Великден 2019 в Дуръс, Албания

4 дни / 3 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 299 лв.
Дати на отпътуване: 26.04.2019

Маршрут: София - Дуръс - Тирана - Круя - Берат - София

4 дни / 3 нощувки

Код на програма: E-534

Дата Цена Резервирай
26.04.2019 299 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма:

1-ви ден: София-Охрид -Дуръс
Отпътуване от София в 06:30ч. От паркинга пред НС „Васил Левски” Пътуване през Македония до Дурас. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване в хотела.  Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Тирана – Круя-Дуръс
Закуска. Свободен ден за  почивка или по желание екскурзия до столицата Тирана и Круя. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

3-ти ден:  Берат
Закуска. Следва посещение на град Дуръс /включено в цената/.Туристическа обиколка в центъра на града  с разглеждане отвън на  Венецианската кула, православната църква Св. Асти и Св. Павел, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време .Свободно време за посещение на църквата или самостоятелна разходка в Дуръс. След обяд по желание екскурзия до  Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс. Връщане в хотела за обяд Свободен след обяд за почивка или ползване на СПА центъра. Вечеря.Нощувка. 

4-ти ден: Дуръс –Скопие - София
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

 
Цена на пакет на човек със закуска и вечеря Ранни записвания до дата 26.03.2019 год. Редовни цени след дата 27.03.2019 год.
На човек в двойна стая 299.00 лв
 
329.00 лв
 
3-ти възрастен в двойна стая 299.00 лв 329.00 лв
Дете от 0 до 5,99 год. с 2ма възрастни в стая 129.00 лв 149.00 лв
Дете от 6 до 11,99 год. с 2ма възрастни в стая 219.00 лв 239.00 лв
Доплащане за единично настаняване 100.00 лв 100.00 лв

За желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат 70 лева от цената и не се включва мед.застраховка.

Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.

- Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
- Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
- Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
- Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./

Минимален брой записани туристи: 35 човека  
 
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти да се възползват от възможността на Застраховката„Отказ от пътуване“, която покрива разходите при невъзможност да се проведе пътуването по здравословни или други уважителни причини. Застраховката се изчислява върху цялата сума на пътуването. За информация може да се обадете в офиса на фирмата или на оторизиран задстраховател.

 
Полезна информация:

Посолство на Република България в Албания
Адрес:   Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон:   +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани: +355 4 22 69 243
Работно време:  08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906

 
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Всички пътни и магистрални такси;
 • 3 нощувки на закуски в хотел „Fafa Premium” 4* http://www.fafa.al/web/ в Дуръс /категоризацията е определена според албанското законодателство/;
 • 3 вечери, 1 от които с жива музика в ресторанта на хотела;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
 • Посещение на град Дуръс и туристическа обиколка в града;
 • Бонус – посещение на град Охрид (Македония) на отиване;
 • Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
 • Курортна такса за престоя в Албания;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 • Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 20 евро при минимум 20 желаещи
- БЕРАТ : цена на екскурзията: 15 евро  при минимум 20 желаещи;
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
 • Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 4 лева;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Оферта № Е534

Ваучер за подарък

Изненадайте Вашите роднини, близки и приятели по случай техния празник с почивка или екскурзия, от която да им останат незабравими спомени.

повече >>

Дестинации