Винен тур за ценители в Македония

3 дни / 2 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 309 лв.
Дати на отпътуване: 27.09.2019

Маршрут: София – Благоевград – Демир Капия – Кавадарци – Охрид – Св. Наум – Скопие-София

3 дни / 2 нощувки

Код на програма: E-588

Дата Цена Резервирай
27.09.2019 309 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

► Дегустация на 12 вида уникални македонски вина, в 3 елитни винарни в района на Тиквеш, Демир Капия и Охрид;
► Туристическа програма в стария град Охрид и на прекрасното Охридско езеро;
► Музея на виното, единствен по рода си в Македония;
► Разходка до Билянини извори и манастира „Св. Наум“- последната българска светиня в югозападна Македония;
► Македонската столица Скопие – градът на контрастите;
► Бутиков хотел 4* в близост до красивото Охридско езеро.

 
Ден 1 
Отпътуване  от София в 07.00 ч. от паркинга пред Национален стадион „В. Левски“ по маршрут София-Благоевград-ГКПП Ст.Лисичково-Делчево-Велес-Демир Капия.Пристигане в района на винарска изба „Попова кула“ около обяд. Винарска изба „Попова кула“ и лозовите й масиви се намират в южната падина на Велико Бърдо, западно от прекрасното градче Демир Капия. Най-старите археологически находки доказват, че хората по тези места са отглеждали лозя и произвеждали вино още през 13 век пр.н.е. Район Демир Капия, който е част от Тиквешкия винен подрайон, притежава отлични климатични и почвени условия за отглеждане на лозя. Винарската изба функционира от 2005 година и произвежда вино от 11 различни сорта грозде, между които Станушина, Вранец, Каберне, Жилавка, Шардоне и други.
Кратка обиколка на винарната за запознаване с производството на виното и използваните в процеса суровини, както и с историята на региона. Обяд с дегустация на 4 вида качествени местни вина.
След обяда – посещение на Демир Капия и Музея на виното, в който ще имате възможност да разгледате 3 различни експозиции.Отпътуване за град Кавадарци за посещение на най-старата и най-голяма изба на Балканите „Тиквеш“, със 130 годишен опит във винарството и производство на близо 20 милиона литра вино годишно. В нея се произвеждат вина от уникалните за Македония сортове Вранец, Тамянка, Станушина, Кратошия, Гренаш Блан или Белаш, както го наричат местните. Тиквешия е главния винен регион на Македония, а изба „Тиквеш“ е най-големият собственик на лозя в страната. Дегустация на 5 вида Тиквешки вина.Продължаваме към Охрид – град съчетал вековната историческа традиция с невероятната красота на Охридското езеро. Настаняване в хотел 4* на езерото. Свободно време за вечеря. Нощувка.
 
Ден 2 
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка в стария град с местен екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана на града, Паметника на Св. Климент Охридски - патрона на града, Къщата на братя Робеви, Работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, Катедралната църква “Св. София” ,Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица - Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Кл. Охридски. Разходката продължава с Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост , Църквата “Св. Богородица Каменска”, Стария чинар - хилядолетното дърво в града. След обиколката – посещение на винарска изба в Охрид МАЛ „СВ.Климент“ с включен обяд и дегустация на 3 вида местни вина. МАЛ „Св.Климент“ се намира на един от входовете на стария град и представлява бутикова семейна винарска изба. Производството й е концентрирано в характерни за региона на Охридското езеро вина – Ркацители, Охридско црно, Вранец. След обяда  - разходка до манастира „Св.Наум“ – последната българска светиня в югозападните македонски покрайнини. По пътя посещение на Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”. Разглеждане на “Св. Наум”: църквата "Св. Св. Арахангел Михаил и Гавраил", параклиса "Св. Петка" със светена вода. Връщане обратно в Охрид. Свободно време за вечеря. Нощувка.
 
Ден 3
Закуска. Отпътуване за македонската столица - Скопие. Свободно време за обяд в града и разходка с разглеждане на централната част: моста над река Вардар, Скопското Кале, Старата Скопска чаршия и други. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО ДАТА 31.07.2019Г.
 
Вид настаняване Пакетна цена
На човек във двойна стая 309.00 лв.
Доплащане за единично настаняване 120.00 лв.
 
Валута: Македонски денар
1 лев = 32 македонски денара /MKD/
1 евро = 62 македонски денара/MKD/
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 участници.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 работни дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащате: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. Поради характера на тура, програмата не е подходяща за лица под 18 годишна възраст. За Република Македония няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100001658/28.09.2018 год.
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.
Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус за международни превози;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Охрид;
 • Посещение на винарска изба „Попова кула“ с включен обяд и дегустация;
 • Посещение на изба „Тиквеш“ Кавадарци с дегустация;
 • Посещение на семейна винарна МАЛ „Св. Климент“ в Охрид с включен обяд и дегустация;
 • Посещение на Демир Капия с Музея на виното /включена входна такса/;
 • Туристическа програма в стария град Охрид с местен екскурзовод;
 • Посещение на манастира „Св. Наум”, Билянини извори;
 • Медицинска застраховка с Аситанс;
 • Водач-придружител от агенцията.
Цената не включва:
 • Входните такси на посещаваните обекти – около 15 лева;
 • Доплащане за медицинската застраховка за лица над 64 г.- 3лева;
 • Разходи от личен характер.

Оферта № Е588

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации