УИКЕНД ПЪТУВАНИЯ В ХЪРВАТСКА И СЛОВЕНИЯ-С ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА И ПОСТОЙНА

4 дни / 2 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 339 лв.
Дати на отпътуване: 07.10.2021

Маршрут: СОФИЯ -ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА ЯМА-ЛЮБЛЯНА -СОФИЯ

4 дни / 2 нощувки

Код на програма: E-965

Дата Цена Резервирай
07.10.2021 339 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА ЯМА-ЛЮБЛЯНА
 
4 дни / 2 нощувки /уикенд програма/


1 ДЕНСофия – Загреб / 785 км /
Рано сутринта отпътуване от София за Загреб. Късно следобяд - пристигане Загреб. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”,пазара „Долац“, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Настаняване в хотела. Нощувка.

 
2 ДЕН Загреб – Плитвички езера – Загреб / 260 км /
Закуска. Отпътуване за Плитвице рано сутринта. Този ден ще посетите красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Обиколката на езерата преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се насладите на красотата на величествената природа. Прекосяване с лодка на най-голямото езеро Козяк. /обиколката се заявява и заплаща в България, тъй като изисква предварителна резервация/. Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите. Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Езерата се намират на площ около 8 км.Има огромна разлика в надморската височина на парка – най-високата точка се намира  на  1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надморската височина на езерата е само 135 м Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа. Свободно време. Връщане в Загреб. Нощувка.  

 
3 ДЕНЗагреб – Пещера Постойна -замъка Предяма- Любляна–Загреб / 385 км /
Закуска. Отпътуване за Постойна яма /Словения/. Разглеждане на природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница.  Постойна попада сред най-дългите пещери в Европа, а благодарение на допълнителното й облагородяване, тя предоставя на своите посетители най-дългия пещерен туристически маршрут в света, чиято дължина надхвърля 5 километра. Разходката в пещерата е впечатляваща и то не само заради нейните огромни размери и красивите пещерни форми и образувания. По желание 2-часова обиколка на пещерата с екскурзовод. . Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница.   Възможност за посещение на замъка Предяма - един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Замъкът е бил собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, но не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна. БОНУС- отпътуване за  столицата Любляна. Кратка почивка и възможност за разходка в старата част на града. Сред забележителностите на красивия град се открояват Люблянската крепост, Тройния мост, Драконовия мост в старата част на града. Отпътуване през Загреб за България.

 
4 ДЕНЗагреб – София /785 км /
Нощен преход. Пристигане в София в сутрешните часове.

Цена на човек в двойна и тройна стая: 339.00 лева
Доплащане за единично настаняване: 110.00 лева
Деца до 12 ненавършени години – 319.00 лева

ВАЖНО!
 • Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
 • Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
 • Пътуването не е подходящо за лица с увреждания и ограничена подвижност.
 • В програмата са предвидени посещение на места с изкачване пешоходно на места с наклон, ходене по хлъзгави и по-трудни терени, места с висока влажност, тунели и други, които не са подходящи за всеки турист.
 • Необходимо е да подсигурите удобно облекло и най-вече подходящи за такива условия обувки.
 
 
Валутни курсове:
Хърватска – 1 лев = 3,88 хърватски куни /HRK/
Словения – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
Препоръчително е туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.
 
Минимален брой записани туристи: 35 човека
 
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50 лева от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100002932/16.09.2020 год.
ЗД "Евроинс" АД - Централно управление:  гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: [email protected]

 
  
 
 

 

 
ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 
 • Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
 • Посещение на природен парк „Плитвички езера“;
 • Посещение на пещерата „Постойна яма“;
 • Разглеждане забележителностите на Загреб;
 • Разглеждане забележителностите и пешеходна разходка в Любляна;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Водач по време на пътуването.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 
 • Входните такси за посещаваните обекти /влизането в обектите се заявява и заплаща от България, поради необходимостта от предварителна резервация/;
 • Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер
 • PCR – тестове /ако се изискват такива към момента на пътуванията/, агенцията предоставя талони за намаление на цената;
 • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 год. – 6 лева;
 • Доплащане за гарантирано настаняване на първите 3 реда седалки – 30 лева на човек;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за Ковид-19 /препоръчва се в настоящата обстановка/Подробна информация може да предоставим в агенцията.
 
 
 
ВХОДНИ ТАКСИ:
Входната такса в Плитвички езера – възрастни 160 куни /прибл. 22,80 евро/, деца и младежи – 7-18год. – 45 куни /прибл. 6,40 евро/, деца под 7 год. – безплатно;
Постойна яма: 25,80 евро – възрастни; 20,60 евро – студенти /16 – 25 год./; 15,50 евро – ученици /6 – 15 год./; деца до 5 год. – 1 евро.
Постойна яма и пещерен дворец Предяма: 35,70 евро – възрастни; 28,60 евро – студенти /16 – 25 год./; 21,40 евро – ученици /6 – 15 год./; деца до 5 год. – 2 евро
 

Оферта № Е965

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации