Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ и АМАЗОНИЯ

12 дни / 11 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 4582 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, ез. Титикака; Икитос, Индиана

12 дни / 11 нощувки

Код на програма: E-11

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 11 октомври и 15 ноември 2019 г.
 
Ден  1Лима
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви. Всичко това допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Съвременните квартали на града, Мирафлорес и Сан Исидро, разкриват достиженията на модерната архитектура. Нощувка.
 
Ден 2 - Лима (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, основан от испанците през 1535 г.,най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископа и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка (посещават се подземните трезори на манастира, известни като „катакомбите”). Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско Предколумбово изкуство. Постоянната колекция съдържа около 45 000 експоната. По желание - наблюдаване на една от най-новите атракции в Лима, при което музика, вода, звук и светлина се смесват, за да създадат уникален и невероятен спектакъл. Този най-голям в света комплекс с 12 впечатляващи кибернетични фонтани в обществен парк, чиито води се издигат до 80 метра, е вписан в Книгата за рекорди на Гинес! Вечеря в рестарант с традиционни перуански танци. Нощувка.
 
Ден 3 - Лима – Куско - Юкай (закуска и  обяд)
Трансфер до летището за полет до Куско. Посещение на град Чинчеро (на 28 км от Куско), в който основната атракция е неделният пазар за размяна на продукти между местните жители.Трансфер до „El Mirador de Racchi”, от където се открива прекрасна гледка към Свещената долина. Трансфер до хотела. Нощувка.
 

Ден 4 - Юкай (закуска)
Преди обед – свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:  екскурзия до Морай и Марас; трекинг до терасите на Юкай. Следобед – посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. За изграждането на крепостта са използвани материали като хоросан, кирпичени тухли, както и бледо розов гранит, от който са направени крепостните стени. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XV в. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Нощувка.
 
Ден 5 - Юкай - Мачу Пикчу - Куско (закуска)
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325 кв. м, при средна надморска височина 2350 м, на 112 км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XV в. Разходката с екскурзовод на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус и влак до гара Ойантайтамбо. Трансфер до хотела в Куско. Нощувка.
 
Ден 6 - Куско (закуска)
Куско, древната столица на империята на инките, е разположен на надморска височина 3326 м. Според легендата е основан около 1200 г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града. Разходка из старата част на града, където се виждат красиви колониални сгради. Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най--грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман  се открива и прекрасна гледка към Куско. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка.
 
Ден 7 - Куско - Пуно (закуска и  обяд)
Отпътуване с автобус за Пуно. По време на пътуването покрай пътя се разкриват величествени гледки и се преминава през прохода Ла Райа. Посещение на град Андауайлийас, археологическите разкопки на Рачи и малкото градче Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 8 - Пуно - Лима (закуска, обяд и вечеря в кутия)
Целодневна екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Битът на племето е тясно свързан с вид тръстика, от която създават къщите си, мебелите, лодките, с които изкарват прехраната си и дори самите острови, на които живеят. Растението им служи също като храна и за лекарство. Освен с риболов, местните индианци се прехранват и от лов на птици – чайки, патици и фламинга. Занимават се с животновъдство, като пасат малките си стада върху островите. Основен поминък е туризмът, тъй като техният бит и култура привличат интереса на хората от цял свят. Пътуване с лодка до остров Такиле, широк около 1 км и дълъг 6-7 км. Местните жители на острова все още носят типични облекла. Трансфер от хотела в Пуно до летището в Хулиака за полет до Лима и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 9 - Лима - Икитос (закуска, обяд, вечеря)
Трансфер до летището за полет до Икитос. Пътуване с лодка по р. Амазонка до мястото за настаняване (Ceiba Tops Lodge). Следобед – разходка (около 90 мин.) из тропическата гора около Ceiba TopsНощувка.
 

Ден 10 - Икитос (закуска, обяд, вечеря)
Сутринта пътуване с лодка до градчето Иагуа Индианс, където ще разберете повече за културата на местното население и как е повлияло пристигането на европейците на континента. Ще имате възможност да видите някои от местните занаяти. Следобед пешеходна екскурзия до съседния град – Индиана. Първоначално градът е бил францисканска мисия, но постепенно се е разрастнал. Нощувка.
 
Ден 11 - Икитос (закуска, обяд, вечеря)
Сутринта пътуване с лодка до мястото, където се пресичат реките Амазонка и Напо, и до ExplorNapo Lodge, където ще бъде сервирана закуската. Разходка из тропическата гора. Следобед – посещение на етноботаническата градина, където местен шаман отглежда повече от 240 вида медицински растения. Нощувка.
 
Ден 12 Икитос - Лима (закуска)
Трансфер до летището за полет до  Лима и полети до Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3/3*+/4* (Middle Class) Хотели 4/5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 4 582 лв. 5 245 лв.
На човек в единична стая 5 313 лв. 6 452 лв.
Доплащане за вътрешните полети: Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима-Икитос, Икитос-Лима – от 1 185 лв.
 
Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
*
Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.=1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.

 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 11 нощувки в избраната категория хотели (3/3*+ или 4/5*);
 • 11 закуски;
 • 6 обяда;
 • 3 вечери + 1 вечеря в кутия;
 • туристическа програма в Лима;
 • посещение на Чинчеро;
 • туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • туристическа програма в Куско;
 • екскурзия до езерото Титикака и посещение на плаващите острови Урос и Такиле;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
 • самолетни билети София–Лима-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима-Икитос, Икитос-Лима – от 1185 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-3*+ Хотели 4-5*
Лима La Hacienda Miraflores 3*+ Casa Andina Premium Miraflores 4*
Юкай Casa Andina Premium Valle Sagrado 4* Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5*
Куско  Xima 3* Aranwa Cusco Boutique 5*
Пуно Jose Antonio Puno 3*+ Libertador Lago Titicaca 4*
Икитос Ceiba Tops Lodge Ceiba Tops Lodge
 
Записване и  плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Допълнителна информация:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
 • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация (препоръчителни са ваксинациите за жълта треска и тетанус);
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвач;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
*  До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.

Оферта № Е11

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации