Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС за ценители

16 дни / 13 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 6718 лв.
Дати на отпътуване: 22.11.2019

Маршрут: Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езерото Атитлан, Антигуа, Копан, Кампече, Ушмал, Тикал, Мерида, Чичен Ица, Канкун

16 дни / 13 нощувки

Код на програма: E-1

Дата Цена Резервирай
22.11.2019 6718 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели към програмата
 • Допълнителна информация
 
         Люто, горещо, мариачи, текила.....Мексико. Страна на древните ацтеки и маи, величествени древни пирамиди, католически храмове и блестящи от стъкло съвременни небостъргачи, земя на мистериозни загадки, търсещи все още своя отговор, на полуразкрити тайни и на неразкрити богатства. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции.
         В Националния антропологичен музей в столицата Мексико Сити ще се докоснете до най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико. Ще посетите древните останки в Теотиуакан и Паленке, а Ушмал и Мерида разкриват още повече от загадките на тази отдавна изчезнала цивилизация. Следва посещение и на Чичен Ица - едно от новите седем чудеса на света. 
        Пътят води и до Гватемала - планинска държава с крайбрежни региони и обширни низини. Неголяма по площ, но изключително богата на архитектурни паметници и мистични руини. Страна, производител на едни от най-качествените кафе и ром в света. Усещане за магия създава екзотичната джунгла на Гватемала. Тикал е „мястото, където могат да се чуят гласовете на боговете“, където буйната растителност е обгърнала огромните пирамиди, опитвайки се да запази вековните тайни на маите и ацтеките.
        Хондурас е малко позната туристическа дестинация. Удивително добре запазените храмове и дворци в Копан свидетелстват  за изчезналата високоразвита култура на маите.
        Пътуването завършва в Канкун, един от най-луксозните курорти в света, освежаващо потапяне в съвремието и възможност за осмисляне на натрупаните впечатления.

 
        Доверете ни се за осъществяване на Вашето пътуване до МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И ХОНДУРАС, защото:
 - ще посетите места, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в т. ч. Чичен Ица с Пирамидата на Пернатата змия - едно от новите 7 чудеса на света; историческия център на Мексико Сити, Театиуакан, Паленке, Ушмал, Кампече, Тикал, Антигуа, Копан; ще се насладите на уникални природни кътчета около високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала;
- ще имате възможност да се потопите в атмосферата на Канкун - най-известният туристически център в Мексико;
- предлагаме да се възползвате от специалния ни БОНУС при пътуването - посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около ез. Атитлан;
- осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
- нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
- екскурзоводското обслужване е с превод на български език;
- получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване.
 
Животът е едно дълго пътуване и ние можем да го направим по-приятно заедно!
Ден  1 - София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити (с прекачване). Посрещане и трансфер до хотела.  Свободно време. Нощувка.
 
Ден 2 - Мексико Сити (закуска и вечеря)
Разглеждане на Мексико Сити - историческия център (ЮНЕСКО) - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата, Националния дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 3 - Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико Сити (закуска и вечеря)
Сутринта, пътуване до Теотиуакан (ЮНЕСКО), като по пътя се посещава  най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. „Театиуакан” в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето (третата по големина пирамида в света), Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.
 
Ден 4 - Мексико Сити – Вийаермоса – Паленке (закуска вечеря) 
Трансфер до летището и полет Мексико–Вийаермоса. Пътуване до Паленке (ЮНЕСКО) и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите – Храма с надписите и гробницата на цар Пакал. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на  паметниците. Руините тук  датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Нощувка.
 
Ден 5 - Паленке  – Сан Кристобал де лас Касас (закуска и вечеря)
Пътуване до Сан Кристобал де лас Касас.  Следва разглеждане на града, запазил чара си на провинциален колониален град със своите строги и аристократични къщи в близост до „Сокало”, както и такива с червени покриви. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 6 - Сан Кристобал де лас Касас, МексикоАтитлан, Гватемала (закуска и вечеря)
Пътуване до високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала, едно от най-красивите в света. Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан се счита за най-дълбокото езеро в Централна Америка, макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите. Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Специалистите твърдят, че това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Пристигане в Атитлан. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 7 - Атитлан – Сантяго – Антигуа, Гватемала (закуска и вечеря)
Посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите  му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Следва пътуване до някогашната столица на Гватемала - град Антигуа, живописно сгушен в подножието на притихнали вулкани. За съжаление, опустошително земетресение разрушава повечето исторически сгради в града. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Гватемала. Разглеждане археологическата зона на града. Настаняване в хотел и нощувка.
 
