Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от БРАЗИЛИЯ

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 2627 лв.
Дати на отпътуване: 02.06.2019, 30.06.2019, 04.08.2019, 08.09.2019, 22.09.2019, 06.10.2019, 13.10.2019, 17.11.2019

Маршрут: Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Салвадор де Байа

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-509

Дата Цена Резервирай
02.06.2019 2627 лв. резервация
30.06.2019 2627 лв. резервация
04.08.2019 2627 лв. резервация
08.09.2019 2627 лв. резервация
22.09.2019 2627 лв. резервация
06.10.2019 2627 лв. резервация
13.10.2019 2627 лв. резервация
17.11.2019 2627 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 5 май, 2 и 30 юни, 4 август, 8 и 22 септември, 6 и 13 октомври, 17 ноември 2019 г.
 
Ден  1 - Рио  де Жанейро
Пристигане в Рио де Жанейро и настаняване в хотел. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичната забележителност в Бразилия. Нощувка.
 
Ден 2 - Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром -  улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио.  Нощувка.
 
Ден 3 - Рио де Жанейро (закуска)
Свободен ден с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:
 • Целодневно посещение на Петрополис – община в Югоизточна Бразилия. Обиколка на Летния дворец, Катедралата, Кристалния дворец, красиви имения и очарователни площади.
 • „Рио през нощта” - посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи.
Нощувка.
 
Ден 4 - Рио де Жанейро –Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане и настаняване в хотел. Следва посещение на водопадите Игуасу от Бразилска страна. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5 - Игуасу (закуска)
Отпътуване към аржентинската страна на водопадите Игуасу. По време на пътуването ще минете по моста Танкредо Невес над река Игуасу – граница между Аржентина и Бразилия. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6 - Игуасу – Салвадор де Байа (закуска)
Трансфер до летището за полет до Салвадор де Байа. Бразилците често наричат града „Земя на щастието” или „Земята на Вси Светии”. Салвадор е един от най-очарователните градове в света, съчетал красота и традиции. На изток граничи с океана, а на юг със залива Вси Светии. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 7 - Салвадор де Байа (закуска)
Туристическа обиколка на града –  морският фар в квартал Барра и Общинският площад. Разходка из квартал Пелоурино – старият град, който е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. Посещение на църквата Сан Франсиско. Свободно време. Вечерта – по желание посещение на танцово шоу, представящо Афро-Бразилската култура. Нощувка.
 
Ден 8 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3-4* (Middle Class) Хотели 4-5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 2 627 лв. 3 052 лв.
На човек в единична стая 3 154 лв. 4 021 лв.
Доплащане за полетите  Рио де Жанейро-Игуасу, Игуасу-Салвадор де Байа - от 1 246 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
* Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.= 1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.
 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 7 нощувки в избраната категория хотели (3-4* или 4-5*);
 • 7 закуски;
 • туристическа програма в Рио де Жанейро;
 • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
 • туристическа програма в Салвадор де Байа;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
 • самолетни билети София–Рио де Жанейро и Салвадор де Байа-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Рио де Жанейро-Игуасу и Игуасу-Салвадор де Байа – от 1246 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Рио де Жанейро Mirasol Copacabana 3-4* Rio Othon 4*
Игуасу Viale Cataratas 3* Bourbon Cataratas 4*
Салвадор де Байа Golden Tulip Salvador 4* Wish Hotel da Bahia 4-5*
Записване и  плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.

Оферта № Е509

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации