Екскурзия ПЕРУ - най-доброто от света на инките

9 дни / 8 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 3528 лв.
Дати на отпътуване: 17.10.2019, 14.11.2019, 28.11.2019

Маршрут: Лима, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Куско

9 дни / 8 нощувки

Код на програма: E-290

Дата Цена Резервирай
17.10.2019 3528 лв. резервация
14.11.2019 3528 лв. резервация
28.11.2019 3528 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 2 и 30 май, 13 и 27 юни, 4 юли, 17 октомври, 14 и 28 ноември 2019 г.  

Д
ен  1Лима
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Столицата на Перу - Лима е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Основана е през 1535 г. от испанския завоевател Франсиско Писаро като „Градът на кралете” и се превръща в столица и най-важен град на испанското вицекралство. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви. Всичко това допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Съвременните квартали на града, Мирафлорес и Сан Исидро, разкриват достиженията на модерната архитектура. Нощувка.

 
Ден 2 - Лима (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископа и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка (посещават се подземните трезори на манастира, известни като „катакомбите”). Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско предколумбово изкуство. Постоянната колекция съдържа около 45 000 експоната. Свободно време с възможност (срещу допълнително заплащане, с включена вечеря в ресторант с традиционни перуански танци) за наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима – най-големият в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра (вписан е в Книгата за рекорди на Гинес!). Музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Нощувка.

 
Ден 3 - Лима – Куско - Юкай (закуска)
Трансфер до летището за полет до Куско. Следва трансфер до хотела в Свещената долина на инките – Урубамба. По път се посещава светилището Кочауаси. Нощувка.
 

Ден 4 - Юкай (закуска и обяд)
Посещение на пазара в Урубамба за размяна на продукти между местните жители. Следва посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. За изграждането на крепостта са използвани материали като хоросан, кирпичени тухли, както и бледо розов гранит, от който са направени крепостните стени. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Следобед свободно време с възможност за трекинг до терасите на Юкай. Нощувка.
 
Ден 5 - Юкай - Мачу Пикчу – Агуас Калиентес (закуска)  
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 кв. м, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус до Агуас Калиентес. Нощувка.

 
Ден 6 - Агуас Калиентес-Кусто (закуска)
Сутринта свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Мачу Пикчу (допълнителна екскурзия, която се заявява на място). Следобед връщане с влак до гара Ойантайтамбо и трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

 
Ден 7 - Куско (закуска)
Куско, древната столица на империята на 
инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града. Разходка из старата част на града, където се виждат красиви колониални сгради. Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка.
 
Ден 8 - Куско - Лима (закуска)
Трансфер до летището в  Куско за полет до Лима и настаняване в хотел. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място: Гастрономически тур или посещение на квартал Баранко. Нощувка.

 
Ден 9 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.
 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3/4* (Middle Class) Хотели 4/5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 3 528 лв. 4 190 лв.
На човек в единична стая 4 208 лв. 5 347 лв.
Доплащане за полетите Лима-Куско и Куско-Лима – от 570 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
* Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.=1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.


 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 8 нощувки в избраната категория хотели (3/4* или 4/5*);
 • 8 закуски;
 • 1 обяд;
 • туристическа програма в Лима;
 • туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • туристическа програма в Куско;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
 • самолетни билети София–Лима-София (бихме могли да предложим цена при резервацията на пакета, според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Лима-Куско и Хулиака-Лима – от 570 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заявяват и заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Лима La Hacienda Miraflores 3*+ Casa Andina Private Collection Miraflores 4*
Юкай Sonesta Posada del Inca Yucay 3* Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5*
Агуас Калиентес El Mapi 3-4* Sumaq 4-5*
Куско  Eco Inn 3* Aranwa Cusco Boutique 5*
 Записване и  плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
 Допълнителна информация:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
 
 
  

Оферта № Е290

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации