Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от БРАЗИЛИЯ

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 2627 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Салвадор де Байа

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-509

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Гарантирани дати на отпътуване при минимум 2 туристи: 6 и 13 октомври, 17 ноември 2019 г.
 
Ден  1 - Рио  де Жанейро
Пристигане в Рио де Жанейро и настаняване в хотел. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичната забележителност в Бразилия. Нощувка.
 
Ден 2 - Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром -  улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио.  Нощувка.
 
Ден 3 - Рио де Жанейро (закуска)
Свободен ден с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:
 • Целодневно посещение на Петрополис – община в Югоизточна Бразилия. Обиколка на Летния дворец, Катедралата, Кристалния дворец, красиви имения и очарователни площади.
 • „Рио през нощта” - посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи.
Нощувка.
 
Ден 4 - Рио де Жанейро –Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане и настаняване в хотел. Следва посещение на водопадите Игуасу от Бразилска страна. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5 - Игуасу (закуска)
Отпътуване към аржентинската страна на водопадите Игуасу. По време на пътуването ще минете по моста Танкредо Невес над река Игуасу – граница между Аржентина и Бразилия. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6 - Игуасу – Салвадор де Байа (закуска)
Трансфер до летището за полет до Салвадор де Байа. Бразилците често наричат града „Земя на щастието” или „Земята на Вси Светии”. Салвадор е един от най-очарователните градове в света, съчетал красота и традиции. На изток граничи с океана, а на юг със залива Вси Светии. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 7 - Салвадор де Байа (закуска)
Туристическа обиколка на града –  морският фар в квартал Барра и Общинският площад. Разходка из квартал Пелоурино – старият град, който е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. Посещение на църквата Сан Франсиско. Свободно време. Вечерта – по желание посещение на танцово шоу, представящо Афро-Бразилската култура. Нощувка.
 
Ден 8 - Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.

 
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3-4* (Middle Class) Хотели 4-5* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 2 627 лв. 3 052 лв.
На човек в единична стая 3 154 лв. 4 021 лв.
Доплащане за полетите  Рио де Жанейро-Игуасу, Игуасу-Салвадор де Байа - от 1 246 лв.

Забележка: посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).
* Пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол.= 1,70 лв. Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена спрямо актуалния валутен курс в деня на плащането от туриста.
 
Цените са за минимум 2 туристи и включват:

 
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 7 нощувки в избраната категория хотели (3-4* или 4-5*);
 • 7 закуски;
 • туристическа програма в Рио де Жанейро;
 • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
 • туристическа програма в Салвадор де Байа;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.
 • самолетни билети София–Рио де Жанейро и Салвадор де Байа-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Рио де Жанейро-Игуасу и Игуасу-Салвадор де Байа – от 1246 лв. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели 3-4* Хотели 4-5*
Рио де Жанейро Mirasol Copacabana 3-4* Rio Othon 4*
Игуасу Viale Cataratas 3* Bourbon Cataratas 4*
Салвадор де Байа Golden Tulip Salvador 4* Wish Hotel da Bahia 4-5*
Записване и  плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на  депозит (капаро) в размер на минимум 50 % от пакетната цена и 100 % от стойността на самолетните билети за полетите в програмата;  пълно плащане на останалата част от сумата -  не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква виза от българските граждани за посещение на страната;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещаваните обекти. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Условия за анулации от страна на Потребителя и дължими неустойки за това от Потребителя на Туроператора:
* До 5 работни дни след подписването на договор и внасяне на депозит Потребителят може да се откаже от пътуването без неустойка, освен ако не е „пътуване в последния момент”, както и ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
* отказ между 6-ия работен ден след подписването на договор - до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %  неустойка от цената на организираното пътуване  В случай, че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат  и тарифите, правилата и условията за анулация на съответния превозвач (авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания);
* отказ между 65-ия и 45-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50%  неустойка от цената на организираното пътуване (за вече закупени самолетни, фериботни и др. билети се прилагат и анулационните условия на превозвача);
* отказ между 44-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75%  неустойка от цената   на организираното пътуване;
* отказ между 30-ия работен ден и деня на отпътуване – 100% неустойка  от цената на организираното пътуване.


 
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.

Оферта № Е509

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации