Езерата на Хърватия и Словения - есен 2021

5 дни / 3 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 435 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: София-Загреб-Плитвички езера- езерото Блед-езерото Бохини-Любляна-Постойна Яма-София

5 дни / 3 нощувки

Код на програма: E-967

Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Чудната природа на Хърватия и Словения привлича всяка година любителите на красиви езера, планини, пещери и старинни градове. С тази програма ще се потопите в свежата атмосфера на езерата, ще посетим столиците и на двете държави и най-дългата пещера в Европа.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:
Посещение на 3 прекрасни езера – Национален парк „Плитвички езера“, езерото Блед и езерото Бохини;
Разходка из най-дългата пещера в Европа – „Постойна яма“ с най-дългия пещерен туристически маршрут и уникални форми;
Възможност за опознаване на столиците на Хърватия и Словения – Загреб и Любляна;
Красиви средновековни градчета и крепости, като излезли от рицарските романи, в чиято атмосфера цари приказност и уют.

1-ви ден:София – Загреб / 800 км /
Отпътуване в 05:00 часа  от София за Загреб, столицата на Хърватия. Транзитно пътуване през Сърбия.  Пристигане в Загреб късния след обяд. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Свободно време за вечеря.  Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
 
2-ри ден:  Загреб – Плитвички езера – Загреб / 260 км /
Закуска. Отпътуване за Плитвице сутринта. Този ден ще посетите красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си уникални езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/. Свободно време. Връщане в Загреб. Нощувка.  
 
3-ти ден: Загреб - езерото Блед-езерото Бохини- Любляна / 300 км /
Закуска. Отпътуване за Словения по посока на езерото Блед, простиращо се между двете големи планини Караванке и Юлийските Алпи. Водата е тюркоазена, когато слънцето е високо над повърхността, и става сребристо-синя, когато здрача започва да се спуска над Блед. Мястото е подходящо за декор на приказка, с интересен замък и малък остров с църква. Свободно време за разходка около езерото. Отпътуване за езерото Бохини, намиращо се в пределите на национален парк „Триглав”, където се намира най-високият планински връх в Словения. 4 километровото езеро е прочуто с красивите заобикалящи го върхове и богати природни дадености. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
 
4-ти ден: Любляна-пещера Постойна яма-замъка Предяма-София / 980 км /
Закуска. След закуска кратка разходка в словенската столица в старата част на града. Сред забележителностите на красивия град се открояват Люблянската крепост, Тройния мост, Драконовия мост и други. Продължаваме към пещерата Постойна яма една от най-известните туристически атракции в Словения. С дължина от 20 километра и половина, Постойна попада сред най-дългите пещери в Европа, а благодарение на допълнителното й облагородяване, тя предоставя на своите посетители най-дългия пещерен туристически маршрут в света, чиято дължина надхвърля 5 километра. Разходката в пещерата е впечатляваща и то не само заради нейните огромни размери и красивите пещерни форми и образувания. По желание 2-часова обиколка на пещерата с екскурзовод. Възможност за посещение на замъка Предяма - един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Замъкът е бил собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, но не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна/необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/.Късния следобяд – отпътуване за България. Нощен преход. Пристигане в София в ранните сутрешни часове.
 

Цена на човек в двойна и тройна стая: 389.00 лева
Доплащане за единично настаняване: 130.00 лева
Деца до 12 ненавършени години – 359.00 лева

Важно:
 • Входните такси за Плитвички езера и Постойна яма се заявяват и заплащат предварително в България, тъй като тези посещения са свързани с предварителни резервации.
 • Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
 • Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
 • Пътуването не е подходящо за лица с увреждания и ограничена подвижност.
 • В програмата са предвидени посещение на места с изкачване пешоходно на места с наклон, ходене по хлъзгави и по-трудни терени, места с висока влажност, тунели и други, които не са подходящи за всеки турист.
 • Необходимо е да подсигурите удобно облекло и най-вече подходящи за такива условия обувки.
 
 
Валутни курсове:
Хърватска – 1 лев = 3,88 хърватски куни /HRK/
Словения – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
Препоръчително е туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.
 
Минимален брой записани туристи: 35 човека
 
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50 лева от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100002932/16.09.2020 год.
ЗД "Евроинс" АД - Централно управление:  гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: office@euroins.bg
 

 
 
 
 

 
Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Любляна;
 • Посещение на природен парк „Плитвички езера“ /входната такса зе заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/;
 • Посещение на езерото Блед;
 • Посещение на езерото Бохини;
 • Посещение на Пещерата „Постойна Яма“ и замъка „Предяма“ /входната такса се заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/
 • Разглеждане забележителностите на Загреб;
 • Разглеждане на забележителностите на Любляна;
 • Водач по време на пътуването.
Цената не включва:
 • Пътни такси и сити такси 20 евро /заплащат се задължително предварително в България/
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро и асистанс за престоя5 лева на човек, за лица над 64 год. – 10 лева.
 • Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на човек.
 • Входните такси за посещаваните обекти;
 • Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.
Ориентировъчни входни такси:

Плитвички езера: 150 хърватски куни – възрастни; деца от 7 – 18 год. – 80 хърватски куни; деца под 7 год. – безплатно.
Постойна яма: възрастен- 25,80 евро, учащи 16-25 год. 20,60 евро, деца от 6-15 год. – 15,50 евро, деца до 5 год. – 1 евро
Комбиниран билет Постойна яма и Предяма: възрастен- 35,70 евро, учащи 16-25 год. 28,60 евро, деца от 6-15 год. – 21,40 евро, деца до 5 год. – 2 евро
Остров Блед с църквата: 6 евро възрастни, 4 евро студенти, деца – 1 евро
Замъка в Блед: Групи от 10-21 човека – цени: 9 евро възрастни, 6,50 евро студенти, 5 евро – деца под 14 год.
Крепостта в Любляна:  билет за фуникулера – 3 евро
Кулата Лотршчак: 20 куни

Оферта № Е967

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации