Шри Ланка от А до Я - 4 дни обиколен тур на най-интригуващите забележителности и 4 дни плаж

10 дни / 8 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0.00 лв.
Продължителност: 10 дни / 8 нощувки

Дестинация: Шри Ланка, ШРИ ЛАНКА

Дати:

Код на програма: П-317

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Ден 1: София - Матала
Среща на летище София. Директен чартърен полет до летище Матала. 
 
Ден 2: ЛЕТИЩЕ –– ЕЛА – НУВАРА ЕЛИЯ
Пристигане на международното летище Матала. Среща и съдействие при пристигане на летище от местния туроператор.
Трансфер от летище до Нувара Ела, за да се насладим на град Ела.
Ела е малко градче в Бадула в областната провинция Ува в Шри Ланка. Намира се на около 200 км източно от Коломбо на 1041 м надморска височина. Районът разполага с богато биоразнообразие, наситено с множество разновидности на флората и фауната. Ела е заобиколен от хълмове, покрити с облаци, гори и чаени плантации. Градът разполага с по-хладен климат от околните низини, поради надморската му височина. Ела позволява гледки през южните равнини на Шри Ланка.
Вечеря и нощувка в Oakray Tea bush 4* или подобен.
 
Ден 3: НУВАРА ЕЛИЯ – ЧАЕНА ПЛАНТАНЦИЯ – ПЕРАДЕНИЯ – КАНДИ
Закуска в хотела
Насладете се на обиколка на град Нувара Елия и по пътя посетете чаената плантация.
Когато говорим за Шри Ланка, думите чай и туризъм са неразделни! Направете обиколка на студените и мъгливи хълмове, които гордо заемат част от  най-доброто чаено турне покрити сякаш с пищни зелени одеала от чаени насаждения или просто разгледайте една от чаените фабрики, които обработват и произвеждат престижна марка Цейлонски чай и наблюдавайте тази богата, стара традиция запазена жива и до днес. Докато наблюдавате съскането на машините, вдишвайки небесния аромат, произтичащ от тях, завършете деня си със стил с чаша чист ароматен Цейлонски чай.
Трансфер до Канди, по пътя посещение на градината Перадения.
Първоначално разработена като градина за развлечение на кралските особи и по-късно аранжирана от британците, Кралските ботанически градини на Перадения - днес са оборудвани с най-приветливите удобства. Разположен само на 4 мили от Канди градината Перадения е процъфтяващо национално богатство в  Чудото на Азия. Разходка в това 147 акра е блажено преживяване, минавайки покрай добре поддържани тревни площи, павилиони и осмоъгълна оранжерия, която приветства  с огромното пространство на великолепна, тучна зеленина, която насърчава за една вълнуваща почивка. На север от на входа има кафене, на което човек може да поседне, преди да влезе в някои от акценти – къщата на орхидеите и гигантската яванска смокиня – място преливащо от благодат.
Последно управляван от крал Sri Wickrama Rajasinghe – преди това под Британско управление през 1815 г., Канди - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и последна кралската столица на Шри Ланка предлагаща богата история и културно наследство на туристи идващи от цял свят. Изживейте древното Кандийско наследство и вижте перлата в короната, будиския храм - Храмът на Свещения Зъб на Буда.
Разходката из този малък крайезерен град, сгушен сред мъгливи хълмове - включва центъра на Канди Сити - с най-новите марки от световна класа, базар, център за изкуства и занаяти, също така посещение на GEM- музеят за скъпоценни камъни и лапидария. Разходете се из цветния пазар за пресни плодове и зеленчуци в Канди, а вечерта може да завършите като пристъпите към ритъмът на традиционната музика и барабаните, представени от културно шоу на богатата и жизнена култура на Чудото на Азия, Шри Ланка.
Посетете музея на скъпоценните камъни.
Вечеря и нощувка в хотел Senani 4* или подобен.
 
Ден 4: КАНДИ – МАТАЛЕ – ХИРИВАДУНА – ДАМБУЛА
Закуска в хотела
Трансфер до Дамбула, по пътя посещение на Матале.
Земеделска зона в Централната Провинция, Матале рядко отпада от списъка за посещения  поради забележителния си принос чрез водещи култури на острова като чай, каучук, зеленчуци до подправки.
От оглавяването на бунта в миналото през 1848 г., до днес огромната гордост в историята на Матале е изтъкана от подправките. Спрете се до една такава градина с подправки, в която ще бъдете приветствани с добре дошли. Възползвайте се от терапевтичните ценности на подправките и процесите с чаша освежаващ билков чай или прекарайте известно време разхождайки се по улиците, изживявайки  истински градски приключения изпълнени с гласове и цветове.
Трансфер до село Хиривадуна
Хиривадуна е селце, пълно с естествена красота, езерото Хиривадуна и зелените оризови полета му придават естествена красота, сафарито предлага на туристите възможност да се насладят на естествената красота, както и на гостоприемството на местните жители.
Ще се разходите по брега на езерото Хиривадуна и след това опитайте сафари с рибарска лодка в езерото, след което туристите ще се разходят през селото, минавайки покрай оризовите полета и култивираните земи  на местните жители. След това туристите ще се качат на волска каруца, която доскоро е била начинът на транспорт в това село, след което ще се насладят на типично местно ястие, което дава възможност за истинско изживяване на местните храни с кулинарна демонстрация.
След това продължете към Дамбула
В град Дамбула се намира център, който е бил ценен от много крале от 1 век пр.н.е. Днес, икона в лицето на Шри Ланка, храмът Dambulla Rock Temple съдържа някои от най – уникалните пещерни рисунки във великолепно изградени 5 пещерни храма, ограждащи златния храм на Дамбула. Наблюдавайте колко изящни пещерни рисунки са направени по стените, които приютяват 150 статуи на Буда. Когато влезете в храма, погледнете право към гигантската статуя на Буда, блещукаща в злато , която днес е важен възел в икономическото и културно издигане на страната.
Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.
 
Ден 5: ДАМБУЛА - СИГИРИЯ – МИНЕРИЯ
Закуска в хотела
След това продължете към Сигирия, 5 вековна скална цитадела на Цар Кашяпа I – обект на световното културно наследство. Сигирия  не само предлага на показ древното инженерство на Шри Ланка и превъзходство на градоустройството, но също така е признат за един от най-добрите паметници на изкуството и културата. 
Преминете през гигантските „Лъвски Лапи“  - с изглед към симетричните кралски градини по-долу, за да видите абсолютния разкош, доминирал някога над тази скална крепост. Заобиколен от укрепления и ровове, Лъвът – Скала, наподобяваща митологичния "Град на боговете" - е покрита с фрески които се отнасят до рисунки в стил Гупта, открити в пещерите Аджанта в Индия.
Разходете се  в сянката на видна „огледална стена“, прегръщаща западната част на Сигирия, представляваща артистични сто метра, покрити с графити.
Разходете се в така добре създадения на долният етаж музей за да изживеете едно епично пътешествие от миналото представящо ви замък, езера и напоителни системи които са изпомпвали вода на върха с гениална хидравлична система, описваща колосалния шедьовър на великия цар, останал чудо в Азия за векове.
Продължаване към Минерия
Ако сте готови за сериозен тътен в джунглата, тогава Минерия е вашата арена! Разпростиращ се на 8800 хектара, това е убежище за слонове. Минерия е дом на стада от елени и изобилие от птици, но светлината на прожекторите остава между люлеещи се хоботи и пърхащите уши.
Паркирайте джипа си на брега на водоема и изключете двигателя му. Гледайте внимателно как стадата слонове - един по един - се разхождат по покритите с трева брегове, за да се хранят с нежни издънки. Всъщност това е най-голямата популация на слонове в света - над 300 наведнъж – които красят парка и го превръщат в магнит за любителите на дивата природа по целия свят.
Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.
 
Ден 6: ДАМБУЛА - ПИНАВАЛА – КОЛОМБО – ПРЕСТОЙ НА ПЛАЖА
Закуска в хотела
Трансфер до плажа, по пътя посещение на Пинавала.
Когато влезете в кокосовото стопанство с площ от 25 акра, не се изненадвайте, че сте свидетели на бебета слонове, хранени от бутилка или движещи се свободно, без да причиняват абсолютно никаква вреда на никого. Искрена и мила гледка е  да наблюдаваш как тези нежни гиганти - осиротели и понякога трикраки - се обгрижват тук в сиропиталището за слонове Pinnawala от 1975г. До момента тук са се родили над 20 малки слончета и е интересно да научите, че някои от обитателите му дори са виждали внуците си през последните няколко десетилетия! Гледайте как се хранят в 9:15 ч., 13:15 ч. и 17:00 ч. и се къпят в реката два пъти на ден съответно в 10:00 ч. и 14:00 ч., изживяване, което никога няма да усетите никъде другаде по света.
Насладете се на обиколка на Коломбо.
Коломбо – е бизнес и търговски център, а новата столица е Sri Jayawardhanapura Kotte, която е само на няколко мили.
Коломбо е бил само малко пристанище, което става известно през 16-ти век с пристигането на португалците през 1505 г. и развитието му като голямо пристанище по време на британския период.  Градът става столица на Шри Ланка през 1815 г. след като Канди е бил предаден на британците.
Останките от сградите от периода на португалското, холандското и британското управление се срещат във всяка част на града. Нито едно от португалските и холандските укрепления не е открито днес, но някои от техните сгради и църкви могат да се видят в районите на Форт и Петах.
Посещение на Форт, бившия британски административен център и военен гарнизон, Морската улица - кварталите на златаря в сърцето на Петах, района Базар, където също има хиндуистки храм със сложни каменни резби.
Портата на Кайман с историческа свободностояща камбанария при оригиналната порта за влизане във Форт, Холандската църква Волфендал, датираща от 1749 г., 
Будиският храм Келания. Джамията Даватагаха. Музеят на Коломбо и Природонаучният музей също са част от забележителностите за посещение. Посетете също BMICH (Мемориална международна конферентна зала Bandaranaike), вижте копието на Авукана Буда и площада на независимостта.
Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.
 
Ден 7: ПЛАЖ и релакс
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж и забавления.
Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.
 
Ден 8: ПЛАЖ и релакс
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж и забавления.
Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.
 
Ден 9: ПЛАЖ и релакс
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж и забавления.
Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.
 
Ден 10: ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ
Закуска в хотела.
Трансфер до международното летище Матала за връзка с полета на заминаване.
 
Полетно разписание:
София - Матала - 01.03 в 20:00 - 09:30 (+1)
Матала - София - 10.03 в 12:00 - 19:30
 
 
 

Условия за резервации:

 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

 

Условия за анулации:

 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация

 

ВАЖНО:

1. Минимален брой туристи: 40 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 • Самолетен билет София – Матале – София;
 • Трансфер летище - хотел – летище;
 • Трансфер по програмата;
 • 1 нощувка в Рамбода - Oakray Tea bush 4* или подобен на закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Канди - Senani Hotel 4* или подобен на закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Дамбула - Tropical Life Resort 5* или подобен на закуска и вечеря;
 • 4 нощувки в Когала - Long Beach Resort 4* на плажа на закуска и вечеря;
 • Посещение и обиколка на град Ела;
 • Посещение на чаена плантация;
 • Посещение и обиколка на град Канди и музея за скъпоценни и полускъпоценни камъни;
 • Посещение и обиколка на град Дамбула;
 • Посещение и обиколка на град Матале;
 • Посещение на Сигирия – лъвската скала;
 • Посещение и обиколка на град Минерия;
 • Посещение и обиколка на град Коломбо;
 • Посещение и обиколка на град Пинавала;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).
 • Такса за посещаваните обекти – 130 долара/човек;
 • Такса за използване на професионална камера;
 • Обяди по програмата;
 • Лични разходи.

Оферта № П317

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации