Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И ХОНДУРАС 2020 г.

15 дни / 13 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 7265 лв.
Дати на отпътуване: 26.02.2020

Маршрут: Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езерото Атитлан, Антигуа, Копан, Киригуа, Тикал, Кампече, Ушмал, Мерида, Чичен Ица, Канкун

15 дни / 13 нощувки

Код на програма: E-699

Дата Цена Резервирай
26.02.2020 7265 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
Програма:

Ден  1 - София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити (с прекачване). Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - Мексико Сити
Разглеждане на Мексико Сити - историческия център (ЮНЕСКО) - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата, Националния дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико Сити
Сутринта, пътуване до Теотиуакан (ЮНЕСКО), като по пътя се посещава  най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. „Театиуакан” в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.

Ден 4 - Мексико Сити – Вийаермоса – Паленке     
Трансфер до летището и полет Мексико–Вийаермоса. Пътуване до Паленке (ЮНЕСКО). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 - Паленке  – Сан Кристобал де лас Касас    
Разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите – Храма с надписите и гробницата на цар Пакал. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на паметниците. Руините тук  датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Пътуване до Сан Кристобал де лас Касас. Следва разглеждане на града, запазил чара си на провинциален колониален град със своите строги и аристократични къщи в близост до „Сокало”, както и такива с червени покриви. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Сан Кристобал де лас Касас (Мексико)Атитлан (Гватемала)
Пътуване до високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала. Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан се счита за най-дълбокото езеро в Централна Америка, макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите. Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Пристигане в Атитлан. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 - Атитлан – Сантяго – Антигуа (Гватемала)  
Посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите  му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Следва пътуване до някогашната столица на Гватемала - град Антигуа, живописно сгушен в подножието на притихнали вулкани. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Гватемала. Разглеждане археологическата зона на града. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8 – Антигуа (Гватемала) – Копан (Хондурас)   
Пътуване до Копан и разглеждане на археологическия център на културата на маите (под егидата на ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Копан е един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.

Ден 9 - Копан – Киригуа – Флорес (Гватемала)      
Посещение на археологическата зона на гватемалския град Киригуа. Пристигане във Флорес. Старата част на града е разположена на брега на ез.Петен Ица. Именно тук е била последната независима територия на маите. През 1541 г., на път към Хондурас, Ернан Кортес стъпва на  острова, но тъй като трябвало да продължи, не се и опитал да го завземе. Нощувка.

Ден 10 - Флорес – Тикал – Флорес                  
Посещение на Тикал (ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност на древния град е храмовата пирамида, наречена «Храм на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 11 - Флорес – Кампече (Мексико)                          
Пътуване до Кампече, столица на едноименния щат. Градът е  построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Нощувка.

Ден 12 - Кампече – Ушмал – Мерида                        
Пътуване до Ушмал (ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка.

Ден 13 - Мерида – Чичен Ица – Канкун
Сутринта отпътуване за Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от Новите 7 чудеса на света, и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 – КАНКУН                                                                         
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с прекачване).

Ден 15 – София
Пристигане в София.
 
Цена на туристическия пакет На човек в двойна стая На човек в единична стая
Бонус цена плащане 100 % до 4 мес. преди отпътуване 7 015 лв. 8 085 лв.
Цена ранно записване – до 4 мес. преди отпътуване 7 115 лв. 8 185 лв.
Редовна цена 7 265 лв. 8 335 лв.
Цената е на човек при група от минимум 20 туристи и включва:
 
 • самолетни билети София-Мексико Сити и Канкун-София (с прекачване);
 • самолетен билет Мексико Сити-Вийаермоса;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт с туристически автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 13 нощувки в двойна стая в хотели 3-4*, в т.ч. в Мексико Сити – 3; в Паленке – 1; в Сан Кристобал де лас Касас – 1; в Атитлан – 1; в Антигуа – 1; в Копан – 1; във Флорес – 2; в Кампече – 1; в Мерида – 1; в Канкун - 1;
 • 13 закуски;
 • 1 обяд;
 • 12 вечери;
 • туристическа програма в Мексико сити;
 • туристическа програма в Теотиуакан;
 • туристическа програма в Паленке;
 • туристическа програма в Сан Кристобал де лас Касас;
 • туристическа програма в района на езерото Атитлан;
 • туристическа програма в Антигуа;
 • туристическа програма в Копан;
 • туристическа програма в Тикал;
 • туристическа програма в Кампече;
 • туристическа програма в Ушмал;
 • туристическа програма в Мерида;
 • туристическа програма в Чичен Ица;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • местни екскурзоводи;
 • водач от туристическата агенция;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.
Цената не включва:
 
 • гранични такси при влизане и/или напускане на страните – Мексико/Гватемала/Мексико/ – 20 щат.дол.; Гватемала/Хондурас/ Гватемала – 10 щат.дол. (заплащат се лично на място; възможно е да бъдат променени); възможно е да бъде изискана такса за напускане на Мексико в размер на 35 $ (зависи от авиокомпанията);
 • застраховка за времето на пътуването – за лица до 70 г. - 32 лв.; за лица от 71 до 80 г. – 64 лв.
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
 • допълнителни  такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да бъдат изчислени и/или не са били известни и изискуеми преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от Потребителя – напр. туристически, градски/курортни такси, гранични такси;
 • транзитна нощувка (ако се налага такава в зависимост от полетното разписание) и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – 45 щат.дол.;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели
Мексико Сити “Royal Reforma” 4*
Паленке Chan-Kah Resort Ecovillage4*
Сан Кристобал де лас Касас “Casa Vieja” 4*
Атитлан Villa Santa Catarina” 3*
Антигуа “Villa Colonial” 4*
Копан “Marina” 4*
Флорес Villa Maya” 4*
Кампече Plaza Campeche 4*
Мерида El Conquistador 4*
Канкун Krystal Cancun 4*
 
 
Допълнителна информация:
 • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,96 лв. и 1 щат.дол. = 1,75 лв.; при промяна на обменния курс с 2% и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори;
 • цената на пътуването е при група от минимум 20 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане, дължимо от всеки турист, независимо от датата на записването му;
 • местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
 • възможно е удължаване на програмата с 1 ден и 1 нощувка - в зависимост от полетното разписание на връщане;
 • пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност
Условия за записване и плащане:
 • сключване на договор с Туроператора,
 • внасяне на първи депозит (капаро) в размер на 1500 лв. - при записване;
 • внасяне на втори депозит в размер на 1500 лв. – до 4 мес. преди отпътуване;
 • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване.
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
- да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
- да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.

Необходими документи:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на пътуването и да бъдат представяни на граничните власти;

Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 70 г. възраст доплащат за застраховка.

Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 20 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  35 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 %.

Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване”, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.

Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт:
1. Покрити рискове
1.1. Възникване на непредвидени и неотложни разходи вследствие на злополука или акутно заболяване;
1.2. В обхвата на медицинските разходи се включват разходи за: медицински преглед, изследвания, лечение и хирургическа намеса; лекарства, медицински средства и употреба на медицински уреди; стационарно лечение; направени за превозване по спешност на Застрахования с линейка от мястото на злополуката или мястото, където е настъпило заболяването, до най-близкото лечебно заведение за оказване на спешна и неотложна медицинска помощ; за репатриране на Застрахован, който е на стационарно лечение в чужбина, до болница в страната на местоживеенето му; за репатриране на тленните останки на Застрахования до местоживеенето му при възникнала смърт вследствие злополука или акутно заболяване.
1.3. Стоматологично обезболяване до €100;
1.4. Смърт вследствие на злополука - обезщетение в размер на €1000.
2. Възраст на застрахования - По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума.
3. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ.
4. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.
 
Полетна информация – примерно разписание на Луфтханза
София – Франкфурт 06:50 – 08:30                                                      
Канкун - Франкфурт 22:05 – 14:05  (+1)

Франкфурт – Мексико Сити 13:35 – 18:55
Франкфурт – София 19:10 – 22:20

 
Забележка: възможно е полетите да бъдат осъществени с друга авиокомпания. Изборът на авиокомпания е в зависимост от цената на самолетните билети и удобното полетно разписание, когато се сформира група и се правят резервациите.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
 

 

Оферта № Е699

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации

Скъпи пътешественици,
От 1 ноември 2019 г. новият адрес на офиса ни е:
София-1000, ул. „Триадица” 6, ет. 3, офис 303
С нас можете да се свързвате на 0888 79 28 79 и
0899 10 35 67.
Карта на местоположението и подробна информация как да стигнете до офиса ни, ако ползвате градски транспорт, можете да намерите тук.