Изберете
дестинация

Екскурзии ТАЙЛАНД

Екскурзия ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА за ЦЕНИТЕЛИ
Екскурзия ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА за ЦЕНИТЕЛИ Тайланд
Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия, която граничи с Лаос и Камбоджа на изток, с Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад. Тайланд е известен и с името Сиам,
...
» прочети повече
5195
лв.
12 дни / 9 нощувки

Маршрут:
Банкок, Аютая, Сукотай, Лампанг, Лампун, Чианг Май, Чианг Рай и Златния триъгълник; храмовете Ангкор и езерото Тонле Сап

С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!
Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!*
(*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Ден 1 - София – Банкок
Полети от София за Банкок (София-Доха – 19:45-01:20 ч.).

Ден 2 - Банкок
Полет Доха-Банкок (03:05-13:20 ч.) Пристигане в Банкок. Трансфер до хотела и нястаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Банкок (закуска и обяд)
Посещение на най-голямата забележителност в Тайланд - Кралският дворец, където се намира и Храмът на Изумрудения Буда (Ват Пра Кео), най-важният будистки храм в страната. Разглеждането продължава с Храма на Полегналия Буда (Ват По или Ват Пра Четупон) - най-старият (ХVІ в.) и най-голям храмов комплекс в Банкок, с невероятно богата колекция от изображения на Буда, в т.ч. най-голямата статуя на полегнал Буда в Тайланд. Ват По е и център за традиционна тайландска медицина и училище за тайландски масаж. Следва посещение на Храма на златния Буда (Ват Траймит), в който се съхранява изключително масивна статуя на Буда, изцяло от злато, висока 4 м, с тегло от 5,5 т най-големият златен Буда в света). Свободно време. Нощувка.

Ден 4 - Банкок – Аютая – Сукотай (закуска и обяд)
Отпътуване от Банкок за старата столица Аютая (на 90 км северно от Банкок). Тя е свидетелство за величието и разкоша на империя, господствала в Югоизточна Азия почти 400 год. Разглеждане на летния кралски дворец Банг Па-Ин, прекрасен пример за тайска архитектура. Посещение на храмовете Чай Ваттанарам (кхмерски храм, чието име означава „Храм на дълго царуване и славна ера”; построен е през 1630 г. от крал Прасат Тонг като първи в неговото царуване и в памет на неговата майка), Пра Си Санпет (разположен на островната част на Аютая, т.е. е заобиколен отвсякъде с водни канали, бил е най-важният храм в столицата; намирал се е на територията на Кралския дворец и е послужил по-късно като модел за Храма на Изумрудения Буда в Банкок), Вихан Пра Монгкхон Бопит, в който се намира една от най-почитаните в Тайланд статуи на Буда, с бляскави седефени очи; Яй Чай Монгкхол (с огромен Полегнал Буда, изложен на открито; основан е от крал U-Thong в 1357 г. като център за монаси, завръщащи се от обучение в Шри Ланка). На път за Сукотай се спира в Утай Тани и се посещава изумителния храм Тасунг с кристалната зала. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 - Сукотай - Лампанг (закуска и обяд)
Историческият парк Сукотай („Зора на щастието”) е център на първото независимо тайландско кралство и родно място на тайската нация. За Тайланд Сукотай е това, което е Ангкор за Камбоджа. Посещение на най-важните останки. Разглеждане на храмовите комплекси: Махатат (едновременно кралски храм и най-важен будистки манастир в Югоизточна Азия), Са Си (с добре реставрирана голяма статуя на Буда вътре и с малка черна статуя на Буда в прочутия сукхотайски „вървящ” стил в двора), Си Савай (удивително светилище в кхмерски стил с 3 близко разположени пранга, кули с декоративна резба, с формата на царевични кочани) и Чанг Лом (със скулптури на слонове). На път за Лампанг се посещава Националния институт за слонове. Посещение на храмовия комплекс Пра Тат Лампанг Луанг (от XI в.), на 25 км южно от Лампанг. Пристигайки в Лампанг, ще има възможност за 45-минутна разходка с конска карета по протежение на реката (градът е единственият в Тайланд, където конските карети все още се използват като транспортно средство). Възможност за посещение на местния пазар. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 - Лампанг-Лампун- Чианг Май (закуска и обяд)
Посещение на забележителности в Лампанг: храма Кео Дон Тао, един от най-добрите образци на бирманската архитектура в Тайланд; музея Бан Сао Нак – наследствено имение от тик, известно като „Къщата с многото колони” заради подпиращите я 116 квадратни тикови колони; храма Чеди Сао Ланг (известен като Храма от 20 варосани чеди – камбановидна конструкция, в която се съхраняват будистки реликви, оформени в бирманско-тайландски стил). Пътуване към Лампун, древната столица на Харипунчай, и посещение на известния храмов комплекс Пра Тат Харипунчай, един от най-свещените паметници в страната. Пристигане в Чианг Май, вторият по големина град в Тайланд и столица на древното кралство Лана, процъфтявало от 1250 до 1860 г. В града преобладава ниското строителство, поради което се разпростира по протежение на бреговете на р. Пинг на цели 80 км дължина и 40 км ширина. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 - Сафари със слонове, посещение на разсадник за орхидеи и на храма Дой Сутеп (закуска и обяд)
Посещение на дресировъчен център за слонове с възможност за разходка върху гърба на слон из джунглата. Следва посещение на разсадник за орхидеи и на един от най-посещаваните храмове в Северен Тайланд – Ват Пратат Дой Сутеп, до който водят 306 стъпала. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 - Чианг Май - Чианг Рай (закуска)
Отпътуване за Чианг Рай, един от най-старите градове в Тайланд, основан през 1262 г. от крал Менграй като централно място в първото независимо кралство в страната. Разглеждане на едно от най-посещаваните места в Тайланд - храмовия комплекс Ронг Кун, издигнат през 1998 г. почти изцяло в бял цвят (заради което е по-известен като Белия храм) и декориран единствено с малки късчета отразително стъкло. Отпътуване за „Златния триъгълник” - мястото, където се събират границите на 3 държави – Лоас, Мианмар и Тайланд. В исторически план е свързано с пътя на опиума, който се е продавал на цената на златото. Посещение на Музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 г., когато е въведена забрана за производството и търговията му. Пътуване до Мае Сай, най-северният град на Тайланд. Връщане в Чианг Рай. Нощувка.

Ден 9 - Чианг Рай – Банкок – Сием Реап (закуска)
Трансфер до летището в Чианг Рай за полет до Банкок, а след това – и до Сием Реап. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10 - Сием Реап – храмовете Ангкор (закуска и вечеря)
От великата столица Ангкор днес в джунглата са останали единствено каменните храмове. Всички сгради, освен култовите, са били направени от дърво и то е изгнило. Посещение на „Великия град” Анкор Том – Южната порта, храма Байон, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал и др. Следобед - разглеждане на най-големия религиозен храмов комплекс в света, едно от 7-те чудеса на света - Ангкор Ват. Въпреки, че е строен още в началото на ХІІ в., комплексът е доста добре запазен, забележително красив е и се счита за изключителен образец на класическата кхмерска архитектура. Посветен е на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете. По желание - посещение на традиционно шоу - Апсара. Нощувка.

Ден 11 - Сием Реап – езерото Тонле Сап – Банкок (закуска и обяд)
Сутринта круиз по езерото Тонле Сап. Трансфер до летището и полет до Банкок (Сием Реап-Банкок – 20:55-22:10 ч.).

Ден 12 - Банкок – София
Полети Банкок-Доха (01:35-04:45 ч.) и Доха-София (06:40-10:55 ч.).

Цена: от 5 195 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетни билети с включени летищни такси София–Банкок и Сием Реап-Банкок-София;
• самолетен билет с включени летищни такси Чианг Рай-Банкок;
• самолетен билет с включени летищни такси Банкок-Сием Реап;
• трансфери летище-хотел–летище;
• транспорт с микробус/автобус по програмата (в зависимост от броя на туристите в групата);
• 2 нощувки в двойна стая в “I Residence Hotel” 3* или подобен в Банкок;
• 1 нощувка в двойна стая в “Legendha Sukhothai “ 3* или подобен в Сукотай;
• 1 нощувка в двойна стая в “Lampang River Lodge“ 3* или подобен в Лампанг;
• 2 нощувки в двойна стая в “Maninarakorn” 3* или подобен в Чианг Май;
• 1 нощувка в двойна стая в “Wang Inn Hotel” 3* или подобен в Чианг Рай;
• 2 нощувки в двойна стая в “Angkor Holiday Hotel” 3* или подобен в Сием Реап;
• 9 закуски;
• 6 обяда;
• 1 вечеря;
• туристическа програма в Банкок;
• целодневна екскурзия до Аютая;
• туристическа програма в Сукотай;
• туристическа програма в Лампанг;
• туристическа програма в Лампун;
• посещение на дресировъчен център за слонове и разходка със слонове;
• посещение на оранжерия за орхидеи;
• туристическа програма в района на Чианг Рай и златния триъгълник;
• туристическа програма в Ангкор Том и Ангкор Ват;
• разходката с корабче по ез. Тонле Сап (Камбоджа);
• входните такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
• входни визи за посещаваните страни: Тайланд – 30 € туристическа виза - при влизане + 25 € транзитна виза при всяко влизане в страната; Камбоджа - 30 щат.дол.; + такса за получаване на покани, обработка и подаване на документите за виза – 50 лв. (заплащат се при записване);
• застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
• доплащане за единична стая – 425 лв.;
• такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
• напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 2500 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
• представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.
и Сием Реап-Банкок-София (от 1900 лв.)

Допълнителни изисквания и информация:
• изисква се издаване на входни визи за посещаваните страни; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването, попълването на формуляри и 2 актуални цветни снимки;
• за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• цената на самолетните билети София-Банкок и Сием Реап-София (2 055 лв.), Чанг Рай-Банкок и Банкок-Сием Реап е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата, поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети по програмата се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
• в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
• в зависимост от полетното разписание е възможно да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
• Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 35 щат.дол.;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на визи от страна на посолствата; при отказ на визи таксите за услугата и цената на визите не се възстановяват;
• местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
• препоръчва се носенето на обувки, които се събуват лесно, защото не е позволено влизането с обувки в будистките храмове;
• Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуването», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване (покрива разходите за анулиране, за съкращаване и прекъсване на пътуването - поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.; в зависимост от възрастта на туриста стойността й е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване) – по желание, при сключване на договора
• Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 360 лв. - при група от 16-20 туристи; 510 лв. - при група от 10-15 туристи.
Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.
Пътуването може да бъде осъществено при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:
Брой туристи Цена (без сам.билети София-Банкок и Сием Реап-София)
5 - 9 3025 лв.
3 – 4 3 415 лв.
2 3 895 лв.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.
Подобни оферти
Екскурзия МИАНМАР и ТАЙЛАНД
маршрут:
Банкок, Аютая; Янгон, Баган, Мандалай, Амарапура
маршрут:
Банкок; Сием Реап с Анкор Том и Анкор Ват; Луанг Прабан...
Екскурзия МИАНМАР, ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА и ЛАОС
маршрут:
Банкок, Аютая; Янгон, Баган, Мандалай, Амарапура; Сием...