Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И ХОНДУРАС за ЦЕНИТЕЛИ

15 дни / 13 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 6195 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: Мексико сити, Теотиуакан, каньонът Сумидеро, Сан Кристобал де лас Касас, езерото Атитлан, Антигуа, Копан, Киригуа, Тикал, Паленке, Кампече, Ушмал, Мерида, Чичен Ица, Канкун

15 дни / 13 нощувки

Код на програма: E-699

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
За първите 10 записани – допълнителна отстъпка в размер на 100 лв.!
 
Програма

Ден  1 - София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити (с прекачване на европейско летище). Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - Мексико Сити
Разглеждане на Мексико Сити - историческия център (ЮНЕСКО) - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата, Националния дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико Сити
Сутринта, пътуване до Теотиуакан (ЮНЕСКО), като по пътя се посещава  най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. „Театиуакан” в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити.  Свободно време. Нощувка.

Ден 4 - Мексико Сити – ТУСТЛА ГУТИЕРЕС – КАНЬОНЪТ СУМИДЕРО - Сан Кристобал де лас Касас     
Трансфер до летището и полет Мексико–Тустла Гутиерес. Отпътуване за една от най-известните природни забележителности в Мексико - каньонът Сумидеро. В продължение на милиони години р. Грихалва е издълбавала това природно чудо. Следва разходка с лодка из каньона. Пътуване към Сан Кристобал де лас Касас, запазил чара си на провинциален колониален град със своите строги и аристократични къщи в близост до „Сокало”, както и такива с червени покриви. Разглеждане забележителностите на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 - Сан Кристобал де лас Касас (Мексико)Атитлан (Гватемала)
Ранно отпътуване за високопланинското безотточно езеро Атитлан (Гватемала), което се счита за най-дълбокото в Централна Америка (макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите). Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Атитлан – Сантяго – Антигуа (Гватемала)  
Посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите  му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Пътуване до някогашната столица на Гватемала - град Антигуа, живописно сгушен в подножието на притихнали вулкани. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Гватемала. Разглеждане археологическата зона на града. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 – Антигуа (Гватемала) – Копан (Хондурас)   
Пътуване до Копан и разглеждане на археологическия център на културата на маите (под егидата на ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Копан е един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.

Ден 8 - Копан (Хондурас) – Киригуа (Гватемала) – Флорес     
Ранно отпътуване за Киригуа и посещение на археологическата зона на града. Пристигане във Флорес. Старата част на града е разположена на брега на ез.Петен Ица. Именно тук е била последната независима територия на маите. През 1541 г., на път към Хондурас, Ернан Кортес стъпва на  острова, но тъй като трябвало да продължи, не се и опитал да го завземе. Нощувка.

Ден 9 - Флорес – Тикал – Флорес                  
Посещение на Тикал (ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност на древния град е храмовата пирамида, наречена «Храм на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 10 - Флорес – паленке (Мексико)                          
Пътуване до Паленке и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите – Храмът с надписите и гробницата на цар Пакал. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на паметниците. Руините тук  датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 11 - паленке – Кампече (Мексико)                          
Отпътуване за Кампече, столица на едноименния щат. Градът е  построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Разглеждане забележителностите на града. Нощувка.

Ден 12 - Кампече – Ушмал – Мерида                        
Пътуване до Ушмал (ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка.

Ден 13 - Мерида – Чичен Ица – Канкун
Сутринта отпътуване за Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от Новите 7 чудеса на света, и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 – КАНКУН                                                                        
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с прекачване на европейско летище).

Ден 15 – София
Пристигане в София.
 
За първите 10 записани – допълнителна отстъпка в размер на 100 лв. от посочените по-долу цени!
 
Цена на туристическия пакет На човек в двойна стая На човек в единична стая
Бонус цена плащане 100 % до 4 мес. преди отпътуване 195 лв. 195 лв.
Цена ранно записване – до 4 мес. преди отпътуване 295 лв. 7 295 лв.
Редовна цена 345 лв. 7 345 лв.
Цената е на човек при група от минимум 20 туристи и включва:
 
 • самолетни билети София-Мексико Сити  и Канкун-София (с прекачване);
 • самолетен билет Мексико Сити-Тустла Гутиерес;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт с туристически автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 13 нощувки в двойна стая в посочените хотели 4/3* или подобни, в т.ч. в Мексико Сити – 3; Сан Кристобал де лас Касас –   1; Атитлан – 1; Антигуа – 1; Копан – 1; Флорес – 2; Паленке – 1; Кампече – 1; Мерида – 1; Канкун - 1;
 • 13 закуски;
 • 2 обяда;
 • туристическа програма в Мексико сити;
 • туристическа програма в Теотиуакан;
 • разходка с лодка по каньона Сумидеро;
 • туристическа програма в Сан Кристобал де лас Касас;
 • туристическа програма в района на езерото Атитлан;
 • туристическа програма в Антигуа;
 • туристическа програма в Копан;
 • туристическа програма в Тикал;
 • туристическа програма в Паленке;
 • туристическа програма в Кампече;
 • туристическа програма в Ушмал;
 • туристическа програма в Мерида;
 • туристическа програма в Чичен Ица;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • местни екскурзоводи;
 • водач от туристическата агенция;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език
Цената не включва:
 
 • гранични такси при влизане и/или напускане на страните – Мексико/Гватемала/Мексико/ – 10 щат.дол.; Гватемала/Хондурас/ Гватемала – 5 щат.дол. (заплащат се лично на място; възможно е да бъдат променени);
 • при настаняване в хотелите в Канкун  се заплаща такса на рецепцията –  по около 1,50 щат.дол. на стая за 1 нощувка;
 • застраховка за времето на пътуването – за туристи до 70 г. -  40 лв.; за туристи  от 71 до 80 г. се доплаща;
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
 • допълнителни  такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да бъдат изчислени и/или не са били известни и изискуеми преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от Потребителя – напр. туристически, градски/курортни такси, гранични такси;
 • транзитна нощувка (ако се налага такава в зависимост от полетното разписание) и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – 60 щат.дол.;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:
 
Град Хотели
Мексико Сити “Royal Reforma”
Сан Кристобал де лас Касас “Casa Vieja”
Атитлан Villa Santa Catarina”
Антигуа “Villa Colonial”
Копан “Marina Copan
Флорес Maya Internacional”
Паленке Chan-Kah Palenque”
Кампече Plaza Campeche
Мерида El Conquistador
Канкун Krystal Cancun
Допълнителна информация:
 • цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,96 лв. и 1 щат.дол. = 1,75 лв.; при промяна на обменния курс с 2% и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • цената на самолетните билети е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата - София-Мексико Сити и Канкун-София (830 €) и Мексико Сити-Тустла Гутиерес (195 щат.дол.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори;
 • цената на пътуването е при група от минимум 20 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане, дължимо от всеки турист, независимо от датата на записването му;
 • местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
 • възможно е удължаване на програмата с 1 ден и 1 нощувка - в зависимост от полетното разписание на връщане; допълнителната (транзитна) нощувка не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Условия за записване и плащане
 • сключване на договор с Туроператора,
 • внасяне на първи депозит (капаро) в размер на 1500 лв. - при записване;
 • внасяне на втори депозит в размер на 1500 лв. – до 4 мес. преди отпътуване;
 • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване.
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
- да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
- да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.

Необходими документи:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 70 г. възраст доплащат за застраховка.

Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 2 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при отказ от пътуването и прекратяване на Договора по вина на Потребителя, вкл. и по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Туроператорът възстановява на Потребителя платената сума за пътуването (в случай, че не е уговорено друго между страните по Договора), като удържа следните такси:
*между 3-тия работен ден след сключването на Договора и 81-ия работен ден преди датата на отпътуване – 150 лв.;
*между 80-ия и 66-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 % от внесения депозит при записване;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  100 % от внесения депозит при записване;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %  от общата цена на туристическия пакет;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % от общата цена на туристическия пакет;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
При отказ от пътуването от страна на Потребителя за вече издаден самолетен билет, както и за авансово плащане при групова резервация, суми не се възстановяват, без значение колко време остава до датата на полета.

Доброволна застраховка „Анулация и прекратяване на пътуване”, покриваща разходите за прекратяване на Договора за туристически пакет от страна на пътуващия – информация за условията на ЗК „Алианц България” за сключване на договор можете да получите от Туроператора.

Условия на ЗК „Булстрад-Живот” за сключване на договор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, покриваща разходите за съдействие в случай на злополука, болест или смърт:
1. Покрити рискове
1.1. Възникване на непредвидени и неотложни разходи вследствие на злополука или акутно заболяване;
1.2. В обхвата на медицинските разходи се включват разходи за: медицински преглед, изследвания, лечение и хирургическа намеса; лекарства, медицински средства и употреба на медицински уреди; стационарно лечение; направени за превозване по спешност на Застрахования с линейка от мястото на злополуката или мястото, където е настъпило заболяването, до най-близкото лечебно заведение за оказване на спешна и неотложна медицинска помощ; за репатриране на Застрахован, който е на стационарно лечение в чужбина, до болница в страната на местоживеенето му; за репатриране на тленните останки на Застрахования до местоживеенето му при възникнала смърт вследствие злополука или акутно заболяване.
1.3. Стоматологично обезболяване до €100;
1.4. Смърт вследствие на злополука - обезщетение в размер на €1000.
2. Възраст на застрахования - По застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат лица до 80 години. За лица от 71 до 80 години Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 5 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума.
3. Застраховката е с включен асистанс, предоставящ 24/7 обслужване на застрахованите лица при нужда от медицинска помощ.
4. Навършилите 80 год., се застраховат самостоятелно при определени от застрахователната компания условия и лимити на покритие.

Полетна информация – примерно разписание на Луфтханза
София – Франкфурт 06:50 – 08:30                                                      
Канкун - Франкфурт 22:05 – 14:05  (+1)

Франкфурт – Мексико Сити 13:35 – 18:55                                                      
Франкфурт – София 19:10 – 22:20

 
Забележка: възможно е полетите да бъдат осъществени с друга авиокомпания. Изборът на авиокомпания е в зависимост от цената на самолетните билети и удобното полетно разписание, когато се сформира група и се правят резервациите.
 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13062010010020 със ЗАД „Лев Инс”, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 080015333,  покриваща отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
 
При по-малко от 12 туристи програмата се осъществява без водач от туристическата агенция и с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:
 
Брой туристи Цена пакет (без самолетните билети София-Мексико Сити и Канкун-София)
8 4 825 лв.
6 5 725 лв.
4 6 855 лв.
 
 
 

Оферта № Е699

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации