Изберете
дестинация

Екскурзии УНГАРИЯ

КРУИЗ „ВИНО И ЕСЕННА КРАСОТА ”
579
7 дни / 6 нощувки

Маршрут:
АВСТРИЯ- УНГАРИЯ-СЛОВАКИЯ- ГЕРМАНИЯ

Дати на заминаване:
29.10.2017


КРУИЗ С БЪЛГАРСКА ГРУПА В НАЙ-КРАСИВАТА ЧАСТ ОТ РЕКА ДУНАВ С МОТОРЕН КОРАБ “АРИАНА”

ПРОГРАМА:
Ден 1
Настаняване на борда на МК Ариана от 14: 30 ч. Свободно време за разходка из красивата австрийска столица. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще ви приветства с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.
Ден 2
Закуска. Денят ще започне с панорамно влизане в „Перлата на Дунав”- столицата на Унгария – Будапеща. От слънчева палуба ще направите едни от най-добрите си снимки на Парламента, мостовете и величествените сгради от двете страни на Дунав – Буда и Пеща. Следва панорамна обиколка/ по желание/ с автобус и пешеходен тур. Обяд. След обяд свободно време за разходка. Преди вечеря ще отплаваме за да ви покажем още една спираща дъха гледка – Светлините на Будапеща.
Ден 3
Закуска. Преминаване през Габчиково- един от най-големите шлюзове по реката. Обяд на борда. Пристигане в Братислава и по желание Панорамна обиколка на очарователната столица на Словакия. Спокойствието и романтиката на Стария град са на пешеходно растояние и всичко това може да бъде полято с хубава словашка бира. Вечеря и отплаване към Мелк.
Ден 4
Закуска. Панорамно плаване през известния винарски регион на Австрия „Вахау” по време на късния есенен гроздобер. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметника правят Вахау едно от най-привлекателните места за посещение. Обяд на борда. След обяд по желание екскурзия до манастрира Мелк – бенедиктинския манастир, разположен на 60- метрова скала, известен с библиотеката си от над 80 000 книги и заснемането на филма „Името на розата”. Вечеря.
Ден 5
Закуска. Пристигане в Пасау- градът на трите реки. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Възможност за пешеходна обиколка на стария град / по желание/ и свободно време за пазаруване. Отплаване за Виена. Прощален коктейл и капитантска вечеря.
Ден 6
Закуска и обяд на борда. След обяд ви предлагаме да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия / по желание/. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката ви предлагаме Вечерен концерт с произведенията на Моцарт и Щраус и други известни класици след вечеря / по желание/.
Ден 7
Закуска и напускане на кораба до 09.00 ч.

ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ЗАМИНАВА
1 ВИЕНА /Австрия/

18:00
2 БУДАПЕЩА /Унгария/ 09:00 19:00
3 БРАТИСЛАВА /Словакия/ 13:00 19:00
4 МЕЛК /Австрия/ 12:00 17:00
5 ПАСАУ /Германия/ 10:00 18:00
6 ВИЕНА 13:00

7 ВИЕНА

09:00

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО:

Палуба Вид каюта На човек в двойна каюта Единична каюта
Нептун /Долна/ Каюта с прозорец 579 927
Сатурн /Средна/ Каюта с френски балкон 629 1006
Орион /Горна/ Каюта с френски балкон 649 1039

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 6 нощувки на борда на база ОЛ ИНКЛУЗИВ: закуска – бюфет , обяд- 4 кратно меню , следобедно кафе или чай със сладки, вечеря – 4 кратно меню, нощна закуска; НАПИТКИ : от 08,00 – 24,00 ч – наливно вино / бяло,червено, розе/ , наливна бира, наливни безалкохолни напитки и минерална вода, наливни натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза;
 • Анимационна програма на български език и оркестър на живо на борда;
 • Капитански коктейл за „Добре дошли“;
 • Прощален коктейл и капитанска вечеря;
 • Безплатно ползване на фитнес, библиотека и джакузи;
 • Пасажерски такси за пристанищата;
 • Изцяло български екипаж на борда;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване”- 10 000 Евро покритие/за лица до 61 год./.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт до началното и крайно пристанище;
 • Екскурзии на брега/ по желание/ – заявяват се и се заплащат предварително;
 • Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши/по желание/;
 • Доплащане за застраховка: за лица от 61 до 65 год- 24 лв; над 65 год.-36 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Предлагаме организиран транспорт с автобус до Виена и обратно/при мин. 35 записани/ - 196 лева на човек в двете посоки (тръгване на 28.10. 2017г. от Русе в 16:00ч, В. Търново в 18:00ч и София в 22:00ч.);
 • Предлагаме самолетни билети до Виена и трансфер до кораба, както и паркинг във Виена за пътуващите с личен автомобил;
 • Дете до 2год.- заплаща само пасажерски такси 36 евро;
 • Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
 • Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ :
 • Капаро в размер на 360 лв на човек и доплащане до 01.09.2017;
 • Валидна лична карта и/или валиден задграничен паспорт/ валидна минимум 6 месеца след края на пътуването/;
 • За деца под 18 г. - нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА :
 • Провеждат се на български език или с превод на български език/при мин. 30 записани/. Заявяват се при записване, заплащат се до 01.09.2017. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места;
 • Тук може да проверите цените на екскурзиите , които сте избрали.

ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА /с включен вход за църква „Св. Матиас“/ 53
ОБИКОЛКА БРАТИСЛАВА 43
МАНАСТИР МЕЛК /с включен вход за манастира/ 75
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА ПАСАУ 28
ОБИКОЛКА ВИЕНА 61

Описание на екскурзиите:

Обиколка Будапеща – автобус + пешеходен тур – 3,5 часа
Наричана “перла на Дунава”, унгарската столица се счита за най-красиво разположения град на р.Дунав. Обиколката започва от Буда, където първо се качвате на хълма Гелерт и след това продължавате до бившия царски дворец от където се открива панорамна гледка към Буда. Посещават се Рибарския бастион и църквата Матиаш. С автобуса продължавате през Верижния мост към Пеща, като се преминава покрай най-красивите барокови сгради, кметството, парламента, площада на героите с мемориали на унгарски крале.

Обиколка Братислава –автобус + пешеходен тур – 2 часа
Градът е разположен на южните склонове на Малките Карпати и се числи към групата на европейските столици, намиращи се на река Дунав, заедно с Будапеща, Виена и Белград. По време на пешеходна обиколка в стария град ще видите символа на града- катедралата “Св. Мартин”/в която са коронясани 11 хабсбургски крале и 8 кралици/, първият университет в Братислава от 13 век, фонтана Максимилиана от 16 век и операта.

Манастир Мелк – автобус + обиколка на манастира – 2,5 часа
Автобусът ви отвежда до разположения над град Мелк бенедиктински манастир, който носи името му.Посещение на манастира, който е разположен на висока 60 метрова скала и е една от най-великолепните постройки в Европа.Библиотеката на манастира е уникална и съхранява над 80 000 тома литература. По време на обиколката ще посетите мемориалната зала, църквата на манастира и библиотеката. Следва свободно време, през което може да се разходите.

Обиколка Пасау – пешеходен тур – около 2 часа
Пасау- градът на трите реки, е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Обиколката включва пешеходна разходка из историческия център с неговите кули, живописни площади и вити улички. По време на тура ще минете покрай катедралата Свети Стефан, където е разположен най-големият орган в света.

Обиколка Виена –автобус + пешеходна обиколка, 3 часа
С автобус се преминава по Рингщрасе, покрай националната опера, Парламента, Бургтеатъра, кметството, часовника Ураниа, дантелената църка, Hundertwasserhaus (сграда в оригинален смесен стил на австр.архитект Хундертвасер). Пешеходна разходка из старата част на Виена спира се на площада пред катедралата Свети Стефан,символ на Виена, където могат да се снимат и прословутите файтони. Там се дава и свободно време.

Вечерен концерт във Виена – около 2 часа ПРЕПОРЪЧВАМЕ!
Kласически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в един от бароковите замъци на Виена - Palais Auersperg. Красивата музика и уютната атмосфера ще направят вечерта ви в „Столицата на музиката“ незабравима. Цената включва трансферите от и до кораба.

КОРАБ "АРИАНА" - ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
Дължина Широчина Скорост Флаг Пасажери Екипаж Палуби
110 м 11,5 м макс. 24 км/ч Български 162 40 4

Моторен кораб „Ариана” е посторен през 2012 г. в Холандия и очарова с дизайна и комфорта си. Корабът разполага с широко и просторно фоайе, панорамен бар с дансинг, бар на кърмата, основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет /доп. заплащане/, магазин за сувенири, фитнес зала, фризьорски салон и масажно студио.
Кабините са разположени на три палуби и са с големина от 12 до 14 м2. На разположение на гостите е асансьор, който свързва палубите. 80 % от кабините са с френски балкони, а цветовете и интериорът ще ви накарат да се чувствате като у дома си. Всяка кабина разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон, сейф и климатик.
И още полезни връзки:
Още оферти от Булкарт