Ден 8 – Антигуа, Гватемала – Копан, Хондурас (закуска и вечеря)
Пътуване до Копан и разглеждане на археологическия център на културата на маите (под егидата на ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Копан е един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.
 
Ден 9 - Копан – Киригуа – Флорес, Гватемала (закуска и вечеря)
Посещение на археологическата зона на гватемалския град Киригуа. Пристигане във Флорес. Старата част на града е разположена на брега на ез.Петен Ица. Именно тук е била последната независима територия на маите. През 1541 г., на път към Хондурас, Ернан Кортес стъпва на  острова, но тъй като трябвало  да продължи, не се и опитал да го завземе. Нощувка.
 
Ден 10 - Флорес – Тикал – Флорес, Гватемала (закуска, обяд и вечеря)
Посещение на Тикал (под егидата на ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност на древния град е храмовата пирамида, наречена «Храм на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.
 
Ден 11 - Флорес – Кампече, Мексико (закуска и вечеря)
Пътуване до Кампече, столица на едноименния щат. Градът е  построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Нощувка.
 
Ден 12 - Кампече – Ушмал – Мерида (закуска и вечеря)
Пътуване до Ушмал (под егидата на ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 13 - Мерида – Чичен Ица – Канкун (закуска и вечеря)
Сутринта отпътуване за Чичен Ица (ЮНЕСКО) и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 14 – КАНКУН (закуска)                                                                        
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с транзитна нощувка).
 
Ден 15 - ПАРИЖ
Кацане в Париж. Свободно време. Нощувка (заплаща се допълнително).

Ден 16 - ПАРИЖ - София
Трансфер от хотела до летището за полет Париж-София.

                                                          
Цена на туристическия пакет
 
Ранно записване до 20 май 2019 г.
- от
При записване
след 20 май 2019 г. - от
На човек в двойна стая 3 435 € / 6 718 лв. 3 585 € / 7 012 лв.
На човек в единична стая 3 915 € / 7 657 лв. 4 065 € / 7 950 лв.


 
 • самолетни билети с включени летищни такси София–Мексико Сити и Канкун-София (с прекачване);
 • самолетен билет с включени летищни такси Мексико Сити–Вийаермоса;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт в Мексико, Гватемала и Хондурас с микробус/автобус  (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 13 нощувки в двойна стая в хотели 3*-4*;
 • 13 закуски;
 • 1 обяд;
 • 12 вечери;
 • туристическа програма в Мексико сити;
 • туристическа програма в Теотиуакан;
 • туристическа програма в Паленке;
 • туристическа програма в Сан Кристобал де лас Касас;
 • туристическа програма в района на езерото Атитлан;
 • туристическа програма в Антигуа;
 • туристическа програма в Копан;
 • туристическа програма в Тикал;
 • туристическа програма в Кампече;
 • туристическа програма в Ушмал;
 • туристическа програма в Мерида;
 • туристическа програма в Чичен Ица;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач оттуристическата агенция;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

 

 • гранични такси при влизане и/или напускане на страните – Мексико/Гватемала – 35 щат.дол.; Гватемала/Хондурас – 10 щат.дол. Гватемала/Мексико - 2 щат.дол. (заплащат се лично на място; възможно е да бъдат променени);
 • застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 - за лица до 70 т. - 32 лв.; за лица от 71 до 80 г. - 64 лв.;
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
 • транзитна нощувка на връщане (в зависимост от полетното разписание) и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на хранениятаи др.разходи от личен характер.
 
     

   
 Примерни хотели по програмата:
Условия за записване и плащане
 • внасяне на депозит (капаро) в размер на 3 400 лв.;
 • сключване на договор с Туроператора, 
 • доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 преди датата на отпътуване.
Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото

Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
-  да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
- да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.


Необходими документи:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
- за деца под 18 г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

 
Допълнителна информация:
 • цената на пътуването е при група от минимум 20 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой се налага доплащане;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания:
- за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
- туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка.

 
Прекратяване на договора:
- отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.
- при прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване в процент от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора, както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 10 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване –  25 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване –  50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване  – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване  – 100 %.

 
Полетна информация - примерно разписание:

София – Амстердам                       07:00 – 09:00    
Амстердам – Мексико Сити           14:35 – 19:25     
или
София – Париж                             07:00 – 09:10
Париж – Мексико Сити                 11:00 – 16:20

 
Канкун - Париж                             19:35 – 11:10  (+1)
Париж – София                             10:20 – 14:05

 
Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» № 00088437/13061910000022 със ЗК ”Лев Инс” АД, бул. «Цар Борис III» 136 В, София, тел. 0800 15 333, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
 

Оферта № Е1

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации