Магията на йонийските острови - Лефкада и Кефалоня 2021

4 дни / 3 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 399 лв.
Дати на отпътуване: 06.08.2021

Маршрут: София - Сандански - Кулата - Превеза - Лефкада - Кефалония - Парга - Верия - София

4 дни / 3 нощувки

Код на програма: E-970

Дата Цена Резервирай
06.08.2021 399 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
5дни/ 3 нощувки

Едно уникално пътуване, което ще Ви отведе до красивата природа на двата острова,  ще се запознаем със свети места и невероятни феномени.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:


►Бюджетна програма с добре подбран хотел 3* до столицата на острова.
►Богата туристическа програма с 3 бонуса - посещение на Превеза, Парга и манастира "Фанеромени" на Лефкада.
►Пълна туристическа програма на остров Кефалония с ферибот, включена в цената.
►Посещение на манастира „Св. Богородица“ където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, Богородица със змийките, които се появяват в манастира всяка година в периода от 06 до 15 август - уникално явление, което се случва един път годишно.

►Предвидено време за плаж, круиз и други развлечения във високия сезон.
►Посещение на знакови  храмове и манастири, свети места, свързани със запазването на христианската религия


1–ви ден: 06.08.2021. (петък)- Тръгване от гр.София 21:00 часа, Благоевград 22:00 часа,  Сандански 23.00 часа. Преминаване на ГКПП Кулата- Промахон по маршрут Солун-Верия- Гревена- Йоанина-Превеза-остров Лефкада.
 
2-ри ден 07.08.2021 (събота)
Посещение на град Превеза-пристанището, старинната част на града, Шейтан Базар,Конака и старинния митрополитски храм „Св.Вмчк.Харалампий”. Свободно време за обяд. Пристигане на остров Лефкада, настаняване в хотел 3 звезди.
Привечер запознаване със  столицата на острова-град Лефкас и неговите забележителности:централния площад и храмовете от Венецианската епоха/XV-XVII/век.Свободно време за вечеря. Нощувка.
 
3–ти ден: 08.08.2021 (неделя)-Закуска Отпътуване с ферибот за остров Кефалоня, който е разположен надлъж покрай западното крайбрежие на Гърция. Акустиране на пристанище Фискардо  на остров Кефалоня.  Пътуване до южните части на острова- селището Маркопуло. Посещение на монастира „Св. Богородица“ където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, Богородица със змийките, които се появяват в манастира всяка година в периода от 06 до 15 август за да продължат служението на монахините, които приели този образ в далечното минало, спасявайки се по Божий промисъл от нападението на корсарите- пирати. Посещение на манастира „Св. Герасим“- посветен на светеца покровител на остров Кефалоня. Отпътуване за пещерите на острова, известни със своята красота и причудливи форми наричани природни феномени. Някои от тях са на повече от 2 милиона години и все още са живи – продължава да капе вода, която образува сталактити и сталагмити, където заради отличната акустика и сравнително високата постоянна температура се организират концерти. Други крият в себе си кристални езера, осветявани от слънчевите лъчи с полу- солени, полусладки води. Посещение на пещерата „Мелисани“ с лодка. Привечер завръщане на остров Лефкада с ферибот. Свободно време за вечеря . Нощувка.
 
4-ти ден: 09.08.2021 (понеделник)- Закуска. Свободно време за плаж или ♥по желание Круиз от Нидри около остров Лефкада за посещение на хубавите плажове от западната страна на острова „Порто Кацики“ и „Егремни“. Ще плаваме покрой нос Лефкас - най-южната точка на острова. Посещение на пристанището Фискардо със свободно време на Кефалония, острова на Одисей Итака и милионерските острови Скорпио, Спарти и Скорпиди. Ден в който ще имаме много възможности за къпане, плажуване и активен отдих. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. ♥По желание, посещение на таверна с жива музика в Нидри. Нощувка.
 
5-ти ден: 10.08.2021  (вторник)-Закуска. Бонус: Поклонение на свети мощи в манастира „Панагия Фанеромени”с чудотворната икона-„Самоизписалата се Богородица”. Отпътуване от Левкада. Бонус: Посещение на екзотичното крайморско  градче Парга. Пътуването продължава покрай Иоанина по магистралата Егнатия, където ще можете да се любувате на красивите Епирски планини.
Завръщане в България късно вечерта.

