Екскурзия ПЕРУ - най-доброто от света на инките

9 дни / 8 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 3528 лв.
Дати на отпътуване: 30.05.2019, 13.06.2019, 27.06.2019, 04.07.2019, 17.10.2019, 14.11.2019, 28.11.2019

Маршрут: Лима, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Куско

9 дни / 8 нощувки

Код на програма: E-290

Дата Цена Резервирай
30.05.2019 3528 лв. резервация
13.06.2019 3528 лв. резервация
27.06.2019 3528 лв. резервация
04.07.2019 3528 лв. резервация
17.10.2019 3528 лв. резервация
14.11.2019 3528 лв. резервация
28.11.2019 3528 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 2 и 30 май, 13 и 27 юни, 4 юли, 17 октомври, 14 и 28 ноември 2019 г.  

Д
ен  1Лима
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Столицата на Перу - Лима е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Основана е през 1535 г. от испанския завоевател Франсиско Писаро като „Градът на кралете” и се превръща в столица и най-важен град на испанското вицекралство. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви. Всичко това допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Съвременните квартали на града, Мирафлорес и Сан Исидро, разкриват достиженията на модерната архитектура. Нощувка.

 
Ден 2 - Лима (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископа и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка (посещават се подземните трезори на манастира, известни като „катакомбите”). Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско предколумбово изкуство. Постоянната колекция съдържа около 45 000 експоната. Свободно време с възможност (срещу допълнително заплащане, с включена вечеря в ресторант с традиционни перуански танци) за наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима – най-големият в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра (вписан е в Книгата за рекорди на Гинес!). Музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Нощувка.

 
Ден 3 - Лима – Куско - Юкай (закуска)
Трансфер до летището за полет до Куско. Следва трансфер до хотела в Свещената долина на инките – Урубамба. По път се посещава светилището Кочауаси. Нощувка.
 

Ден 4 - Юкай (закуска и обяд)
Посещение на пазара в Урубамба за размяна на продукти между местните жители. Следва посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. За изграждането на крепостта са използвани материали като хоросан, кирпичени тухли, както и бледо розов гранит, от който са направени крепостните стени. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Следобед свободно време с възможност за трекинг до терасите на Юкай. Нощувка.
 
Ден 5 - Юкай - Мачу Пикчу – Агуас Калиентес (закуска)  
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 кв. м, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус до Агуас Калиентес. Нощувка.

 
Ден 6 - Агуас Калиентес-Кусто (закуска)
Сутринта свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Мачу Пикчу (допълнителна екскурзия, която се заявява на място). Следобед връщане с влак до гара Ойантайтамбо и трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

 
Ден 7 - Куско (закуска)
Куско, древната столица на империята на 
инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града. Разходка из старата част на града, където се виждат красиви колониални сгради. Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка.
 
Ден 8 - Куско - Лима (закуска)
Трансфер до летището в  Куско за полет до Лима и настаняване в хотел. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място: Гастрономически тур или посещение на квартал Баранко. Нощувка.

 
Ден 9 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.
 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3/4* (Middle Class) Хотели 4/5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 3 528 лв. 4 190 лв.
На човек в единична стая 4 208 лв. 5 347 лв.
Доплащане за полетите Лима-Куско и Куско-Лима – от 570 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
* Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.=1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.


 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 8 нощувки в избраната категория хотели (3/4* или 4/5*);
 • 8 закуски;
 • 1 обяд;
 • туристическа програма в Лима;
 • туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • туристическа програма в Куско;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
 • самолетни билети София–Лима-София (бихме могли да предложим цена при резервацията на пакета, според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Лима-Куско и Хулиака-Лима – от 570 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заявяват и заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Лима La Hacienda Miraflores 3*+ Casa Andina Private Collection Miraflores 4*
Юкай Sonesta Posada del Inca Yucay 3* Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5*
Агуас Калиентес El Mapi 3-4* Sumaq 4-5*
Куско  Eco Inn 3* Aranwa Cusco Boutique 5*
 Записване и  плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
 Допълнителна информация:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
 
 
  

Оферта № Е290

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации