Екскурзия ПЕРУ за ценители – за индивидуални туристи

12 дни / 11 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 3975 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Екскурзията може да бъде организирана за избрани от Вас дати! Лима, платото Наска, Арекипа, Пуно, езерото Титикака с островите Урос и Такиле, руините Ракчи, Андауаилийас, Куско, крепостта Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара, Тамбомачай, Мачу Пикчу, Свещената долина на инките и Ойантайтамбо, Планината на дъгата, свещеният град Карал, руините Пачакамак

12 дни / 11 нощувки

Код на програма: E-295

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Екскурзията може да бъде организирана за избрани от Вас дати през 2020 г.!

Програма:

Ден 1 – СОФИЯ-Лима

Пристигане в Лима. Посрещане и трансфер до хотела.  Свободно време. Нощувка.                                                                                                                                       

Ден 2 – Лима – Наска (закуска)
Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в  непосредствена близост до Тихоокеанското крайбрежие. Историята на Лима започва през 1535 г., когато градът е основан от испанския конкистадор Франциско Писаро. Първоначалното селище се счита за „Град на кралете”, както се превежда тогавашното му име. Историческият център на Лима е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство заради невероятните архитектурно-исторически паметници, каквито са повечето сгради тук - невероятно съчетание от архитектурни стилове. Около Пласа де Армас, централният площад на Лима, са разположени едни от най-известните и красиви сгради – Президентският дворец, Катедралата, Епископският дворец, Кметството и др. Разглеждане на забележителности в историческия център на Лима – Катедралата, една от най-красивите църковни сгради в Латинска Америка, сравнима с великолепните катедрали в Хавана и Мексико Сити; базиликата и манастира “Сан Франциско”, съкровищница на скулптури, резби, мебели, златни и сребърни предмети, с прекрасна колекция от испански, фламандски и перуански картини и библиотека с 25 хил. книги.  Посещение на археологическия музей Ларко, в който е една от най-големите колекции от предколумбово изкуство. Около 45 хил. експоната показват най-голямата колекция от сребро и злато от Перу, метали, текстил и ритуални предмети от империята на инките и от цивилизациите Моче, Наска и Чиму. В една от най-известните галерии на музея е изложена еротична керамика. Следобед отпътуване за Наска (450 км, около 7 ч. път). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 – Наска – Арекипа (закуска)
По желание (срещу допълнително заплащане) и в зависимост от метеорологичните условия - полет (30 мин.) над скалните рисунки на платото Наска. Загадъчните изображения от преплетени линии върху земната повърхност, с дължина от 500 м до 8 км, са включени в
Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Арекипа (600 км, около 9 ч. път). Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 – Арекипа - ПУНО (закуска)
Арекипа е вторият по големина град в Перу, известен като „Белият град”, заради цвета на използвания в строителството му вулканичен камък (ашлар). Разглеждане на историческия център (ЮНЕСКО) на града. Посещение на манастира Санта Каталина, шедьовър на колониалната архитектура. Основан в края на ХVІ в., манастирът е един от най-важните религиозни центрове, затворен за външния свят до 70-те год. на ХХ в. Отпътуване за Пуно (300 км, около 6 ч. път), преминавайки край различни градове и красиви лагуни. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 – Пуно – плаващите острови Урос и остров такиле – Пуно (закуска и обяд)
Езерото Титикака (8686 км2) е най-високото плавателно езеро на планетата и най-високото езеро, което не се излива в морето, а в друго езеро (Поопо, по р. Десагуадеро). На северозапад водите му мият перуански брегове, а на югоизток – боливийски. Според някои, формата на езерото напомня на пума в скок. Приема се, че индианците Урос са предшественици на инките, потърсили убежище на бреговете на езерото от империята на колонизаторите.  Една от най-големите забележителности и своебразна атракция тук са прочутите им плаващи тръстикови острови, сформиращи своеобразен град, с църкви, училища и дори съд, а битът и културата на местните привличат интереса на хората от цял свят. Целодневна екскурзия из езерото Титикака с посещение на островите Урос и Такиле, по време на която ще имате възможност да се запознаете с бита на местните племена. Връщане в Пуно. Нощувка.

Ден 6 – Пуно – Куско (закуска и обяд)
Пътуване до Куско (380 км, около 9 ч. път) през прохода Ла Рая (4319 м). По път се посещават руините Ракчи (3460 м), и църквата от XVII в. в Андауаилийас (3100 м), която заради невероятната си украса и стенописите е наричана „Сикстинската капела на Америка”. Пристигане в Куско (ЮНЕСКО ), който се счита за най-древният град, столица на империята на инките и най-големият археологически град в Америка, уникално място, потопено в столетна култура и обкръжено от красотата и мистицизма на Андите. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. На местния език кечуа «коско» (коренът на името Куско) означава централно място. По странен начин тук се сливат индоамериканската и европейската култури, поради двата културни пласта – на инките и на испанците. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 – КУСКО (закуска)
Предиобед се посещават Музея Инка и Музея Каса Конча. Музеят Инка е разположен в испанска адмиралска къща от XVI век, една от най-впечатляващите колониални къщи в Куско. Колекциите тук са от керамика, текстил, метал и злато, бижута, мумии и черепи, показващи ранен хирургически метод на трепанация. В Музея Инка е най-голямата колекция в света на 450 издълбани и боядисани чаши от дърво. В Музея Каса Конча е представена най-пълната колекция в света от артефакти на инките от Мачу Пикчу, открити от археолога Хирам Бингам и донесли му световна слава. Следобед се разглежда историческия център на града и се посещават руините на Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай. Крепостта Саксайуаман е най-грандиозното творение на инките и най-голямата крепост в Америка, а това, което се вижда днес, са само основите на стените или насипите, върху които се е извисявала великолепна сграда.  Кенко (Храмът на ранената пума и обсерватория на инките) е сакрален камък и пещера с олтари. В деня на лятното равноденствие в южното полукълбо (22 декември) тази скала хвърля сянка върху намиращата се на няколко метра гранитна плоча с формата на пума, а през различните дни на годината Слънцето при изгрева се докосва до различни части на този уникален и вечен часовник. Крепостта Пука Пукара (“Червената крепост”) е изградена от дебели стени, площадки и стълби, както и няколко наблюдателни пункта, от които вероятно инките охраняват подстъпите й. Служи за охрана на входа към града и храма на водата Тамбомачай. Целият комплекс е изграден от платформи и фонтани, запазени в оригиналния си вид. Нощувка.

Ден 8 - Куско – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска)
Трансфер до гарата, откъдето следва пътуване с туристически влак из долината на р. Урубамба до Агуас Калиентес, градче в подножието на Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) – изгубеният град на инките, едно от новите 7 чудеса на света. Пътуване с обществен транспорт до археологическия комплекс и разглеждане руините на прочутата резиденция и религиозен център - сравнително неголям архитектурен комплекс, останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Известен още като "Изгубеният град на инките", Мачу Пикчу е разположен в Андите при средна надморска височина 2350 м, на площ от 325 кв. м, в подножието на Свещената долина на  инките.  Тъй като районът е трудно достъпен, и до днес остава загадка как инките издигат своя таен град Мачу Пикчу. Връщане в Куско. Нощувка.

Ден 9 - Куско – Свещената долина на инките Ойантайтамбо или изкачване на т.нар. Планина на дъгата – Куско (закуска)
Свободен ден в Куско или по желание (с допълнително заплащане) включване в допълнителна целодневна екскурзия (с включен обяд): до Свещената долина на инките и крепостта Ойантайтамбо (по време на екскурзията се посещава и известният живописен пазар Писак) или изкачване на т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain), която може да бъде видяна от две места (по избор) – Виникунка или Палкойо. До преди 4 години планината, която е част от Андите и е с най-висока точка на 5200 м надморска височина, е била изцяло покрита със сняг. След като се разтопил снежният ѝ покрив, се разкрила естествената красота на скалата отдолу. Съставена е от 14 различни, цветни минерали, с многослойни оттенъци от злато, лавандула, червено, тюркоаз... Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 - Куско – Лима (закуска)
Трансфер до летището за полет до Лима. Следобед – свободно време в Лима с възможност за посещение на Златния музей (с допълнително заплащане), в който са изложени всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете -  колекции от около 7 000 експоната от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво, над 2000 златни, сребърни и бронзови изделия, принадлежащи на древната култура на инките. В музея са представени и колекции от керамика, тъкани, религиозни предмети и старинни оръжия от различни краища на света. Вечерта, по желание (с допълнително заплащане) - наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима, при което музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Този най-голям в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра, е вписан в Книгата за рекорди на Гинес! Нощувка.

Ден 11 – Лима (закуска)
Свободен ден в Лима с възможност за разглеждане на свещения град Карал (с допълнително заплащане), част от световното наследство на ЮНЕСКО.  Смята се, че свещеният град Карал, открит през 1948 год., е едно от най-големите инженерни чудеса в света и едно от 6-те места на света, където хората са започнали да живеят в градове преди 5000 години. Тъй като не са открити следи от оръжия, битки и войни в Карал, учените смятат, че хората там са били миролюбиви, изхранвали са се от силно развито керамично и металургично производство и търговия. Древните строители са направили сградите устойчиви на земетресения и са създали подземни канали, с които докарвали водата от 3 високопланински реки от Андите, като успявали да я съхранят за поливане дори и по време на суша. Връщане в Лима. Нощувка.

Ден 12 – Лима (закуска)
Свободен ден в Лима с възможност за разглеждане на други забележителности на перуанската столица (с допълнително заплащане) – полудневни турове с посещение на:
 • предиобед - полудневен тур до руините на Пачакамак - древно оракулско светилище на бога Пачакамак и поклоннически град, разположен на десния бряг на р. Лурин, на 30 км южно от Лима. Монументите, които са част от комплекса, са построени в периода до 200 г. пр.н.е. Древните перуанци са вярвали, че Пачакамак е оракул, способен да предскаже бъдещето и да контролира движението на Земята, както и че само с едно движение на главата може да предизвика земетресение;
 • следобед - полудневен тур с посещение на Баранко - най-бохемският квартал и най-романтичното място в Лима, с множество музеи, галерии, ресторанти и най-добрите барове. В квартала е и Музеят МАТЕ, в който може да се види постоянната колекция от произведения на родения в Перу световноизвестен моден фотограф Марио Тестино, както и временни изложби от перуанско и международно съвременно изкуство. Пред обектива на Тестино са заставали множество звезди от световна величина, вкл. кралски величия. Традиционни перуански костюми известният фотограф е запечатал във фотосесията си «Висока мода» (наречена е така, тъй като моделите му живеят в градове на над 3000 м надморска височина). Няма да е пресилено да се каже, че снимките на Марио Тестино са истински произведения на изкуството.
Вечерта трансфер до летището за полети до София.
 
ЦЕНИ

 
Цена на туристическия пакет – хотели 3* Цена
8 -10  туристи 3 975 лв.
6 - 7 туристи 4 225 лв.
4 - 5 туристи 4 635 лв.
2 - 3 туристи 6 345 лв.
Доплащане за единична стая 845 лв.
 
Цена на туристическия пакет – хотели 4* Цена
8 -10  туристи 4 495 лв.
6 - 7 туристи 4 745 лв.
4 - 5 туристи 5 145 лв.
2 - 3 туристи 6 865 лв.
Доплащане за единична стая 1 355 лв.
 
Цена на туристическия пакет – хотели 5* Цена
8 -10  туристи 5 225 лв.
6 - 7 туристи 5 465 лв.
4 - 5 туристи 5 875 лв.
2 - 3 туристи 7 595 лв.
Доплащане за единична стая 1 895 лв.
 
Цената включва:
 • самолетен билет Куско-Лима с включени летищни такси;
 • трансфери летище-хотел–летище;
 • трансфери хотел–ж.п. гара-хотел (при пътуването за Мачу Пикчу);
 • транспорт по програмата с лек автомобил / миниван  / микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • пътуване с лодка до островите;
 • влак до Агуас Калиентес и обратно при посещението на Мачу Пикчу;
 • 11 нощувки в посочените хотели или подобни 3*, в стая с 2-3 легла, в т.ч. в Лима - 3, Наска - 1, Арекипа - 1, Пуно - 2, Куско – 4;
 • 11 закуски (при ранно отпътуване са в  пакет/кутия)
 • 2 обяда (единият от които е в кутия);
 • туристическа програма в Лима;
 • туристическа програма в Арекипа;
 • туристическа програма - ез. Титикака и островите Урос и Такиле;
 • посещение на руините Ракчи и на църквата в Андауаилийас;
 • туристическа програма в Куско, вкл. и посещение на Музея Инка и Каса Конча;
 • посещение на руините на Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическата агенция;
 • екскурзоводско обслужване с на английски език.
Цената не включва:
 • застраховка за времето на пътуването (медицинската застраховка е с покритие 25 000 €) - 35 лв. за туристи до 70 г.;
 • мероприятията и екскурзиите по желание - заявяват се при записване,  провеждането и цените им подлежат на препотвърждаване и се заплащат с окончателното плащане на пакета:
 
Цена на допълнителните  екскурзии: 8-10 рах 6-7 рах 4-5 рах
- полет над платото Наска 265 лв. 265 лв. 265 лв.
- екскурзия до Свещената долина на инките  и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия 195 лв. 225 лв. 265 лв.
- екскурзия до свещения град Карал с включен обяд 275 лв. 345 лв. 445 лв.
- посещение на Златния музей в Лима 95 лв. 115 лв. 135 лв.
- наблюдаване на Магическите фонтани в Лима (с включен трансфер) 65 лв. 85 лв. 115 лв.
- екскурзия до руините Пачакамак 75 лв. 95 лв. 145 лв.
- посещение на квартала Баранко и музея МАТЕ в  Лима 75 лв. 85 лв. 105 лв.
- вечеря с фолклорна програма в местен ресторант в Куско 55 лв. 55 лв. 55 лв.
 
ПАКЕТИ  допълнителни екскурзии: 8-10 рах 6-7 рах 4-5 рах
3 тура – полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд  
735 лв.
705 лв.
 
835 лв.
805 лв.
 
975 лв.
945 лв.
5 тура  –  полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд + посещение на Златния музей в Лима и  наблюдаване на Магическите фонтани в Лима  
 
895 лв.
845 лв.
 
 
1 035 лв.
985 лв.
 
 
1 225 лв.
1 175 лв.
7 тура полет над платото Наска, екскурзия до Свещената долина на инките и Ойантайтамбо с включен обяд (с водач-преводач от агенцията) или изкачване на  т.нар. Планина на дъгата (Rainbow Mountain) с включен обяд в кутия, екскурзия до свещения град Карал с включен обяд, посещение на Златния музей в Лима, наблюдаване на Магическите фонтани в Лима + екскурзия до руините Пачакамак, посещение на квартала Баранко и музея МАТЕ в  Лима  
 
1 045 лв.
985 лв.
 
 
1 215 лв.
1 155 лв.
 
 
1 475 лв.
1 415 лв.
*Възможно е на място да се изисква заплащане на летищна такса за полета над Наска (около 10 щат.дол.)
 • транзитна нощувка на връщане (в зависимост от полетното разписание) и трансферите за нея;
 • напитки по време на храненията  и др. разходи от личен характер;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3* Хотели 4* Хотели 5*
Лима Allpa&Suites 3* „Casa Andina Select” “Hilton”
Наска Casa Andina Standard” 3* ‘Nasca Lines” 3* “Majoro”3*sup.
Арекипа Casa Andina Standard” 3* „Casa Andina Select” „Casa Andina Premium”
Пуно Xima” 3* “Sonesta Posada del Inca” “GHL”
Ла Пас Selina” 3* “Ritz” “Mitru Sur”
Куско Munay Wasi” 3* „Casa Andina Premium” “Palacio del Inka”
Допълнителна информация:
 • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,95583 лв.  и 1 щат.дол. = 1,75 лв.; при промяна на обменния курс над 1,78 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна на пакетната цена;
 • цената на самолетните билети е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата - София-Лима-София (2000 лв.) и Куско-Лима (175 шат.дол.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от страна на местните екскурзоводи и шофьори;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • цената на пътуването е при група от минимум 20 туристи; в случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност, хипертония и дихателни проблеми.
Отстъпки: бонус при ранно записване - вечеря с традиционни танци в местен ресторант в Куско.

Условия за записване и плащане
 • внасяне на депозит (капаро) - 1500 лв. и сключване на договор с Туроператора,
 • втора вноска - 2000 лв. – до 17.07.2020 г.
 • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 17.09.2020 г.
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може: да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ или да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.

Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната;
- не се изисква виза от българските граждани за посещение на Перу.

Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 70 г. възраст доплащат за застраховка.

Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 2 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при отказ от пътуването и прекратяване на Договора по вина на Потребителя, вкл. и по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Туроператорът възстановява на Потребителя платената сума за пътуването (в случай, че не е уговорено друго между страните по Договора), като удържа следните такси:
*между 3-тия работен ден след сключването на Договора и 81-ия работен ден преди датата на отпътуване – 150 лв.;
*между 80-ия и 66-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 % от внесения депозит при записване;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  100 % от внесения депозит при записване;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %  от общата цена на туристическия пакет;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % от общата цена на туристическия пакет;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
При отказ от пътуването от страна на Потребителя за вече издаден самолетен билет, както и за авансово плащане при групова резервация, суми не се възстановяват, без значение колко време остава до датата на полета.

Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.

Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт - информация за условията на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.
По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.

Продължителност на полетите
- София – Париж или Амстердам и  Париж или Амстердам  – София –  около 3 ч.;
-  Париж или Амстердам – Лима и Лима – Париж или Амстердам – 12,5 ч. 

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» 00088437/13062010010020 със ЗАД „Лев Инс”, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.

 

Оферта № Е295

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации