Изберете
дестинация

Екскурзии ПОЛША

Екскурзия ПОЛША за ЦЕНИТЕЛИ
2095
лв.
10 дни / 9 нощувки

Маршрут:
Варшава, замъкът Малборк, Гданск, Торун, Гнезно, Познан, Вроцлав, Швидница, Краков, солните мини Виеличка

С включени входни такси, самолетни билети и летищни такси в цената!


Ден 1 - София – Варшава
Полет от София до Варшава, столицата на Полша. Основан в началото на XIV в., градът бързо се превръща в един от най-важните в област Мазовия. Днес е административен, политически и икономически център на страната и на международно признати културни и научни институции, с множество исторически забележителности и красиви църкви. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - Варшава (закуска)
Разглеждане забележителностите на Варшава: Старият град (Пазарният площад „Старе место”, Площадът с кралския дворец и статуята на Зигмунт III Ваза – кралят, който премества столицата от Краков във Варшава, Къщата на Мария Кюри); Кралският път (църквата „Светият кръст”, където се съхранява сърцето на Шопен, паметникът на Николай Коперник, Парламентът, Президентството, паметникът на Шопен и Дворецът във водата в парка „Лажиенки”); Дворецът на културата и науката; Бившето еврейско гето с монумента на героите; Операта и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Варшава – замъкът Малборк – Гданск (закуска)
Отпътуване за средновековния замък Малборк (ЮНЕСКО) – резиденция на рицарите от Тевтонския орден. Това е най-големият тухлен замък в страната и вероятно в целия свят. Построен е през 1274 г., когато тевтонските рицари се заселват в Полша. Замъкът е допълнително разширяван и укрепван и бързо спечелва славата на непобедим бастион. Бил е използван като резиденция от полските крале. Днес все още е в отлично състояние и е запазил своето великолепие с впечатляващите отбранителни стени и изящно декорирани стаи. Отпътуване за Гданск, най-големият град в северната част на страната и един от най-важните културни центрове - в него могат да се видят паметници и сгради от различни епохи и в различни стилове. Градът е разположен в северната част на Полша, на брега на Балтийско море, в близост до делтата на най-дългата река в Полша - Висла. Гданск е свързан с важни събития от полската история - Втората световна война започва там с нациското нападение на полуостров Вестерплате. Гданск е и градът на Движението за солидарност и Лех Валенса – лауреат на Нобелова награда за мир и бивш президент на Полша. През 1970 г., 1980 г. и 1988 г. в града има стачки, които довеждат до падането на комунизма. Нощувка.

Ден 4 - Гданск – Торун (закуска)
Разглеждане забележителностите на Гданск. Пътуване до Торун – средновековен град, един от най-красивите в Полша. Живописно разположен е на двата бряга на река Висла. Основан е през XIII век от тевтонските рицари. Известен е с големия брой автентични произведения на готическата архитектура и изкуство като единствено в Краков има повече. Градът е родно място на световноизвестния астроном Николай Коперник. Най-известният продукт на Торун са типичните джинджифилови сладки. Традицията на приготвянето им е почти толкова дълга, колкото историята на града.Нощувка.

Ден 5 - Торун – Гнезно – Познан (закуска)
Разглеждане забележителностите на Торун, който от 1997 г. е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО: Старият градски площад с Кметството, Къщата на семейството на Коперник, Университетът, Готически църкви, Руините на Тевтонския замък, Наклонената кула и др. Пътуване до Гнезно – първата столица на Полша. Градът задължително трябва да се види, за да може да се добие представа за ранната история на страната. Катедралата, в която е бил коронован петият крал на Полша, е изключително красива. Там се намира гробът на Св. Войчех. Пристигане в Познан – град, изпълнен с история. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Познан – Вроцлав (закуска)
Разглеждане забележителностите на Познан, където има монументи от различни исторически епохи. Днес градът е известен по цял свят с панаирния си център, в който всяка година се организират национални и международни събития. Отпътуване за Вроцлав, столица на област Долна Силезия и често наричан Северната Венеция. През Средновековието градът е бил крепостен град. Днес Вроцлав привлича туристите с добре запазения си Стар град, където се намират Пазарният площад (XIII в.) – един от най-големите в Европа, и Кметството – една от най-красивите готически сгради в Европа. Нощувка.

Ден 7 - Вроцлав – Швидница – Краков (закуска)
Разглеждане забележителностите на Вроцлав. Пътуване до Швидница и посещение на дървената църква на мира (ЮНЕСКО). Отпътуване за Краков (ЮНЕСКО) – някогашната кралска столица на Полша и един от най-красивите градове в Европа, в който историята се преплита със съвремието. Разположен е на р. Висла. През 1040 г. столицата на страната е преместена от Гнезно в Краков. При управлението на крал Казимир Велики, известно като „Златният век”, търговията, занаятите, изкуството и науката бързо се развиват. През 1364 г. е основана Академията на Краков, която по-късно се превръща в Ягелонския университет, един от най-старите в Европа. Видни поляци, като Николай Коперник и Йоан Павел II, са учили в него. В Краков могат да се видят величествени дворци и други исторически забележителности. Само в района на Стария град има около 300 древни сгради и 58 църкви. В Стария град се намира и най-старият и дълъг средновековен площад в Европа. През 1978 г. града е включен в списъка на културното наследство. Краков е културната столица на Полша. През 2000 г. градът бе „Европейска столица на културата”. Често е определян като Северният Рим. Нощувка.

Ден 8 - Краков (закуска)
Разглеждане забележителностите на Краков (ЮНЕСКО), който от XI до XVII в. е бил столица на Полша: средновековната част на града с градския площад - най-големият средновековен търговски площад в Европа; църквата «Св. Мария», изградена в готически стил, централният й олтар е украсен с 200 фигури, представящи сцени от живота на Богородица. На всеки кръгъл час от върха на по-високата кула звучи прочутият "хейнал" - сигнал за тревога от времето на татарското нашествие; Кралският замък "Вавел" и Катедралата, в която са били короновани много от полските крале. Нощувка.

Ден 9 - Краков – солните мини „Виеличка” – Краков (закуска)
Свободно време в Краков или по желание целодневна екскурзия (с допълнително заплащане) с посещение на солните мини "Величка" (ЮНЕСКО), едни от най-старите в света, които са в експлоатация от XIII в. досега, без прекъсване. Подземните коридори са с обща дължина над 300 км, с около 3000 зали, разположени на 9 нива, достигащи до 327 м дълбочина. На пето ниво на мината (на 211 м под земята) работи санаториум, където се лекуват болести на дихателната система и алергии. Туристическият маршрут е с дължина 2 км и преминава през коридори и 22 зали. В мините има и подземен град, изцяло изграден от каменна сол. За параклиса на този град се смята, че е с най-добрата акустика в цяла Европа. Връщане в Краков. Нощувка.

Ден 10 - Краков – София (закуска)
Трансфер до летището за полети до София.


Цена: от 2 095 лв.

Цената е за група над 25 туристи и включва:
 • самолетни билети с включени летищни такси София-Варшава и Краков–София;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт с туристически автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите);
 • 2 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* във Варшава;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Гданск;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Торун;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Познан;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* във Вроцлав;
 • 3 нощувки в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Краков;
 • 9 закуски;
 • полудневна туристическа програма във Варшава;
 • посещение на замъка Малборк (с включена входна такса);
 • полудневна туристическа програма в Гданск;
 • полудневна туристическа програма в Торун ;
 • полудневна туристическа програма в Познан;
 • полудневна туристическа програма във Вроцлав;
 • посещение на дървената църква на мира в Швидница (с включена входна такса);
 • полудневна туристическа програма в Краков (с включени входни такси за църквата „Св.Мария” и архитектурния комплекс Вавел с катедралата);
 • входни такси на следните посещавани обекти: замъкът Малборк, Музеят на джинджифиловите сладки в Торун, дървената църква на мира в Швидница, църквата „Св.Мария” и архитектурния комплекс Вавел с катедралата в Краков;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • лицензирани местни екскурзоводи;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание - посещение на солната мина Виеличка – 90 лв. (за група от минимум 10 човека) – включва транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за солните мини;
 • доплащане за единична стая – 475 лв.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер;

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 1000 лв.; пълно плащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 • представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания:
 • за посещение на страната не се изисква ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 1000 лв.; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датите на пътуването;
 • цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика. Цената на самолетните билети София-Варшава и Краков-София в момента на изготвяне на офертата е 405 лв. с включени летищни такси;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записването;
 • цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждаване;
Доплащане: 160 лв. - при група от 21 до 25 туристи; 410 лв. - при група от 15 до 20 туристи.

 • Пътуването се осъществява при минимум 20 туристи.
 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД „Алианц България”, бул. „Княз Дондуков” № 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – в български лева