Септемврийски празници в Прага, 20-23 септември, самолетна програма

4 дни / 3 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 719 лв.
Дати на отпътуване: 20.09.2019

4 дни / 3 нощувки

Код на програма: E-687

Дата Цена Резервирай
20.09.2019 719 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма


Ден 1
Излитане  от София Т-2 с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотел Prague Centre Plaza 3*, централно разположен в историческата част на Прага. Настаняване. Настаняване. Кратка почивка. Пешеходна разходка в Стария град на Прага: Вацлавския площад, Народния театър, Карлов мост, Йезуитския университет,Марианския площад с Новото кметство и Градската библиотека, Староместския площад с астрономическия часовник. Туристическа програма - 2 ч. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка. По желание: вечерен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса /без напитки/ и музика. Продължителност - 2 часа: 18.00 – 20.00.ч. Цена - 80 лв турист/40 лв дете с включен транспорт от/до хотела.

Ден 2
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка. По желание: целодневна екскурзия в Дрезден - Столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 записани туристи - 99 лв на записан турист/89 лв дете до 12 г. Продължителност - 8-9 часа. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале. В свободното време по желание могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос - един от най-големите музеи - съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др., Галерия на Старите майстори - с произведения на Дюрер, Тициан и др.,/вход 14 евро/,Техническия музей на Дрезден/вход 8,50 евро/ и др.

Ден 3
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: целодневна екскурзия до Карлови Вари с включена дегустация на парче торта в 5 звездния хотел Пуп и посещение на Марианске лазне с екскурзовод на български език. Нощувка.

Ден 4
Закуска. 09:00 ч - Екскурзия в Храдчани: Пражката крепост и Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа. Пешеходна разходка: Храдчанския площад, Сената, Църквата Св.Дева Победителка, Детето на Прага. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. 15.30.ч - Трансфер до летище. 18:20 ч - излитане за София, пристигане в 21:20 ч. в София на Терминал 2.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.


Необходими документи за пътуване: лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: депозит от 350 лв. при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 28 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:


В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 

 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси;
 • трансфер летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага;
 • 2 пешеходни екскурзии на Прага с включени слушалки и лицензиран екскурзовод на български език;
 • представител на туроператора по време на пътуването;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

* Летищните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията към датата на издаване на билета - 1 седмица преди дата на пътуване.
 • екскурзии по желание;
 • летищните такси - подлежат на препотвърждение от авиокомпанията към датата на издаване на билета - 1 седмица преди дата на пътуване.

Екскурзиите по желание се заявяват и заплащат най-късно 21 дни преди отпътуване.Те се провеждат от лицензирани екскурзоводи български  език. Цените на екскурзии за деца са валидни за деца до 12 г.

Доплащания /по желание/:
 • Панорамен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса /без напитки/. По време на круиза може да се насладите на музика и прекрасни гледки към Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, църквата Св.Николай, Карловия мост, наблюдателната кула Петрин, Старата кула на Прага, Народния театър. Продължителност - 2 часа. Начало на круиза - 18:00 ч. Цена - 80 лв на турист/40 лв дете до 12г. с включен трансфер от/до хотела.
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език и включена дегустация на торта 5* хотел Пуп и Марианске Лазне. Продължителност: 8:30 ч - 19:00 ч.  Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известния чешки курорт, създаден още от Карл Четвърти през 14 век. Лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръщат Карлови вари в любимо място на европейската артистична бохема. Гости на града са: Гьоте, Моцарт, Дворжак, Сметана, Петър Велики, Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите: хотел Термал, в който се провежда ежегодния филмов фестивал, Парка на Дворжак с изящните колонади свързващи минералните извори:  Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12-тте месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,  Пазарската колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известният топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С. Водата му се отвежда в 5 чешми, в които достига по-ниска температура и става подходяща за пиене, богата на лековити свойства. Следа радхозка през Площада на града със Стария и Новия театър, Кръчмата на Швейк, кафе Елефант, хотела, в който е отсядъл Петър Велики и петзвездния хотел Пуп. Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните  емблеми на  Карлови вари. Дегустация на парче торта и чаша кафе в сладкарницата на хотела. Свободно време за обяд. Разходката продължава през луксозната вилна зона с поразително красивия православен храм Петър и Павел, изграден със средствата на руските жители на Карлови вари.Отпътуване за Марианске лазне - втората спа перла на Чехия. Кратка разходка под Колонадите и Вълшебния музикален фонтан.Връщане в Прага. Цена при минимум 15 записани туристи - 139 лв на записан турист/109 лв дете до 12 г.
 • Целодневна екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония на р.Елба. Продължителност: 8:00 ч - 17:30 ч. Екскурзията включва: отпътуване за Дрезден /Прага - Дрезден 140 км/. Пешеходна обиколка на Стария град  - Цвингера, Старият кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале.
В свободното време по желание:
 • Посещение на Музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос. Това е един от най-големите музеи - съкровищници в света. / вход 12 евро, 3 евро -слушалки/.В Зелените сводове могат да се видят съкровищата на Август Силният: уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др.
 • Посещение на Техническия музей на Дрезден /вход 8,50 евро/
 • Пазаруване в многобройните молове и магазин Primark
Цена при минимум 15 записани туристи - 99 лв на записан турист/89 лв дете до 12 г. Продължителност - 8-9 часа.

Оферта № Е687

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации