ТОСКАНА - РОМАНТИКА И НАСЛАДА

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 1099 лв.
Дати на отпътуване: 06.10.2021, 13.10.2021, 20.10.2021

Маршрут: ТОСКАНА, РИМ, АСИЗИ, САН МАРИНО, СИЕНА

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-992

Дата Цена Резервирай
06.10.2021 1149 лв. резервация
13.10.2021 1099 лв. резервация
20.10.2021 1149 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

Ден 1 | Полет до Рим
След кацането си в Рим ще се отправите към Орвието – прелестен античен град, известен със своята уникална катедрала. В този очарователен град, пълен с интересна история, кокетни заведения и прелестна природа, цари неподправената италианска атмосфера на спокойствие и усет към живота и красотата в него Трансфер до комфортен 4* хотел, намиращ се в сърцето на Тоскана.

Ден 2 | Монтепулчано
Закуска. Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета. Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, цр. Сан Биаджо. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.

Ден 3 Свободно време или екскурзия до Перуджа и Асизи (организирана на място)
Закуска. Ще имате свободно време, за да усетите романтиката и вълшебството на Тоскана. По желание може да се включите в допълнителната ни екскурзия, които се организира и заплаща на място. Ще посетите столицата на Умбрия – Перуджа и Асизи, родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към ез. Тразимено, а свещеният Асизи е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.

Ден 4 | Вал Дорчия – Пиенца – Бано Виноне
Закуска. Ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса
(под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани. След това Връщане в хотела.

Ден 5 | Сан Джиминяно (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи. Емблемата на града са неговите многобройни
кули – 72 в разцвета на средновековния град. Днес от тях са останали само 14. Ще видите двореца с чудно красив двор и изографисани стени,
забележителна църква и музей на виното. Гледката, която се разкрива от хълма, на който е построен историческият център на Сан Джиминяно,
ще ви остави без дъх. Връщане в хотела.

Ден 6 | Монталчино – абатство "Сант Антимо" (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Пътят до Монталчино минава през вълнисти зелени хълмове с кипариси, лозя и маслинови горички. Средновековен град построен на хълм с крепостни стени и задължителния замък. Прочут в целия свят с прекрасното червено вино "Брунело". Ще посетите едно от най-красивите и с най-интересна история абатство в Тоскана – "Сант Антимо". Връщане в хотела.

Ден 7 | Сиена (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на "Пиаца дел Кампо", построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена, в романо-готически стил се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.

Ден 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.
 
Програма

 
 
Хотели
- 7 нощувки в хотел FORTUNA RESORT 4*, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация.
- ХРАНА - 7 закуски
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 13,60 лв. на човек
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): 249 лв.
"Пакет допълнителни екскурзии": 199 лв. на човек, който Ви осигурява:
• Екскурзия до Сан Джиминяно;
• Екскурзия до Монталчино и абатството Сант Антимо;
• Екскурзия до Сиена.
"Пакет 7 вечери": 139 лв. на човек.
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

Оферта № Е992

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации