Речен круиз от Москва до Санкт Петербург

12 дни / 11 нощувки, Вид транспорт: Кораб Кораб
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

12 дни / 11 нощувки

Код на програма: E-897

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма
 
Ден 1
12:25 ч. - отпътуване от летище София с авиокомпания „Аерофлот”. 15:35 ч. - пристигане в Москва на летище Шереметиево. Трансфер до борда на круизния кораб. Настаняване по каютите на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

Ден 2
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус. Разглеждане на основните забележителности: Червения площад, Храм “Василий Блажени“, ГУМ, Университета, Манежния площад, улица „Тверская” Кремъл, Мавзолея на Ленин, Казанската катедрала, Большой театър. Обяд в града. Обиколка по най-красивите станции на московското метро - по време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“, истински подземен музей. Разходка по легендарната улица „Арбат” в сърцето на стара Москва. Свободно време за самостоятелно разглеждане и покупки. Завръщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 3
Закуска. Посещение на Кремъл, седалище на руското правителство и уникален исторически, архитектурен и артистичен обект. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на една от Кремълските катедрали. Трансфер до кораба. Обяд на борда . Отплаване. Коктейл „Добре дошли” от капитана на кораба. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 4
Закуска и обяд на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които се свързват с река Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Сталин. Пристигане в град Углич. Пешеходна обиколка на града с посещение на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване. Вечеря. Нощувка на борда на кораба.

Ден 5
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в град Ярославъл. През 1010 г. принцът на Ростов, Ярослав Мъдрий, основава град, който носи неговото име. Това е най-старият град в района на река Волга. Панорамна обиколка на града с посещение на Спасо-преображенски манастир и църквата „Иля пророк“. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 6
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в Горици и разглеждане на Кирило – Белозерски манастир, разположен на брега на Сиверското езеро, един от най-старите руски манастири, основан през 1397 г. - важен духовен център. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Вечеря и нощувка на борда. Плаване по река Шексна, Белое езеро и Онежко езеро.

Ден 7
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквата е изградена през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване по река Свир.

Ден 8
Закуска. Посещение на  Мандроги – малко село с дървени сгради, запазило типичната руска архитектурата и бит от миналото. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. В Мандроги има и музей на водката. Обяд – питник с барбекю. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване през язовирите Рибински и Шекснински.

Ден 9
Закуска. Пристигане в Санкт Петербург. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: стрелката на  Василевски остров, площад Св. Исак, площада на Декабристите с известната статуя на Петър Велики, Дворцовия площад, Невски проспект, Казански събор, крайбрежната улица на река Нева, Грибоедов канал, храма „Възкресение христово“ („Спас на крови“), площада на изкуствата, паметника на Екатерина Втора. Посещение на крепостта „Петър и Павел”, построена през 1703 г. Посещение на катедралата "Св. Петър и Павел", известна с красивия си иконостас и гробовете на царската фамилия Романов. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за град Пушкин, бивша лятна царска резиденция (на 25 километра от Санкт Петербург). Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на дворците на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

Ден 10
Закуска. Посещение на Ермитажа. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на Ермитажа. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд на  борда. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

Ден 11
Закуска. Посещение на Петродворец (Петерхоф) и парка с фонтаните. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф, често сравняван с Версай, привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Връщане на кораба и обяд. Свободно време за самостоятелно разглеждане и покупки. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

Ден 12
Закуска – сух пакет. Приключване на круиза. Ранен трансфер до летище Пулково за полет от Санкт Петербург в 05:00 ч. Пристигане в на летище Шерметиево в Москва в 06:25 ч. Излитане от Москва в 08:15 ч. и кацане на летище София в 11:35 ч.

ЦЕНИ
 
Круизен кораб
 
Дата цена на възрастен в двойна каюта
31.08.2020 3414

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
 
  Допълнителни услуги  Цени  
Такса за издаване на руска виза 130 лв.
 


Пояснения:
 • Екскурзията е дванадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски на борда на круизeн кораб KRASSINE или подобен, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията), 1 обяд в ресторант в Москва, 1 обяд  в ресторант в Санкт Петербург, 1 обяд пикник в Мандроги, 7 обяда на борда на кораба, самолетен билет София - Москва  и Санкт Петербург - Москва  - София с авиокомпания „Аерофлот”.

 • Информация за круизен кораб ANASTASIA или KRASSINE (възможно е пътуването да се осъществи с подобен кораб от същия тип):

  • Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1989 г. в Германия и е реновиран през 2016 и 2018 г. Корабът е напълно климатизиран, категория 3 *по местни стандарти; Капацитет -  270 пътници; Дължина- 130 м; Скорост- около 25 км. в час. Разполага с 5 палуби, 146 каюти, не разполага с асансьор на борда; 2 ресторанта, 2 бара, конферентна зала, магазин за сувенири, медицински пункт, перално помещение, слънчева тераса с шезлонги. Каютите са климатизирани и имат външен изглед през голям прозорец. Те са оборудвани с мивка, подвижен душ и тоалетна, шкаф, хладилник, килер, волтаж на борда 220V и бордово радио.

  Дейности на борда:

  • Концерти и танцови вечери, лекция за руската история, курсове по руски език и руски песни, библиотека, видеопрожекции, организирани игри и турнири.
 • Полетно разписание: 
  SU 2061  31AUG SOFSVO    1225 1535
  SU 35      11SEP LEDSVO     0500 0625
  SU 2060  11SEP SVOSOF     0815 1135

  Продължителност на полетите:
  София – Москва – около 3 ч. и 10 мин.
  Санкт Петербург - Москва – около 1 ч. и 25 мин.

  Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

  Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: едно евро = 1.95583 лева;

  Необходими документи за издаване на руска виза:

  • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;
  • Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;
  • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
  • Цветна снимка на бял фон, актуална (не повече от 6 месеца) към момента на подаване на документите с размер 3,5 см на 4,5 см, разпечатана на гланцова фотохартия.  Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на лицето трябва да заема 70-80% от цялата снимка. Ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.
  • Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 130 лв.;
  • Приблизителен срок за издаване на туристическа виза: 10 дни.
 • За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • Агенцията предоставя намаление за РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.
   
 • Самолетен билет София – Москва и Санкт Петербург - Москва - София на Авиокомпания „Аерофлот”;
 • Включен чекиран багаж до 23 кг;
 • Ръчен багаж до 8 кг.;
 • Летищни и пристанищни такси;
 • Трансфери летище – кораб – летище;
 • Носене на багаж (кей-каюта-кей);
 • 11 нощувки със закуски и вечери (с включени минерална вода, чай и кафе) на борда на круизния кораб;
 • Настаняване в каюти с две легла;
 • Коктейл „Добре дошли” с чаша руско шампанско и представяне на екипажа;
 • Вечеря на Капитана за приключване на круиза с чаша руско шампанско или водка;
 • 2 обяда в ресторанти – Москва и Санкт Петербург (с включени минерална вода, чай и кафе);
 • 1 пикник обяд (барбекю) в Мандроги (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • 7 обяда на борда на кораба (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • Богата развлекателна програма на борда на кораба (игри, състезания, филми и др.);
 • Музикална програма в бара всяка вечер (включително фолклорни спектакли на борда);
 • Уроци по руски език, руски песни и лекция за историята на Русия;
 • Екскурзии и посещения с климатизиран автобус с екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване.
 • Такса за издаване на руска виза; 
 • Медицинска застраховка – 24 лв. на човек за целия престой;
 • Застраховка за анулиране, неупоменати услуги, напитки, различни от посочените по-горе в програмата;
 • Бакшиши (5 евро на човек на ден, които трябва да бъдат платени на място в края на круиза);
 • Допълнителни услуги според интересите на туристите;
 • Разходи от личен характер.

Оферта № Е897

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации