Берлин - Хамбург - Кьолн - Бамберг - Нюрнберг - Грац

10 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

10 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-1008

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1

17:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив; 18:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 21:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.


Ден 2

След обяд – пристигане в хотел в околностите на Прага. Настаняване.

Забележка: в Прага няма туристическа програма, само се нощува в града.


Ден 3

Закуска. Отпътуване за Берлин. В ранния следобед – пристигане. Панорамна обиколка на Берлин: Райхстага – седалището на германското правителство, Бранденбургската врата – една от емблематичните забележителности на Берлин, превърнала се в символ на обединена Германия, „Александерплац” – най-големият площад в немската столица, централния булевард „Унтер ден линден“, Катедралата, Щатсопер – един от най-добрите оперни театри в света, площад „Жендарменмаркт“ – красив архитектурен ансамбъл, включващ сградите на Концертхаус, френска и немска църкви и статуята на немския поет Фридрих Шилер, чекпойнт Чарли – най-известният контролно-пропускателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война, „Курфюрстендам” – 3,5-километровата променада, осеяна с бутици и кафенета, Шарлотенбург. Настаняване в хотел. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Любек – оживен град на Балтийско море, наричан „кралицата на Ханзата”, чийто център е съхранил средновековния си облик. През XIV век Любек е бил лидер сред градовете от Ханзейската лига (обединение на северногермански и холандски градове, което от XII до XVI век владее монопола върху търговията със Скандинавия и Русия) и един от най-богатите градове в Северна Европа. Днес той привлича туристите със своите пояси от канали и с островърхите си покриви, които често са украсени с цели декоративни пана от пъстроцветни керемиди. Пешеходна разходка в стария град (ЮНЕСКО) – портата „Холстен”, построена през втората половина на XV век като параден вход на града, готическата църква „Св. Петър“, готическата катедрала от XIV век, църквата „Св. Екатерина” от XIV век, превърната в музей, крепостната порта – прекрасен пример за военната архитектура от периода XIII – XV век, църквата „Св. Якоб“, площад „Марктплац” с църквата „Мариенкирхе” и Кметството – едно от най-красивите кметства в Германия (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Не пропускайте да опитате марципана на Любек – местен кулинарен специалитет. Отпътуване за Хамбург. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „надгермански” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, артистичен като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата „Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете (наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали), пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Разходка с корабче по пристанището (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – свободно време за разходка по ул. „Репербан” или посещениe на спектакъла звук и светлина в парка „Плантен унд блумен”. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Кьолн. Пристигане в ранния следобед. Разглеждане на прочутата катедрала, строена в продължение на 700 години, и оцеляла като по чудо през Втората световна война. Кьолнската катедрала днес е третата по големина готическа катедрала в света след катедралите на Севиля и Милано и приютява втората по височина камбанария в света (157 м) след тази на Улмската катедрала. Разглеждане на стария град – катедралата, панорамната кула на Кьолн, площад „Хоймаркт” със статуята на пруския крал Фридрих Вилхелм III, балната зала „Гюрцених“, помещаваща се в една от първите светски готически сгради от XV век, сградата на Кметството с прекрасната готическа кула от XV век и павилион в стил фламандски Ренесанс, Преториума – двореца на римския управител на града от I – IV век. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Кьолн, Аахен или Дюселдорф. Нощувка.


Ден 7

Закуска. 08.00 ч. - отпътуване за Бамберг. Следобед – пристигане. Разположен в Северна Бавария, на 60 км от Нюрнберг, Бамберг пази непокътнат своя средновековен център, който е прекрасен пример за това как са изглеждали градовете в Централна Европа в периода на Ранното Средновековие. През XVII – XVIII век градът бива трансформиран от намесата на барока. Магията на славното минало на града, запазен като по чудо през Втората световна война, завладява посетителя, разхождащ се по уличките, по които се редуват средновековни църкви с барокови градски къщи и монументални резиденции. От 1993 г. Бамберг (ЮНЕСКО). Около 19:00 ч. – отпътуване от Бамберг. Настаняване и нощувка в хотел в Нюрнберг или околности.


Ден 8

Закуска. Туристическа програма в Нюрнберг – разходка в стария град – къщата на Дюрер, църквата „Св. Себалд”, площада на пазара с фонтана „Шьонер Брунен“ (Красивия фонтан), църквата „Св. Лаврентий”, църквата „Св. Богородица”, крепостта, Германския национален музей (отвън). Свободно време. Около 12:30 ч. - отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия. Вечерта – пристигане в Грац. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Разглеждане на Грац – разходка из старата част на града – площад „Хауптплац”, къщата Луег, фонтана на ерцхерцог Йохан, „Херенгасе”, Ландхаус – старото седалище на управата на Щирия и един от най-красивите ренесансови дворци в Австрия, Арсенала (отвън), „Мелплац”, „Глокеншпилплац”, мавзолея на император Фердинанд II, Катедралата, хълма Шлосберг (билетът за фуникуляр по хълма, който стува около 5 евро, не е включен в цената на екскурзията). Свободен следобед. Около 19:30 ч. - отпътуване по маршрут Грац – Загреб – Белград - София. Нощен преход.


Ден 10

Преди или около обяд - пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.




 
Настаняване в 2* или 3*
   Дата    цена на възрастен в двойна/тройна стая    цена на човек в индивидуална стая    цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни    цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен
16.07.2021 859.00 1142.00 779.00 799.00
20.08.2021 834 1108 779.00 799.00

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Допълнителна седалка 399 лв.
 


Пояснения:
  • Програмата е десетдневна и включва 1 нощувка в Прага, 1 нощувка в Берлин, 2 нощувки в Хамбург, 1 нощувка в района на Кьолн, Аахен или Дюселдорф, 1 нощувка в Нюрнберг или околности, 1 нощувка в Грац или околности и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Берлин, Любек, Хамбург, Кьолн, Бамберг, Нюрнберг и Грац. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 2 или 3 звезди.

    Специални условия на записване по време на COVID епидемията

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

  • Забележка: При тази екскурзия в Прага няма туристическа програма, само се нощува в града.

  • При тази екскурзия в Прага няма туристическа програма, само се нощува в града.

  • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2021":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Водач-придружител;
  • Екскурзоводско обслужване.
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е1008