Изберете
дестинация

КЛУБ ЦЕНИТЕЛ

ИСПАНИЯ с дъх на ВИНО
ИСПАНИЯ с дъх на ВИНО Испания
Кралство Испания е държава, разположена в Югозападна Европа. Намира се на Иберийския полуостров (Пиренейския полуостров), където са и Португалия, Гибралтар и Андора. На североизток, по хребета на план
...
» прочети повече
1895
лв.
10 дни / 9 нощувки

Маршрут:
Уникална програма, която дава възможност да се посетят и да се „опитат” 6 автономни испански области – Каталуня, Валенсианска, Кастиля Ла Манча, Мадрид, Кастиля и Леон, Ла Риоха, Арагон с типичната за тях кухня и винени традиции„Испания? Ааааа, бил съм вече там!” – обичайният отговор на всеки, който е видял паметника на Дон Кихот и Санчо Панса, Прадо, Саграда Фамилия, джамията на Кордоба, катедралата на Толедо и кулата Хиралда. И сигурно имат право - възможно е да я видиш, да напълниш очите си, но да я усетиш нещо съвсем друго! Испания е един пъстър калейдоскоп от емоции, звуци, вкусове, цветове. Испания трябва да се изживее. И за това не стига едно или две посещения. Не я зачерквайте като реализирана дестинация, там винаги има какво ново да допълните във вашата вътрешна представа, в емоционалния образ, който сте изградили за страната в съзнанието си.
Предлагаме Ви един специален тур, в който можете да се насладите на вкусовете на Испания, да обхванете с поглед цветовете й, да вдъхнете аромата й и да я вкусите във онези нюанси, които остават на небцето и паметта ви след глътка отлежало вино. С този тур ще посетим и „опитаме” 6 автономни испански области – Каталуня, Валенсианска, Кастиля Ла Манча, Мадрид, Кастиля и Леон, Ла Риоха, Арагон с типичната за тях кухня и винени традиции.
Това не е тур за стандартния турист, който обикаля с пътеводител в ръка известни места и забележителности. Това е изживяване за онези, които вече са запечатали своите спомени в Испания и ще ги допълнят с цялата изтънченост на испанската кулинарна и винопроизводителна традиция.
Готови ли сте?

Ден 1 – 19.10.2017, четвъртък - пристигане в Барселона
В този ден ще имаме възможност:
*да направим разходка до средновековния град Тоса де Мар (с допълнително заплащане)
Отпътуване от летище София с полет на A/K България Ер в 07:10 ч. Трансфер до хотела в Йорет де Мар. Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за екскурзия до Тоса де Мар (с допълнително заплащане), едно от най-старите селища по продължението на Коста Брава и единствен средновековен град в региона, чийто вид е запазен почти като този през XIII век. Нощувка.

Ден 2 – 20.10.2017, петък – Йорет де Мар – Бесалу – Емпуриабрава – Ситжес (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да посетим фермата „Фагеда”за млечни продукти от затворен тип;
*да се разходим из средновековния град Бесалу;
*да опитаме типични за региона Гароча месни продукти;
*да обядваме в Аржентински ресторант с типична кухня;
*да посетим Емпуриабрава и да се разходим с корабче по каналите.
Отпътуване за фермата „Фагеда”, типична за региона Гароча, където се произвеждат натурални традиционни продукти в затворени цикли - от отглеждането на животните до крайния продукт. Типичен пример за това е „Фагеда”, където ще направим тур на фермата и целия процес на производството на млечни продукти с дегустация. Отпътуване за Бесалу и посещение на средновековния град с калдъръмените му улички, древни каменни сгради и прочутият мост Виехо (Старият мост, от XI в.), който на няколко пъти сменя посоката си. Следва посещение на постоянната изложба „El Rebost del Comtat de Besalu” за традиционни продукти за региона, в която ще се запознаем както с инструментите и съдовете, използвани при производството на сирене и деликатесни меса, така и с различни видове подправки. В музея и има колекцията от старинни оръжия: арбалети, копия, пушки, ножове, мечове и др. инструментите, използвани от предшествениците в този регион. При посещението ни ще можем както да опитаме различни колбаси, предлагани в региона, да научим подробности за всеки от продуктите, както и да закупим продукти, типични за областта Гароча. Отпътуване за Емпуриабрава, в който има повече от 24 км канали и над 5000 частни моторници. Обяд в аржентински ресторант с типична кухня (с допълнително заплащане). Разкодка с корабче по каналите на града. Следобед отпътуване за Ситжес. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 – 21.10.2017, събота – Ситжес – Сант Садурни д’Аноя – Вилафранка дел Пенедес – Монблан - Коста Дорада (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да дегустираме вина от винарския район Пенедес:
* избата за шампанско „Фрейшенет”;
* избата „Торес”;
* да посетим манастира „Санта Мария де Поблет” в Монблан (под егидата на ЮНЕСКО);
* да се запознаем с процеса на производството на зехтин в имението „Боеля”
През този ден ще имаме възможност да бъдат опитани вината на Каталуния – червени (от сортовете темпранийо, гарнача, грасиано, монастрел, масуело), бели (от сортовете виура, малвазия, вердехо).
Днес в малката област около Сант Садурни д’Аноя се произвежда 85 % от общото количество пенливо вино (на испански „кава”), което се прави по технологията на шампанското и също като него може да бъде бяло или розе. Посещение на избата за шампанско „Фрейшенет”, където се произвеждат най-прочутите пенливи вина в Испания и където отлежава кралски резерв, ползван за официални церемонии. Специално влакче ще ни отведе на 20 метра под земята, за да усетим магията и разберем тайните на бълбукащата течност. В края на разходката из подземните лабиринти ще имаме възможност да опитаме специална селекция на избата. Отпътуване за Вилафранка де Пенедес, където ще посетим известната изба „Торес”, ще минем по пътя на пътя на виното от лозето до искрящото съдържание на чашите за наздравица. Избата предлага пълен тур с дегустация на 4 вида сирене и 4 вида вина. Отпътуване за Монблан, където се посещава манастира „Санта Мария де Поблет” (XII в.), един от най-големите в Испания и най-красивият в Източна Каталуния. Особен интерес в него представлява кралската гробница на династията Арагон. Отпътуване за имението „Боеля”, където ще надникнем в процеса на производство на зехтин и, естествено, отново ще дегустираме винената продукция. Настаняване в хотел в района на Коста Дорада. Нощувка.

Ден 4 – 22.10.2017, неделя – Коста Дорада – Парк „Сама” - Пенискола – Валенсия (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
* да посетим живописния парк „Сама”
* да се разходим из крепостта на Пенискола;
* да опитаме паеля - истинската кулинарна емблема на Валенсия, а и на цяла Испания;
* да разгледаме историческия център на Валенсия;
* да опитаме „орчата” - местен специалитет напитка, която се прави от трева.
Зад масивните стени на парка „Сама”, който е един от най-красивите по западното крайбрежие на Испания и своеобразната ботаническа градина, ще можем да видим тропически и средиземноморски растения, разхождащи се между тях красиви пауни, многобройни костенурки, плаващи между островчетата в езерото, красив дворец в колониален стил. Основателят на парка, вдъхновен от кубинския пейзаж, създава мини-Куба на родна земя. Пътуване за Пенискола и кратък пешеходен тур из крепостта. Отпътуване за Валенсия. Пешеходен тур в историческата част на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 – 23.10.2017, понеделник – Валенсия – Рекена - Мадрид (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
* да се запознаем с валенсианската традиция на производство на вина в Рекена;
* да направим вечерна разходка из Мадрид.
На път за Мадрид се спира в Рекена за запознанство с валенсианската традиция на производство на вина. Посещение на „Cavas Chozas Carrascal”, където обиколката започва от Музея на етикетите. Следва посещение на залите за ферментация, където виното отлежава в специални съдове от неръждаема стомана и бетон, нещо характерно за избата. След това виното се оставя в бъчви от френски дъб. Ще се разходим из градините на избата, докато стигнем до старата винарна, построена през 1870 г., където все още се намират старите съдове, в които са се произвеждали вината. Обиколката завършва с дегустация. Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за вечерна разходка из испанската столица. Нощувка.

Ден 6 – 24.10.2017, вторник Мадрид - Толедо - Мадрид (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да допълним впечатленията си от предишни посещения или да се запознаем с Мадрид, да разгледаме творбите, изложени в някои от музеите - „Прадо”/”Тисен Борнемиса”/”Кралица София”
* да посетим (срещу допълнително заплащане): Толедо - „градът на три култури” и избата Осбърн
*да се насладим на огнените ритми на фламенко спектакъл в мадридско „таблао”.
Свободно време в Мадрид за самостоятелно разглеждане на града. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на Толедо и дегустация в една от най-емблематичните изби на Испания – Osborne. В течение на многовековната си история Толедо е бил столица на Вестготското кралство, на арабски емират и на цяла Испания след обединението й. И до днес градът е религиозният център на Испания със седалището на епископата. Легендарният художник Ел Греко през голяма част от живота си живее и твори в Толедо. Само на трийсетина километра от града се намира една от избите на компанията „Осбърн”, посещението на която ще ни даде възможност да се запознаем с традициите и типичните им продукти. Филм ще ни запознае с историята на избата и производствения процес, след което ще опитаме 3 от вината на избата. Връщане в Мадрид. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на фламенко спектакъл в мадридско „таблао”. Нощувка.

Ден 7 – 25.10.2017, сряда – Мадрид – Аранда дел Дуеро – Коварубиас - Бургос (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да се разходим из Мадрид в неговото забързано ежедневие
*да дегустираме вина от зоната на долината на р. Дуеро;
* посещение на следновековното селце Коварубиас;
*да се разходим из старата част на Бургос;
Свободно време в Мадрид и отпътуване за Аранда дел Дуеро. Посещение на избата Bodegas de Aranda с дегустация на вина от зоната на долината на р. Дуеро. През 80-те години Дон Фернандо Ортис Гайо решава да преобрази историческата изба Дон Карлос, построена през XIV в. Днес избата е носител на рекорд Гинес за най-много хора, дегустиращи по едно и също време. Рекордът е поставен през 2006 г., като преди това е принадлежал на Сан Франциско. Отпътуване за Коварубиас - разходка из уличките с напълно запазени средновековни къщи и посещение на църквата „Сан Косме и Сан Дамиан” (Колехиата), където могат да си видят саркофазите на Фернан Гонсалес, граф на Кастилия, съпругата му Санча и три принцеси, а 400-годишния орган все още се използва. Пристигане в Бургос. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 – 26.10.2017, четвъртък – Бургос – Логроньо - Сарагоса (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да посетим гробницата на св. Касилда, мавърската принцеса, покровителка на Бривисека
*да дегустираме вина от един от най-прочутите винарски райони в Испания - Ла Риоха – в избите „Боедал” и „Братя Руберте”;
*да се разходим по улиците на Логроньо, столицата на областта.
Отпътуване за Логроньо. Попътно посещение на гробницата на св. Касилда, за която легендата разказва, че е покровителка на селцето Бривисека. Изящна ренесансова капела, където са положени останките на мавърската принцеса. Следва дегустация на вино в изба „Боедал”. Разходка из Логроньо. Посещение на избата „Ruberte Hermanos”, където ще можете да се насладите на целия процес на производството на вино. Отпътуване за Сарагоса. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9 – 27.10.2017, петък – Сарагоса – Барбастро – Барселона (закуска)
В този ден ще имаме възможност:
*да се разходим из центъра на Сарагоса и да посетим Музея на Гоя;
*да дегустираме арагонски вина в района на Барбастро;
*да вечеряме в бразилски ресторант в каталунската столица Барселона
Разположена на бреговете на река Ебро и столица на автономната област Арагон, Сарагоса е оживен град с многобройни студенти (съответно интересен клубен и нощен живот), разнообразни музеи и добра храна.
Кратък пешеходен тур в центъра на града с посещение на Музея на Гоя. Отпътуване за Барбастро и дегустация на арагонски вина в Барбадийо. По желание посещение на винарската изба Vinas del Vero. Отпътуване за Барселона. Настаняване в хотел. По желание вечеря в бразилски ресторант. Нощувка.

Ден 10 – 28.10.2017, събота - Барселона – София (закуска)
В последния ден от тура ни ще имаме възможност за самостоятелна разходка из каталунската столица Барселона
Свободно време в града. По желание панорамна обиколка на каталунската столица (с допълнително заплащане). Трансфер на летището и отпътуване за България в 17:30 ч. с полет на А/К „България Ер”. Кацане в София в 21:20 ч.

Цена: от 1 895 лв.


Цената е за група от минимум 40 туристи и включва :
• самолетен билет София – Барселона – София с включен багаж и летищни такси
• трансфери летище-хотел-летище;
• транспорт с автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите в групата);
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4*в Йорет де Мар;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4*в Ситжес или околностите;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4*в района на Коста Дорада;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4* във Валенсия или околностите;
• 2 нощувки със закуска в хотел 3-4*в Мадрид;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4* в Бургос или околностите;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4*в Сарагоса или околностите;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3-4*в Барселона;
• посещения на:
 • фермата „Фагеда” за млечни продукти и дегустация;
 • музея „El Rebost del Comtat de Besalu” с типични за региона Гароча месни продукти;
 • избата за шампанско „Фрейшенет” и дегустация;
 • избата „Торес” и дегустация;
 • имението „Боеля” (за производство на зехтин) и дегустация на винената продукция;
 • Рекена и запознаване с валенсианската традиция на производството на вина в избата „Cavas Chozas Carrascal” и дегустация;
 • избата “Bodegas de Aranda” и дегустация на вина от зоната на долината на р. Дуеро;
 • избата „Боедал” и дегустация на вина от областта Ла Риоха;
 • избата „Ruberte Hermanos” и дегустация на вина от областта Ла Риоха;
 • избата „Барбадийо” и дегустация на арагонски вина;
• разходка и разглеждане на:
 • манастира „Санта Мария де Поблет” (ЮНЕСКО) в Монблан;
 • историческия център на Валенсия;
 • гробницата на св. Касилда
 • средновековното селце Коварубиас;
 • старата част на Бургос;
 • крепостта на Пенискола;
 • Логроньо;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва :
• обяди и вечери (някои от тях изискват предварителна заявка и предплащане, затова се заявяват при записване и се заплащат поне месец по-рано, при пълното плащане - обяд в типичен аржентински ресторант с традиционно меню; вечеря в бразилски ресторант в Барселона)
• застраховка за времето на пътуване – по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €; туристи над 65 г. доплащат);
• Допълнителни екскурзии и мероприятия (цените са за група от минимум 20 туристи и подлежат на препотвърждаване): екскурзия до Тоса де Мар – 70 лв. (с включен обяд); еднодневна екскурзия до Толедо с дегустация в изба Osborne - 95 лв.; разходка с корабче по каналите на Емпуриабрава - 25 лв.; посещения на: винарска изба “Vinas del Vero (с дегустация) – 15 лв.; фламенко спектакъл в мадридско „таблао” - 90 лв.; панорамна автобусна обиколка на Барселона – 45 лв.
• Разходи от личен характер

Допълнителни изисквания:
• лична карта или паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• за посещение на страната не се изисква ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датите на пътуването;
• цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика. Цената на самолетните билети София-Барселона-София на А/К «България Ер» в момента на изготвяне на офертата е 400 лв. с включени летищни такси;
• Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
• цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждаване;
• Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуването», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване (покрива разходите за анулиране, за съкращаване и прекъсване на пътуването - поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.) – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 40 туристи в групата): 260 лв. - при група от 25 до 40 туристи

Пътуването се осъществява при минимум 25 туристи.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД „Алианц България”, бул. „Княз Дондуков” № 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София:
BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – в български лева

Стани член на „Клуб ЦЕНИТЕЛ” и ползвай следните предимства и отстъпки:
* за второто пътуване по програмите ни за ценители ще заплатите с 2 % по-ниска цена;
* за третото пътуване по програмите ни за ценители ще заплатите с 3 % по-ниска цена;
* статут на клубен член придобивате след третото Ви пътуване – това ще Ви даде възможност да ползвате отстъпка от 5 % за всяко следващо пътуване, а след десетото пътуване по програмите ни за ценители ще заплащате с 10 % по-ниска от обявената цена.
С предлаганите от нас програми за ЦЕНИТЕЛИ ще имате възможност да се запознаете с интересни традиции и детайли от културите на различни страни и региони в тях.

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМАТА НА КЛУБА!Подобни оферти
Барселона - Френска ривиера - Прованс
маршрут:
Пловдив - София - Монако и Монте Карло - Ница - Екс-ан-...
дати: 31.03.2018г. 28.04.2018г. 
Барселона - Френска Ривиера - Прованс
маршрут:
София - Милано - Монако - Монте Карло - Барселона - Мар...
дати: 01.04.2018г. 29.04.2018г. 
Коледа - Барселона - стандартен вариант
маршрут:
София-Барселона
дати: 23.12.2017г. 
Коледа - Барселона - икономичен вариант
маршрут:
София-Барселона
дати: 23.12.2017г. 
УСЕЩАНЕ за ИСПАНИЯ
маршрут:
Уникална програма, която дава възможност да се посетят ...
Нова Година - Мадрид
маршрут:
София-Мадрид
дати: 28.12.2017г. 
Мадрид - Трети март - промоция
маршрут:
София - Мадрид - София
дати: 02.03.2018г. 
Мадрид - Барселона - Сарагоса - Валенсия
маршрут:
Пловдив - София - Венеция - Фигерас - Барселона - Мадри...
дати: 19.05.2018г. 01.09.2018г. 
дати: 01.05.2018г. 08.05.2018г. 
дати: 01.05.2018г. 08.05.2018г. 
дати: 03.04.2018г. 10.04.2018г. 
Нова Година - Барселона - стандартен вариант
маршрут:
София-Барселона
дати: 28.12.2017г. 
Нова година - Барселона - икономичен вариант
маршрут:
София-Барселона
дати: 28.12.2017г. 
Коледа - Мадрид - самолет
маршрут:
София - Мадрид - София
дати: 24.12.2017г. 
Нова Година - Барселона - Мадрид
маршрут:
София - Барселона - Мадрид
дати: 30.12.2017г.