - живописно разположен на фамозния Кап д’ Антиб – едно от най-луксозните кътчета на Ривиерата, където акостират най-големите и красиви яхти в света. Неслучайно в Антиб са черпили вдъхновение прочути художници, поети и писатели като Пикасо, Жак Превер, Греъм Грийн, Реймонд Пене, Моне, Казандзакис, Скот Фицджералд, Хемингуей и др. - разходка из старата част на градчето, възможност за посещение на музея на Пикасо, където са изложени творби на художника от периода на престоя му в Антиб (1945-1949 г). Отпътуване към Екс-ан-Прованс (160 км) – един от най-впечатляващите градове в областта, който е процъфтявал още през римската епоха и дълго време е бил столица на областта: разходка из стария град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата. Отпътуване към Марсилия (34 км). Настаняване в хотел в или в околности на града. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Авиньон (103 км). По пътя – фото-пауза при лавандуловите полета край манастира Абеи дьо Сенанк, където стават най-романтичните кадри с лавандуловите полета и, в далечината, каменните силуети на манастира и неговата църква. Пристигане в Авиньон. Разглеждане на града. Възможност за посещение на моста на Авиньон (увековечен от народната песен „Sur le pont d’Avignon”) и на Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция от 1309 г. до 1377 г., по времето на царуването на Филип IV Хубави и на неговите трима сина, и където са се взимали драматични решения по време на тежкия конфликт между френския крал и Тамплиерския орден.Отпътуване за акведукта Пон дю Гар (25 км) – един от най-величествените паметници на Римската античност във Франция. Това чудо на Античността е само част от грандиозния римски акведукт, който водоснабдявал Ним. Разглеждане на акведукта. Завръщане в хотела в Марсилия (127 км). Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Марсилия – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Възможност за обяд в местен ресторант в стария град, където да опитате прочутата рибена гозба буйабес (буайбес се приготвя от поне 3 вида прясна риба от улова, който рибарите разпродават сутрин на рибния пазар на Старото пристанище и е наистина голям момент човек да я опита в нейната родина – Марсилия) с доплащане 68 лв. (организира се при минимум 10 участника); цената включва порция буйабес и десерт (шоколадова или лимонова торта). Свободно време. Около 16.00 ч. - отпътуване към Ница (200 км). Настаняване. Нощувка.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Болийо-сюр-мер (10 км) един от най-престижите курорти на Лазурния бряг, оазис на тишина и спокойствие – разходка из градчето; продължаване към Кап Фера, полуостровът на милиардерите – възможност за посещение на вила Ротшилд с нейните богати галерии и прекрасни градини. Трансфер до летището. 15:05 – 18:15 ч. – полет Ница – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2021 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.




 
Наст. в хотели 4, 3 и 2 звезди
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
26.06.2022 1368 1703 1338 1318 1338
18.09.2022 1288 1623 1258 1238 1258

Продължителност на туристическата програма: 5 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА до години / 85 BGN
 
Обяд с рибена гозба буйабес до години / 68 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в Ница и 2 нощувки в Марсилия, разглеждане с екскурзовод забележителностите на Ница, Антиб, Екс-ан-Прованс, Авиньон, Марсилия,  Болийо, Кап Фера. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди. Пакетната цена включва самолетен билет с авиокомпания „Уизер“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.

    Актуални условия за пътуване до Франция

    Условия за пътуване в covid ситуацията

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

  • Забележки:

    • Не всички хотели разполагат с тройни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.
    • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2021 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно. 

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

  • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2021":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

    При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.

  • Самолетен билет;
  • Летищни такси;
  • 1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
  • 1 бр. багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см;
  • Предварително чекиране и запазени места;
  • Съответния брой нощувки и закуски;
  • Трансфери;
  • Транспорт с автобус по програмата;
  • Екскурзоводски услуги.
  • Чекиран багаж до 20 кг;
  • Специално упоменатите, че са с доплащане, услуги;
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Застраховка Oтмяна на пътуване;
  • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
  • Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1030