 
Цена- 399 лв. на човек в двойна и тройна стая
 
Цената е по ранни записвания, валидни до 31 май, записани след тази дата заплащат цена от 429 лева.

Забележка: Качване от Благоевград и Сандански: 20 лева отстъпка. 

Информация за обектите:

Остров Лефкада е популярен остров, който привлича гости от всички краища на света със своята атрактивна природа, много красота и романтика. Той има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната му част , които са характерни за Левкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил.пр. Хр.). Той е свързан и с митологията, като сватбен подарък от бащата на Одисей за  любимата му Пенелопа. Освен любопитните исторически факти, можете да се отдадете и на приятен отдих.

Остров Кефалония е най-големия от групата на йонийските острови. Той е с площ от около 800 кв. км. Най-високата точка в планината е връх Ейнос (1628 м.). Кефалония се намира в сеизмична зона. В 1953  г. островът е опустошен от разрушително земетресение, след което изцяло е оцеляло само селището Фискардо. пострадва значително от земетресение. Жителите на гръцкия остров Кефалония вече векове имат обичай всяка година да събират малките змии с кръстчета на главата и езика, които се появяват всяка година по едно и също време в селата на югозападната част на острова. Наричат ги „змийчетата на Богородица“ не само заради кръстчетата по шарките им, но и заради една легенда, свързана с историята на острова. На мястото, където през XIV век местните жители намират по чудодеен начин икона на св. Богородица, е съградена църква, а по-късно – и прочутият манастир „Св. Богородица Лангобарда“, посветен на Божията Майка. През XVI век островът бил нападнат от пиратите на Барбароса. Монахините отправили молитва към Божията Майка да ги спаси и когато пиратите стигнали до манастира, видели, че той е обитаван единствено от змии. Големият им брой ги изплашил и накарал да изоставят обителта. Населението е създало и песни за това, как Богородица превърнала монахините в безобидни змии, за да ги опази от нападателите.

Минимален брой записани туристи: 35 човека  
Срок за потвърждаване на пътуването:  20 дни преди датата на отпътуване.
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документилична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). За влизане в страната се изисква предварително попълване на QR код, както и валиден PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната, преведен на английски език.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии 
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.


ВАЖНО!!!
 1. Пътуването  е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 2. Предлаганата от туроператорът комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на адрес:
  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302  или на сайта в раздел Лицензи - Стандартен Формуляр Директива (EС) 2015/2302
 3. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора със ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100002932/16.09.2020 год. ЗД "Евроинс" АД - Централно управление: гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: [email protected]

 
 
 
Други
Представяне на остров Лефкада – любопитни факти и ТОП 10 най-хубавите плажове на острова.

Разположен в западната част на Гърция, между островите Корфу и Кефалония, остров Лефкада  е четвъртият по големина от групата на Йонийските острови. Наричат го още Белият остров, заради големите, отвесни бели скали в южната част на острова. Това, което го отличава от останалите, е, че на практика той е бил част от континента. По време на управлението на Коринт обаче е прокопан канал, с който се отделил и днес отново е свързан с континенталната част чрез изкуствено насипан провлак, което го прави и изключително лесно достъпен. Нас тесния 800 метра провлак, който отделя острова от сушата е изграден понтонен мост, който се вдига и спуска на определен интервал от време, за пропускане на плавателните съдове – яхти и малки корабчета, което само по себе си е една атракция още на входа на острова.
За Лефкада, която е добре позната на българския турист, може да се говори много. Тук ще припомним само някои любопитни факти за това прекрасно място:
 1. Острова е известен като остров на самоубийците от разбити сърца. Това е свързано с 2 легенди от миналото. Първият мит разказва за богинята Афродита, която след като изгубва своя любим Адонис, идва на острова, и скача в морето в опит да се самоубие от мъка. Тогава Персефона помолила съпруга си Хадес да опрости греха на Афродита и да я върне в света на живите. Вторият е свързан с древногръцката поетеса Сафо, която се разделила с живота си в името на несподелената си  любов съм красив момък на име Феакс. В чест на тази саможертва идва и името на острова - Лефкада от Лефки петри (бели скали).
 2. Гръцката митология свързва острова с името на легендарния Одисей. Както знаем, близкия до Лефкада остров Итака се смята за родно място на легендарния Одисей, възпят от Омир в Одисея. Легендата разкарва, че Лефкада е бил сватбеният подарък от бащата на Одисей за неговата вярна съпруга Пенелопа.
 3. В архипелага на Лефкада има 15 по-малки острови. Лефкада всъщност е островен архипелаг с 15 малки острови около него. От тях истински обитаем е само остров Меганиси и отчасти Скорпио, на който се намира частна милионерска резиденция, построена от Аристотелис Онасис и понастоящем  отдадена на руския милиардер Риболовлев. Останалите островчета, голяма част от които са частна собственост са или необитаеми или имат по 1 сграда, обикновено ваканционна вило или параклис. Ето кои са всички те: Меганиси, Мадоури, Скопио, Скорпиди, Спарти, Хелони, Тсокари, Китрос-Петалу, Тилия, Сесула, Сидира, Волиос, Форти, Фортино, Агиос Николаос.
 4. Лефкада е свързана по суша с континента. Красивият остров е вторият остров в Гърция, до който не е необходимо да вземате скъп ферибот, а може да се доберете до него по суша. Другият такъв е остров Евия в Егейско море. Със сушата го свързва понтонен мост при крепостта Агия Мавра.
 5. Лефкада е бил и остава средище на богатите и известните. Историята на Лефкада като остров на милионерите започва през 1962 г. гръцкия магнат Аристотелис Онасис купува близкия остров Скорпиос, облагородява го, електрифицира го и построява на него три вили и яхтено пристанище. Чести гости на Онасис са били известни личности, като Чърчил и певицата Мария Калас, за която се говори, че е имала романтична връзка с магната. Имено на Скопиос през 1968 год. Онасис вдига сватба с Джаки Кенеди и построява за нея специално Розовата вила с малка ботаническа градина. Светският купон тече на острова до 1975 г., когато Онасис умира и островът запустява. Единствената му внучка Атина, която живее в САЩ, наскоро го продава руския магнат Дмитрий Риболовлев, въпреки че там е погребана цялата й фамилия. Новата собственичка на острова е Екатерина Риболовлева, дъщеря на руския магнат. Интереса към района на богатите хора не престава и до днес. През 2016 г. и руският милиардер Роман Абрамович купува голям парцел земя на о. Меганиси, точно срещу о. Скорпио. А в района на Сивота през 2015 год. изникна модерна морска вила, собственост на дизайнера Джорджо Армани.
 6. Острова е рай за любителите на водни спортове. Лефкада е най-посещаваният гръцки остров от хората практикуващи уиндсърфинг. В района на селцето Василики се намира голяма уиндсърф база. В подходящо време, когато излезе следобедния бриз „Ерик“, залива е осеян с разноцветните платна на сърфовете, които се плъзгат по лазурните води. Освен този спорт мястото е идеално за практикуване на кайтсърф и каяк.
 7. В Лефкада са запазени всички традиции и празнични обреди на островите. Освен всичко останало остров Лефкада е място, където старите традиции, свързани с различни празници се пазят за поколенията. Един от много почитаните празници тук е „Пасха“ или Великден. Йонийските острови имат една интересна традиция на Велика събота, която е известна повече за остров Корфу, но се практикува и тук на Лефкада. Това е хвърлянето на глинени грънци и съдове в събота около обяд, пълни с вода. Обичаят се нарича „Комати“ /парчета/ и с него се символизира изчистването от всичко лошо, натрупано през зимата в прослава на Христовото възкресение. От 1997 г. общината на острова раздава глина на местните и гостите, за да възроди обичая и подържа обичая.
 8. Плажовете на Лефкада попадат често в класациите за най-добри плажове в света.
На Лефкада има страхотни плажове, някои от които попадат често в класациите на и други оценяващи туризма организации в първите ТОП 100 места. Така например Порто Кацики е бил класиран на 15 място, а Егремни на 24 място през 2013-2014 година. За жалост голямо земетресение на 17 ноември 2015 година събори голяма част от скалите на Егремни и част от скалната маса на Порто Кацики, с което много навреди на тези невероятни плажове.
 
Тук е мястото да Ви представим някои плажове на Лефкада, като сме подбрали 10 от тях:
 1. Плаж Порто Кацики  /Плажа на козите/ е близо до село Атани, а от всички плажове на Лефкада този е един от най-красивите, с впечатляващи бели скали. Лесно е да се стигне с лодка от Василики и Нидри, или с кола, има и стъпала, водещи до плажната ивица. Той може да се напълни с хора, пристигащи на частни яхти и туристически кораби, но някои части на плажа са по-тихи, а скалите осигуряват приятна сянка. Можете да поръчате храна и напитки от близките таверни и кафенета. Той е подходящ за семейства, но водата е дълбока, така че трябва да се полагат допълнителни грижи с децата. Плажа е девствен и  няма плажни съоръжения.
 2. Плаж Катизма е близо до Агиос Никитас, той е дълъг пясъчен плаж с планини отзад и блестящо синьо море, което достига до хоризонта. Този плаж има нещо за всеки – парапланеризъм, плуване или просто релаксиране под лъчите на слънцето. Има шезлонги и чадъри, барове и ресторанти и е лесно достъпен с кола, автобус или пеша. Той е популярен сред семейства, самостоятелни пътници и нудисти. Достатъчно дълъг, за да може всеки да намери спокойно място за себе си.
 3. Плаж Егремни  е на югозападното крайбрежие, на 40 километра от град Лефкада. Ако търсите спокойствие, плажът Егремни е релаксиращо място за прекарване на деня, с невероятни гледки наоколо. Има пешеходна пътека, която води към плажа, но най-добрият и най-сигурен начин да стигнете дотам е с лодка. Това е един от най-дългите плажове на Лефкада, така че никога няма да почувствате, че е претъпкано. Земетресението през 2015 година силно повреди плажната ивица и към момента е по-трудно достъпен сухопътно. Тя е доста по-тясна и няма налични плажни съоръжения.  На разположение има шезлонги и чадъри, както и плажен бар, който сервира храни и напитки. Поради дълбоката вода и подводните течения не е подходящ за деца.
 4. Плаж Василики  е смесица от чакъл и пясък, на 37 километра от град Лефкада е и е обграден от прекрасни зелени хълмове, извисяващи се от водата. Ветровете там правят плажът идеален за уиндсърф, ветроходство и каяк. Плажът е лесно достъпен пеша, ако пребивавате в град Василики. На Василики Бийч  има много кафенета и ресторанти и е чудесен плаж за семейства, които могат да прекарат цял ден там.
 5. Плаж Агиофили е близо до село Василики и е за любителите на природата. Няма какво повече да правите там, освен да се насладите на пенливата тюркоазена вода и изгледа към морето. Плажът е каменист и е доста известен, така че най-добре е да пристигнете сутрин, за да заемете свободно място. Посетителите могат да стигнат за 20 минути пеша от Василики или с лодка от града. Водата е ослепителна, така че е чудесно място за гмуркане с шнорхел и за плуване. На този плаж няма заведения и плажни принадлежности, така че трябва да сте сигурни, че ще вземете вода и храна със себе си.
 6. Плаж Яй Янис - в близост до град Лефкада, представлява  4,5 километра дълъг плаж от пясък и фини камъчета, заобиколен от зелена растителност и синьозелено море. Той е идеално място за тези, които идват да се възползват от ветровитото време за уиндсърфинг и кайтсърфинг. Неподходящо е деца да плуват, тъй като морето може да стане бурно. Има шезлонги и има много кафенета и ресторанти. До него се стига пеша, а край плажа има и паркинг.
 7. Плаж Милос - един от най-красивите плажове в Лефкада, разположен близо до Агиос Никитас. Това е пясъчен плаж с чисти води, напълно непокътнати. Има два начина да стигнете дотам; можете да вървите пеш – има път, започващ от село Агиос Никитас (в някои точки е стръмна пешеходна разходка) или през юли и август да вземете лодка от селото.
 8. Плажът Агиос Никитас е само на 10 километра от град Лефкада и е наподобява бегло на плажа Порто Кацики, но не е толкова претъпкан. Поплувайте в синьото Йонийско море и ще видите възхитителните селски къщи сред зелените скали и планините в далечината. Това е малък, фино каменист плаж, с таверни и кафенета, а отпускащата атмосфера подсказва, че това е супер място за семейства. Плажът Агиос Никитас е лесно достъпен пеша от селото.
 9. Плаж Мегали Петра. Разходете се пеш към удивителната брегова линия и се потопете в невероятните зелени и сини цветове, докато стигнете до непокътнатата плажна ивица на Мегали Петра, близо до Каламици. Трудно е да се стигне с кола поради стръмните и тесни пътища, поради което този плаж не се претрупва с туристи. Няма удобства, така че ще трябва да вземете вода и храна, ако планирате да останете тук.
 10. Плаж Нидри. Кристално чистата вода, пясъчен плаж, примесен с малки камъчета,  обграден с дървета и близо до град Нидри прави този плаж популярен сред семействата, младите туристи и местните жители. Това е най-добре поддържаният плаж на Лефкада, с шезлонги и чадъри под наем, много кафенета, барове и ресторанти и центрове за водни спортове.
 
Представяне на остров Кефалония – любопитни факти и ТОП 10 най-хубавите плажове на острова.

Кефалония е по-слабо познат Йонийски остров на българската пътуваща общност. Все пак в последните години той доби известна популярност, макар и не толкова голяма, колкото първенците в района Корфу, Лефкада и Закинтос. Ще ви запознаем накратко с основните неща за този най-голям остров на западния гръцки бряг.
Кефалония - най-големият от всички гръцки острови в Йонийско море. На север от него . Лефкада, на изток - известната Итака, родното място на  Одисей, а на юг - Закинтос. Най-високите точки на Кефалония са планините Енос и Руди (съответно 1627 м и 1130 м), общата му площ е 671 км².
Първите споменавания за местните жители - кефалонци - се срещат в поемата на Омир „Илиада“. В онази далечна епоха земите им са били част от държавата на Одисей. В следващите периоди от историята много завоеватели посещават острова. В земите му пребивават  римляни, византийци, нормани, турци, венецианци, французи и англичани. Едва през 1864 г. най-накрая става част от Гърция заедно с останалите Йонийски острови.
На острова има 365 села. Всяко от тях може да се похвали с нещо необичайно, но всички села са обединени от традиционната гръцка архитектура, изобилие от зеленина и цветя, с които местните обичат да украсяват балкони, дворове и фасади на сгради.
Ето и някои любопитни факти за острова:
 1. Съществуват две версии за произхода на името на острова. Според първата, островът получил името си от митологическия герой Кефал (Cephalus). Кефал бил син на бога Хермес. След като  помогнал на Амфитрион  във война,  за награда той му дал острова, който днес носи неговото име. Според друга версия името означава – „остров с глава“ и е свързано с името на скалата Кефалус.
 2. В годините на Втората световна война на острова са се разиграли трагични събития. Известното от историята  Клане на Кефалония (1943) е свързано с разстрела на 8400 италиански войници, които са били на острова по време на войната, от немските окупатори и хвърлянето на телата им в морето.
 3. Войната е дала и романтична история на Кефалония. Събитията около пребиваването на италианската армия по време на Втората световна война на острова имат и романтична история. Тя е увековечена в романа “Мандолината на капитан Корели” и разказва историята на Пелагия, своенравна и красива млада жена, и двамата й ухажори, които си съперничат за любовта й: Мандрас, кротък рибар, превърнал се в безжалостен партизанин, и чаровният капитан Корели от италианския гарнизон, военен по неволя, отдаден на мандолината си. Историята в романа се превръща през 2001 година в холивудска продукция – филм със същото име с участието на Никълас Кейдж и Пенелопе Круз.
 4. Кефалония се намира в сърцето на земетръсна зона. Почти всяка година тя е разлюлявана от незначителни второстепенни трусове. През 1953 г. мощно земетресение почти унищожава всички селища на острова, оставяйки недокоснат единствено Фискардо на север. Животът на острова днес се разделя на две - преди и след труса. Бедствието съборило не само къщи и църкви, то заличило и голяма част от историята. Трусът бил през деня, когато хората работели на полето, така жертвите не били толкова многобройни, колкото предполагал мащабът на трагедията. На 26. януари 2014 год. бе регистрирано също силно земетресение от 5,8 по скалата на Рихтер с поредица по-леки трусове, което също причини не малко щети на острова.
 5. Феномена на змийчетата с кръстчета, които се появяват всяка година. Феноменът е свързан с древна легенда. През XVI век островът бил нападнат от пиратите на Барбароса. Монахините отправили молитва към Божията Майка да ги спаси и когато пиратите стигнали до манастира, видели, че той е обитаван единствено от змии. Големият им брой ги изплашил и накарал да изоставят обителта. Населението е създало и песни за това, как Богородица превърнала монахините в безобидни змии, за да ги опази от нападателите. От тогава те се появяват всяка година по едно и също време – в периода от 6 до 15 август. На мястото, където през XIV век местните жители намират по чудодеен начин икона на св. Богородица, е съградена църква, а по-късно – и прочутият манастир „Св. Богородица Лангобарда“, посветен на Божията Майка. Малките змийчета, с кръстчета на главата и на езика се събират грижливо от местните, те се появяват и по иконите в манастира. Наричат ги „змийчетата на Богородица“ и липсата им предвещава злини за острова.  Това се е случвало само 2 пъти – през 1940 г., когато започва Втората световна война, и през 1953 г., когато било катастрофалното за острова земетресение.
 6. На острова се намира един от емблематичните плажове на Гърция. Плажът Миртос е печелил всевъзможни награди от туристически издания – за плаж с най-чиста вода, за най-красив плаж и т.н. Има полукръгла форма и е заобиколен от бели, отвесни скали. Това е едно от най-фотографираните места в Гърция.в родината си е почти без конкуренция, когато става дума за сравнения – цели 12 пъти той е избиран за най-добър гръцки плаж, а и задължително присъства в класациите за най-красивите плажове на света.
 7. Кефалония притежава двете най-атрактивни пещери в Гърция. Пещерата Мелисани се намира  в близост до курорта Сами. Таванът й е открит, което я прави уникална на Йонийските острови. В гръцката митология, Мелисани е била пещерата на нимфите и е представлявала езеро, около което има гъста гора. Днес това обвито в легенди място приема много туристи, които плуват с лодка по малкото езеро в пещерата. Друга известна пещера е Дрогарати, на милиони години и е известна с голямата си зала, пълна със сталактити и сталагмити с удивителна акустика. Пространството с площ 900 кв. м е наречено „Зала на възхвалата”. Акустиката й е изпробвана от прочутата Мария Калас, а след нейното посещение там пещерата става домакин на много концерти. Според местни легенди в миналото Дрогарти е била дом на дракони, откъдето идва и името й.
 8. Морските констенурки Карета често посещават Кефалония. Южната част на острова гледа към остров Закинтос, който е дом на защитения вид костенурки Карета. През топлите юлски дни много екземпляри достигат бреговете на Кефалония и снасят яйца на този по безлюден бряг. Не и изключено като случаен посетител през август да станете свидетел на десетки новоизлюпени костенурки, малко по-големи от копчета, които бързат да се потопят в искрящата вода. Гледката е невероятна.
За плажна ваканция, може да изберете някой от красивите плажове на острова, като тук сме подбрали 10 от тях:
 1. Миртос - Голям брой туристи идват на остров Кефалония  точно за да видят този плаж. Той е трудно достъпен и  изглежда особено впечатляващо от височината на околните скали - ивица от снежнобял пясък с приближаваща лазурна вълна приканва всеки да слезе по планинския серпентин и да се отпусне на морския бряг.
 2. Антисамос - Плажът е разположен в залив близо до Сами, недалеч от главното пристанище, и с право се счита за един от най-красивите не само в Кефалония, но и в цяла Гърция. Няма нищо чудно, защото тук зелените склонове на планините се издигат до кристално чистата вода, образувайки удивителни идилични пейзажи.
 3. Макрис Ялос - Този плаж е известен с най-добрата инфраструктура на острова: има кафенета, заведения за хранене и ресторанти, можете да наемете чадъри, шезлонги и цялото необходимо оборудване за плаж. Всяка година Макрис Ялос бива удостоен със Син флаг – международна награда за качество и чистота.
 4. Платис Ялос – Това място е част от същата брегова линия като Макрис Ялос и също така е добре развит. Често пъти е удостояван със Син флаг. Но именно него туристите наричат гръцката Ривиера. Боровите дървета, цветята и други зелени площи придават на този участък от брега специален чар и красота.
 5. Плаж Кси - Разположен в близост до град Ликсури, е интересен със своя необичаен жълто-червен пясък. Смята се, че местната глина има лечебни свойства, затова много летовници се мажат с нея и по този начин правят слънчеви бани. Влизането във водата е плитко и плавно, така че плажът е предпочитан от туристи с деца. Има къде да хапнете и да се отпуснете - в плажната зона има много заведения за хранене, хотели и апартаменти. Кси също е отличен и със Синия флаг за качество и чистота.
 6. Амес - Малък спокоен плаж, покрит със златист фин пясък и се намира в село Свороната. Отделен бонус е близостта му с летището на острова.
 7. Скала -  пясъчен плаж, отличен със Син флаг. Ограден е от хълмове и ниска растителност и ви дава възможност за малко уединение и отдих. Водите на залива са подходящи за шнорхелинг. Оттук отплават и екскурзионните лодки за близките острови и заливи, до които може да се стигне само по вода.
 8. Ай Хелис  - Плажът е дълъг, широк, много подходящ за деца и любителите на всякакви спортни игри. Заобиколен е от скали и зеленина. Кафенетата и таверните, разположени по дължината му, предлагат всякакви вкусотии. Игрищата за плажен волейбол са отлични, условията за водни спортове също.
 9. Плажа Петани - “малкият Миртос”. Той е обграден от скали и гори, плажната ивица е от пясък и малки камъчета, а водата му е кристално чиста. Отличен е със Син флаг. Има облагородена част – с чадъри, шезлонги и две таверни с отлична кухня – и свободна зона, в която е по-спокойно.
 10. Емблиси - това е един от многото заливи около Фискардо – градът, запазил архитектурата от времето, в което остров Кефалония е бил във венецианско владение. Самият Емблиси е красив, неголям плаж, с кристална вода, особено подходящ за шнорхелинг. Можете да се изтегнете под сянката на някое дърво или да постелете хавлиите си директно на плоските, нагорещени скали.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата;
 • входни, гранични и пътни такси за автобуса;
 • 3 нощувки - хотел 3***;
 • 3 закуски на бюфет;
 • фериботни билети: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
 • фериботна такса за автобуса: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
 • Туристическа програма на Кефалония /без включени входни такси/;
 • Бонус: посещение на град Превеза,
 • Бонус: посещение на манастира „Богороцица Фанеромени“
 • Бонус: посещение на град Парга;
 • медицинска застраховка - 5000 евро с покритие за Ковид-19;
 • водач и екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • круиз около остров Лефкада, Кефалония, Итака, Скорпио с барбекю на борда и напитка – 30 евро на човек, за деца до 12 год. 50 % отстъпка;
 • пещерите /входна такса 7 Евро;
 • 3 вечери-по 10 евро;
 • вечеря с жива музика, програма, узо и вино в Нидри, с включени трансфери - 30 евро на човек;
 • доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 8 лева;
 • доплащане на гарантирани предни места до 3-та седалка – 30 лева на човек;
 • такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
 • разходи от личен характер.
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покритие за Ковид-19;
 • PCR тест – при отпътуване от България (ако има такова изискване към датата на отпътуване, в лаборатории Рамус);

Оферта № Е970

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации