Екскурзия ПЕРУ и БОЛИВИЯ за ценители - за индивидуални туристи

15 дни / 14 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 4925 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Екскурзията може да бъде организирана за избрани от Вас дати! ПЕРУ - Лима, платото Наска, Арекипа, Пуно, езерото Титикака с островите Урос и Такиле, руините Ракчи, Андауаилийас, Куско, крепостта Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара, Тамбомачай, Мачу Пикчу, Свещената долина на инките и Ойантайтамбо, Планината на дъгата, свещеният град Карал, руините Пачакамак; БОЛИВИЯ – Копакабана, Островите на Луната и на Слънцето, Ла Пас, Долината на Луната, Тиуанако и Пума Пунку

15 дни / 14 нощувки

Код на програма: E-578

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Екскурзията може да бъде организирана за избрани от Вас дати през 2020 г.!

Програма:


Ден 1 – Лима
Пристигане в Лима. Посрещане и трансфер до хотела.  Свободно време. Нощувка.

Ден 2 – Лима – Наска (закуска)
Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в  непосредствена близост до Тихоокеанското крайбрежие. Историята на Лима започва през 1535 г., когато градът е основан от испанския конкистадор Франциско Писаро. Първоначалното селище се счита за „Град на кралете”, както се превежда тогавашното му име. Историческият център на Лима е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство заради невероятните архитектурно-исторически паметници, каквито са повечето сгради тук - невероятно съчетание от архитектурни стилове. Около Пласа де Армас, централният площад на Лима, са разположени едни от най-известните и красиви сгради – Президентският дворец, Катедралата, Епископският дворец, Кметството и др. Разглеждане на забележителности в историческия център на Лима – Катедралата, една от най-красивите църковни сгради в Латинска Америка, сравнима с великолепните катедрали в Хавана и Мексико Сити; базиликата и манастира “Сан Франциско”, съкровищница на скулптури, резби, мебели, златни и сребърни предмети, с прекрасна колекция от испански, фламандски и перуански картини и библиотека с 25 хил. книги.  Посещение на археологическия музей Ларко, в който е една от най-големите колекции от предколумбово изкуство. Около 45 хил. експоната показват най-голямата колекция от сребро и злато от Перу, метали, текстил и ритуални предмети от империята на инките и от цивилизациите Моче, Наска и Чиму. В една от най-известните галерии на музея е изложена еротична керамика. Следобед отпътуване за Наска (450 км, около 7 ч. път). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 – Наска – Арекипа (закуска)
По желание (срещу допълнително заплащане) и в зависимост от метеорологичните условия - полет (30 мин.) над скалните рисунки на платото Наска. Загадъчните изображения от преплетени линии върху земната повърхност, с дължина от 500 м до 8 км, са включени в 
Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Арекипа (600 км, около 9 ч. път). Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 – Арекипа - ПУНО (закуска)
Арекипа е вторият по големина град в Перу, известен като „Белият град”, заради цвета на използвания в строителството му вулканичен камък (ашлар). Разглеждане на историческия център (ЮНЕСКО) на града. Посещение на манастира Санта Каталина, шедьовър на колониалната архитектура. Основан в края на ХVІ в., манастирът е един от най-важните религиозни центрове, затворен за външния свят до 70-те год. на ХХ в. Отпътуване за Пуно (300 км, около 6 ч. път), преминавайки край различни градове и красиви лагуни. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 – Пуно – плаващите острови Урос и остров такиле – Пуно (закуска и обяд)
Езерото Титикака (8686 км2) е най-високото плавателно езеро на планетата и най-високото езеро, което не се излива в морето, а в друго езеро (Поопо, по р. Десагуадеро). На северозапад водите му мият перуански брегове, а на югоизток – боливийски. Според някои, формата на езерото напомня на пума в скок. Приема се, че индианците Урос са предшественици на инките, потърсили убежище на бреговете на езерото от империята на колонизаторите.  Една от най-големите забележителности и своебразна атракция тук са прочутите им плаващи тръстикови острови, сформиращи своеобразен град, с църкви, училища и дори съд, а битът и културата на местните привличат интереса на хората от цял свят. Целодневна екскурзия из езерото Титикака с посещение на островите Урос и Такиле, по време на която ще имате възможност да се запознаете с бита на местните племена. Връщане в Пуно. Нощувка.

Ден 6 - Пуно  – Копакабана – Островите на луната и на Слънцето – Ла Пас
(закуска и обяд)

Отпътуване за град Копакабана (около 3,5 ч. път), най-значимото свято място в Боливия, и посещение на Католическата църква с прочутата статуя на Черната Мадона. Разходка с лодка до островите на Луната и на Слънцето. Според митологията на инките, Островът на Луната е мястото, на което бог Виракоча „заповядва” изгрева на Луната. Сградите там датират от времето на прединковата цивилизация Аймара, но инките също оставят своя отпечатък върху тях (като напр. типичните трапецовидни врати).  Островът на Слънцето е един от най-големите острови, разположени във водите на уникално красивото ез. Титикака, а според легендите се счита за мястото, където се заражда цивилизацията на инките. Днес на това късче земя са запазени над 180 древни руини от времето на инките. Посещение на Юмани, където се намира Изворът на вечната младост. Връщане в Копакабана и отпътуване за Ла Пас. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 - Ла Пас - Долината на Луната – Ла Пас (закуска)
Ла Пас е фактическата столица на Боливия и административен център на департамента Ла Пас. Тук се намират държавните институции на Боливия и резиденцията на президента на страната. Ла Пас е най-високо разположената столица в света, а летището му  е на най-голяма надморска височина в света (4085 м ).  Освен това, в Ла Пас се намира най-високото голф игрище, а само на 30 км от града е най-високо разположената ски-писта (5600 м).  Разглеждане забележителностите на Ла Пас и посещение на Долината на Луната с уникалните природни геообразувания, лабиринт от скални кулички и миниатюрни каньони. Следобед свободно време. Нощувка.

Ден 8 - Ла Пас – ТИУАНАКУ и ПУМА ПУНКУ - Пуно (закуска и обяд)
Пътуване към Пуно с автобус през Боливийските планини. По пътя - разглеждане на хилядолетните останки на древния град-държава Тиуанако (ЮНЕСКО) и Пума Пунку, едни от главните археологични центрове на Боливия. Тиауанако е най-развитата цивилизация в периода от III до X в.пр.Хр. Много от изследователите смятат, че столицата на цивилизацията - град Тиауанако , възниква около 200 г. пр. н.е., а най–високо развитие е постигнал през II-VIII в. В Пума Пунку са разкрити най-големите каменни блокове в Тиауанако, някои от които тежат повече от 100 т. Огромна плоча от червен пясъчник е със съвършена геометрична форма. В други каменни плочи се виждат непонятни вдлъбнатини и следи от метални скоби, с които са закрепвани една към друга. Намерени са няколко такива скоби и се оказва, че са изработени от бронз - метал, който по това време не е известен на нито една от културите в Южна Америка. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9 – Пуно – Куско (закуска и обяд)
Пътуване до Куско (380 км, около 9 ч. път) през прохода Ла Рая (4319 м). По път се посещават руините Ракчи (3460 м), и църквата от XVII в. в Андауаилийас (3100 м), която заради невероятната си украса и стенописите е наричана „Сикстинската капела на Америка”. Пристигане в Куско (ЮНЕСКО ), който се счита за най-древният град, столица на империята на инките и най-големият археологически град в Америка, уникално място, потопено в столетна култура и обкръжено от красотата и мистицизма на Андите. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. На местния език кечуа «коско» (коренът на името Куско) означава централно място. По странен начин тук се сливат индоамериканската и европейската култури, поради двата културни пласта – на инките и на испанците.  Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 10 – КУСКО (закуска)
Предиобед се посещават Музея Инка и Музея Каса Конча. Музеят Инка е разположен в испанска адмиралска къща от XVI век, една от най-впечатляващите колониални къщи в Куско. Колекциите тук са от керамика, текстил, метал и злато, бижута, мумии и черепи, показващи ранен хирургически метод на трепанация. В Музея Инка е най-голямата колекция в света на 450 издълбани и боядисани чаши от дърво. В Музея Каса Конча е представена най-пълната колекция в света от артефакти на инките от Мачу Пикчу, открити от археолога Хирам Бингам и донесли му световна слава. Следобед се разглежда историческия център на града и се посещават руините на Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай. Крепостта Саксайуаман е най-грандиозното творение на инките и най-голямата крепост в Америка, а това, което се вижда днес, са само основите на стените или насипите, върху които се е извисявала великолепна сграда.  Кенко (Храмът на ранената пума и обсерватория на инките) е сакрален камък и пещера с олтари. В деня на лятното равноденствие в южното полукълбо (22 декември) тази скала хвърля сянка върху намиращата се на няколко метра гранитна плоча с формата на пума, а през различните дни на годината Слънцето при изгрева се докосва до различни части на този уникален и вечен часовник. Крепостта Пука Пукара (“Червената крепост”) е изградена от дебели стени, площадки и стълби, както и няколко наблюдателни пункта, от които вероятно инките охраняват подстъпите й. Служи за охрана на входа към града и храма на водата Тамбомачай. Целият комплекс е изграден от платформи и фонтани, запазени в оригиналния си вид. Нощувка.

Ден 11 - Куско – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска)
Трансфер до гарата, откъдето следва пътуване с туристически влак из долината на р. Урубамба до Агуас Калиентес, градче в подножието на Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) – изгубеният град на инките, едно от новите 7 чудеса на света. Пътуване с обществен транспорт до археологическия комплекс и разглеждане руините на прочутата резиденция и религиозен център - сравнително неголям архитектурен комплекс, останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Известен още като "Изгубеният град на инките", Мачу Пикчу е разположен в Андите при средна надморска височина 2350 м, на площ от 325 кв. м, в подножието на Свещената долина на  инките.  Тъй като районът е трудно достъпен, и до днес остава загадка как инките издигат своя таен град Мачу Пикчу. Връщане в Куско. Нощувка.

Ден 12 - Куско – Свещената долина на инките Ойантайтамбо или изкачване на т.нар. Планина на дъгата – Куско (закуска)
Свободен ден в Куско или по желание (с допълнително заплащане) включване в допълнителна целодневна екскурзия (с включен обяд): до Свещената долина на инките и крепостта Ойантайтамбо (по време на екскурзията се посещава и известният живописен пазар Писак) или изкачване на т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain), която може да бъде видяна от две места (по избор) – Виникунка или Палкойо. До преди 4 години планината, която е част от Андите и е с най-висока точка на 5200 м надморска височина, е била изцяло покрита със сняг. След като се разтопил снежният ѝ покрив, се разкрила естествената красота на скалата отдолу. Съставена е от 14 различни, цветни минерали, с многослойни оттенъци от злато, лавандула, червено, тюркоаз... Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 13 - Куско – Лима (закуска)
Трансфер до летището за полет до Лима.
Следобед – свободно време в Лима с възможност за посещение на Златния музей (с допълнително заплащане), в който са изложени всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете -  колекции от около 7 000 експоната от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво, над 2000 златни, сребърни и бронзови изделия, принадлежащи на древната култура на инките. В музея са представени и колекции от керамика, тъкани, религиозни предмети и старинни оръжия от различни краища на света. Вечерта, по желание (с допълнително заплащане) - наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима, при което музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Този най-голям в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра, е вписан в Книгата за рекорди на Гинес! Нощувка.

Ден 14 – Лима (закуска)
Свободен ден в Лима с възможност за разглеждане на свещения град Карал (с допълнително заплащане), част от световното наследство на ЮНЕСКО.  Смята се, че свещеният град Карал, открит през 1948 год., е едно от най-големите инженерни чудеса в света и едно от 6-те места на света, където хората са започнали да живеят в градове преди 5000 години. Тъй като не са открити следи от оръжия, битки и войни в Карал, учените смятат, че хората там са били миролюбиви, изхранвали са се от силно развито керамично и металургично производство и търговия. Древните строители са направили сградите устойчиви на земетресения и са създали подземни канали, с които докарвали водата от 3 високопланински реки от Андите, като успявали да я съхранят за поливане дори и по време на суша. Връщане в Лима. Нощувка.

Ден 15 – Лима (закуска)
Свободен ден в Лима с възможност за разглеждане на други забележителности на перуанската столица (с допълнително заплащане) – полудневни турове с посещение на:
 • предиобед - полудневен тур до руините на Пачакамак - древно оракулско светилище на бога Пачакамак и поклоннически град, разположен на десния бряг на р. Лурин, на 30 км южно от Лима. Монументите, които са част от комплекса, са построени в периода до 200 г. пр.н.е. Древните перуанци са вярвали, че Пачакамак е оракул, способен да предскаже бъдещето и да контролира движението на Земята, както и че само с едно движение на главата може да предизвика земетресение;
 • следобед - полудневен тур с посещение на Баранко - най-бохемският квартал и най-романтичното място в Лима, с множество музеи, галерии, ресторанти и най-добрите барове. В квартала е и Музеят МАТЕ, в който може да се види постоянната колекция от произведения на родения в Перу световноизвестен моден фотограф Марио Тестино, както и временни изложби от перуанско и международно съвременно изкуство. Пред обектива на Тестино са заставали множество звезди от световна величина, вкл. кралски величия. Традиционни перуански костюми известният фотограф е запечатал във фотосесията си «Висока мода» (наречена е така, тъй като моделите му живеят в градове на над 3000 м надморска височина). Няма да е пресилено да се каже, че снимките на Марио Тестино са истински произведения на изкуството.
Вечерта трансфер до летището за полети до София.
 
ЦЕНИ

 
Цена на туристическия пакет – хотели 3* Цена
8 -10  туристи 4 925 лв.
6 - 7 туристи 5 175 лв.
4 - 5 туристи 5 735 лв.
2 - 3 туристи 7 875 лв.
Доплащане за единична стая 945 лв.
 
Цена на туристическия пакет – хотели 4* Цена
8 -10  туристи 5 555 лв.
6 - 7 туристи 5 805 лв.
4 - 5 туристи 6 375 лв.
2 - 3 туристи 8 505 лв.
Доплащане за единична стая 1 455 лв.
 
Цена на туристическия пакет – хотели 5* Цена
8 -10  туристи 6 325 лв.
6 - 7 туристи 6 565 лв.
4 - 5 туристи 7 125 лв.
2 - 3 туристи 9 265 лв.
Доплащане за единична стая 2 195 лв.
Цената включва:
 • самолетен билет Куско-Лима с включени летищни такси;
 • трансфери летище-хотел–летище;
 • трансфери хотел–ж.п. гара-хотел (при пътуването за Мачу Пикчу);
 • транспорт по програмата с лек автомобил / миниван  / микробус (в зависимост от броя на туристите);
 • пътуване с лодка до островите;
 • влак до Агуас Калиентес и обратно при посещението на Мачу Пикчу;
 • 14 нощувки в избраната категория хотели от 3* до 5* или подобни, в стая с 2-3 легла, в т.ч. в Лима - 3, Наска - 1, Арекипа - 1, Пуно - 3, Ла Пас - 2, Куско – 4;
 • 14 закуски (при ранно отпътуване са в кутия);
 • 4 обяда (единият от които е в кутия);
 • туристическа програма в Лима;
 • туристическа програма в Арекипа;
 • туристическа програма - ез. Титикака и островите Урос и Такиле;
 • туристическа програма на Острова на Слънцето и Острова на Луната;
 • туристическа програма в Копакабана;
 • туристическа програма в Ла Пас и Долината на Луната;
 • посещение на Тиуанако и Пума Пунку;
 • посещение на руините Ракчи и на църквата в Андауаилийас;
 • туристическа програма в Куско, вкл. и посещение на Музея Инка и Каса Конча;
 • посещение на руините на Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическата агенция;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
Цената не включва:
 • таксата за виза за Боливия – около 95-100 щат.дол. (заплаща се на място лично) и таксата за обработка на документите за визата – 30  лв. (заплаща се при записване);
 • застраховка за времето на пътуването (медицинската застраховка е с покритие 25 000 €) - 40 лв. за туристи до 70 г.;
 • мероприятията и екскурзиите по желание - заявяват се при записване,  провеждането и цените им подлежат на препотвърждаване и се заплащат с окончателното плащане на пакета:
 
Цена на допълнителните  екскурзии: 8-10 рах 6-7 рах 4-5 рах
- полет над платото Наска 265 лв. 265 лв. 265 лв.
- екскурзия до Свещената долина на инките  и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия 195 лв. 225 лв. 265 лв.
- екскурзия до свещения град Карал с включен обяд 275 лв. 345 лв. 445 лв.
- посещение на Златния музей в Лима 95 лв. 115 лв. 135 лв.
- наблюдаване на Магическите фонтани в Лима (с включен трансфер) 65 лв. 85 лв. 115 лв.
- екскурзия до руините Пачакамак 75 лв. 95 лв. 145 лв.
- посещение на квартала Баранко и музея МАТЕ в  Лима 75 лв. 85 лв. 105 лв.
- вечеря с фолклорна програма в местен ресторант в Куско 55 лв. 55 лв. 55 лв.
 
ПАКЕТИ  допълнителни екскурзии: 8-10 рах 6-7 рах 4-5 рах
3 тура – полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд  
735 лв.
705 лв.
 
835 лв.
805 лв.
 
975 лв.
945 лв.
5 тура  –  полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд + посещение на Златния музей в Лима и  наблюдаване на Магическите фонтани в Лима  
 
895 лв.
845 лв.
 
 
1 035 лв.
985 лв.
 
 
1 225 лв.
1 175 лв.
7 тура полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд, посещение на Златния музей в Лима, наблюдаване на Магическите фонтани в Лима + екскурзия до руините Пачакамак, посещение на квартала Баранко и музея МАТЕ в  Лима  
 
1 045 лв.
985 лв.
 
 
1 215 лв.
1 155 лв.
 
 
1 475 лв.
1 415 лв.
*Възможно е на място да се изисква заплащане на летищна такса за полета над Наска (около 10 щат.дол.)
 • напитки по време на храненията  и др. разходи от личен характер;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3* Хотели 4* Хотели 5*
Лима Allpa&Suites 3* „Casa Andina Select” “Hilton”
Наска Casa Andina Standard” 3* ‘Nasca Lines” 3* “Majoro”3*sup.
Арекипа Casa Andina Standard” 3* „Casa Andina Select” „Casa Andina Premium”
Пуно Xima” 3* “Sonesta Posada del Inca” “GHL”
Ла Пас Selina” 3* “Ritz” “Mitru Sur”
Куско Munay Wasi” 3* „Casa Andina Premium” “Palacio del Inka”
Допълнителна информация:
 • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,95583 лв.  и 1 щат.дол. = 1,75 лв.; при промяна на обменния курс над 1,78 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна на пакетната цена;
 • цената на самолетните билети Куско-Лима е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата (175 шат.дол.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката;
 • таксите за виза и за обработка и подаване на документите не подлежат на връщане, независимо от решението на съответната консулска служба;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • цената на пътуването е при група от минимум 20 туристи; в случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност, хипертония и дихателни проблеми.
Отстъпки:
 • бонус при ранно записване - вечеря с традиционни танци в местен ресторант в Куско.
Условия за записване и плащане
 • внасяне на депозит (капаро) – 50 % от пакетната цена и сключване на договор с Туроператора,
 • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване
Минимален брой участници, необходим за провеждане на пътуването: 4

Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на пътуването и да бъдат представяни на граничните власти;
- не се изисква виза от българските граждани за посещение на Перу; за посещение на Боливия се изисква входна виза - информация за необходите документи ще получите от Туроператора при записване;
- Туроператорът не поема отговорност при отказ за издаване на виза за посещение на Боливия от страна на  местни власти; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват.

Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 70 г. възраст доплащат за застраховка.

Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 2 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при отказ от пътуването и прекратяване на Договора по вина на Потребителя, вкл. и по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Туроператорът възстановява на Потребителя платената сума за пътуването (в случай, че не е уговорено друго между страните по Договора), като удържа следните такси:
*между 3-тия работен ден след сключването на Договора и 81-ия работен ден преди датата на отпътуване – 150 лв.;
*между 80-ия и 66-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 % от внесения депозит при записване;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  100 % от внесения депозит при записване;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %  от общата цена на туристическия пакет;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % от общата цена на туристическия пакет;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
При отказ от пътуването от страна на Потребителя за вече издаден самолетен билет, както и за авансово плащане при групова резервация, суми не се възстановяват, без значение колко време остава до датата на полета.

Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.

Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт - информация за условията на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» 00088437/13062010010020 със ЗАД „Лев Инс”, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.

 

Оферта № Е578

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации