КАЙРО И КРУИЗ ПО НИЛ

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 2095 лв.
Дати на отпътуване: 07.10.2023, 21.10.2023, 04.11.2023, 18.11.2023

Маршрут: София - Кайро - Хургада - София

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-1129

Дата Цена Резервирай
07.10.2023 2095 лв. резервация
21.10.2023 2095 лв. резервация
04.11.2023 2095 лв. резервация
18.11.2023 2095 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

ДЕН 1

Кайро

Сутрешен полет София-Кайро. Посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер и посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Обяд. Трансфер до хотел Concorde El Salam 5* (или подобен). Настаняване и свободно време.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2

Кайро - Асуан

Закуска.
По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро (възрастен 115 лв, дете 75 лв), с включен обяд: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии — Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра (по възможност). За останалите — освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група.
Тези, които не са платили обяд, могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на  Пирамидите — едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе.
Нощно пътуване до Асуан. Вечеря и нощувка във влака.

ДЕН 3

Асуан

Закуска във влака. Пристигане в Асуан сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба M/S Monte Carlo (или подобен) и обяд. Свободно време.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 4

Ком Омбо – Едфу

Опция: Абу Симбел (възрастен 205 лв, дете 125 лв)(провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет) Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р. Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце Ра, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Отпътуване от Асуан. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор — богът с глава на сокол и Собек — богът крокодил. Отплаване за Едфу.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

ДЕН 5

Едфу – Луксор

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, син на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII — бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Отплаване за Луксор и преминаване на шлюзовете при Есна. Обяд. Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който бе реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на работилница и магазин за папирус.
Свободно време.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 6

Луксор – Хургада

Опция: С балон над Луксор ( възрастен 205 лв, дете 205 лв)
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан — това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена-фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през 14 в.пр.н.е. Обяд. Посещение на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света.

Отпътуване за Хургада (300 км). Настаняване в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен).
Късна вечеря и нощувка в Хургада.

ДЕН 7

Хургада

Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.
Опция: Сахара Парк сафари (възрастен 110 лв, дете 70 лв)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци) — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Опция:Лодка със стъклено дъно (възрастен 80 лв , дете 50 лв)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (възрастен 110 лв , дете 70)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Хургада

Хургада
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет Хургада-София.
 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ 
 

Дати
на заминаване
Човек в двойна
стая градина
Единична
стая
Трети
възрастен
дете
2-5.99
дете
6-11.99 г.
04.03.2023
01.04.2023
15.04.2023
29.04.2023
1 925 лв. 2 285 лв. 1 925 лв. 1 055 лв. 1 530 лв.

Необходими документи и условия на записване:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
 • В Египет, към момента, са отменени мерките, свързани с COVID-19.
 • При завръщане в България от Египет, важат правилата на здравните власти към момента на пътуването.
 • Имайте предвид, че в Египет не се приемат  щатски долари с емисия преди 2013 г.

 

Хотели

Concorde El Salam Cairo 5*

 

Hawaii Le Jardin Aqua Park Resort 5*

 

Кораб M/S Monte Carlo (или подобен) 5*


 
Допълнителни екскурзии

Разходка с лодка с прозрачно дъно

Възрастен: 80 лв
Дете: 50 лв (минимална възраст: 5 години)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

 

С балон над Луксор

Възрастен: 205 лв / Дете: 205 лв

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.
 

Сахара Парк сафари

Възрастен: 110 лв
Дете: 70 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.) ; дете (5 г. -11.99 г.)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци) — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!


 
 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси
 • Един салонен багаж до 5 кг. и чекиран багаж 20 кг
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
 • 2 нощувки в Хургада в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* Monte Carlo (или подобен) от Асуан до Луксор
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Асуан-Кайро
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde El Salam 5* (или подобен)
 • Посещение на Египетския музей
 • 1 обяд в Кайро в първия ден
 • Екскурзия до Пирамидите в Гиза
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой
 • Допълнителни екскурзии
 • Напитките на борда на круизния кораб
 • Обяд в Кайро във втория ден (за тези, които нямат Старо Кайро) — 10 долара
 • Лични разходи
 • Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на местния представител около $25 за целия престой
 • Входна виза за Египет — $25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии — $2,5-$5 на човек на тур
 • Слушалки по време на екскурзиите — 10 лв. за целия престой, заплащат се от България
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете — 300 лири и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро — 440 лири (към 01.06.2022, възможни са промени, заплащат се в местна валута на място);
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета
 • Възможност за вътрешен полет Кайро-Асуан вместо спален вагон — цени на запитване
 • Доплащане за мед.застраховка за лица от 65 до 74 г. — 12 лв
 • Доплащане за мед.застраховка за лица от 75 до 84 г. — 34 лв

Оферта № Е1129

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации