Изберете
дестинация

Екскурзии МЕКСИКО

Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС И КУБА 2018
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС И КУБА 2018 Мексико
Мексико е държава в Северна Америка, която граничи на север със САЩ, на югоизток с Гватемала и Белиз, на запад с Тихия океан и на изток с Мексиканския залив и Карибско море. Мексико е най-северната, и
...
» прочети повече
8055
лв.
19 дни / 17 нощувки

Маршрут:
МЕКСИКО - Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, Ушмал, Мерида, Чичен Ица, Канкун; ГВАТЕМАЛА - езерото Атитлан, Антигуа, Тикал; ХОНДУРАС – Копан; КУБА – Хавана и Варадеро

Дати на заминаване:
01.03.2018


С включени самолетни билети и летищни такси в цената!
ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ! БОНУС при РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30 ноември 2017 г. – посещение на прочутото вариете „Тропикана” !

Люто, горещо, мариачи, текила.....Мексико. Страна на древните ацтеки и маи, величествени древни пирамиди, католически храмове и блестящи от стъкло съвременни небостъргачи, земя на мистериозни загадки, търсещи все още своя отговор, на полуразкрити тайни и на неразкрити богатства. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции.
В Националния антропологичен музей в столицата Мексико Сити ще се докоснете до най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико. Ще посетите древните останки в Теотиуакан и Паленке, а Ушмал и Мерида разкриват още повече от загадките на тази отдавна изчезнала цивилизация. Следва посещение и на Чичен Ица - едно от новите седем чудеса на света-.
Пътят води и до Гватемала - планинска държава с крайбрежни региони и обширни низини. Неголяма по площ, но изключително богата на архитектурни паметници и мистични руини. Страна, производител на едни от най-качествените кафе и ром в света. Усещане за магия създава екзотичната джунгла на Гватемала. Тикал е „мястото, където могат да се чуят гласовете на боговете“, където буйната растителност е обгърнала огромните пирамиди, опитвайки се да запази вековните тайни на маите и ацтеките.
Хондурас е малко позната туристическа дестинация. Удивително добре запазените храмове и дворци в Копан свидетелстват за изчезналата високоразвита култура на маите.
Пътуването из Мексико завършва в Канкун, един от най-луксозните курорти в света, освежаващо потапяне в съвремието и възможност за осмисляне на натрупаните впечатления.
Палми, салса, ром, пури...Куба...където всичко сякаш танцува под ритмите на любовта. Усмихнати, щастливи и доволни – това са лицата на кубинците, любезни и безгрижни, естествени и закачливи...обичащи. Изкусителни танцьорки, кършещи горещите си тела си под звуците на тарамбуката и маракасите, актьори на кокили, кокетни кафенета във виенски стил - това са улиците на Хавана. Един коктейл във Варадеро, препичане под жаркото слънце, разходка из курорта са едни от многото възможности за почивка. Каквото и да решите да направите, със сигурност ще бъдете заслепени от снежнобелите пясъчни ивици и кристално чистата вода... Слънце, пясък, музика и спокойствие, безкрайно като океана...Куба!

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС и КУБА, защото:
 • ще посетите места, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в т. ч. Чичен Ица с Пирамидата на Пернатата змия - едно от новите 7 чудеса на света; историческия център на Мексико Сити, Театиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Антигуа, Копан; ще се насладите на уникални природни кътчета около високопланинското безотточно езеро Атитлан;
 • ще имате възможност да се потопите в атмосферата на Канкун - най-известният туристически център в Мексико;
 • предлагаме да се възползвате от специалния ни БОНУС при пътуването - посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около ез. Атитлан;
 • осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
 • нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
 • екскурзоводското обслужване е с превод на български език;
 • получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
 • ние сме регистриран туроператор и туристически агент с над 15-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити (с прекачване). Посрещане, трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 - Мексико Сити (закуска и вечеря)
Разглеждане на Мексико Сити - историческия център (под егидата на ЮНЕСКО) - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата,
Националния дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и
обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати, като Камъкът на Слънцето, наричан календар на ацтеките, гигантски каменни глави на олмеки, съкровища на маите от Чичен Ица и Паленке и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Мексико сити – Теотиуакан – Мексико Сити (закуска и вечеря)
Сутринта, пътуване до Теотиуакан (под егидата на ЮНЕСКО), като по пътя се посещава най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. „Театиуакан” в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето (третата по големина пирамида в света), Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.

Ден 4 - Мексико Сити – Вийаермоса – Паленке (вечеря)
Трансфер до летището и полет Мексико–Вийаермоса. Пътуване до Паленке (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на паметниците. Руините тук датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Нощувка.

Ден 5 - Паленке – Сан Кристобал де лас Касас (закуска и вечеря)
Пътуване до Сан Кристобал де лас Касас. Следва разглеждане на града, запазил чара си на провинциален колониален град със своите строги и аристократични къщи в близост до „Сокало”, както и такива с червени покриви. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Сан Кристобал де лас Касас (Мексико) - Атитлан (Гватемала) (закуска и вечеря)
Пътуване до високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала, едно от най-красивите в света. Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан се счита за най-дълбокото езеро в Централна Америка, макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите. Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Специалистите твърдят, че това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Пристигане в Атитлан. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 - Атитлан – Сантяго - Антигуа (Гватемала) (закуска и вечеря)
Посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Следва пътуване до някогашната столица на Гватемала - град Антигуа, живописно сгушен в подножието на притихнали вулкани. За съжаление, опустошително земетресение разрушава повечето исторически сгради в града. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Гватемала. Разглеждане археологическата зона на града. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8 - Антигуа (Гватемала) – Копан (Хондурас) (закуска и вечеря)
Пътуване до Копан и разглеждане на археологическия център на културата на маите (под егидата на ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Копан е един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.

Ден 9 - Копан – Киригуа – Флорес (Гватемала) (закуска и вечеря)
Посещение на археологическата зона на гватемалския град Киригуа. Пристигане във Флорес. Старата част на града е разположена на брега на ез.Петен Ица. Именно тук е била последната независима територия на маите. През 1541 г., на път към Хондурас, Ернан Кортес стъпва на острова, но тъй като трябвало да продължи, не се и опитал да го завземе. Нощувка.

Ден 10 - Флорес – Тикал – Флорес (Гватемала) (закуска, обяд и вечеря)
Посещение на Тикал (под егидата на ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност на древния град е храмовата пирамида, наречена «Храм на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 11 - Флорес – Кампече (Мексико) (закуска и вечеря)
Пътуване до Кампече, столица на едноименния щат. Градът е построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Нощувка.

Ден 12 - Кампече – Ушмал – Мерида (закуска и вечеря)
Пътуване до Ушмал (под егидата на ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка.

Ден 13 - Мерида – Чичен Ица – Канкун (закуска и вечеря)
Сутринта отпътуване за Чичен Ица (ЮНЕСКО) и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 – Канкун - Хавана (Куба) (закуска)
Свободно време. Трансфер до летището за полет до Хавана. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 15 - Хавана (закуска и обяд)
Пътуване до историческия център на града с Коко такси. Обиколка на централния парк; Капитолия, копие на този във Вашингтон; парк Братство; Китайския квартал; преминаване по Пасео дел Прадо, известната улица, която свързва центъра на Хавана с прочутия булевард „Малекон” (с дължина над 6 км, с 3-4 платна, създаващи усещане за пространство). Следва разходка из стария град. Обяд в хотел „Амбос Мундос”, където Хемингуей е имал собствена стая. Посещение на Музея на рома и дегустация. Панорамна обиколка на модерната част на Хавана с американски ретро автомобили. Вечерта по желание посещение на прочутото вариете „Тропикана”. Нощувка.

Ден 16 – Хавана – Варадеро – Хавана (закуска)
Свободен ден. Възможност за еднодневна екскурзия до Варадеро - трансфер и свободно време за плаж. По време на престоя е осигурен обяд и ползване на плажните съоражения. Нощувка.

Ден 17 – Хавана (закуска)
Свободно време в Хавана с възможност за включване в тура „Пътят на Хемингуей” - посещение на музея на Хемингуей във Финка Вихиа. Панорамна обиколка на малкото рибарско селище Кохимар, разположено на изток от Хавана. На това място Хемингуей е обичал да плава с лодката си. Екскурзията продължава с посещение на известния бар Флоридита, където ще имате възможност да опитате прочутото дайкири. Нощувка.

Ден 18 - Хавана - София (закуска)
Свободно време с възможност за включване в допълнителни екскурзии и мероприятия. Трансфер до летището за полети (с прекачване) до София.

Ден 19 - София
Пристигане в София.

Цена: от 4 120 € / 8 055 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети с включени летищни такси София–Мексико Сити и Хавана-София (с прекачване);
 • самолетен билет с включени летищни такси Мексико Сити–Вийаермоса;
 • самолетен билет с включени летищни такси Канкун-Хавана;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт в Мексико, Гватемала, Хондурас и Куба с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 17 нощувки в двойна стая в хотели 3-4*, в т.ч.: в Мексико Сити (“Fontan Reforma”или подобен) - 3; в Паленке (“Chan-Kah Resort Village” или подобен) - 1; в Сан Кристобал де лас Касас (“Casa Vieja” 4* или подобен 3-4*) - 1; в Атитлан (“Villa Santa Catarina” 3* или подобен) - 1; в Антигуа (“Villa Colonial” 4* или подобен 3-4*) - 1; в Копан (“Marina” 4* или подобен 3-4*) - 1; във Флорес (“Villa Maya” или подобен) - 2; в Кампече (“Socaire” или подобен) - 1; в Мерида (“El Conquistador” или подобен)- 1; в Канкун (“Krystal Cancun” или подобен) - 1; в Хавана (“Panorama” 4* или подобен 3-4*) - 4
 • 16 закуски;
 • 2 обяда;
 • 12 вечери;
 • туристическа програма в Мексико сити;
 • туристическа програма в Теотиуакан;
 • туристическа програма в Паленке;
 • туристическа програма в Сан Кристобал де лас Касас;
 • туристическа програма в района на езерото Атитлан;
 • туристическа програма в Антигуа;
 • туристическа програма в Копан;
 • туристическа програма в Тикал;
 • туристическа програма в Кампече;
 • туристическа програма в Ушмал;
 • туристическа програма в Мерида;
 • туристическа програма в Чичен Ица;
 • туристическа програма в Хавана;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • гранични такси при влизане и/или напускане на страните – Мексико/Гватемала/Мексико - по 10 щат.дол.; Гватемала/Хондурас/Гватемала – по 5 щат.дол. ; гранична такса при напускане на Куба - 32 щат.дол. (заплащат се лично на място; възможно е да бъдат променени);
 • виза за Куба – 15 щат.дол. (когато документите се подават лично) и 40 щат.дол. (когато се подават от друг);
 • мероприятията и екскурзиите по желание (цените са валидни при група от минимум 10 туристи) – целодневна екскурзия до Варадеро (с включен обяд + трансфери) – 95 щат.дол., тур „По пътя на Хемингуей” - 59 щат.дол.; посещение на прочутото вариете „Тропикана” в Хавана (Куба) – 125 щат.дол. (с включени трансфери и настаняване на преференциални места) – левовата равностойност се изчислява по курса на БНБ в деня на плащането;
 • застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • доплащане за единична стая – 1 325 лв.;
 • транзитна нощувка и трансфери летище-хотел-летище за нея – ако се налага заради полетното разписание;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 3500 лв.; пълно плащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 • представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания:
 • паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква издаване на входна виза за посещение на Мексико, Гватемала и Хондурас;
 • за посещение на Куба се изисква виза, предварително издадена от Консулството на страната в България ;
 • за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата - за полетите София-Мексико Сити и Хавана-София – на стойност 1 700 лв., Мексико Сити-Вийаермоса и Канкун-Хавана общо 345 щат. дол, поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,65 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 50 щат.дол.;
 • „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 490 лв. - при група от 16-20 туристи; 910 лв. - при група от 10-15 туристи.

 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.
 • Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.

Подобни оферти
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и КУБА 2018
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
дати: 05.03.2018г. 
Екскурзия МЕКСИКО и ГВАТЕМАЛA 2018
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
дати: 05.03.2018г. 
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС 2018
маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езер...
дати: 01.03.2018г. 
МЕКСИКО и ГВАТЕМАЛА есен 2018
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
дати: 19.11.2018г. 
МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС есен 2018
маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езер...
дати: 15.11.2018г. 
маршрут:
Мадрид, Канкун, Мадрид
дати: 22.12.2017г. 25.12.2017г. 
маршрут:
Мадрид, Канкун, Ривиера Майа
дати: 22.12.2017г. 25.12.2017г. 
маршрут:
Мадрид, Канкун, Ривиера Майа
дати: 01.01.2018г. 05.01.2018г. 
маршрут:
Мадрид, Канкун, Мадрид
дати: 03.05.2018г. 04.05.2018г.