Най-доброто от Филипините

14 дни / 9 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 6347 лв.
Дати на отпътуване: 14.04.2023

Маршрут: София-Филипини-София

14 дни / 9 нощувки

Код на програма: E-1122

Дата Цена Резервирай
14.04.2023 6347 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма
ДЕН 1

СОФИЯ–ДОХА–СЕБУ
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  17.10 ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 21.45 ч. Полет за Себу в 01.45 ч.

ДЕН 2

СЕБУ
Кацане в Себу в 16.35 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в Cebu Parklane International Hotel — Deluxe Queen room (или подобен). Свободно време за почивка.
Нощувка.

ДЕН 3

СЕБУ–БОХОЛ–ПАНГЛАО
Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа, и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват за едни от най-малките бозайници в света — тарсиерите (дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид. Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, а опашката е гола и без косми. Притежава най-големите очи сред приматите, в сравнение с размера на тялото, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Ето защо не може да ги движи, а завърта главата си почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд върху плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще плаваме нагоре по реката, докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват, облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. По пътя ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел. Гората е средноголяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Разбира се, ще спрем за фото пауза върху платформа за наблюдение. Не е съвсем ясно как са се появили варовиковите Шоколадови хълмове. През по-голямата част от годината те са покрити с трева, която в края на сухия период покафенява. Оттук и името Шоколадови хълмове (и от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързан посредством мост с Бохол) и плажа Алона. Настаняване в хотел Malinawon Resort — Queen Suite (или подобен) и почивка.
Нощувка.

ДЕН 4

БАЛИКАСАГ  
Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове с невероятни подводни гледки — големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби. Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров, с 360-градусов плаж. Притежава голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там ще можем да разгледаме гигантските миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. С повече късмет ще можем да срещнем доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Следва обед на острова под прохладната сянка на палмови дървета. Оттам ще отплаваме към пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Ще имаме възможност да си закупим и дегустираме сготвени от местните жители абалони — вид морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране — излизат само по тъмно и се събират с фенери през нощта.
Връщане обратно в хотела.
Нощувка.

ДЕН 5

ПАНГЛАО  
Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.
Първо ще посетим близката подземна пещера Хинагданан и ще имаме възможност да поплуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той е разположен върху най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ще се възползваме от предлагания дневен достъп до басейна. В посещението е включен обяд и 30 мин stand-up paddle board или каяк. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 6

ПАНГЛАО–ЕЛ НИДО
Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо, трансфер до Lagun Hotel El Nido — Deluxe Room (или подобен) и настаняване. Свободна програма. Посещение на близкия плаж Лас Кабанас и наблюдаване на залеза.
Нощувка.

ДЕН 7

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закуска и трансфер до плажа, където с традиционна местна лодка bangka,  ще посетим няколко съседни острови, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Природата наоколо е страхотна — буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и необитавани острови. Архипелагът се е превърнал в стартова база за изследователи и авантюристи, които преминават от един остров към друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг — наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет — гигантски костенурки. В обиколката е включен обяд.  Връщане до пристанището Ел Нидо около 16.00 ч.
Нощувка.

ДЕН 8

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ще ни отведе до Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ще ни отведе до Cadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island. Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 10

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме, взимат ни ванове и се отправяме в северна посока. След около 40 минути достигаме до плажовете Накпан и Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои — и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание — кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане в прохладните му води. В късния следобед тръгваме след залеза към Ел Нидо.

ДЕН 11

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН–СЕБУ
Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин.) и пристигане в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия даоистки храм над града, както и стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините — Санто Нино с катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел Cebu Parklane International Hotel — Deluxe Queen room (или подобен). По желание — вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о. Себу — версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).
Нощувка.

ДЕН 12

СЕБУ–ОСЛОБ
Ранна закуска и отпътуване в 5:00 ч. към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни, КИТОВИ АКУЛИ! След 30-минутната ни среща — вземаме душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, шест нива водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Турът изисква леко физическо натоварване — ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани, речни каньони. Слагаме каски и жилетки и с помощта на мотори се изкачваме нагоре в планината за речен каньонинг по река Матутинао. Оттам тръгваме по реката — ще преминем под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Отправяме се към малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка в Adams View Hotel MOALBOAL – Deluxe Double Room (или подобен).  
Нощувка.

ДЕН 13

ОСЛОБ–СЕБУ–ДОХА
Събуждаме се и се отправяме към плажа. Той е каменист, с вода до глезените, а ние навлизаме на около 20 метра от брега. Там водата изведнъж става дълбока, а ние ще се гмурнем, с шнорхели и маски, за да поплуваме сред ята от милиони сардини! Рибните пасажи се вият в перфектен синхрон и формират причудливи вортексни форми. Следва лека закуска. Отправяме се към най-хубавия плаж на Моалбоал за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме около 3 часа. Трансфер до летище. Полет 18.05 ч. за България с невероятни приживявания от Филипините. Кацане в Доха в 23.30 ч.

ДЕН 14

ДОХА - СОФИЯ
Излитане от Доха в 09.50 ч. Кацане на летище София в 14.40 ч.
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
Заминаване Човек в
двойна стая
Единична
стая
14.04.2023 6347 лв 7697 лв
 

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
 • 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 20 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 21 дни преди датата на пътуване.
Забележки:
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,91 лв. за щатски долар към 20.11.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
 • Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическото пътуване (ТП), заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 •  до 120 дни преди датата на пътуване — без неустойки
 •  от 119 до 45 дни преди датата на отпътуване — размерът на депозита (1000 лв.)
 •  от 45 до 0 дни — 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипини.

Хотели
Cebu Parklane International Hotel 3*
Хотел Cebu Quincentennial е атрактивно разположен в бизнес парка Cebu в град Cebu, на 700 метра от Гранд конгресен център на Себу, на 800 метра от Ayala Center Cebu и на 1,3 километра от SM City Cebu. Сред удобствата в хотела са денонощна рецепция, рум-сървиз и безплатен WiFi на цялата територия. Хотелът разполага със фамилни стаи. Хотелът предлага климатизирани стаи с бюро, електрическа кана, минибар, сейф, телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с биде. Стаите в Cebu Quincentennial Hotel са снабдени със спално бельо и хавлии. Всяка сутрин се сервира континентална закуска.

Malinawon Resort 4*
Хотелски комплекс Malinawon Resort предлага безплатен WiFi и целогодишен открит басейн и помещения за настаняване в Панглао. На място има бар. Предлага се безплатен частен паркинг на място. Всяка стая в този хотелски комплекс е климатизирана и разполага с плоскоекранен телевизор, сейф и стойка за дрехи. В цената е включен кът за сядане. В стаята има електрическа кана и хладилник. Самостоятелната баня е оборудвана с душ. Плажът Danao е на 450 метра от хотелски комплекс Malinawon, а плажът Alona е на 1,8 км от имота.

Lagùn Hotel 4*
Хотел Lagùn е разположен в Ел Нидо. Предлага външен плувен басейн и тераса. Голяма лагуна Ел Нидо и Малка лагуна Ел Нидо са на 8 км. Гостите може да се насладят на питие в бара или на хранене в ресторанта. Стаите разполагат с телевизор с плосък екран с кабелни канали, хладилник, електрическа кана, душ, безплатни тоалетни принадлежности и бюро. Включват и собствена баня, а някои помещения за настаняване в хотел Lagùn предлагат балкон. В стаите има и гардероб. Всеки ден се сервира континентална закуска и закуска на шведска маса. Персоналът на рецепцията говори английски и филипински език и съдейства на гостите по всяко време.

Adams View Hotel 3*
Adams View Hotel се намира в Моалбоал, на 2,2 километра от плажа Панагсама. Предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг, открит плувен басейн и бар. Този 3-звезден хотел разполага с градина. Хотелът предлага денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi. Всички стаи в хотела разполагат с бюро, телевизор с плосък екран, собствена баня, спално бельо и хавлии. Всички стаи за гости в хотел Adams View са оборудвани с климатик и гардероб. Сутрин се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса.
 • Самолетен билет София–Доха–Себу–Доха–София
 • Самолетен билет Себу–Ел Нидо–Себу
 • 11 нощувки със закуска
 • 5 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
 • 2 ферибота до и от Тагбиларан
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички описани в програмата турове и атракции
 • Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу
 • Всички разрешителни за посещение на различните региони и общини
 • Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
 • Медицинска застраховка
 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car-таксита, ванове под наем).
 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
 • Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.
 • Храна и напитки (освен включените 5 обяда и 11 закуски).
 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с: отмяна и изпускане на полети/фериботи, тайфуни и тропически бури, COVID рестрикции, мерки и изисквания, антигенни или PCR тестове,
 • медицинско обслужване.

Оферта № Е1122

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации