Изберете
дестинация

Екскурзии ГВАТЕМАЛА

ГВАТЕМАЛА с МЕКСИКО и ХОНДУРАС - с проф. Дамян Попхристов!
ГВАТЕМАЛА с МЕКСИКО и ХОНДУРАС - с проф. Дамян Попхристов! Мексико
Мексико е държава в Северна Америка, която граничи на север със САЩ, на югоизток с Гватемала и Белиз, на запад с Тихия океан и на изток с Мексиканския залив и Карибско море. Мексико е най-северната, и
...
» прочети повече
2615
USD
17 дни / 14 нощувки

Маршрут:
Канкун, Чичен Ица, Мерида, Ушмал, Паленке, Уаксатун, Яшха, Топоксте, Тикал, Киригуа, Копан, Антигуа, езерото Атитлан, Сантяго Атитлан, Мексико Сити, Теотиуакан

Дати на заминаване:
12.11.2017
Ден 1 – София-Канкун
Отпътуване от София за Канкун, най-известният туристически център в страната. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

Ден 2 – Канкун – Чичен Ица – Мерида (закуска и обяд)
Отпътуване от Канкун за Чичен Ица (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Площада с 1001 колони, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Отпътуване за Мерида, столицата на провинция Юкатан, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 – Мерида – Ушмал – Кампече (закуска)
Отпътуване от Мерида за Ушмал (под егидата на ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници – Храма на гадателите, Площада на монахините, Двореца на губернатора, Игрището за топка и др. Пътуване до Кампече, столица на едноименния щат. Градът е построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 – Кампече – Паленке (закуска)
Пътуване от Кампече до Паленке (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите – Храма с надписите и гробницата на цар Пакал. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на паметниците. Руините тук датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 – Паленке – Флорес (закуска)
Отпътуване от Паленке. Преминаване на границата на Мексико и Гватемала - с лодка се пресича р. Усумасинта. Пристигане в Бетел и пътуване до град Флорес, чиято стара част е разположена на брега на езерото Петен Ица. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 – Флорес – Уаксактун – Флорес (закуска и обяд)
Екскурзия до Уаксактун, където една от най-известните сгради е астрономическа обсерватория. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 7 – Флорес – Яшха и Топоксте – Фларес (закуска и обяд)
Екскурзия до Яшха (Yaxhá) и Топоксте (с лодка). Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 8 – Флорес – Тикал – Флорес (закуска и обяд)
Екскурзия до националния парк Тикал, под егидата на ЮНЕСКО (включена е входната такса за парка; цената на билетите за музеите там се заплащат на място), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност тук е храмовата пирамида, наречена «Храма на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 9 – Флорес – Киригуа – Копан (закуска)
Отпътуване от Флорес за Киригуа и посещение на археологическата зона на гватемалския град. Пътуване до Копан, един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.

Ден 10 – Копан – Антигуа (закуска)
Разглеждане на археологическия център на културата на маите в Копан (ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Отпътуване за Антигуа. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 11 – Антигуа (закуска)
Свободен ден в Антигуа или по желание (срещу допълнително заплащане) – изкачване на вулкана Пакая. Нощувка.

Ден 12 – Антигуа – ез. Атитлан – участие в церемония с Дон Ригоберто (закуска)
Пътуване до високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала, едно от най-красивите в света. Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан се счита за най-дълбокото езеро в Централна Америка, макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите. Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Специалистите твърдят, че това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Пътуване до Rax Alomo за участие в церемония с Дон Ригоберто. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 13 – Атитлан – Гватемала Сити (закуска)
Посещение с корабче на Сантяго Атитлан, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Отпътуване за Гватемала Сити. Нощувка.

Ден 14 – Гватемала Сити – Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико Сити (обяд)
Много рано сутринта трансфер до летището на Гватемала Сити за полет до Мексико Сити. Пътуване до Теотиуакан и Базиликата на Гуаделупе. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.

Ден 15 – Мексико Сити – Париж (закуска)
Свободно време в Мексико Сити. Трансфер до летището за полет до Париж.

Ден 16 – Париж
Кацане в Париж.Трансфер от летището до хотела и нощувка (не са включени в цената).

Ден 17 – Париж - София
Трансфер от хотела до летището (не е включен в цената). Полет до София.

Цена: от 2 575 $ (по курс продава на УниКредит Булбанк в деня на плащането)


Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетен билет с включени летищни такси Гватемала Сити-Мексико Сити;
• трансфери летище-хотел-летище (с изключение при транзитната нощувка);
• транспорт в Мексико, Гватемала и Хондурас с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
• 14 нощувки в двойна стая в хотели 3-4*, в т.ч.: 1 – в Канкун (“Krystal Cancun” или подобен), 1 – в Мерида (“El Conquistador” или подобен), 1 - в Кампече (“Plaza Colonial” или подобен), 1 - в Паленке (“Tilija express” или подобен), 4 – във Флорес (“Villa Maya” или подобен), 1 – в Копан (“Marina” или подобен), 2 - в Антигуа (“Villa Colonial” или подобен), 1 – в Атитлан (“Villa Santa Catarina” или подобен), 1 – в Гватемала Сити (Best Western Stofella или подобен), 1 – в Мексико Сити (“BW Majestic” или подобен);
• 13 закуски;
• 5 обяда;
• туристическа програма в Чичен Ица;
• туристическа програма в Мерида;
• туристическа програма в Ушмал;
• туристическа програма в Кампече;
• туристическа програма в Паленке;
• туристическа програма в Уаксактун;
• туристическа програма в Яшха и Топоксте;
• туристическа програма в Тикал;
• туристическа програма в Киригуа;
• туристическа програма в Копан;
• туристическа програма в Антигуа;
• туристическа програма в района на езерото Атитлан;
• туристическа програма в Теотиуакан;
• входни такси на посещавани по програмата обекти;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
• самолетни билети София-Канкун и Мексико Сити-София;
• застраховка за времето на пътуване (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €; туристи над 65 г. се застраховат задължително със завишена застрахователна премия);
• за Национален парк Тикал и за руините в Копан са включени само входните такси; цената на билетите за музеите (Тикал и Копан) и за тунелите в Копан не е включена – в случай, че някой от групата желае да посети и тях, цените на билетите са: Тикал – 4 $, Копан музея – 3 $, Музеят на скулптурите – 7 $, тунелите – 15 $; за останалите обекти по програмата входните такси са включени в пакетната цена
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание, както и лични разходи;
• доплащане за обяди и/или вечери, които не са включени в програмата;
• допълнителни такси (гранични такси, градски/курортни такси) – при преминаване на границите Мексико-Гватемала и Гватемала-Хондурас-Гватемала – по 5 щат. дол. На човек за всяко преминаване;
• транзитна нощувка и трансферите за нея.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 2500 щат.дол.; пълно плащане на остатъка до пълния размер на цената на туристическия пакет – до 30.09.2017 г.;
• представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• не се изисква издаване на входна виза за посещение на Мексико, Гватемала и Хондурас;
• за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
• при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 45 щат.дол.;
• цената на самолетния билет Гватемала Сити-Мексико Сити е калкулирана при цена 220 щат.дол., поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетния билет се счита за потвърдена само при издаването му, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
• Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
• Доплащане (при група под 20 туристи): 380 $ (при група от 15-20 туристи).

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.
Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.


Подобни оферти
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА  и  КУБА
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
Екскурзия МЕКСИКО и ГВАТЕМАЛA 2018
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
дати: 05.03.2018г. 
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС 2018
маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езер...
дати: 01.03.2018г. 
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС и цяла КУБА
маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езер...
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС И КУБА
маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езер...